X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi29 wrote:
    Też wolę umawiać wizyty przez znanylekarz. Albo chętnie wróciłabym do czasów gdy to przychodnia wyznaczała termin szczepienia. Infekcje mnie średnio obchodzą, bo dajemy sobie radę sami. W dobie testów domowych i opcji pójścia na badania do labu nie mam potrzeby umawiać dziecka do POZu w innym celu niż na dzieci zdrowe

Nam kazde szczepienia wyznacza przychodnia. Na wizycie zawsze od razu lekarz nas umawia na następne.

Blondi29 lubi tę wiadomość

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi29 wrote:
    Czy któraś z was ma doświadczenie z płaczem dziecka przez sen? Nie wybudza się od razu, nie da się jej obudzić i nic nie działa. Mleko, przytulenie, smoczek. Mam wrażenie, że każde moje działanie pogłębia ten płacz. Dziecko musi się samo wybudzić, a kiedy już to zrobi to usypianie trwa od nowa. Powoli kończą mi się pomysły i zaczynam się niepokoić

Mój tak czasem ma i to potrafi zacząć się zanosić płaczem i wyć jak wilk do księżyca, nie otwierając przy tym oczu. Nie jest to super częste, czasem wystarczy go pogłaskać chwilę po głowie, potrzymać za rękę albo ostatecznie wziąć na ręce - z 2 razy się zdarzyło, że długo nie umiał się uspokoić i spłakał się strasznie. Wtedy zazwyczaj ostatecznie się wybudzi, połka mi chwilę w ramię i po chwili zasypia. Dlaczego tak się dzieje to nie wiem, obstawiam, że coś mu się może śnić. Ale co aż tak strasznego może się śnić niemowlakowi to nie wiem 🙈

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    Nam kazde szczepienia wyznacza przychodnia. Na wizycie zawsze od razu lekarz nas umawia na następne.

U nas na szczęście też tak jest

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    Mój tak czasem ma i to potrafi zacząć się zanosić płaczem i wyć jak wilk do księżyca, nie otwierając przy tym oczu. Nie jest to super częste, czasem wystarczy go pogłaskać chwilę po głowie, potrzymać za rękę albo ostatecznie wziąć na ręce - z 2 razy się zdarzyło, że długo nie umiał się uspokoić i spłakał się strasznie. Wtedy zazwyczaj ostatecznie się wybudzi, połka mi chwilę w ramię i po chwili zasypia. Dlaczego tak się dzieje to nie wiem, obstawiam, że coś mu się może śnić. Ale co aż tak strasznego może się śnić niemowlakowi to nie wiem 🙈

Moze snią mu się klara albo magdam ? 🫢

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę wam tych wyznaczonych terminów szczepień. Ja słyszę tylko żeby się umówić na za x czasu i tak sobie dzwonię od pierwszego dnia przechodząc płynnie od: „Nie prowadzimy jeszcze zapisów na ten okres, proszę zadzwonić później” do „Nie mamy już wolnych miejsc” 🙃

• Blondi29 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    To moja musi być jakaś znerwicowana, bo robi to prawie noc w noc 😭

• Marsol Koleżanka

Wysłany: 14 stycznia, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi29 wrote:
    Czy któraś z was ma doświadczenie z płaczem dziecka przez sen? Nie wybudza się od razu, nie da się jej obudzić i nic nie działa. Mleko, przytulenie, smoczek. Mam wrażenie, że każde moje działanie pogłębia ten płacz. Dziecko musi się samo wybudzić, a kiedy już to zrobi to usypianie trwa od nowa. Powoli kończą mi się pomysły i zaczynam się niepokoić

A robi tak w środku nocy czy nad ranem? Mój tak ma od zawsze. Jak zaśnie na noc to nie budzi się, tylko płacze przez sen. Jeśli to zwykły płacz, to chodzi o mleko lub bliskość. Jeśli to wrzask, to coś mu się śni, bo poprzedzają go specyficzne dźwięki, coś mruczy. No i przy tej drugiej opcji nie ma innego wyjścia tylko dobudzić dziecko i znów uśpić. Mały często płacze też nad ranem. Sen jest wówczas już bardzo płytki i nie potrafi spać dalej, ale jednocześnie jakby nie umie sam się wybudzić. Wtedy go budzimy i przestaje płakać.

