SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milczotka wrote:
    Co do tematu teściowej to bardzo doceniłam, że nie mieszkamy razem kiedy będąc na jednym z obiadów usłyszałam, że moje 4 miesięczne dziecko jest niegrzeczne, kiedy leżała całkowicie na chillku i sobie głużyła 🤡 🎪
    W czym według niej to dziecko było niegrzeczne?🙉

Paty lubi tę wiadomość

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werzol wrote:
    Annabit u mnie też nadal brak okresu, ale dość wolno ruszyłyśmy z rd, więc to pewnie też z tego wynika

Laura, Wy dzisiaj pneumokoki i ostatnie skojarzone? Bo my też jeszcze w tyle i za tydzień mamy pneumokoki, mam nadzieję że uda nam się zrobić. Kciuki, żeby u Was wszystko było oki ✊

Taak i dołożyły jeszcze wzw b. Aktualnie 38,7 i wtulony we mnie 🥺 trzymam kciuki również za Was ❤️

Werzol lubi tę wiadomość

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarara wrote:
    Takiemu maluchowi nie musisz tłumaczyć nieobecności i to jest właśnie najlepsze. Ono odnajduje się w każdej sytuacji. Mówię o takim roczniaku jak mój. Nawet nie zauważył mojej nieobecności, tzn nie marudził, nie płakał. Był wiadomo przebodzcowany i wybity z rytmu przez to, że mąż zawoził go do dziadków jak jechał do szpitala, ale po moim powrocie wszystko wróciło do normy i wróciliśmy do swojej rutyny.

No aż nie mogę uwierzyć, że taki mały bobas przeszedł tak obojętnie.
    Tłumaczyć nieobecności nie musisz, ale przecież to roczne dziecko, któremu znika nagle mama.

Cel to super Wam śpi, masz czas wieczorem dla siebie, a rano nie wstaje o np.5 tylko o 7, więc no tylko pozazdrościć.
    U nas chodzi spać tak bliżej 20-21 i chciałabym właśnie przesunąć na wcześniej, ale póki co średnio nam to wychodzi.

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słowo niegrzeczne budzi we mnie od razu jakieś duże emocje 🫣 już nie powiem jakie budzi w kontekście czteromiesięcznego dziecka 🙃 niestety słowa hnb też budzą we mnie chęć do dyskusji, co już pewnie wiecie, więc się nie odniosę 🤣

Karola no te zabezpieczenia to tylko magnetyczne kupujcie, zwykle są do dupy. Ja mam w wielu miejscach w domu magnetyczne od 4 lat i są bardzo spoko. Nic mi się nie zniszczyło a też mam w jednym pomieszczeniu lakierowane meble

Co do teściowych to u nas chwilowo lepszy kontakt z teściową niż moja matka która we wrześniu się obraziła na śmierć i życie jak jej powiedziałam że nie życzę sobie darcia się na mnie i wyzywania mnie przy moich dzieciach. A ona zamiast powiedzieć no ok przesadziłam zaczęła mi wyrzucać że żałuję że mnie urodziła więc no nie mam chwilowo z nią relacji żadnej 🙃

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi29 wrote:
    U dzieci w tym wieku jądro często wpada do kanału pachwinowego. Spróbujcie go puścić bez pieluchy, może samo zejdzie. Z tym, że jeśli nie wróci na swoje miejsce to raczej warto skonsultować to z urologiem, nie z chirurgiem

Dzięki 🙏❤️

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi29 wrote:
    Blackapple staram się być asertywna, ale myślę, że mam nieco bardziej utrudnione zadanie w porównaniu do większości z was, bo jestem dość młoda. Teściowa jak byłam w ciąży zasugerowała mi nawet żebym wróciła do pracy po max trzech miesiącach i zatrudniła sobie nianię z doświadczeniem, bo ona lepiej zajmie się dzieckiem niż taka młódka xd

Mnie to rozwala. Jak nie narzekanie, że za późno się dzieci rodzi to teraz nawet ze za wcześnie. Nie dogodzisz 🤯

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura kciuki, żeby gorączka szybko odpuściła 🤞❤️

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milczotka wrote:
    Co do tematu teściowej to bardzo doceniłam, że nie mieszkamy razem kiedy będąc na jednym z obiadów usłyszałam, że moje 4 miesięczne dziecko jest niegrzeczne, kiedy leżała całkowicie na chillku i sobie głużyła 🤡 🎪

Whaaat

Skąd te babska się biora🤣

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak czytam że roczne dziecko nie odczuwa zniknięcia mamy to się zastanawiam quo vadis 🫣🫣🫣🤯

Alex_92, Margareetka, lusix lubią tę wiadomość

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Mojemu się zdarzało. Ale przesunęlismy na 19-19.30.
    Szybko robisz pierwszą drzemke. Ja nawet jeśli wstaje ok. 6.30 to pierwszą robie ok. 9. Potem przez nią mamy mniej więcej stałe godziny pozostałych.

