SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurna a ja znów narzekam. Musze przestać, bo dostanę miano matki narzekaczki, a raczej do tej pory byłam podobnie jak Smerfetka i kkk nudna ja flaki z olejem 😑

W ogóle jutro mam wyjście na kolację noworoczną z pracy, a moj bobas absolutnie nie chce wziąć smoczka z butelki do ust żeby wypić mm (ja już się nie oszukuje, że dam radę cokolwiek odciągnąć). Jakieś rady jak przetrwania dla mojego męża? Chciałabym wyjść chociaż na te 4 godzinki 🙄

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Kurna a ja znów narzekam. Musze przestać, bo dostanę miano matki narzekaczki, a raczej do tej pory byłam podobnie jak Smerfetka i kkk nudna ja flaki z olejem 😑

W ogóle jutro mam wyjście na kolację noworoczną z pracy, a moj bobas absolutnie nie chce wziąć smoczka z butelki do ust żeby wypić mm (ja już się nie oszukuje, że dam radę cokolwiek odciągnąć). Jakieś rady jak przetrwania dla mojego męża? Chciałabym wyjść chociaż na te 4 godzinki 🙄

Umie pić z bidona albo kubka? Ja bym dała w którymś z tych dwóch. Ostatecznie łyżeczką, ale to syzyfowa praca.

age.png
  • Blondi29 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola trzymam za was kciuki żeby infekcja przeszła gładko skoro już wszyscy złapaliście. Po cichu zazdroszczę spania w łóżeczku.
    Annabitt spróbujcie kubeczkiem, łyżeczką, ostatecznie strzykawką. Nasza nienawidzi mleka i nie akceptuje go w żaden formie więc mam trochę sposobów przetestowanych. Ewentualnie może niech sama sobie trzyma butle bardziej lub mniej umiejętnie. Połowę powylewa, ale coś wypije. Lepsze to niż nic.
    Cel ja jestem słabym przykładem, bo skończyłam pielęgniarstwo, trochę widziałam i potrafię jakoś na chłodno obejrzeć dziecko, ALE mój mąż jest lekarzem i pracował dość długo jako lekarz POZ, również z dziećmi więc potrafi mi zbadać mała, osłuchać i w razie czego wypisze receptę. Do lekarza chodzimy tylko na szczepienie i raz byliśmy z okiem, bo to przerosło nasze kompetencje. No ale gdybym nie miała tej możliwości to pewnie poszłabym dopiero gdyby dziecko gorączkowało. Ja ogólnie wychodzę z założenia, że o ile nie jest to wizyta domowa to lepiej konsultować dziecko nieco później, bo POZ to wylęgarnia syfów wszelakich i bez sensu iść z katarkiem, a wrócić z rota. Osobiście wolę pobadac ją w domu, wydać parę złotych na badanie moczu i ewentualnie krwi, a do lekarza iść jak już sobie nie radzimy. W okresie świątecznym córka miała turbo katar i kaszel, ale bez goraczki i ze świetnym samopoczuciem więc dopiero po pięciu dniach zaczęliśmy rozważać wizytę pediatry (inna sprawa, że w tym okresie był dostępny tylko NPL więc byłoby to samo co w domu), a okazało się, że córka miała alergię na choinkę i po wyniesieniu jej z domu objawy ustąpiły z godziny na godzinę. W innych sprawach jestem panikara i nie daje dziecku np jajka, bo ryzyko alergii, ale od placówek medycznych trzymam się z daleka, bo nawet nie wiesz ile zarazy tam krąży każdego dnia. Jeśli macie jakiegoś spoko pediatrę pod telefonem to pewnie za jakiś ułamek kwoty można z nim pogadać online. To jest spoko opcja

• Blondi29 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie się rozpisałam, ale mózg mi dziś wypływa uchem. Mała wstała dziś w środku nocy, usiadła na łóżku, sprzedała mi liścia i zaczęła mówić: „babababa” i się śmiać. Potem z drzemki obudziła mnie ciągnąc za włosy. Tylko to, że jest taka śmieszna trzyma mnie w ryzach przy tym niewyspaniu. Za to dziś straciłam jakieś 80 złotych, bo przy robieniu mleka wyszło mi za dużo wody w butelce więc zamiast ją odlać do dzbanka czy zlewu, wlałam ją do prawie nowej puszki…

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się chyba znowu okres zbliża bo jestem tykająca bomba
    A tak mnie bolą ramion, nie mogę rąk do góry wziąć i rozprostować.. jakbym przykurcze miała

age.png
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaM. wrote:
    U Was jak komentarze nie po Waszej mysli to trolle, frustratki itp
    Można mieć odmienne zdanie o kimś, po to jest forum aby sie wypowiadać czy się to Wam podoba czy nie
    No ale tak trzeba atencjuszke bronić, zaraz cała armia prawników za Gusią

Pewnie to ze sie tu zleciało tyle nowych zza krzaków tez Wam nie pasuje ale akurat w tym temacie siedzicie cicho bo Wam tyłki liżą 🙃
    Zbyt spokojnie było u nas na Czerwcówkach.

