SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za opinie o zabezpieczeniach magnetycznych. Jeszcze jakbyście sprawdzone firmy wrzuciły to byłabym wdzięczna.
    Ja kiedyś gubiłam w robocie magnesy z pasów magnetycznych do unieruchomienia pacjenta. Wiecznie gdzieś to zapodziałam. Człowiek całe życie pracował na starych pasach ,a tu nagle pilnuj małego gównienka.

event.png
  • Milczotka Debiutantka

Wysłany: 13 stycznia, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Czy jeszcze jakiś bobas chodzi spać bliżej 18? Mega wcześnie mi się to wydaje

Wstajemy koło 7, potem już o 8 coś jest drzemka 30 min
    Jeszcze zwykle jest kolejna 30 min koło 11 i potem ostatnia 30-60 min

Myślę czy to przez to, że drzemki są krótkie ostatnio

Mój bobas nie chodzi spać co prawda o 18, ale tez robi szybko pierwszą drzemkę. Od tygodnia zarządziła zmianę czasu z zimowego na letni i zamiast o 8:00 to wstaje o 7:00 i o 8:00/8:30 już bardzo marudzi. I takim sposobem ma 4 drzemki w ciągu dnia bo śpi po 30-50 min. Okna aktywności mniej więcej 2h. 3h dobija tylko przed snem nocnym.

Jak wstawała o 8:00 to miała drzemkę o 10:00 i to była jedyna "stała" drzemka. Aktualnie już się nie nastawiam na sztywne godziny drzemek tylko obserwuję jeżeli jest zmęczona to idzie spać. Ostatnio miała dużo "aktualizacji" podczas takich drzemek więc najwyraźniej jej główka tego potrzebuje

age.png
  • Paty Przyjaciółka

Wysłany: 13 stycznia, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój syn też emocjonalnie zareagował, jak byłam w szpitalu to był zestresowany, nie wiedzieliśmy czemu, później mąż z nim porozmawiał to powiedział, że bał się, że mama nie wróci do domu a kiedyś widział w tv, że jakaś kobieta umarła przy porodzie.. także tak to jest z 8 latkiem.
    Jak wróciliśmy do domu to z małym od początku relacje były super, troszczy się, nie lubi jak płacze. Jednak u nas było za dużo zmian na raz, mały się urodził w czerwcu a w sierpniu sprzedaliśmy mieszkanie, chwilę pomieszkaliśmy u teściów a teraz jesteśmy już u siebie w domku, ale jednak jego poczucie bezpieczeństwa mogło zostać zaburzone.

👩27l
    🧔‍♂️28l

👶 2017

3 cs
  • Grzegrzula Debiutantka

Wysłany: 13 stycznia, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam to szczęście że córka w miarę dobrze zareagowała na brata. Obawiałam sie zazdrosci ale nie spodziewalam sie, że bedzie się ona objawiać chęcią bycia znowu "małą dzidzią". Chciała żeby ją nosić na fasolkę, podkradała smoczek, kąpała sie w malej wannience a nawet się śliniła i mòwiła że ulewa. Za to brata bardzo kocha i od początku lubi pomagać jak się nim zajmujemy. Zastanawiam się tylko czy trochę sie to nie zmieni jak mały bedzie bardziej mobilny i zacznie podkradac zabawki.

• lusix Debiutantka

Wysłany: 13 stycznia, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi, ja kupowałam na allegro taką ramkę do odcisków z niebrudzącym tuszem. Działa jak kalka, wychodzą 2/3 bardzo ładne odciski, polecam. Kupiłam do tego drewniane pudełko z napisem „laurki od Lilki dla babci i dziadka” i pierwsza laurka to będzie odcisk stópki z datą 😅

Nie mogę dodać linku, bo pokazuje mi że mam zablokowane konto, ale opis oferty:
    NIEBRUDZĄCY ODCISK RĄCZKI STÓPKI DZIECKA PAMIĄTKA NA NARODZINY BOBASA TUSZ