Ja nie umiem wyznaczyć por drzemek czy snu szczerze podziwiam jak ktoś z Was potrafi

Po prostu mega szybko chce dospać sobie po pobudce rano, zwykle jest toaleta potem mata na jakieś 45 min I obroty i już chce zjeść i sobie dospać te 30 min🙈

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Słowo niegrzeczne budzi we mnie od razu jakieś duże emocje 🫣 już nie powiem jakie budzi w kontekście czteromiesięcznego dziecka 🙃 niestety słowa hnb też budzą we mnie chęć do dyskusji, co już pewnie wiecie, więc się nie odniosę 🤣

Karola no te zabezpieczenia to tylko magnetyczne kupujcie, zwykle są do dupy. Ja mam w wielu miejscach w domu magnetyczne od 4 lat i są bardzo spoko. Nic mi się nie zniszczyło a też mam w jednym pomieszczeniu lakierowane meble

Co do teściowych to u nas chwilowo lepszy kontakt z teściową niż moja matka która we wrześniu się obraziła na śmierć i życie jak jej powiedziałam że nie życzę sobie darcia się na mnie i wyzywania mnie przy moich dzieciach. A ona zamiast powiedzieć no ok przesadziłam zaczęła mi wyrzucać że żałuję że mnie urodziła więc no nie mam chwilowo z nią relacji żadnej 🙃

Aż mnie zamurowało Gusia… masakra. Współczuję

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Laura kciuki, żeby gorączka szybko odpuściła 🤞❤️

Dziękuję ❤️

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Jak czytam że roczne dziecko nie odczuwa zniknięcia mamy to się zastanawiam quo vadis 🫣🫣🫣🤯
    Ja też, bo moje dziecko odczuwa że znikam jak idę siku 🤡
    Współczuję relacji z mamą, choć pewnie trochę już do tego przywykłaś, bo nie raz wspominałaś że trudno było od zawsze

Moja chodzi spać 19, wstaje jak zawieje. Ostatnio o 7, bo od 5 śpi w moich objęciach. Potem mamy drzemkę o 10, a potem koło 14. Chyba że nie mamy bo nam coś wypadnie XD

Truskawka, ja też Cię podziwiam. Mój mąż jest poza domem te 9 h, ale jak jest to jesteśmy jak jedno i chyba tylko dzięki temu nie oszalałam jeszcze. Bo poza nim to na nikogo tutaj na miejscu nie mamy co liczyć

age.png
  • Blondi29 Przyjaciółka

Wysłany: 13 stycznia, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia, bardzo ci współczuję takiej sytuacji z mamą. Dobrze, że masz jakieś tam oparcie w teściowej, a przynajmniej tak wnioskuję po twoich wypowiedziach.
    Absolutnie nie chcę nikogo urazić, ale ja też nie do końca jestem w stanie przyjąć do wiadomości, że roczne dziecko nie odczuło tak radykalnej zmiany sytuacji życiowej. Dla mnie właśnie najcięższe w decyzji o drugim dziecku jest to, że tak małemu dziecku nie wytłumaczę tych nowych okoliczności. Gusia, mogę zapytać jak to było u twojej najstarszej córki? Wy chyba macie dwa lata różnicy? Jak ona to przyjęła? Łatwo już coś wyjaśnić takiemu dziecku? Sorki, że tak dopytuje, ale ja nie mam regularnie do czynienia z dziećmi nie licząc swojej córki więc nie wiem jak to wygląda w praktyce na późniejszym etapie.
    To ja może wejdę z luźniejszym tematem choć chyba już ktoś niedawno go poruszał. Co kupujecie dziadkom od dzieci na dzień babci i dziadka? Potrzebuje bardziej i mniej zobowiązujących propozycji. Wszystko jest na mojej głowie, a mąż jakoś tam życzy sobie utrzymywać relacje ze swoją mamą choć też za nią nie przepada, a ja nie mam ochoty się wybitnie rozckliwiać nad prezentem dla niej, bo telepie mnie na samą myśl o niej.

