CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Luna a jak tam zdrówko u Was?
Ja młodego nie będę szczepić na covida, przechorowaliśmy już i zaszczepię go w przyszłym sezonie.
W moim POZ na szczęście nie mamy problemu z terminami na szczepienia, od razu pielęgniarka nas umawia na wtedy co trzeba i tyle. Pediatrów jest trzech, dwie babeczki na prawdę super, jedna taka średnia. Terminy na ten sam dzień nawet jak zadzwonię koło południa. Czytając Wasze historie to trafiło mi się jak lepiej kurze ziarno 🫣 a i odpukać nie ma kolejek, zazwyczaj przychodzę i od razu wchodzimy, nie czeka tłum dzieci w poczekalni. -
My mamy poz w Luxmedzie i też z terminami nie ma problemu, a jeszcze się nie zdarzyło żebyśmy siedzieli i czekali wśród innych dzieci. Najczęściej przychodzimy i 10 minut później już jesteśmy w gabinecie.
U małego poszła jakaś aktualizacja systrmu w nocy i leżąc na macie próbuje wchodzić w czworaki 😳 do tego nie ma w ogóle dzisiaj cierpliwości i nie daj Boże nie sięgnie do zabawki to od razu jest krzyk. Pomija już moment marudzenia… 🫣
No i chyba będzie pierwszy ząbek (w końcu, bo ile można wyczekiwać), bo już widać taką dziurkę w dziąśle i chyba zalążek ząbka. Oczywiście jakby mógł to by wszystko włożył do buzi. -
Luna u nas podobnie, staram się wybierać pory jak już jest gotowy na drzemkę, ale i tak potrafi się drzeć (jak jest śpiący to oczywiście jeszcze gorzej) cały spacer.
Spacerówka już stoi przygotowana, czekam tylko na odrobinę lepsze warunki, bo chwilowo nawet wyjście z bloku jest niebezpieczne i wczoraj zatańczyłam chyba jezioro łabędzie z małym w nosidle, bo tak jest ślisko i nieodśnieżone. -
Truuskaawka wrote:Bywały sytuacje że sama jedna byłam na sali z 13 dzieci od 1 do 3 lat 😅
Ale nie potrafię Ci tego wytłumaczyć 😅 W tej pracy odkrywasz w sobie nadzwyczajne możliwości,mega szybkość,twoje zmysly sie wyostrzają. Stajesz się takim Edwardem ze Zmierzchu 🤣
Jeszcze mi się przypomniało- dziecko w żlobku/przedszkolu wybiera sobie swoją ulubioną ciocię. Co nie oznacza że inne gorzej je traktują 😉 Po prostu,moze jest podobna do mamy,może ma przyjemniejszy dla tego malego ucha ton glosu...
Same zauwazycie ktora to bedzie ciocia. I gorąca prośba ode mnie- mimo to,tak samo traktujcie wszystkie ciocie. Nie wyróżniajcie nikogo,bo wszystkie tam samo się starają 🥰
Oczywiscie ze są przypadki jakichs toksycznych osob ktore nie powinny pracowac z dziecmi. Sama sie spotkalam z takimi. Nie bojcie się tego zglaszac jesli bedziecie swiadkami jakiejs sytuacji.
Dziękuję za odpowiedź! Kurczę myślę sobie że taki zawód to jest naprawdę wymagający. Można się nieźle przebidźcować tak codziennie. Szacun!
-
My przesiedliśmy się do spacerówki i jest lepiej niż w gondoli (delikatnie mówiąc nie przepadał za nią)
Na płasko też nie przejdzie, musi obserwować otoczenie i my z kolei raczej nie wychodzimy w porze drzemki, tylko właśnie, żeby sobie popatrzył i wtedy jak wrócimy do domu zwykle dobrze śpi na drzemce
-
Po wołaniu od jakiegoś czasu tylko jakiejś Agi, doczekałam się kolejnych sylab 🥳
Mała leżała rano na brzuszku na blacie, a ja jadłam owsiankę. Jak tylko to zauważyła to patrzy mi w miskę i mówi: Am-am, am-am. Mąż jej to powtarzał w trakcie karmienia 🥹
Am-am zamienia się też w ma-ma. Jest to na nieświadomce, bo nie woła mnie konkretne, ale jednak cieszy
Paty lubi tę wiadomość
-
Margareetka wrote:A to zmienia postać rzeczy i kurcze chyba może być trudno 😢
U nas też wlatuje trzecią drzemka. Pierwsze dwie były po pół godziny w samochodzie, więc takie słabe i maruda straszny dziś. Te rehabilitacja totalnie rozwaliła nam dzień.. Na kolejna już się umówiłam na 12 😅
Mały jeszcze nie pełza, bo jak nie może dosięgnąć zabawki to zamiast coś kombinować i próbować to się wkurza i zaczyna się drzeć i się prostuje cały
U nas identycznie z pełzaniem. Chociaż dziś odkryłam, że obsunie to robić, ale nie chce. Gdy kładę jej moje dłonie otwarte przed nią, ona otwiera swoje i się trochę odpycha. No, ale takiego swobodnego pełzania pełzania brak -
Oficjalnie chcę się pożegnać. Jakoś tak nie wchodziłam tu ostatnio za często, teraz tyle nowych "twarzy", że już nie łapię wątku. Do tego jakieś trolle.
Na fb zostaje i mam nadzieję, że zostanę tam z Wami w stałym kontakcie 🙂.
Powodzenia dziewczyny!♥️⏸️09.10.2024
🤱💙17.06.2025💙
⏸️ 08.12.2015
🤱💓 21.08.2016 💓 -
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH