SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi29 wrote:
    Gusia, właśnie o tym samym myślałam podczas czytania forum. Ludziom wydaje się, że w Internecie są anonimowi, a wystarczy jedna bardziej ogarnięta technologicznie osoba; trochę poświęconego czasu i okazuje się, że dane są jak na tacy, szczególnie jeśli ktoś ma publiczne konta w mediach społecznościowych. Ja oczywiście się w takie rzeczy nie bawię, bo ani nie mam czasu, ani mnie to nie kręci, ale może przy okazji warto kogoś nauczyć szacunku

Rzeczywiscie to proste. Czemu ja nie mam tak naprawdę fb czy insta typowych.. bo miałam dziwna sytuację która się dziwnie rozkręciła. Ale to mnie nauczyło, że nie warto za dużo udostępniać plus też ta policja od czegoś jest. Chociaż na tym forum to raczej jakieś takie głupie gadki są, ale kto wie co tam ludzie do Gusi wypisują itp.

Blondi29 lubi tę wiadomość

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fotelik ten pixel pro widzę jest do 13 kg/86cm więc jeszcze 4.5kg i ponad 10cm zapasu mamy

Jak szybko daliście owoce? U nas króluje dynia, ciągle się pojawią bo ją uwielbia ale już z 10 rzeczy dałam więc jest progres. Ale wczoraj brokuła z amarantusem zjadła troszkę, dynia się oczywiście potem zajadala. Więc trochę się boję, że podajjac już owoce warzywa odejdą w odstawkę - w końcu dynia jest lekko słodka i pewnie stąd smakuje

Ja to miałam nadzieję, że w mojej firmie się coś znajdzie innego. Ale okazuje sie, ze nie. Lata awansów i pochwal, jakieś ludzie tuż pod ceo wielkiej machiny którzy się ze mną spotykają i chwala. I co wsadzić to można do kosza 👌 także jak ktoś myśli o Dziecku nr2, a hamuje go praca nie polecam się przejmować- nawet topowy pracownik z ciągłymi najwyższymi ocenami, chwalony, na stanowisku managerskim itp może zniknąć w razie czego jak cyferki będą lepsze w najtańszym kraju świata. Smutłam wczoraj bo jeszcze się trochę łudziłam...

Z tego wszystkiego znowu głowa mnie rozbolała ale na szczęście przeszło do teraz

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:09

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Grzegrzula Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Dziś mogę sobie powiedzieć: nie zesraj się😅
    Młody usnął przed 20 i przespał do 4 bez żadnego kwęknięcia. Zjadł, usnął i obudził się o 6.30. Życie jest piękniejsze jak się nie wstaje co godzinę.

Dajesz nadzieje!

Któraś z Was miała mieć konsultacje z trenerem snu czy coś takiego. Jakie wrażenia?

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel ja owoce daje codziennie, przeróżne, nie widzę żeby z mniejszym zaangażowaniem potem w drugim posiłku jadła brokuła czy mieso. Także ja się tym nie przejmuje i daję ci mi się podoba
    A co do pracy, firma to tylko firma. Dla nich zawsze będziesz numerkiem i kasa. Więc już dawno uważam że nie ma sie co za bardzo przejmować i trzeba patrzeć na siebie

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Cel ja owoce daje codziennie, przeróżne, nie widzę żeby z mniejszym zaangażowaniem potem w drugim posiłku jadła brokuła czy mieso. Także ja się tym nie przejmuje i daję ci mi się podoba
    A co do pracy, firma to tylko firma. Dla nich zawsze będziesz numerkiem i kasa. Więc już dawno uważam że nie ma sie co za bardzo przejmować i trzeba patrzeć na siebie

Ja też zawsze na chłodno miałam takie podejście, np jak było mi już średnio w 7msc ciazy to było dla mnie najważniejsze moje samopoczucie, ale jakoś tak człowiek po latach się czuje słabo mimo wszystko

Z drugiej strony gdyby nie ciaza to pracy jak pozostałe osoby nie miałabym już od paru miesięcy, a przynajmniej mam dochód do końca tego roku plus odprawę potem

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Dziś mogę sobie powiedzieć: nie zesraj się😅
    Młody usnął przed 20 i przespał do 4 bez żadnego kwęknięcia. Zjadł, usnął i obudził się o 6.30. Życie jest piękniejsze jak się nie wstaje co godzinę.

Może kiedys sie doczekam tej chwili.
    Juz były 2 pobudki w nocy a dzisiaj od 23 co godzine pobudka. Jeśli to górne jedynki to niech szybciej wychodzą bo dlugo nie pociągnę tak.

Zwolnił sie termin na rehabilitację i dzisiaj zaczynamy zajęcia.

