Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Marsol Przyjaciółka

Wysłany: 27 stycznia, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak czytam o rozszerzaniu diety u Waszych maluchów, to myślę, że mój zostanie pierwszym człowiekiem, który do końca życia jadł tylko mleko. Z desperacji ściągnęłam apkę Pierwsze Smaki, mając nadzieję, że może paniczowi podejdą jakieś fancy przepisy, ale oczywiście nic mu nie wchodzi. Ale apkę polecam, jest genialna. Umówiłam nas do neurologopedy i liczę na cud 🫣

• Margareetka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mroże obiadki w woreczkach na mleko 😅 nakupiłam ich mając robić zapasy, a ostatnie mleko zamrożone mam z początku sierpnia xD ostatecznie całe mleko z lipca i tak do kosza przez alergie, bo nawet do kąpieli nie możemy zużyć z tymi alergenami 😢

I ubolewam, że nie daje mu słoiczków mimo że bym chciała, bo zawsze coś tam w składzie znajduje nie takiego :/

Z innych rzeczy, które mój bobas próbował to są wege pączki i wege naleśniki 🙈 ale tak tylko trochę, bo mleka owsianego raczej takie bobasy chyba nie powinny jeszcze jeść.

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    W ogóle dałam mu wczoraj tego rollsa (jabłko pietruszka akurat) i bardzo mu się podobało - aż za bardzo, bo w połowie próbował już sobie w całości wepchnąć do buzi i musiałam mu zabrać. Chyba po raz pierwszy aż tak się rozpłakał, bo coś mu zabrałam 🙈🙈🙈🙈🙈

Mój aż się trzęsie na te rolsy 🤣 ale właśnie też pakuje sobie do buzi po same migdałki 🤦

age.png
  • Marsol Przyjaciółka

Wysłany: 27 stycznia, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Ja mroże obiadki w woreczkach na mleko 😅 nakupiłam ich mając robić zapasy, a ostatnie mleko zamrożone mam z początku sierpnia xD ostatecznie całe mleko z lipca i tak do kosza przez alergie, bo nawet do kąpieli nie możemy zużyć z tymi alergenami 😢

I ubolewam, że nie daje mu słoiczków mimo że bym chciała, bo zawsze coś tam w składzie znajduje nie takiego :/

Z innych rzeczy, które mój bobas próbował to są wege pączki i wege naleśniki 🙈 ale tak tylko trochę, bo mleka owsianego raczej takie bobasy chyba nie powinny jeszcze jeść.

Czytałam, że można podawać napój owsiany jako składnik dań. Ogólnie każdy napój roślinny z wyjątkiem ryżowego. Jedynie skład musi być dobry, bez słodzideł, zagęszczaczy, itp.

Margareetka lubi tę wiadomość

• Margareetka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyszła nam górna dwójka 😅
    Moje sutki proszą o uczczenie tego minutą ciszy 🙈

Grzegrzula, kasssia, Elza1234, Werzol lubią tę wiadomość

age.png
  • Grzegrzula Przyjaciółka

Wysłany: 27 stycznia, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:

Wydaje mi się, że u nas też juz ida gorne i bardzo nie czekam na ten moment.
    Nie pocieszasz 🙈

age.png

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:

To chyba jedyny plus kpi- brak gryzienia 😅
    Wczoraj chcialam zobaczyc co zrobi Bubcia i podstawiłam jej cycka jak była głodna - polizała,skrzywiła sie i odsunela glowe. I tak trzy razy pod rząd 🤣
    Ale spoko,nie spodziewałam sie cudów że złapie i zacznie ciumkać,tak z czystej ciekawości jak zareaguje po takim czasie.
    Przez ten spadek mleka już chciałam całkowicie zrezygnować z kpi- więc zaczelam proby ponownego rozkrecania laktacji 🫣 No boli mnie myśl że mialabym przestać dawac jej te mleko- mimo ze wiem że mm jest spoko 🤷🏼‍♀️ Wiec 4 dni robilam power pumping a od wczoraj znowu w dzien robie sesje co 3h. Pewnie powinnam wrocic tez do nocnej sesji,ale tak fajnie już te nocki wygladaja że nie chce mi sie 🙈

Macie do polecenia jakis krem ktorym moge smarowac dlonie i nie bac się jak mała mi je polize albo ją bede dotykac? Od ciaglego mycia butelek i laktatorow moje dlonie to totalna porazka,tak suche jak tarka 🫣 Smaruje na noc mleczkiem Bubci z Musteli ale nie daje rady. A nie chce smarowac zwyklym kremem bo jednak spimy razem i się przytulamy,dotykam ją po buzi.

