CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Blackapple myślę, że to raczej ja powinnam wejść na sertalinę, a nie Ty z niej zejść
Zdaje sobie sprawę z tego, że rozkminiam najgorsze czarne scenariusze dlatego o wszystko dopytuję po dziesięć razy. Myślę, że to właśnie u mnie pokłosie tej depresji poporodowej. No i studia też zrobiły swoje, bo miałam miesiąc praktyk na pediatrii łączonej z sorem dziecięcym więc trochę się naoglądałam, a pewne rzeczy wbijają się w pamięć na długo.
Niby też wiem, że mała ze mną będzie chodzić do łazienki, ale póki jest na etapie walenia głową we wszystko i niestabilnego podnoszenia się, jak również lizania podłogi to odpuszczę sobie zabieranie jej w miejsce tego typu xd
U nas spanie jakie było, takie jest. Ja już straciłam nadzieje na poprawę. Jedyne co to po prostu zaczynam się przyzwyczajać. Natomiast zbieram siły i próbujemy walczyć ze spaniem w jednym łóżku. Nie czuję się ani bezpiecznie, ani wygodnie w obecnej konfiguracji, ale no córka jest z tych dzieci, które drą się panicznie jak tylko poczują, że nie śpią z mamą więc to będzie długa przeprawa. Wiem, że tu chodzi o jej poczucie bezpieczeństwa więc nie chcę być też drastyczna, ale musimy coś z tym zrobić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia, 10:12
Blackapple lubi tę wiadomość
-
Grzegrzula wrote:A jak u Was ze spaniem? Ostatnio mniej widzę postow w tym temacie. Polepszylo sie czy szkoda gadac? 😀
Szukam nadziei...
U nas się polepszyło po skorzystaniu z chata gpt (albo po prostu regres 6 miesiąca moja?), w nocy też ostatnio jest lepiej. Z tym, że u nas zawsze było jakoś tak bez tragedii, najgorsze co mnie spotkało to pobudki co 2 godziny, ale z szybki (10 min) zasypianiem przy cycu spowrotem. -
Mój wali głową często o meble. Ciągnął z suszarki rękaw bluzy, obrócił się i uderzył o podłogę. Innym razem przy stoliku postanowił obrócić się na plecy🙂macha ręką z zabawką - uderzy w głowę. Pilnujemy, ale nie zawsze się uda.
Raz na tydzień, dwa tygodnie mamy spokojną noc. Dziś 2.5h OA, innym razem płakanie przez sen. Mi to szkoda gadać na ten temat. Dzisiaj w nocy już byłam na skraju cierpliwości.
W temacie celebrytek i ich ciąż. Ta Andziaks (w sumie nie wiem co ona robi?) dała 5 letniej córce prezent od brata - iPhone 🤡
A Wy co dałyście swoim starszym? Auto?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia, 10:25
-
Mercedesa w kolorze zależnym od płci nowonarodzonego dziecka. ProsteNineq wrote:Mój wali głową często o meble. Ciągnął z suszarki rękaw bluzy, obrócił się i uderzył o podłogę. Innym razem przy stoliku postanowił obrócić się na plecy🙂macha ręką z zabawką - uderzy w głowę. Pilnujemy, ale nie zawsze się uda.
Raz na tydzień, dwa tygodnie mamy spokojną noc. Dziś 2.5h OA, innym razem płakanie przez sen. Mi to szkoda gadać na ten temat. Dzisiaj w nocy już byłam na skraju cierpliwości.
W temacie celebrytek i ich ciąż. Ta Andziaks (w sumie nie wiem co ona robi?) dała 5 letniej córce prezent od brata - iPhone 🤡
A Wy co dałyście swoim starszym? Auto?
Blackapple, Margareetka, lusix lubią tę wiadomość
-
Ja podobnie jak Tanashi zabieram bąbelka do łazienki xD jakbym spróbowała zostawić ją na macie sama lub nie daj Boże w łóżeczku, to chyba ochroniarz w swoim pomieszczeniu Na początku bloku mógłby wezwać mops 😑😑😉
A co do nocek, u nas wspaniale. Śpimy razem i budzimy się razem co godzinkę
moja córka dba o to żebym widziała każdą godzinę na zegarze, bo może jeszcze mi się poprzewraca w dupie od dobrobytu
Margareetka lubi tę wiadomość
-
Mój dzisiaj sam sobie sięgnął w nocy po smoczek 🥹 wprawdzie najpierw przez 3h latałam do niego co chwilę, bo co chwilę coś mu się śniło i jęczał albo płakał, ale no byłam z niego dumna
nie mogłabym mieć drugiego dziecka, bo to 1 mnie za bardzo rozpuściło 🙈
Blondi29, Elza1234, Grzegrzula, Werzol lubią tę wiadomość
-
Ja zawsze biorę takie małe dzieci do łazienki. Jeśli akurat nie śpi, bezpiecznie w łóżeczku to zawsze zabieram. Wypadki uwielbiają wizyty matek w wc. Bylwa,że siedzę na kiblu,syn w progu tyłem do mnie,mała w babybjornie i kot pod nogami . Ja wolę mieć takie dziecko do 2 -3 oku życia na oku . Córka mi wyszła na 4 piętrze na zewnętrzny parapet ,jak wyszłam na minutę do kuchni. Dzieci to są dzieci. Nie bez powodu potrzebują opieki
-
W temacie kojca to mamy taki modułowy z plastikowych paneli. Fajne jest to, że można sobie kształt i wielkość dopasować do wielkości pomieszczenia, dobrze się czyści. W środku mam włożoną matę piankową.