05.10. ⏸
    🏨👶🍼 22.06. 2830g

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel ze względu na zawód znam różnych ludzi którzy są jakoś tam rozpoznawalni i znam dziewczynę, która najpierw miała hejterke w necie a potem babka zaczęła przyjeżdżać jej pod dom, więc takie akcje serio potrafią się zaczac niepozornie a potem rozkręcić. Ustalenie tożsamości osoby nie jest trudne zwlaszcza dlatego ze ludzie używają tego samego maila do wszystkiego 🤯

Zresztą ile dzieciaków robi sobie krzywdę lub odbiera życie bo ktoś się do nich przyczepi w Internecie a nie mają psychiki tego dźwignąć. A świrów nie brakuje. Who knows, może ta pani ma przemocowego męża do którego nie może podskoczyć więc wyżywa się w Internecie? W gabinetach słychać tak szalone historie że nieraz ciężko uwierzyć

My też rano kaszka z owocami a po południu obiadek warzywny i moja lubi bardziej na razie warzywa

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:29

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Ukulele Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Fotelik ten pixel pro widzę jest do 13 kg/86cm więc jeszcze 4.5kg i ponad 10cm zapasu mamy

Jak szybko daliście owoce? U nas króluje dynia, ciągle się pojawią bo ją uwielbia ale już z 10 rzeczy dałam więc jest progres. Ale wczoraj brokuła z amarantusem zjadła troszkę, dynia się oczywiście potem zajadala. Więc trochę się boję, że podajjac już owoce warzywa odejdą w odstawkę - w końcu dynia jest lekko słodka i pewnie stąd smakuje

Ja to miałam nadzieję, że w mojej firmie się coś znajdzie innego. Ale okazuje sie, ze nie. Lata awansów i pochwal, jakieś ludzie tuż pod ceo wielkiej machiny którzy się ze mną spotykają i chwala. I co wsadzić to można do kosza 👌 także jak ktoś myśli o Dziecku nr2, a hamuje go praca nie polecam się przejmować- nawet topowy pracownik z ciągłymi najwyższymi ocenami, chwalony, na stanowisku managerskim itp może zniknąć w razie czego jak cyferki będą lepsze w najtańszym kraju świata. Smutłam wczoraj bo jeszcze się trochę łudziłam...

Z tego wszystkiego znowu głowa mnie rozbolała ale na szczęście przeszło do teraz

Cel, u nas warzywa wchodzą lepiej niż owoce. Dałam po jakiś 2tygodniach. Owocki też zjada ale mniej chętnie bo widzę że co łyżeczka to się krzywi na kwaśne, nawet z kaszką pomieszane. Ale daje np. Jablko, śliwkę, gruszkę. Także ja bym się nie martwiła że odrzuci warzywa.

• Truuskaawka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale miałam w nocy panike. O 4 zaczął mi wyć owlet,ale to był alarm na jakiś błąd a nie że coś sie dzieje dziecku. Nie mogłam wyłączyć tego wycia,więc chcialam zrestartować sprzęt. Ale miałam zdziwienie jak nie mogłam znowu włączyć... Okazało się że prądu nie ma. I można pomyśleć no o co jej chodzi,normalna sprawa,zdarza się- ale moja zamrażalka jest pełna mleka 🙈 Oczami wyobraźni już widziałam jak wszystko płynie... Okazało się że gdzieś obok był pożar i uszkodzili coś tam,przez co musieli wyłączyć ten prąd na pół mojego miasta i włączą jak ugaszą,a nie wiadomo ile to potrwa.
    Siedziałam gotowa żeby te moje mleko w razie czego spakować i wynieść w śniegu zakopać 🙈

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Ponownie motywujecie, aby dawać nie tylko śniadanko, ale też po południ jedzenie 😁

Truskawka najadłaś się strachu 🫣 oby jak najszybciej prąd wrócił

Dziewczyny polećcie proszę jakieś przenośne podgrzewacze 😉 mamy jeden ale na pewno musimy dokupić drugi na wyjazd

age.png
  • Blondi29 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Rzeczywiscie to proste. Czemu ja nie mam tak naprawdę fb czy insta typowych.. bo miałam dziwna sytuację która się dziwnie rozkręciła. Ale to mnie nauczyło, że nie warto za dużo udostępniać plus też ta policja od czegoś jest. Chociaż na tym forum to raczej jakieś takie głupie gadki są, ale kto wie co tam ludzie do Gusi wypisują itp.
    Ja też jestem raczej daleka od mediów po tym jak podczas studiów, mimo prywatnych kont nabyłam stalkera

• Blondi29 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:

Współczuję ci sytuacji z pracą. Nie wyobrażam sobie co musisz czuć, gdy tracisz, jak ci się wydawało, twardy grunt pod nogami :(
    Co do owocków to my podawaliśmy prawie od razu przy RD. Zaczynaliśmy od warzyw, ale potem podawałam już owoce. Teraz mieszam jej owocki z kaszą codziennie rano i nie widzę żeby wybrała jedno czy drugie. Tak samo chętnie zjada owoce, jak warzywa :) Pokochała nawet brokuła, którym wcześniej pluła, ale ja jestem z tych co nie wmuszają, ale proponują co jakiś czas i zachęcają do próbowania

• Blondi29 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju truskawka, wyobraziłam sobie jak biegniesz z łopatą i workami mleka 😆 Ale rozumiem desperację. Choć to raczej akcja z typowego dnia Karoli ;)
    Karola, jak nocka? Jak dzieciaki?
    Gratuluję udanych nocy, współczuję tych mniej udanych. Ja naszykuję sobie dziś dużo papieru, bo z racji wczorajszego szczepienia mogę iść sie zesrac

• Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka, ja mam neno savia i często używam, jestem zadowolona.

Jeżu, Truskawka, widzę tę rzekę mleka 😵

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Grzegrzula Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:

Współczuje sytuacji z pracą, tym bardziej że krakowski korpo rynek już nie rozpieszcza. W zasadzie nie ma ofert pracy 100% zdalnej.
    U mnie w dziale niby są zatrudnienia ale z racji zwolnien w innych działach Ci pracownicy są przenoszeni i ciężko z zewnątrz sie dostać komuś nowemu.

Nie wiem w jakiej branży masz doświadczenie ale jak będziesz szukać nowej pracy daj znać na priv, może akurat będę mogła cos polecić. Nie bedzie to pewnie praca marzeń ale czasem kwestia utrzymania benefitow w stylu prywatna opieka medyczna i umowa o prace to już dużo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:16

• Blackapple Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szybko dawałam owoce i u nas i tak najbardziej smakuje mięso i marchewka a do banana, który chyba jest najsłodszy ze wszystkiego co podałam przekonał się dopiero wczoraj (to było jakieś 6 podejście do niego).

Cel praca to tylko praca. Ja uciekłam z poprzedniej po chyba jakisś 7 latach, bo się zaczynało robić nieciekawie, no i potem pozwalniali dużo osób, przynajmniej miałam taką satysfakcję, że sama odeszłam. No i obecna mi się bardziej podoba, bo jest w tej wąskiej specjalizacji, którą chciałam robić już od studiów. Ale już jestem na takim etapie życia, że mogę robić cokolwiek, najwyżej się przebranżowię albo założę własną firmę.

U nas ostatnio wywaliło jedną fazę i ja już myślałam, że gdzieś się nam przewody popaliły ale na szczęście sąsiadka zaraz pytała czy też nie mamy prądu.

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka, zrobiłybyśmy dzień żałoby forumowej, gdyby to mleko poszło do kosza 🙈
    Ja też mam socjale prywatne mocno, bo też miałam kiedyś jakiegoś dziwnego obserwatora. Ale no ludzie naprawdę myślą, że są anonimowi, a nie są.. i myślą że ja się nazwia MagdaM to moga wylewać swoje żale i frustracje bez limitu.

Naszą noc dziś podobną jak u Nineq. Ale żeby nie było zbyt pięknie to mieliśmy okienko między 3:20 a 5 prawie 🙈 także zanim znowu zasnęłam to już musiałam wstać
    Dzisiaj jedziemy na zajęcia sensoryczne i będziemy robić jakieś laurki na dzień babci i dziadka z odcisków rąk i stóp. Ciekawa jestem co to będzie.

age.png
  • KarolaKinga Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z rana z kawą w dłoni i kapustą w staniku 🫠 uciekłam sie juz do tej staropolskiej metody bo jakos obrzęk mi sie zrobil prawej piersi i aż syczalam z bólu przy przystawianiu małego.
    Truskawka, ale przygoda, dobrze ze jednak obyło sie bez rozlewu mleka bo chybabysmy płakały z Tobą 😅
    Cel współczuję z tą pracą ale niestety korpoświat taki jest, na własnej skórze sie przekonałam ze możesz byc wychwalana, wysoko oceniana i w ogole super fajnie ale koniec końców w tej machinie jesteś tylko "głową" do policzenia 💁‍♀️ trzymam kciuki zebys cos fajnego znalazla ale poki co dobrze ze masz jeszcze spokoj na macierzyńskim 🙂
    U nas tez Warzywa wchodzą lepiej niz owoce, kaszka z bananem w ogole byla beee, sam bananem ok ale zmieszane nie podeszło w ogole.

age.png
‹‹ 2535 2536 2537 2538 2539
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