Laska nie wiem co ty masz w głowie, ale na kazdym wątku siejesz ferment. Teraz nasz obrałaś sobie za cel i komentować osoby których nieznasz.
    Na Winiarach komentowałaś negatywnie dziewczyny. Teraz Gusie obralas sobie za cel.
    Naprawdę nie masz co robic w domu, tylko czytać wszystkie wątki❓️❓️

05.10. ⏸
    🏨👶🍼 22.06. 2830g

age.png
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awokado, ty kupowałaś śpiworek z nogawkami w Jukki?

Moj bobas od czasu gdy zaczął sie przemieszczać do przodu i juz pozycje do czworakow cisnąć to ma jakiś kryzys w zasypianiu na drzemki😫 z usypiania w 10 min max teraz nie umie sie wyciszyć i zawsze jest awantura

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:49

05.10. ⏸
    🏨👶🍼 22.06. 2830g

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maj.a wrote:
    Awokado, ty kupowałaś śpiworek z nogawkami w Jukki?

Moj bobas od czasu gdy zaczął sie przemieszczać do przodu i juz pozycje do czworakow cisnąć to ma jakiś kryzys w zasypianiu na drzemki😫 z usypiania w 10 min max teraz nie umie sie wyciszyć i zawsze jest awantura
    Ja mam z Jukki taki dla małej :)

age.png
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Ja mam z Jukki taki dla małej :)
    Ooo, a u was tez tak ciężko wchodzą nogi w niego? Kupiłam na próbę i u nas ciezko wcisnąć łydki😮‍💨 a rozciągliwy to on nie jest za bardzo.

05.10. ⏸
    🏨👶🍼 22.06. 2830g

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój przez to picie mleka cofnął się do okresu niemowlęcego i dzisiaj był głodny o 23, 3.30 i 6.30 🤡 o tyle dobrze, że ostatecznie pospaliśmy do 9, ale zaraz mu wcisnę chyba jakąś kaszkę xD

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    Mój przez to picie mleka cofnął się do okresu niemowlęcego i dzisiaj był głodny o 23, 3.30 i 6.30 🤡 o tyle dobrze, że ostatecznie pospaliśmy do 9, ale zaraz mu wcisnę chyba jakąś kaszkę xD
    Kaszki działają czasem cuda. Tylko nie na noc. Pierwsza drzemka trwała zawsze 30 minut. Zjadł przed snem trochę i pocisnął 1.5h😆😅

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • lusix Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też kiepska noc, dużo płaczków i wybudzania.

Chyba mam przyczynę, bo właśnie dostałam pierwszy okres 🫠 może mleka jakoś mniej jest, wypiłam na wszelki femaltiker i zobaczymy 🤞

👶🏻 29.07.2025, 53 cm, 3240g
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maj.a wrote:
    Ooo, a u was tez tak ciężko wchodzą nogi w niego? Kupiłam na próbę i u nas ciezko wcisnąć łydki😮‍💨 a rozciągliwy to on nie jest za bardzo.
    Wiesz co, początkowo to wg był za duży i nie byłam w stanie włożyć wg stóp w ściągacze, bo nie dosięgała. Ter ta z Są trochę ciasne ale mam też od koleżanki z innej firmy i tam podobnie jest. Trochę się rzeczywiście muszę nagimnastykować żeby przecisnąć stopę

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wtope zaliczyłam z rana 🙈
    Nie zauwazylam ze kupa poszla po plecach i zdjelam tak bodziaka ze całe wlosy były uwalone w tej kupie 🙈 Mała z rana zaliczyła szybki prysznic.

Powiedzcie mi prosze jak wygladaly te poczatki pełzania u Waszych maluchów?
    Moja cos probuje od dwoch dni,ale nie ogarnia że ma nogi i moze nimi sie odpychac... Podciaga sie na rekach i 'skacze' a nogami rzuca jak ryba bez wody.
    Martwi mnie to troche. Pokazuje jej i probuje zaangazowac te nogi ale totalnie nie idzie nam to.

age.png
‹‹ 2529 2530 2531 2532 2533
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