• Paty Przyjaciółka

Wysłany: 13 stycznia, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi współczuję teściowej. Nie do wiary co ludzie mają w głowach.. jak można tak mówić wgl xd ja urodziłam pierwszego syna mając 21 lat, ma się dobrze, zdrowy, mądry chłopiec. Skończyłam studia z nim u boku, czasami był ze mną na uczelni jak był egzamin to brat go brał na spacer i krążyli pod uczelnią :) dałam radę dzięki wsparciu rodziny i to powinno być normalne. Dlatego również podziwiam te dziewczyny, które są zdane same na sobie całe dnie.
    Jeszcze w temacie tej różnicy wieku.. u nas jest 8 lat, dużo, za dużo .. teraz tak myślę z perspektywy czasu dopiero, ale przez to, że kończyłam studia i poszłam do pracy to tak nam się wszystko przedłużyło.. później plus minus rok starań. Zapierałam się, że 2 to będzie max u nas, a teraz sama myślę, że chciałabym bobasa z mniejszą różnicą wieku jeszcze 🥰

Blondi29 lubi tę wiadomość

👩27l
    🧔‍♂️28l

👶 2017

3 cs
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    No aż nie mogę uwierzyć, że taki mały bobas przeszedł tak obojętnie.
    Tłumaczyć nieobecności nie musisz, ale przecież to roczne dziecko, któremu znika nagle mama.

Cel to super Wam śpi, masz czas wieczorem dla siebie, a rano nie wstaje o np.5 tylko o 7, więc no tylko pozazdrościć.
    U nas chodzi spać tak bliżej 20-21 i chciałabym właśnie przesunąć na wcześniej, ale póki co średnio nam to wychodzi.

Ale Ale nie jest tak że wiesz spi sobie i heja. To by był jakiś cud nad cudami

Chyba spróbuję ja wcześniej nieco odłożyć, bo już się przyzwyczaiłam że siedzę przy karmieniu i czekam aż usnie a może już będzie lepiej? Kto wie. Ja ogółem porzuciłam marzenia że będzie mi nocki przesypiać, i niejako się dostosowałam do sytuacji czyli właśnie karmienie I długie tulenie, odłożenie na chwilę pobudka karmienie odłożenie obok mnie i tak w kółko do okolic 7

Także ja też niejako o 18 się "klade" i próbuje już koło 20 spać.. żeby do 7 nazbierać tak z 6h snu powiedzmy
    Ja też nie umiem łatwo zasnąć, a jak Mała leży obok to łapki ma rozstawione więc dużo miejsca mi nie zostaje

Jeszcze pamiętając niedawne czasy pobudek co godzinę to się cykam iść myć nawet o tej 20 także tyle czasu dla siebie że umyje zęby, zrobię wieczorna pielęgnację i heja

Jak Maluszek chciał się bujać na Tacie do snu to była bajka, bo teraz albo Mama albo krzyk a po co ją na noc denerwować.. staram się szybko być obok żeby spala dalej sobie

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Blondi29 Przyjaciółka

Wysłany: 13 stycznia, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel ja też miałam duży problem z wyznaczeniem por drzemek. Pory snu akurat się trzymam wyznaczonej od początku, z uwzględnieniem +/- półgodzinnej różnicy. Jakiś czas temu w desperacji przy naszym słabym spaniu ściągnęłam sobie aplikację Napper. Jak weźmiesz bezpłatny okres próbny to oblicza ci kiedy mniej więcej dziecko powinno chcieć spać. Nie wiem czy to przypadek, ale u nas działało. Córka w ogóle nie wyglądała jakby była zmęczona, a chodziła spać. Oczywiście nie obyło się bez wpadek, bo według systemu miała mieć cztery drzemki, a ona robi tylko dwie, ale może warto spróbować? Potem odinstalowalam apke, bo zauważyłam, że mała drapie się po brzuchu jak jest zmęczona. Może i wy macie jakiś mały znak, który ona wam daje już wcześniej i będzie wam prościej wyznaczyć porę drzemek? :)

