CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Awokado, ty kupowałaś śpiworek z nogawkami w Jukki?
Moj bobas od czasu gdy zaczął sie przemieszczać do przodu i juz pozycje do czworakow cisnąć to ma jakiś kryzys w zasypianiu na drzemki😫 z usypiania w 10 min max teraz nie umie sie wyciszyć i zawsze jest awanturaWiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia, 09:49
-
Ja mam z Jukki taki dla małejMaj.a wrote:Awokado, ty kupowałaś śpiworek z nogawkami w Jukki?
Moj bobas od czasu gdy zaczął sie przemieszczać do przodu i juz pozycje do czworakow cisnąć to ma jakiś kryzys w zasypianiu na drzemki😫 z usypiania w 10 min max teraz nie umie sie wyciszyć i zawsze jest awantura
-
Kaszki działają czasem cuda. Tylko nie na noc. Pierwsza drzemka trwała zawsze 30 minut. Zjadł przed snem trochę i pocisnął 1.5h😆😅Kkk77 wrote:Mój przez to picie mleka cofnął się do okresu niemowlęcego i dzisiaj był głodny o 23, 3.30 i 6.30 🤡 o tyle dobrze, że ostatecznie pospaliśmy do 9, ale zaraz mu wcisnę chyba jakąś kaszkę xD
-
U nas też kiepska noc, dużo płaczków i wybudzania.
Chyba mam przyczynę, bo właśnie dostałam pierwszy okres 🫠 może mleka jakoś mniej jest, wypiłam na wszelki femaltiker i zobaczymy 🤞👶🏻 29.07.2025, 53 cm, 3240g
23.07 - 20,5 mIU/ml
27.07 - 202 mIU/ml
04.08 4189 mIU/ml
14.08 - mamy ❤️
01.01 - 7,49cm, chyba 🩵
15.10 - 👨⚕️🩺 -
Wiesz co, początkowo to wg był za duży i nie byłam w stanie włożyć wg stóp w ściągacze, bo nie dosięgała. Ter ta z Są trochę ciasne ale mam też od koleżanki z innej firmy i tam podobnie jest. Trochę się rzeczywiście muszę nagimnastykować żeby przecisnąć stopęMaj.a wrote:Ooo, a u was tez tak ciężko wchodzą nogi w niego? Kupiłam na próbę i u nas ciezko wcisnąć łydki😮💨 a rozciągliwy to on nie jest za bardzo.
-
Ale wtope zaliczyłam z rana 🙈
Nie zauwazylam ze kupa poszla po plecach i zdjelam tak bodziaka ze całe wlosy były uwalone w tej kupie 🙈 Mała z rana zaliczyła szybki prysznic.
Powiedzcie mi prosze jak wygladaly te poczatki pełzania u Waszych maluchów?
Moja cos probuje od dwoch dni,ale nie ogarnia że ma nogi i moze nimi sie odpychac... Podciaga sie na rekach i 'skacze' a nogami rzuca jak ryba bez wody.
Martwi mnie to troche. Pokazuje jej i probuje zaangazowac te nogi ale totalnie nie idzie nam to. -
Truskawka testowałam piwo pszenne 0 i u mnie zero zmian. Dalej za mało mleka 😞
Karola zdrówka, my takie mocne przeziębienie tez mieliśmy wymazy czyste a temperatura 2 pierwsze dni a gile do teraz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia, 10:30
-
Truuskaawka wrote:Ale wtope zaliczyłam z rana 🙈
Nie zauwazylam ze kupa poszla po plecach i zdjelam tak bodziaka ze całe wlosy były uwalone w tej kupie 🙈 Mała z rana zaliczyła szybki prysznic.
Moja cos probuje od dwoch dni,ale nie ogarnia że ma nogi i moze nimi sie odpychac... Podciaga sie na rekach i 'skacze' a nogami rzuca jak ryba bez wody.
Martwi mnie to troche. Pokazuje jej i probuje zaangazowac te nogi ale totalnie nie idzie nam to.
No właśnie tak jak ryba bez wody to wyglądało, ale szybko ogarnął używanie nóg i teraz bardziej robi takiego płaza niż rybę 😄 -
Truuskaawka wrote:Ale wtope zaliczyłam z rana 🙈
Martwi mnie to troche. Pokazuje jej i probuje zaangazowac te nogi ale totalnie nie idzie nam to.
U mojego zaczęło się chyba dość nietypowo, bo na początku robił plank (deskę). Czasem wyglądało to jakby ćwiczył pompki 😆 A później ogarnął, że może przesuwać ręce i ciągnąć nogi.
-
Anabbit wrote:Kurna a ja znów narzekam. Musze przestać, bo dostanę miano matki narzekaczki, a raczej do tej pory byłam podobnie jak Smerfetka i kkk nudna ja flaki z olejem 😑
W ogóle jutro mam wyjście na kolację noworoczną z pracy, a moj bobas absolutnie nie chce wziąć smoczka z butelki do ust żeby wypić mm (ja już się nie oszukuje, że dam radę cokolwiek odciągnąć). Jakieś rady jak przetrwania dla mojego męża? Chciałabym wyjść chociaż na te 4 godzinki 🙄
Kurcze a 4 godzinki to nie da rady mieć przerwy w mleku? Jakby zjadła coś innego przez ten czas?
Mój też przestał tolerować butle od czasu choroby i za cholere nie wypije, co najwyżej pogryzie sobie smoczek i tyle
-
Ej dziewczyny a tak mi się przypomniało, szczepił ktoś malucha na covid?
Zastanawiam się czy jeszcze jest sens w szczególności, że chyba musiałabym go zapisać do iMedu zamiast do naszego poz, no i że będziemy mieć teraz drugą rundę maratonu szczepień, bo teraz 1 dawka grypy a w lutym druga i meningo. -
Annabit u nas butelka też nie przechodzi, ale ostatnio jak jęczał gdy byłam u dentysty to teściowa podała mu mm w doidy i trochę wypił. Może u Was też przejdzie

Blackapple ja nie szczepilam, bo próbowałam swego czasu zaszczepić córkę i po prostu się nie dało, odsyłali mnie z jednego miejsca do drugiego i w końcu i tak nie doszło do skutku. Już mnie zniechęcili tym że nie da się tego zrobić w przychodni jak wszystkiego innego xd
Mój syn zawsze wie, kiedy mam najwięcej roboty. Pobudka o 5 i jeden wielki krzyk od rana 🥲 idziemy na trzecią drzemkę i mam nadzieję, że wstanie z lepszym humorem, bo dziś naprawdę potrzebuję wolnych rąk 🥲 -
Witam się po porannej jodze znad szklaneczki matcha pitej nad moim krytym basenem. A raczej po rozebraniu choinki i odkurzeniu chaty z bobasem w nosidle, co swoją drogą jest niezłym kardio. Boziu mam dzień latania jak dziki osioł, a tu jeszcze trzeba zostawić jakieś siły na popołudniową pracę 😆
W temacie szczepień to ja się zastanawiałam czy odwołać te w tym tygodniu ale sami mi odwołali bo babeczka od szczepień odeszła i szkolą dopiero nową osobę. Z trzecim dzieckiem jakoś mamy pod górę z tymi szczepieniami a wcześniej nie było wgle problemów. Także rozumiem jak kogoś frustruje wieczne przekładanieWiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia, 12:16
Tanashi, Anabbit, Margareetka, Lauraa, Kkk77, Katikat, Alex_92, Werzol lubią tę wiadomość