• Blackapple Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:

My się z mężem śmiejemy, że mu się śni uciekający cyc 😄
    No i tak, zdarza się, ale nie co noc, uznałam, że to normalne. Ostatnio co noc za to mamy wchodzenie w wysoki podpór na spiąco, śmiesznie to wygląda.

age.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu się dzieje 🫣🫢😱🤣🤣🤣?
    Matko bosko człowiek nie zagląda jakiś czas, a tu cyrk. Śmiechlam 🤣. Co to za niedowartościowane zazdrośnice ?🫣

⏸️09.10.2024
    🤱💙17.06.2025💙

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 21.08.2016 💓
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsol wrote:
    A robi tak w środku nocy czy nad ranem? Mój tak ma od zawsze. Jak zaśnie na noc to nie budzi się, tylko płacze przez sen. Jeśli to zwykły płacz, to chodzi o mleko lub bliskość. Jeśli to wrzask, to coś mu się śni, bo poprzedzają go specyficzne dźwięki, coś mruczy. No i przy tej drugiej opcji nie ma innego wyjścia tylko dobudzić dziecko i znów uśpić. Mały często płacze też nad ranem. Sen jest wówczas już bardzo płytki i nie potrafi spać dalej, ale jednocześnie jakby nie umie sam się wybudzić. Wtedy go budzimy i przestaje płakać.
    Nie ma znaczenia. Rano po prostu ten epizod trwa dłużej. W nocy szybciej się wycisza, ale skutek ten sam. Tylko od 4:00 już nie idzie jej uśpić z powrotem :(

• Marsol Koleżanka

Wysłany: 14 stycznia, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    My się z mężem śmiejemy, że mu się śni uciekający cyc 😄
    No i tak, zdarza się, ale nie co noc, uznałam, że to normalne. Ostatnio co noc za to mamy wchodzenie w wysoki podpór na spiąco, śmiesznie to wygląda.

To u nas ta faza przeszła w kolejne nocne atrakcje, ćwiczenie czworaków przez sen 🫣

• Blondi29 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 03:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, my już się witamy ze światem. Półtorej godziny usypiania nie przyniosło efektu więc po pierwszym pisku się poddałam i bawimy się na macie. Mówiłam coś o lepszych dwóch nockach? 😆 Trzymajcie kciuki za nasze dzisiejsze szczepienie, bo jestem już tak zmęczona, że czuję się aż nietrzeźwa🥲

Paty lubi tę wiadomość

• Hania1234 Nowa

Wysłany: 15 stycznia, 05:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też się coś zepsuło, od 4:20 nie śpimy. To już ten regres 8 miesiąca?😭
    W dodatku od kilku dni tak nam czworakuje po całym domu, zero zabawy w miejscu, a więc matka musi latać za nią wszędzie 🥲

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale natrzaskałyście stron😵
    Młody czasem płacze przez sen. Kilka razy zdarzyło się, że to duży płacz - braliśmy na ręce, żeby się uspokoił i dalej spał. Teraz od pewnego czasu po 5 zaczyna popłakiwać i usypiamy go dalej. W sumie to każdego dnia po 5 pobudkę ma😒najczęściej uśnie na niecałą godzinę.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem tak patologiczna ,że patologią dla mnie,jest nie wiedzieć co to tulipan😅

Mała w nocy z lekka gorączką także jest ciut lepiej. Za to ja sie kiepsko czuje. Także infekcja idzie po kolei syn,mała,ja. Na szczęście to jakieś takie przeziębienie z gorączką.