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nie mam takich rozkmin z kremami 😅

Smaruje ręce Kamillem lub L'occitane (mam go z jakiegoś pakietu biegowego, ale jak patrzę ile kosztuje to nie warty swojej ceny, Kamill wypada lepiej a jest z 10x tańszy).

Ej serio wy tak na absolutnie wszystko uważacie? Bo teraz nie wiem czy jestem matką roku czy jednak nie trzeba aż tak tego rozkminiac 🙈

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Mój aż się trzęsie na te rolsy 🤣 ale właśnie też pakuje sobie do buzi po same migdałki 🤦

No właśnie oszalał na ich punkcie, dostanie raz na jakiś czas, ale będę nam nim stać za każdym razem i pilnować, żeby nie wylądowało w całości w gardle 🫠🫠🫠

Blackapple, nie xd ręce smaruje garnierem albo neutrogeną albo biodermą (taka biało niebieska z pompką i myślę, że ona akurat dla malucha najbezpieczniejsza 🙈). Ale też mój rzadko kiedy ma moje ręce w buzi, bo po pierwsze jakoś go do tego nie ciągnie, a poza tym nawet jak chciał to rzadko mu pozwalałam, bo zazwyczaj mam brudne od psa xd

Ale od kiedy zaczął lizać podłogę i wymieniać się z psem florą bakteryjną to też mam mniejszą obsesję na punkcie jego kontaktu z niezbyt czystymi rzeczami 🙈

W kosmetykach to bym uważała na kwasy i tego typu rzeczy, w kremach do rąk to raczej jest rzadko

age.png
  • Ukulele Znajoma

Wysłany: 27 stycznia, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba najbardziej wnikliwa i rzeczowa stronka o RD i za darmo adiel.pl zakładka niemowlę ( coś nie da się linku wkleić)

Oczywiście tam jest opisane wzorowo bez słoików itd. - ja nie daję rady tak robić z moim wymagającym bobasem ale treści są super. Jest napisane ile czego powinno dziecko jeść i też poradny jak to gotować.

Nam też słabo idzie RD, na początku było dużo lepiej, teraz tylko próbuje a potem kolejne łyżeczki odsuwa od buzi. Widać pierwsze zęby więc myślałam że to może przez to. Męczy też brzuszek. Proponuję i kaszki z owocami i warzywa i słoiki - wszystko przestało pasować.
    Co do jajka -też się bałam, ale dałam po trochu żółtka mając telefon w razie wstrząsu pod ręką. Najpierw trochę potem trochę więcej itd.

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    Ja to nie mam takich rozkmin z kremami 😅

Smaruje ręce Kamillem lub L'occitane (mam go z jakiegoś pakietu biegowego, ale jak patrzę ile kosztuje to nie warty swojej ceny, Kamill wypada lepiej a jest z 10x tańszy).

Ej serio wy tak na absolutnie wszystko uważacie? Bo teraz nie wiem czy jestem matką roku czy jednak nie trzeba aż tak tego rozkminiac 🙈
    Ja nie uważam jakoś bardzo dlatego też się nie wypowiadam, żeby nie było że wyrodna jestem

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienawidzę smarować rąk kremami 😆jedyne na co uważam to żeby młody nie dotknął mi twarzy jak się umaluje.
    Liże ojca klapki. Ostatnio jego hulajnogę. Kółka nigdy tak czyste nie były. Smoczek lubi o podłogę wytarzać, a potem wsadzić do buzi. Albo nim rzucać.

Zeżarł cały duży słoik obiadu. Dawno tak nie zrobił 😯

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia, 15:41

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq a tak mi się przypomniało, bo ty chyba dawałaś już paprykę a akurat mam w domu, kroisz w słupki? Dajesz surową czy gotujesz?

age.png
  • Ukulele Znajoma

Wysłany: 27 stycznia, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    To chyba jedyny plus kpi- brak gryzienia 😅
    Wczoraj chcialam zobaczyc co zrobi Bubcia i podstawiłam jej cycka jak była głodna - polizała,skrzywiła sie i odsunela glowe. I tak trzy razy pod rząd 🤣
    Ale spoko,nie spodziewałam sie cudów że złapie i zacznie ciumkać,tak z czystej ciekawości jak zareaguje po takim czasie.
    Przez ten spadek mleka już chciałam całkowicie zrezygnować z kpi- więc zaczelam proby ponownego rozkrecania laktacji 🫣 No boli mnie myśl że mialabym przestać dawac jej te mleko- mimo ze wiem że mm jest spoko 🤷🏼‍♀️ Wiec 4 dni robilam power pumping a od wczoraj znowu w dzien robie sesje co 3h. Pewnie powinnam wrocic tez do nocnej sesji,ale tak fajnie już te nocki wygladaja że nie chce mi sie 🙈

