SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk oświeć mnie dziewczynkę z dobrego domu i panią idealną co to jest tulipanek?

Karola współczuję, że trafiłaś na taką lekarkę. I wgle współczuję z tymi infekcjami co chwila :/

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Blondi29 Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milczotka wrote:
    Widzę, że nie tylko u nas ten problem. Kolejny raz przekładali nam szczepienie bo nie ma lekarza 🤷🏻‍♀️ A swoją drogą nawet jak jest to jakoś mu nie ufam specjalnie 🥶
    U nas nie da się w ogóle zapisać na szczepienie. Teraz i tak jest nieźle, bo jak mieliśmy POZ u siebie w mieście to nie byłam w stanie umówić nawet chorego dziecka na wizytę. Któregoś dnia stałam pod przychodnią półtorej godziny przed otwarciem, a gdy dotarłam do okienka to terminów już nie było. O dezinformacji nie wspomnę. Teraz jeździmy 30 km dalej, ale tam też jest dramat zapisać się na szczepienie. W dodatku zawsze trafiam na niesympatyczną pediatrę, która każdorazowo wmawia mojej córce infekcję, a mi brak kompetencji do opieki nad dzieckiem. Mój brak kompetencji objawia się oczywiście tym, że mąż ogarnia córkę w gabinecie i odpowiada na większość pytań, bo przecież ojciec dziecka to tylko zbędny dodatek potrzebny do jego spłodzenia XD Natomiast realnego problemu, z którym się zgłosiłam oczywiście nigdy nie rozwiązała więc leczymy się chałupniczo

• Blondi29 Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Kkk oświeć mnie dziewczynkę z dobrego domu i panią idealną co to jest tulipanek?

Karola współczuję, że trafiłaś na taką lekarkę. I wgle współczuję z tymi infekcjami co chwila :/
    Gusia tulipanek to rozbita szyjka butelki służąca do bicia się w patologii XD

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🫣🫣🫣 człowiek się uczy całe życie

Nie będę pytać skąd wy znacie takie nazwy 🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia, 21:29

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Blondi29 Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:

U mnie akurat jedno z rodziców pracowało dość długo na SORze co wiąże się z dość szeroką znajomością tego typu terminologii w moim przypadku. Niestety ja też jestem dziewczyną z dobrego domu i panią idealną, ale nie wszechwiedzącą, bo jestem za młoda i pewnie zaciążyłam na wiejskiej potańcówce :(

• Anabbit Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:

Z patologii, a skąd 😂 ja wychowana na blokowisku 😂😂😂

Blondi29, Margareetka, Lauraa, Kkk77 lubią tę wiadomość

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż się mnie pyta z czego tak się śmieje i weź mu teraz wytłumacz 🙈

Margareetka, Elza1234 lubią tę wiadomość

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi29 wrote:
    Też polecam Kulunove :) Kasia, a tobie polecam pojechać do Factory Annopol. Oni tam mają taki wielki sklep z sukienkami. Jak uda mi się wyjść od małej to zerknę jak się dokładnie nazywa. Ja tam kupuje sukienki na większość okazji tylko trzeba się wstrzelić w te klasyczne modele, bo oni mają też piórka, tiule, cekiny i wszystko od czego mnie mdli.
    Truskawka super opisałaś ten cały proces adaptacji. Ja też zapisuję, choć raczej u nas będzie to opieka babci/ewentualnie opiekunka. A czy któraś z was ma może doświadczenie z przyzwyczajaniem dziecka do tego, że przychodzi do niego ktoś inny? Ktoś z rodziny albo opiekunka? U nas babcia przychodzi codziennie praktycznie od urodzenia, bo to jest taka nasza osoba do opieki, gdy potrzebujemy coś załatwić i zależało nam na tym żeby mała się jej nie bała. Czasem je zostawiam razem na godzinę, czasem na dłużej i nigdy nie było płaczu, ale nie wiem jak to będzie przy dziewięciu godzinach dziennie.

Niania w domu to łatwiejszy temat,bo dziecko zostaje na swoim terenie i nie ma takiego szoku.
    A jezeli to bedzie babcia z ktorą spedza czas od urodzenia,to mysle ze w ogole pojdzie gladko.
    Pracowałam jako niania rodzeństwa,zaczynalam jak mieli 1.5 roku i prawie 3 latka- doszlo do tego że obrazali sie na mamę jak wracala z pracy bo oni chcą bawic się ze mną albo w weekendy dzwonili zebym porozmawiala na kamerce bo starsza sie uderzyla i nie przestaje plakac do cioci 😅 Kontakt mam z nimi do dziś,a starsza jest juz w pierwszej klasie podstawowki. Teraz namawiają mnie zebym zostala nianią ich 3 dziecka,z tego samego roku jest co nasze dzieci tylko z koncowki kwietnia.

Blondi29 lubi tę wiadomość

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mówiłam, że człowiek z dresu wyjdzie, ale dres z człowieka nigdy to nie żartowałam xD
    Ale w sumie to nie wiem czemu to wiem, wiem wiele dziwnych i nieprzydatnych rzeczy 🤣

Co do łóżeczka, które parzy to u nas w nim śpi tylko na noc, za dnia nie ma szans, próbowałam 2137 razy i od jakiegoś czasu przerzuciłam bobasa na drzemki za dnia w naszym łóżku (kupiłam tylko barierkę dla bezpieczeństwa) - potrafi zasnąć ledwo odłożony, a jak też jestem zmęczona to kładę się z nim i też śpię 🤣 jak zacznie chodzić ok roczku to myślę, że wymienimy mu na takie większe przypodłogowe i może uda się gościa wtedy namówić na drzemki u siebie, na razie cieszę sie, że w ogóle śpi w dzień 🙈

