SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna a jak tam zdrówko u Was?

Ja młodego nie będę szczepić na covida, przechorowaliśmy już i zaszczepię go w przyszłym sezonie.
    W moim POZ na szczęście nie mamy problemu z terminami na szczepienia, od razu pielęgniarka nas umawia na wtedy co trzeba i tyle. Pediatrów jest trzech, dwie babeczki na prawdę super, jedna taka średnia. Terminy na ten sam dzień nawet jak zadzwonię koło południa. Czytając Wasze historie to trafiło mi się jak lepiej kurze ziarno 🫣 a i odpukać nie ma kolejek, zazwyczaj przychodzę i od razu wchodzimy, nie czeka tłum dzieci w poczekalni.

age.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy poz w Luxmedzie i też z terminami nie ma problemu, a jeszcze się nie zdarzyło żebyśmy siedzieli i czekali wśród innych dzieci. Najczęściej przychodzimy i 10 minut później już jesteśmy w gabinecie.

U małego poszła jakaś aktualizacja systrmu w nocy i leżąc na macie próbuje wchodzić w czworaki 😳 do tego nie ma w ogóle dzisiaj cierpliwości i nie daj Boże nie sięgnie do zabawki to od razu jest krzyk. Pomija już moment marudzenia… 🫣

No i chyba będzie pierwszy ząbek (w końcu, bo ile można wyczekiwać), bo już widać taką dziurkę w dziąśle i chyba zalążek ząbka. Oczywiście jakby mógł to by wszystko włożył do buzi.

23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

age.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna u nas podobnie, staram się wybierać pory jak już jest gotowy na drzemkę, ale i tak potrafi się drzeć (jak jest śpiący to oczywiście jeszcze gorzej) cały spacer.
    Spacerówka już stoi przygotowana, czekam tylko na odrobinę lepsze warunki, bo chwilowo nawet wyjście z bloku jest niebezpieczne i wczoraj zatańczyłam chyba jezioro łabędzie z małym w nosidle, bo tak jest ślisko i nieodśnieżone.

23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

age.png
  • Ukulele Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    Bywały sytuacje że sama jedna byłam na sali z 13 dzieci od 1 do 3 lat 😅
    Ale nie potrafię Ci tego wytłumaczyć 😅 W tej pracy odkrywasz w sobie nadzwyczajne możliwości,mega szybkość,twoje zmysly sie wyostrzają. Stajesz się takim Edwardem ze Zmierzchu 🤣

Jeszcze mi się przypomniało- dziecko w żlobku/przedszkolu wybiera sobie swoją ulubioną ciocię. Co nie oznacza że inne gorzej je traktują 😉 Po prostu,moze jest podobna do mamy,może ma przyjemniejszy dla tego malego ucha ton glosu...
    Same zauwazycie ktora to bedzie ciocia. I gorąca prośba ode mnie- mimo to,tak samo traktujcie wszystkie ciocie. Nie wyróżniajcie nikogo,bo wszystkie tam samo się starają 🥰

Oczywiscie ze są przypadki jakichs toksycznych osob ktore nie powinny pracowac z dziecmi. Sama sie spotkalam z takimi. Nie bojcie się tego zglaszac jesli bedziecie swiadkami jakiejs sytuacji.

Dziękuję za odpowiedź! Kurczę myślę sobie że taki zawód to jest naprawdę wymagający. Można się nieźle przebidźcować tak codziennie. Szacun!

• Karuzela Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My przesiedliśmy się do spacerówki i jest lepiej niż w gondoli (delikatnie mówiąc nie przepadał za nią) :) Na płasko też nie przejdzie, musi obserwować otoczenie i my z kolei raczej nie wychodzimy w porze drzemki, tylko właśnie, żeby sobie popatrzył i wtedy jak wrócimy do domu zwykle dobrze śpi na drzemce

• Milczotka Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wołaniu od jakiegoś czasu tylko jakiejś Agi, doczekałam się kolejnych sylab 🥳
    Mała leżała rano na brzuszku na blacie, a ja jadłam owsiankę. Jak tylko to zauważyła to patrzy mi w miskę i mówi: Am-am, am-am. Mąż jej to powtarzał w trakcie karmienia 🥹
    Am-am zamienia się też w ma-ma. Jest to na nieświadomce, bo nie woła mnie konkretne, ale jednak cieszy

Paty lubi tę wiadomość

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młody bije właśnie swój rekord drzemki, leci 2 godzina 😮
    Obawiam sie, ze to będzie jedyna drzemka dziś xD Stary z nim później zostaje, więc będzie zachwycony, że nie będą mieli chwili odpoczynku 🤣

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    A to zmienia postać rzeczy i kurcze chyba może być trudno 😢

U nas też wlatuje trzecią drzemka. Pierwsze dwie były po pół godziny w samochodzie, więc takie słabe i maruda straszny dziś. Te rehabilitacja totalnie rozwaliła nam dzień.. Na kolejna już się umówiłam na 12 😅

Mały jeszcze nie pełza, bo jak nie może dosięgnąć zabawki to zamiast coś kombinować i próbować to się wkurza i zaczyna się drzeć i się prostuje cały :(

U nas identycznie z pełzaniem. Chociaż dziś odkryłam, że obsunie to robić, ale nie chce. Gdy kładę jej moje dłonie otwarte przed nią, ona otwiera swoje i się trochę odpycha. No, ale takiego swobodnego pełzania pełzania brak

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ja kiedyś narzekałam, że jem z dzieckiem na kolanach? To teraz odwołuje xD bo w ogóle nie mogę jeść w pobliżu, od razu jest krzyk i próby wyrywania jeśli ma w zasięgu ręki 🤦

age.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oficjalnie chcę się pożegnać. Jakoś tak nie wchodziłam tu ostatnio za często, teraz tyle nowych "twarzy", że już nie łapię wątku. Do tego jakieś trolle.

Na fb zostaje i mam nadzieję, że zostanę tam z Wami w stałym kontakcie 🙂.

Powodzenia dziewczyny!♥️

⏸️09.10.2024
    🤱💙17.06.2025💙

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 21.08.2016 💓
‹‹ 2531 2532 2533 2534 2535
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