CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja się właśnie dziś zastanawiałam kiedy będzie 86. Bo mam prawie nic. I mam zagwozdke czy kupować już krótkie rękawy, bo wytrzyma ma 80 tak długo czy jeszcze długie rękawy, bo będzie zimno jak zmieni rozmiar.
W 74 był przez 2.5 miesiąca.
-
Te dzieci rozumieją więcej niż myślimy
Gotowy posiłek czeka po ugotowaniu, podaję mężowi bo on miał nakarmic Maleństwo
Mówi haha zjem sobie i patrzy na Córkę. A ona jak w płacz od razu
A bawiła się na macie wesoło. Po chwili się uspokoiła ale jeść chciała ze mną, a na niego spoglądała podejrzliwie 🤣
W ogóle w temacie sloikow - ja nam nie gotuje zbyt często, ale sloikow na razie nie kupuje bo gotuje Małej codziennie więc liczę, że im więcej będzie jeść to będę robić przy okazji też nam
U nas jest tata, dady, dedy itp z mówienia i hej gej itp😅
A co do składów to ja się przykładam do tego od ciazy, mam nawet jakieś serum kolagenowe do skóry głowy z science od Mamy ale podczas kp kilka składników tam nie śmiga więc mam plan zastosować dopiero w przyszłym roku xDWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 17:46
23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Na mojego to jeszcze niektóre 74 są za duże a wy tu o 86 piszecie 🙈
Nam zwykle schodzi w miesiąc to mm, zawsze robię na wieczór 180 ml (z nadzieją, że zje więcej) a on tylko 60 ml wypija (także jak ktoś radził, żeby dać więcej na noc i dłużej pośpi to u mojego chyba nie zadziała, no chyba że swojego mleka bym mu odciągnęła więcej, ale nie chce mi się, zostawiam tylko to co do kolektora nałapię, bo mi cieknie często)
Wiem, że mam jakąś kaszkę na mm i dobije nam miesiąc od otwarcia 31 stycznia a pewnie z tydzień dłużej nam zejdzie zużycie jej, więc pewnie nie będę wyrzucać tylko zużyjemy do końca. -
O szokKkk77 wrote:Właśnie ogarniam komodę młodego i wyciągam ubranka 86cm 🤡
Tak o przyłożyłam mu do plecków czy to już… no i już 😵💫
U nas nadal większe 68 jest i 74 😅
Ale młoda mi stanęła z waga, 8 kg się ostatnio utrzymuje i się zastanawiam czy jej nie głodzę 🤡 -
Dzięki Cel, że pytasz - u nas ciulowo, ale stabilnie 😂 Nie wiem, zaczęłam mieć myśli, że może ten nasz kalafior zbiegł się w czasie z dużym skokiem rozwojowym (tego jestem pewna, bo w ciągu 2 dni zaczęła przyjmować pozycję czworaczą, rocking i siadanie na kolanach), ząbkowaniem i po prostu takim etapem RD, że przestała się interesować jedzeniem 🤷♀️ Tak czy siak mamy zaklepane wizyty u gastrologa i neurologopedy.
Pytałyście się o ząbki - u nas też póki co czyste dziąsła, ale no ostatnie kilka dni wyjątkowo mocno szoruje po nich paznokciami, więc może wreszcie coś się zacznie dziać.
Truskawka ja też jestem pełna podziwu dla Ciebie za to kpi. Przy okazji to współczuję tak zadufanych w sobie osób w bliskiej rodzinie 🙄 -
U nas to samo, też stanęła z wagą, ale na 7,5 kg i mam takie same myśli. No ale cyca je jak szalona - dzisiaj równo co 1,5 godziny kręci awanturę z tego powodu, a w nocy to nie zliczę ile razy ją karmię, więc nie wiem o co chodzi z tą wagąElza1234 wrote:O szok
U nas nadal większe 68 jest i 74 😅
Ale młoda mi stanęła z waga, 8 kg się ostatnio utrzymuje i się zastanawiam czy jej nie głodzę 🤡 -
Ja od 3 dni widzę że mloda zaczyna kombinować ja by tu usiąść. Uczę ją przez boczek bo mi fizjo pokazywała i widzę że sama zaczyna próbować. Nudzi ją strasznie ta pozycja na brzuchu. Rocking robi już z miesiąc i też ostatnio wkurza się nieziemsko że nie może ruszyć. W sensie rusza, kolanami, ręce w miejscu więc co chwile glebę zalicza.
-
Elza1234 wrote:Ja od 3 dni widzę że mloda zaczyna kombinować ja by tu usiąść. Uczę ją przez boczek bo mi fizjo pokazywała i widzę że sama zaczyna próbować. Nudzi ją strasznie ta pozycja na brzuchu. Rocking robi już z miesiąc i też ostatnio wkurza się nieziemsko że nie może ruszyć. W sensie rusza, kolanami, ręce w miejscu więc co chwile glebę zalicza.
Mój mial podobnie, wchodzil w pozycje do czworakowania, rocking ale ręce jak przyspawane, nawet nie oderwal. I co, postanowil siedziec zamiast czworakowac. Nie ma teraz innej pozycji, chlop musi siedziec, a my mamy zawody w rzucie poduszka za jego plecy jak sie za bardzo odchyli i leci do tylu🤦♀️ -
Awokado no to zobacz jak pięknie się rozwija mimo tych przygód, szacun dla niej😊
U nas ząb nr1 kilka dni przed było zupełnie spoko a teraz trochę są marudki jak pewnie idzie drugi
U góry też widać, że idą ząbki
23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Elza1234 wrote:Ja od 3 dni widzę że mloda zaczyna kombinować ja by tu usiąść. Uczę ją przez boczek bo mi fizjo pokazywała i widzę że sama zaczyna próbować. Nudzi ją strasznie ta pozycja na brzuchu. Rocking robi już z miesiąc i też ostatnio wkurza się nieziemsko że nie może ruszyć. W sensie rusza, kolanami, ręce w miejscu więc co chwile glebę zalicza.
U nas tak samo... Dwa razy oderwał jedna łapkę i to by było na tyle.
Blackapple ja robię 60ml z czego od początku roku sumarycznie wypił może z 20ml 🫠 butelka nie i koniec, gryzie smoczek, śmieje się, nawet jak coś pociągnie to zaraz leci brodą. Ale no nie dziwię się, ten neocate śmierdzi i jest gorzki 🙈 -