CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Jak czytam o rozszerzaniu diety u Waszych maluchów, to myślę, że mój zostanie pierwszym człowiekiem, który do końca życia jadł tylko mleko. Z desperacji ściągnęłam apkę Pierwsze Smaki, mając nadzieję, że może paniczowi podejdą jakieś fancy przepisy, ale oczywiście nic mu nie wchodzi. Ale apkę polecam, jest genialna. Umówiłam nas do neurologopedy i liczę na cud 🫣
-
Ja mroże obiadki w woreczkach na mleko 😅 nakupiłam ich mając robić zapasy, a ostatnie mleko zamrożone mam z początku sierpnia xD ostatecznie całe mleko z lipca i tak do kosza przez alergie, bo nawet do kąpieli nie możemy zużyć z tymi alergenami 😢
I ubolewam, że nie daje mu słoiczków mimo że bym chciała, bo zawsze coś tam w składzie znajduje nie takiego
Z innych rzeczy, które mój bobas próbował to są wege pączki i wege naleśniki 🙈 ale tak tylko trochę, bo mleka owsianego raczej takie bobasy chyba nie powinny jeszcze jeść. -
Kkk77 wrote:W ogóle dałam mu wczoraj tego rollsa (jabłko pietruszka akurat) i bardzo mu się podobało - aż za bardzo, bo w połowie próbował już sobie w całości wepchnąć do buzi i musiałam mu zabrać. Chyba po raz pierwszy aż tak się rozpłakał, bo coś mu zabrałam 🙈🙈🙈🙈🙈
Mój aż się trzęsie na te rolsy 🤣 ale właśnie też pakuje sobie do buzi po same migdałki 🤦 -
Margareetka wrote:Ja mroże obiadki w woreczkach na mleko 😅 nakupiłam ich mając robić zapasy, a ostatnie mleko zamrożone mam z początku sierpnia xD ostatecznie całe mleko z lipca i tak do kosza przez alergie, bo nawet do kąpieli nie możemy zużyć z tymi alergenami 😢
I ubolewam, że nie daje mu słoiczków mimo że bym chciała, bo zawsze coś tam w składzie znajduje nie takiego
Z innych rzeczy, które mój bobas próbował to są wege pączki i wege naleśniki 🙈 ale tak tylko trochę, bo mleka owsianego raczej takie bobasy chyba nie powinny jeszcze jeść.
Czytałam, że można podawać napój owsiany jako składnik dań. Ogólnie każdy napój roślinny z wyjątkiem ryżowego. Jedynie skład musi być dobry, bez słodzideł, zagęszczaczy, itp.
Margareetka lubi tę wiadomość
-