CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
ConteBis wrote:🤣🤣 śmiechłam. Na forum nie byłam od dawna ale jaskółki mi doniosły, ze mnie tu ktoś obgaduje. I jak zwykle, drama queen Magdusia próbuje nakręcić aferkę 🤣
I przyleciałaś w podskokach żeby tą aferę nakręcać? 😂 gdzie zadyma tam conte musi byc 😂 -
Dziewczyny, czy ma któraś z Was do polecenia jakąś sensowną literature albo inne źródło wiedzy o rozwoju emocjonalnym i psychicznym dzieci?
Mam wrażenie, że jestem bombardowana urywanymi tresciami, rolkami z insta pseudo ekspertów, a ciężko jest mi weryfikować informacje które do mnie docierają.
Nineq, Blondi29 lubią tę wiadomość
-
Nie. Mam super koleżanki na wątku lipcowym mag, które mi napisały, że mnie obgadujesz i wpadłam Ci powiedzieć, ze lepiej żebyś się zajęła swoim życiem. Drame to Ty próbujesz nakręcić gusi z tego co zdarzyłam się zorientować. Ale nie mam czasu na ciebie smutna dziewczyno. 🫡MagdaM. wrote:I przyleciałaś w podskokach żeby tą aferę nakręcać? 😂 gdzie zadyma tam conte musi byc 😂
-
U Was pełzanie, a mój wczoraj pierwszy raz wyzerował posiłek 😅 Ziomek na razie jakiegoś wielkiego apetytu nie ma, ale zupa szpinakowa mu zasmakowała.
Truuskaawka, Elza1234, Anabbit, Blondi29, xSmerfetkax, Lauraa, Margareetka, KarolaKinga, Blackapple, kasssia, Werzol lubią tę wiadomość
-
Skoro wątek przenosi się i tak na fb to jeszcze pozwolę sobie dorzucić parę odpowiedzi zanim ktokolwiek przestanie tu pisać.
My już musieliśmy zmienić fotelik, bo córka jest z tych większych dzieci, a łupinę kupiliśmy do 74 cm, a ona dokładnie tyle ma. Po wyjęciu wszystkich wkładek i wszystkich kombinacjach pojechaliśmy do 8 gwiazdek gdzie powiedzieli nam, że już czas na zmianę. Wzięliśmy besafe i jesteśmy zadowoleni. Mała ma wygodnie, obraca się na 360 stopni, wygląda jakby miał się łatwo czyścić. Jedyne co to trochę uczyliśmy się go porządnie zapinać i rozpinać, ale póki co jesteśmy zadowoleni. Mamy go od tygodnia, ale już przejeździliśmy trochę kilometrów i jest super
Elza1234, Kkk77 lubią tę wiadomość
-
ConteBis wrote:Nie. Mam super koleżanki na wątku lipcowym mag, które mi napisały, że mnie obgadujesz i wpadłam Ci powiedzieć, ze lepiej żebyś się zajęła swoim życiem. Drame to Ty próbujesz nakręcić gusi z tego co zdarzyłam się zorientować. Ale nie mam czasu na ciebie smutna dziewczyno. 🫡
Dopóki prosiak nie wpadła tutaj jak Filip z konopi i nie nawiązała do ciebie to nie bylo nawet słowa o tobie atencjuszko
Więc nie wiem skąd masz te brednie ze ktos cie obgaduje 😂
Jak nie masz na mnie czasu to po co w ogóle wracasz i zaczynasz kręcić aferke? 😂 -
U nas dzisiaj też bym szpinak, nie nadążałam wachlować łyżeczką 😅Tanashi wrote:U Was pełzanie, a mój wczoraj pierwszy raz wyzerował posiłek 😅 Ziomek na razie jakiegoś wielkiego apetytu nie ma, ale zupa szpinakowa mu zasmakowała.
Tanashi lubi tę wiadomość
-
Gosiaczek a nie prosiak. Kultury masz w sobie mniej niż zul spod sklepu… z tego co widzę to Gosia napisała tylko, że ty próbowałaś kręcić ze mną aferę a to ty zaczęłaś mnie obgadywać. Ale każdy widzi jak jest przecież. Gosia jest tu już od jakiegoś czasu, nie tak jak ty.MagdaM. wrote:Dopóki prosiak nie wpadła tutaj jak Filip z konopi i nie nawiązała do ciebie to nie bylo nawet słowa o tobie atencjuszko
Jak nie masz na mnie czasu to po co w ogóle wracasz i zaczynasz kręcić aferke? 😂 -
Nic ci nie polecę, bo mam podobnie, ale ja wychodzę z założenia, że warto sobie trochę zaufać i słuchać swojej intuicji. Wydaje mi się, że niezależnie od tego jaka literaturę wybierzemy to zawsze będzie tam narzucona jakaś konkretna narracja. Są różne szkoły wszystkiego. Ja na przykład staram się wychowywać córkę w takim bliskościowym duchu więc nie uznaję określenia „wymuszanie płaczem” w przypadku niemowlaka, gdy chce się przytulić, ale za to regularnie zostawiam córkę pod opieką kogoś innego na godzinę lub dwie. Usypiam ją na rękach, bo tego potrzebuje, ale konsekwentnie staram się przekładać ją do własnego łóżeczka. Absolutnie nie popieram ekranów w przypadku małych dzieci, ale jak córka miała katar po pas i wpadała w histerię po czyszczeniu nosa X razy dziennie to włączyłam jej tę bajkę na dwie minuty żeby się uspokoiła. Nie krzyczę na nią, ale logiczne, że też jestem człowiekiem i nie zawsze jestem w stanie powiedzieć: „Mama potrzebuje teraz chwili dla siebie, bo nie radzi sobie ze swoimi emocjami” tylko czasem powiem: „Mam już dość” albo „Przestań płakać”. Mamy swoją intuicję więc myślę, że musimy się kierować nią, a nie poradnikami, ale ja staram się być pragmatyczna. Mam świadomość tego, że niezależnie od tego ile podręczników przeczytam, rzeczywistość bardzo weryfikuje. Na karmieniu piersią zjadłam zęby w ciąży i na studiach, a końcowo mimo pomocy CDL musialam farmakologicznie wyciszać laktację. Znajoma rodziny przeczytała wszystkie poradniki dotyczące rozwoju dziecka oraz jego żywienia, a ich dziecko ma duże braki na poziomie edukacji wczesnoszkolnej (typowo z zaniedbania rodziców, nie z powodu dysfunkcji poznawczych) oraz otyłość. Widziałam za to mnóstwo świetnych mam i fajnych dzieciaków, których mamy nie przeczytały w życiu ani jednej książki. Poradniki swoje, a życie swoje. Jednak jeśli ktoś ma jakieś fajne propozycje to chętnie poczytamGrzegrzula wrote:Dziewczyny, czy ma któraś z Was do polecenia jakąś sensowną literature albo inne źródło wiedzy o rozwoju emocjonalnym i psychicznym dzieci?