A co do teściów to niby narzekać nie mogę. Zawsze mieliśmy super relacje, ale wydaje mi się, że pojawienie się dziecka otwiera furtkę na głupie komentarze czy sytuacje. Np teściowa ubzdurała sobie i ma pretensje, że moja mama (która z nami mieszka, bo jest chora) będzie ulubioną babcią, bo dziecko widzi ją codziennie, ale sama z siebie nie nalega na spotkanie tylko mówi, że jej wystarczą zdjęcia i że będzie budować relacje jak będzie starsza XD to chyba tak nie działa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia, 23:35

👶🏻 29.07.2025, 53 cm, 3240g
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Są badania naukowe, że jeżeli dziecku rocznemu mamy tłumaczyły zostawiając je w żłobku, że muszą iść do pracy, bo muszą zarabiać pieniądze. ale bardzo je kochają i wrócą niedługo, to te dzieci dużo lepiej znosiły adaptację psychicznie niz dzieci, którym mamy mówiły tylko: papa i wychodziły bez tłumaczenia. Więc to jest błędne założenie, że takiemu dziecku nie trzeba nic tłumaczyć i to nie wywołuje stresu, ale rozumiem, że nie masz zasobów, żeby to zmentalizowac :) nie każdy musi mieć

Klara to raczej ma duże braki w zasobach.
    Dajcie spokój dziewczyny, nie karmcie trola.

age.png

age.png
  • Karla_ Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Pamiętam moje zdziwienie, gdy poszliśmy też do restauracji ze znajomymi i ich syn przeleżał cały pobyt w wózku. To sobie popatrzył na sufit, to przysnął. Moje dziecko nie wie, że można zamknąć oczy bez bycia intensywnie usypiana na rękach xd
    I ogólnie jesteśmy na etapie, w którym gdy tylko tyłek dotyka maty, zaczyna się histeryczny wrzask. I ja naprawdę nie mam na myśli stękania czy kwękania, to jest wrzask.

Świetnie Cię rozumiem, u nas też usypianie tylko na rękach (bujanie +szum/piosenka), ewentualnie przy piersi - w większości jestem KPI, ale ból kręgosłupa sprawił, że nauczyłam ją trochę zasypiać przy piersi (pewnie za jakiś czas będę tego żałować).

Dużo postów napisałyście w międzyczasie, fajnie poznać Wasze perspektywy i doświadczenia 🙂 nie odniosę się do wszystkiego, choć w głowie miałam dużo przemyśleń jak Was czytałam. No i totalnie Was rozumiem.

Truskawka, dzięki za polecenie tej grupy na fb!

Ja polecam profile na ig - high_need_bebe i hnbonboard

Też czekam na ten czas, gdy będzie trochę łatwiej, wiele osób mówi, ze następuje to, gdy dziecko zaczyna chodzić (u nas pełzanie nic nie zmieniło, Mała się frustruje bardzo szybko 😅).

W temacie teściowych powiem tylko, że moja uważa, że mamy „trudne” dziecko, bo je zaszczepiliśmy 😅 ciągle powtarza, żebyśmy nie szczepili drugiego, to przekonamy się, że będzie inne.

19.10.2024 ⏸️😍 11dpo
    24.10.2024 Beta 275,75
    26.10.2024 Beta 649,39
    07.11.2024 4 mm 🥰
    21.11.2024 1.84 cm, ❤ 180/min
    30.12.2024 Nifty - zdrowa dziewczynka 🩷
    06.02.2025 290g 🥰
    05.03.2025 560g 👧
    02.04.2025 1100g 🌷
    30.04.2025 1770g 🥰
    28.05.2025 2600g 🩷
    11.06.2025 2900 g 🌸

05.07.2025 M. 🩷

age.png
‹‹ 2517 2518 2519 2520 2521
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