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odczuwam dziś forumowe FOMO i ciągle odświeżam od popołudnia xD

Elza1234, Blondi29, Grzegrzula, Anabbit lubią tę wiadomość

age.png
  • Blondi29 Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    Niania w domu to łatwiejszy temat,bo dziecko zostaje na swoim terenie i nie ma takiego szoku.
    A jezeli to bedzie babcia z ktorą spedza czas od urodzenia,to mysle ze w ogole pojdzie gladko.
    Pracowałam jako niania rodzeństwa,zaczynalam jak mieli 1.5 roku i prawie 3 latka- doszlo do tego że obrazali sie na mamę jak wracala z pracy bo oni chcą bawic się ze mną albo w weekendy dzwonili zebym porozmawiala na kamerce bo starsza sie uderzyla i nie przestaje plakac do cioci 😅 Kontakt mam z nimi do dziś,a starsza jest juz w pierwszej klasie podstawowki. Teraz namawiają mnie zebym zostala nianią ich 3 dziecka,z tego samego roku jest co nasze dzieci tylko z koncowki kwietnia.
    Dziękuję ci za odpowiedź ❤️

• kasssia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, oby szybko przeszło bez żadnych niespodzianek.

Blondi, dzięki sprawdzę ten sklep!

Ja też oficjalnie już się przeniosłam z małą do łóżka dużego. Mamy już barierki z dwóch stron 🤣 zastanawiam się tylko czy tą dostawkę złożyć czy udawać że się przyda kiedyś 😆

Elza1234, Blondi29 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Blondi29 Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia dostawka zawsze się przyda. Na pościel, na zabawki, na pranie… 🙃 U nas odwrotnie do Nineq - w ciągu dnia jesg jeszcze jakikolwiek szansa, że da się ją przełożyć do łóżeczka. W nocy bez szans. Ale wydaje mi się, że to kwestia braku miejsca. Ona uwielbia się rozpychać i spać w poprzek albo do góry nogami. W swoim łóżeczku nie jest w stanie zrobić takich akrobacji. W dużym łóżku śpi bez problemu nawet sama zanim do niej dotrę

• Grzegrzula Debiutantka

Wysłany: 14 stycznia, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:

Co to jest tulipanek to już wczesniej wiedzialam, ale FOMO musialam wygooglac :D

• Margareetka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ja przestałam się oszukiwać i dostawka wylądowała na strychu 😅 wcześniej służyła jakiś czas za mój stolik nocny 🙈

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzegrzula wrote:
    Co to jest tulipanek to już wczesniej wiedzialam, ale FOMO musialam wygooglac :D
    Moje dziecko ma fomo, jak tylko jesteśmy w gościach xD

Grzegrzula lubi tę wiadomość

age.png
  • Blondi29 Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z was ma doświadczenie z płaczem dziecka przez sen? Nie wybudza się od razu, nie da się jej obudzić i nic nie działa. Mleko, przytulenie, smoczek. Mam wrażenie, że każde moje działanie pogłębia ten płacz. Dziecko musi się samo wybudzić, a kiedy już to zrobi to usypianie trwa od nowa. Powoli kończą mi się pomysły i zaczynam się niepokoić

• Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:

Omg jaka patologia,dzieckiem się lepiej zajmij a nie ciagle na jakims forum siedzisz 🙄

😆😆😆😆😉

age.png
  • Milczotka Znajoma

Wysłany: 14 stycznia, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi29 wrote:
    U nas nie da się w ogóle zapisać na szczepienie. Teraz i tak jest nieźle, bo jak mieliśmy POZ u siebie w mieście to nie byłam w stanie umówić nawet chorego dziecka na wizytę. Któregoś dnia stałam pod przychodnią półtorej godziny przed otwarciem, a gdy dotarłam do okienka to terminów już nie było. O dezinformacji nie wspomnę. Teraz jeździmy 30 km dalej, ale tam też jest dramat zapisać się na szczepienie. W dodatku zawsze trafiam na niesympatyczną pediatrę, która każdorazowo wmawia mojej córce infekcję, a mi brak kompetencji do opieki nad dzieckiem. Mój brak kompetencji objawia się oczywiście tym, że mąż ogarnia córkę w gabinecie i odpowiada na większość pytań, bo przecież ojciec dziecka to tylko zbędny dodatek potrzebny do jego spłodzenia XD Natomiast realnego problemu, z którym się zgłosiłam oczywiście nigdy nie rozwiązała więc leczymy się chałupniczo
    Brzmi jak totalny koszmar. Ja bym najchętniej się umawiała na takie wizyty jak na ZnanymLekarzu: cel wizyty i wybieram jaka data i godzina mi pasuje. Może się doczekam takich czasów. A takie komentarze padające z ust kogoś kto wykonuje zawód zaufania publicznego to jakaś paranoja 🫣

Blondi29 lubi tę wiadomość

age.png
  • Blondi29 Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milczotka wrote:
    Brzmi jak totalny koszmar. Ja bym najchętniej się umawiała na takie wizyty jak na ZnanymLekarzu: cel wizyty i wybieram jaka data i godzina mi pasuje. Może się doczekam takich czasów. A takie komentarze padające z ust kogoś kto wykonuje zawód zaufania publicznego to jakaś paranoja 🫣
    Też wolę umawiać wizyty przez znanylekarz. Albo chętnie wróciłabym do czasów gdy to przychodnia wyznaczała termin szczepienia. Infekcje mnie średnio obchodzą, bo dajemy sobie radę sami. W dobie testów domowych i opcji pójścia na badania do labu nie mam potrzeby umawiać dziecka do POZu w innym celu niż na dzieci zdrowe

‹‹ 2528 2529 2530 2531 2532
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