• Cel95 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi29 wrote:
    Gusia, bardzo ci współczuję takiej sytuacji z mamą. Dobrze, że masz jakieś tam oparcie w teściowej, a przynajmniej tak wnioskuję po twoich wypowiedziach.
    Absolutnie nie chcę nikogo urazić, ale ja też nie do końca jestem w stanie przyjąć do wiadomości, że roczne dziecko nie odczuło tak radykalnej zmiany sytuacji życiowej. Dla mnie właśnie najcięższe w decyzji o drugim dziecku jest to, że tak małemu dziecku nie wytłumaczę tych nowych okoliczności. Gusia, mogę zapytać jak to było u twojej najstarszej córki? Wy chyba macie dwa lata różnicy? Jak ona to przyjęła? Łatwo już coś wyjaśnić takiemu dziecku? Sorki, że tak dopytuje, ale ja nie mam regularnie do czynienia z dziećmi nie licząc swojej córki więc nie wiem jak to wygląda w praktyce na późniejszym etapie.
    To ja może wejdę z luźniejszym tematem choć chyba już ktoś niedawno go poruszał. Co kupujecie dziadkom od dzieci na dzień babci i dziadka? Potrzebuje bardziej i mniej zobowiązujących propozycji. Wszystko jest na mojej głowie, a mąż jakoś tam życzy sobie utrzymywać relacje ze swoją mamą choć też za nią nie przepada, a ja nie mam ochoty się wybitnie rozckliwiać nad prezentem dla niej, bo telepie mnie na samą myśl o niej.

Kup jej krem odmładzający 🤣

Blondi29 lubi tę wiadomość

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, mamy co 2 lata dzieci i każde to bardzo przeżywało jak się pojawiło rodzeństwo. W dodatku każde inaczej. Pierwsza córka jak przyjechali mnie odwiedzić z mężem w szpitalu była na mnie śmiertelnie obrażona i nie chciała nawet się do mnie przytulić, a potem kazała zostawić siostrę w szpitalu i wracać do domu bez niej. Ogólnie przepłakała pierwsze kilka dni po powrocie do domu. Także pierwsza kąpiel środkowej córki, pierwszy spacer itd wszystko było w akompaniamencie płaczu starszej. Ale teraz mają super więź i są jak bliźniaczki, nie przesadzam.

Za to jak urodziła się najmłodsza to nasza dwulatka najbardziej przeżywała to, że w nocy zostały z babcią i zaczęła płakać w nocy co jej się nie zdarzało i obgryzać paznokcie. Była uprzedzona że taka sytuacja będzie i zostawała z babcią w przeszłości ale i tak to się na niej odbiło. Po moim powrocie była mega ciepła dla bobasa od razu, ale trochę miała tatoze jak mąż był miesiąc w domu. Teraz zostało jej obgryzanie paznokci. Ale było mi jej ogólnie żal bardzo. W sumie każdej. Ja miałam strasznie duże wyrzuty sumienia że mam dla najstarszej córki mniej uwagi i czasu jak pojawiła się jej siostra. Ale o dziwo już teraz jak urodziła się trzecia córka to wgle tego nie miałam…

No moja mama jest trudna co mam powiedzieć. Boli mnie to czasem ale nie mam wpływu na to co ona odstawia… w święta słuchajcie wyłączyła wszystkie telefony w domu (wiem od brata) żebym nie mogła tacie życzeń złożyć. Walnięta babka.

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi29 wrote:
    Cel ja też miałam duży problem z wyznaczeniem por drzemek. Pory snu akurat się trzymam wyznaczonej od początku, z uwzględnieniem +/- półgodzinnej różnicy. Jakiś czas temu w desperacji przy naszym słabym spaniu ściągnęłam sobie aplikację Napper. Jak weźmiesz bezpłatny okres próbny to oblicza ci kiedy mniej więcej dziecko powinno chcieć spać. Nie wiem czy to przypadek, ale u nas działało. Córka w ogóle nie wyglądała jakby była zmęczona, a chodziła spać. Oczywiście nie obyło się bez wpadek, bo według systemu miała mieć cztery drzemki, a ona robi tylko dwie, ale może warto spróbować? Potem odinstalowalam apke, bo zauważyłam, że mała drapie się po brzuchu jak jest zmęczona. Może i wy macie jakiś mały znak, który ona wam daje już wcześniej i będzie wam prościej wyznaczyć porę drzemek? :)

U nas przeciera oczka jak chce spać. Dzięki, spróbujemy 😊

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
‹‹ 2517 2518 2519 2520 2521
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