Macie do polecenia jakis krem ktorym moge smarowac dlonie i nie bac się jak mała mi je polize albo ją bede dotykac? Od ciaglego mycia butelek i laktatorow moje dlonie to totalna porazka,tak suche jak tarka 🫣 Smaruje na noc mleczkiem Bubci z Musteli ale nie daje rady. A nie chce smarowac zwyklym kremem bo jednak spimy razem i się przytulamy,dotykam ją po buzi.

Żeby się nie martwić możesz smarować czystą lanolina ale to się klei i ciężko rozsmarowuje. Ja smaruję linomagiem. Staram się uważać bo jednak zżera wszystko a w kosmetykach jest masakra składowa zwykle.

• Nineq Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    Nineq a tak mi się przypomniało, bo ty chyba dawałaś już paprykę a akurat mam w domu, kroisz w słupki? Dajesz surową czy gotujesz?
    Surową, ciężej mu ją "ugryźć na kawałek. Gruby słupek.

Blackapple lubi tę wiadomość

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlody dzis tez paprykę smakował pierwszy raz i trzesl się jaj po cytrynie 😆

Pytałam wczesniej czy tylko my nie mówimy a dzisiaj prawie jest "bleblebleble" to b jeszcze nijakie ale chyba idziemy do sylab.

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Ja nie uważam jakoś bardzo dlatego też się nie wypowiadam, żeby nie było że wyrodna jestem

Ja też nie 🙈
    A ręce smaruje czym popadnie, raz krem z isany, raz z ritualsa xd

Ej a jak dokarmacie dzieci mm to wyrzucacie puszkę jak stoi otwarta 4 tygodnie? Czy używacie dłużej? Bo ja zawsze wywalam 3/4 puszki i mimo że płacę za nią 3zl to mi szkoda 😅

Truskawka podziwiam to kpi za każdym razem jak o tym piszesz, ile to jest roboty.

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Ja też nie 🙈
    A ręce smaruje czym popadnie, raz krem z isany, raz z ritualsa xd

Ej a jak dokarmacie dzieci mm to wyrzucacie puszkę jak stoi otwarta 4 tygodnie? Czy używacie dłużej? Bo ja zawsze wywalam 3/4 puszki i mimo że płacę za nią 3zl to mi szkoda 😅

Truskawka podziwiam to kpi za każdym razem jak o tym piszesz, ile to jest roboty.
    Niektóre kaszki mozna robić na mm lub dodać trochę mm. Hipp 5 zboż tak czasem robię.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ogarniam komodę młodego i wyciągam ubranka 86cm 🤡

Tak o przyłożyłam mu do plecków czy to już… no i już 😵‍💫

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia, 16:42

age.png
  • Grzegrzula Przyjaciółka

Wysłany: 27 stycznia, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    Właśnie ogarniam komodę młodego i wyciągam ubranka 86cm 🤡

Tak o przyłożyłam mu do plecków czy to już… no i już 😵‍💫

Duży człowiek! Ja właśnie ostatnio wyciagnelam 80 🥹

I jestem w szoku, starsza nosiła niektore te bodziaki na półtora roczku a ten jegomosc na pół

age.png

age.png
‹‹ 2565 2566 2567 2568 2569 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inozytol a kobieca płodność – wsparcie owulacji, metabolizmu i zdrowia hormonalnego kobiet

Coraz więcej kobiet w wieku rozrodczym zmaga się z zaburzeniami hormonalnymi, które utrudniają zajście w ciążę lub jej prawidłowy przebieg. Dlatego wiele par w czasie starań o dziecko decyduje się na wprowadzenie suplementacji poprawiającej kobiecą płodność. Jednym z najlepiej przebadanych składników jest inozytol, który – regulując gospodarkę hormonalną i cukrową – może zwiększyć szansę na zapłodnienie. Jak dokładnie działa i jakie inne skuteczne składniki wspierające płodność kobiet warto włączyć do codziennej suplementacji?

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