MagaM jak Ci dobrze to zostań. Może dokonasz przemiany z księżniczki w ogra,jak my. I będziemy żyć długo i szczęśliwie na bagnie. Tylko musisz coś o sobie napisać,nie tylko o nas. O nas już wszystko wiesz.

Co do łóżeczek.....Moja nadal w nich śpi. Jeszcze korzystamy z dostawek bo nie wstaje. Każda noc u siebie. U nas w łóżku syn by jej krzywdę zrobił. Usiłujemy go wyeksmitować ale on ciągle przychodzi. Trochę kapa bo jemu sie wydaje ,ze nasze łóżko jest jego .

Ja swój POZ mam w miarę okej ale terminów do pediatry nie ma, więc zapisałam mnie do rodzinnego. Jest duży problem z pediatrami. Malutko ich. Pomijam,ze mało kto chce w poradniach pracować. A nikt nikogo nie zmusi. Takze poradnie rodzinne leżą i kwiczą

Gusia_ lubi tę wiadomość

event.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś zaliczyliśmy pobudkę o 5:30... I w sumie spoko, bo nie wiem co mnie podkusiło umówić rehabilitację na 8:40 gdzie my zazwyczaj wstajemy koło 8 😅 także bobas chyba wyczuł i wstał ze sporym zapasem xD

age.png
  • Marsol Koleżanka

Wysłany: 15 stycznia, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi29 wrote:
    Nie ma znaczenia. Rano po prostu ten epizod trwa dłużej. W nocy szybciej się wycisza, ale skutek ten sam. Tylko od 4:00 już nie idzie jej uśpić z powrotem :(

To u nas tylko w okolicy skoków rozwojowych zdarzało się, że nic nie działało w nocy. Trzeba było go budzić i znów usypiać. Może to? Współczuję, bo to na maksa męczące.

• Cel95 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też z tych niekompetentnych bo zawsze gadam z lekarzem, a wtedy Mąż ogarnia Córkę

U nas pediatra normalnie wszystko bada, a też mieliśmy wyniki badań krwi więc zawsze 10x dopytuje przed szczepieniem czy wszystko ok. Jest spoko, tylko terminy ma długie. Ale w razie czego dopisuje.

Też nie wiedziałam co to tulipan, za to fomo już tak😅

My się budzimy koło tej 7 co jest w sumie okej, jak śpi z nami to może ma z 3 pobudki. Tyle że mało miejsca zostaje bo spi z rozłożonymi łapkami

Dziś już 3 dzień z rzędu ten smog dowala, zaraz zwariuje bez spaceru😒

Blondi, widzę, że Ty z medycznej strony, z ciekawości w jakiej sytuacji byś dopiero szła do pediatry? Tak na przyszłość (tfu) pytam

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czytam o tych Waszych problemach z dziećmi. O tym niespaniu po nocach, zabawach o 3 nad ranem,znienawidzonym wózku,ciągłej potrzebie noszenia i powiem Wam,ze zajebiście sie cieszę, ze to nie dotyczy mnie. Za trzecim dzieckiem w końcu nie mam turbo hajnida. Przecież tamta dwójka, to mnie wykończyła już w pierwszym półroczu życia.

event.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie wstawania w nocy to mija gwiazda poszła wczoraj spać o 20:40, budziła się jakieś miliard razy i rozpoczęła dzień o 3:30 🤯 o 5 maz ją zabrał żebym mogła się cokolwiek przespać. To podobno spała 6-7 🙄 jeśli dobrze liczę to na całą noc moje dziecko uzbierało łącznie 7h snu 😑 świetny wynik, nie?
    A wczoraj w dzień miała zawrotne 44 minuty drzemek łącznie, po czym padła o 16 i spała mi na rękach godzinę wybudzając się przy każdym moim ruchu.
    Boże dopomóż 🙄🙄🙄🙄🙄

age.png
‹‹ 2530 2531 2532 2533 2534 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