Wczoraj spotkało mnie nieszczęście - lodówka nam się zepsuła... Rano zauważyłam, że światło przestało działać i powinnam to bardziej sprawdzić, ale miałam parę rzeczy do załatwienia. Późnym popołudniem okazało się, że już się zrobiło mniej chłodno w środku. A w zamrażarce już zaczęły się nadtapiać rzeczy. Miałam już kilka poporcjowanych dań dla młodego, nie będę ryzykować, powywalałam... Przykro mi, bo dużo wysiłku mnie kosztowało przygotowanie ich przy tej małej przylepie 😭😭😭
Macie może jakieś lodówkowe polecajki, na co zwrócić uwagę przy kupnie? Czytam te specyfikacje jak debil, wydaje mi się, że to jest często losowa sprawa, ile kosztuje jaki model jakiej klasy energetycznej itp 🤣 Albo może czego nie polecacie? Coś się szybko psuje albo drzwi źle otwierają? -
PS na Babybaj jest promocja do -30%, tam można kupic super śpiworki z nóżkami
-
Widziałam wczoraj ten iPhone xD trochę śmieszne ale głównie tragiczne. Final Boss uczenia dziecka konsumpcjonizmu 🥲
Pozdrawiam z lasu, wynurzyłam się z nory po dwóch tygodniach, bo widzę, że do końca tygodnia się to lodowisko nie roztopi. Chodzę jak kaczka, jakbym wiedziała w listopadzie że tak będzie wyglądać zima w tym roku to bym kupiła raczki xd -
Ja po prostu daje Malucha do łóżeczka jak idę siku
Przynajmniej na coś jej piękne łóżeczko i dobrany materac się przydadzą, bo ostatnio spi z nami... łóżeczko też jest fajna barierką bo jest długie. Tyle na razie z niego
Ja jakbym była takim celebryta to bym dziecku dala wybrać miejsce na wakacje np Seszele lub Malediwylub coś takiego,a nie szkodziła ekranem
Ktoś z Was planuje zostać z dzieckiem jeszcze rok? Ostatnio coraz częściej to rozkminiam. Ewentualnie dać na parę godzin, ale to drogo wychodzi bo i płacisz za żłobek i nie ma opcji na pracę na pełen etat, a jak już mój Mąż jest w kilku procesach rekrutacyjnych to wszystko tam jest full time i do późna więc on raczej niebawem będzie poza domem do 18,19
Tak zaczęłam Kminic, że 16 miesieczne dziecko ok ale takie 2 lata 4 msc to by było chyba idealnie czasowo bo już ogarnia, że Mama wróci
Z drugiej strony ona lubi wychodzić, ludzi itp, nudzi jej się jak jest np smog i nie można wyjść
Także nie wiem co by było dla niej najlepsze, żłobek w wieku 2 lata 4 msc, żłobek w wieku 16 msc na te 7,8h czy 16msc na jakieś 4 godzinkiWiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia, 12:14
23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Jest południe a moje dziecko już zaliczyło dwa guzy 🙈 Jeden w kontakcie z podłogą a drugi z bujakiem. Chyba też zacznę z nim chodzić do toalety. Swoją drogą, koleżanka była ostatnio ze swoim 2-latkiem na SORze, bo wypadł z łóżeczka piętrowego (piętro zajmuje starsza siostra). Lekarka straszyła ją więzieniem za nieupilnowanie dziecka.
U nas noce bez zmian. Co chwilę płacz przez sen i pobudki o 5:00. -
Cel ja wracam na pół etatu do pracy i zostaję z młodym, będę się wymieniać z mężem godzinami jak wcześniej. Do 3 lat na pewno nie będę go dawać do placówki, a potem zobaczymy jaki się charakter wylosuje xd córka dopiero teraz dojrzała do jakiejś otwartości na kontakty społeczne i pójdzie do przedszkola od września, będzie miała 4 lata i 8 miesięcy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia, 12:18