Mam wrażenie, że jestem bombardowana urywanymi tresciami, rolkami z insta pseudo ekspertów, a ciężko jest mi weryfikować informacje które do mnie docierają.
Kkk77, Paty, Elza1234, Truuskaawka, KarolaKinga lubią tę wiadomość
-
MagdaM. wrote:Dopóki prosiak nie wpadła tutaj jak Filip z konopi i nie nawiązała do ciebie to nie bylo nawet słowa o tobie atencjuszko
Jak nie masz na mnie czasu to po co w ogóle wracasz i zaczynasz kręcić aferke? 😂
Dla Ciebie Pani Prosiak, jak nie umiesz poprawnie czytać nicków. Masz problem do Gusi, tak jak u nas miałaś do Contebis… na każdym miesięcznym wątku szukasz sobie kozła ofiarnego?.
To mój ostatni komentarz bo nie będę dziewczynom robić tu swoją osobą spamu, ale Magda czytając Twoje wpisy odnoszę wrażenie że tylko szukasz prowokacji, nic więcej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia, 20:42
ConteBis lubi tę wiadomość
-
To jeszcze tak podpytam co gotujecie swoim dzieciakom? Zupa szpinakowa mnie zainspirowała. U nas kawałki większe niż ryż w ogóle nie wchodzą w grę. Mała jeszcze nie ogarnia jedzenia inaczej niż z łyżeczki podawanej przez nas więc póki co gotuję jej same zupki z mięsem, ale mam wrażenie, że ciągle je to samo.
-
Mój nie lubi szpinaku 🙁ja w sumie też nie.
Ostatnio pulpety z ziemniakami jadł i spaghetti, bo robiłam. Na weekend dorsza na parze z ziemniakami. Dostaje to co my. Jak nie gotuję albo robię cos czego nie moze (wczoraj zapiekanki, dziś dogadałam) to jakiś słoiczek.
Ja mam większy problem ze śniadaniami. -
Blondi29 wrote:To jeszcze tak podpytam co gotujecie swoim dzieciakom? Zupa szpinakowa mnie zainspirowała. U nas kawałki większe niż ryż w ogóle nie wchodzą w grę. Mała jeszcze nie ogarnia jedzenia inaczej niż z łyżeczki podawanej przez nas więc póki co gotuję jej same zupki z mięsem, ale mam wrażenie, że ciągle je to samo.
Młody je to co my w miarę możliwości, na razie jeden posiłek miał, teraz będzie dwa dostawał. W tym tygodniu jadł np. właśnie zupę szpinakowa z makaronem orzo przez dwa dni, jutro będzie miał ziemniaki, buraki i kawałek pstrąga tęczowego (to pewnie zmiksuje trochę z ziemniakiem, bo jeszcze za suche żeby w kawałku dał radę). Na weekend pewnie jakiś słoik mu odpalę, bo nie będę miała głowy do gotowania. W poniedziałek mamy krupnik, to dla niego też zrobię porcję bez soli. Tyle mam obiadów zaplanowanych w każdym razie, potem będę dalej myśleć 🤣 ale generalnie tak 2x w tygodniu gotuję duży gar zupy i jemy go średnio przez dwa dni (jednego dnia na obiad, drugiego na kolację), więc jakby wypadało coś nie dla niego to będę się ratować zupa po prostu. -
ConteBis wrote:Gosiaczek a nie prosiak. Kultury masz w sobie mniej niż zul spod sklepu… z tego co widzę to Gosia napisała tylko, że ty próbowałaś kręcić ze mną aferę a to ty zaczęłaś mnie obgadywać. Ale każdy widzi jak jest przecież. Gosia jest tu już od jakiegoś czasu, nie tak jak ty.
Masz rozdwojenie jaźni. Odpisałam tylko ze conte robi zadymę w wątkach i tyle, gdzie ty widzisz obgadywanie. Ale fakt jak tylko wypłynął temat twojej osoby od razu tu przyleciałas, afery sie ciebie trzymają.
Taka jestes zajęta ale odpisywać masz czas. Odpisuj dalej mnie to tylko bawi ❤️
ConteBis lubi tę wiadomość