X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    Blondi a próbowałaś pisać z chatem gpt o tym śnie?

Mnie to coś tam pomogło (na pewno w punkt podaje kiedy jest najlepszy moment na usypianie), ale moje dziecko serio się wydaje proste w obsłudze w porównaniu z Twoim.
    Próbowałam. Nawet mam aplikację Napper i wykupiłam konsultacje z doradcą snu. Fakt faktem, że babka rzeczowa, bez rad w stylu: zostaw niech płacze, ale wciąż nie powiedziała mi nic czego bym nie wiedziała. Widać po prostu młodzież ma taki temperament i pozostają nam bezsenne noce Xd

• Blondi29 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, dzieci odmładzają :D

• Lauraa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    Blondi a próbowałaś pisać z chatem gpt o tym śnie?

Mnie to coś tam pomogło (na pewno w punkt podaje kiedy jest najlepszy moment na usypianie), ale moje dziecko serio się wydaje proste w obsłudze w porównaniu z Twoim.

Blondi to samo pomyślałam co Blackapple. Co prawda przy skoku czy ząbkowaniu rzeczywiście ciężko o rutynę ale pamiętam ze u mnie się okazało że za późno go usypiałam przez to potem totalnie nie chciał zasnąć. Więc jak usypiałam z chatem wcześniej niż były oznaki snu to się udawało

Edit: Ajć widzę że próbowałaś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia, 22:46

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Nineq za info 🙏
    A ten kolagen od deynn brałyście rybi czy wołowy?
    Dla koleżanki pytam 🤣

kasssia lubi tę wiadomość

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa wrote:
    Dzięki Nineq za info 🙏
    Dla koleżanki pytam 🤣

Ja mam wołowy, bałam się że rybi będzie jechał rybą 🙈 Mango marakuja ma spoko smak

Blondi, wow masz 23 lata, ja się urodziłam w 94 i też mam 23…

XD

Grzegrzula, Blackapple, Elza1234, Blondi29, Lauraa, Cel95, Margareetka, Gusia_, Werzol lubią tę wiadomość

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten wątek łączy pokolenia xD

Laura, dzięki, jest ok nadal. Starsza poszła do przedszkola dzisiaj. U reszty póki co cicho, ale nie zapeszam bo jeszcze ze dwa trzy dni może się coś pokazać 😅

Karola, a musicie w ogóle na tą komunie? Jak nie ma warunków i im nie zależy….

Lauraa lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa wrote:
    Dzięki Nineq za info 🙏
    Dla koleżanki pytam 🤣
    To ja może też się skuszę hehe

age.png

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi29 wrote:
    Tak, i to jeszcze na końcówce roku. Właśnie zawsze myślałam, że twoja córka jest rok młodsza ode mnie.
    Jesteś w wieku w moje młodszej siostry 🙈
    I to młodszej o prawo 10 lat 😅

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    Ja mam wołowy, bałam się że rybi będzie jechał rybą 🙈 Mango marakuja ma spoko smak

XD
    O to to mam to samo uczucie

Szczerze Karola - olałabym tą komunię sikiem prostym.

Blondi29 lubi tę wiadomość

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa wrote:
    Dzięki Nineq za info 🙏
    Dla koleżanki pytam 🤣
    Przy kp bezpieczniejszy rybi.
    Mój daje czadu rybą, ale jak wypije to zaraz czymś zagryzam 😆
    Kkk77 wrote:
    Ja 93 i mam jakies 20.
    Mój niemąż 83 i mówi często, że 17🤡

Śniło mi się, że mój dzieciak chodzi. Trochę jak horror, bo ciągle uciekał. Przygotowanie przed rzeczywistością 😆

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia, 07:40

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam teraz wołowy, wcześniej rybi i w sumie obydwa paskudbe, ale to nie ma smakować tylko działać. Dziewczyny, każdy ma tyle lat, na ile się czuje. Ja ostatnimi czasy na przykład jestem emerytką 🥲 Moja córa postanowiła wstać o 4:00, a od półtorej godziny jest walka o sen. Dajcie mi cierpliwość i więcej soku w rękach 😆 Marzy mi się żeby ona umiała mówić o co jej chodzi. Byłoby łatwiej

• Blondi29 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy tylko mój dziecior nie ma jeszcze zębów i się na nie nie zanosi? Chyba u Nineq też jeszcze pusto, o ile dobrze pamiętam. Wy podajecie tym szczerbatkom coś poza papkami? Moja ma odruch wymiotny jak coś nie jest mega na gładko i trochę mnie to już niepokoi, bo nie chcę żeby miała potem jakieś problemy. Tym bardziej, że ona ma już dość długo tę dietę rozszerzaną, bo mieliśmy wskazanie żeby zacząć ponad miesiąc wcześniej. Wydaje mi się, że powinna już coś chcieć przememlać podniebieniem

• Blackapple Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi29 wrote:
    Czy tylko mój dziecior nie ma jeszcze zębów i się na nie nie zanosi? Chyba u Nineq też jeszcze pusto, o ile dobrze pamiętam. Wy podajecie tym szczerbatkom coś poza papkami? Moja ma odruch wymiotny jak coś nie jest mega na gładko i trochę mnie to już niepokoi, bo nie chcę żeby miała potem jakieś problemy. Tym bardziej, że ona ma już dość długo tę dietę rozszerzaną, bo mieliśmy wskazanie żeby zacząć ponad miesiąc wcześniej. Wydaje mi się, że powinna już coś chcieć przememlać podniebieniem

U nas mam wrażenie, że się zatrzymało na takiej 1/4 zęba wyrośniętego i dalej nie wychodzi od jakiegoś tygodnia (ale jak mnie gryzie tą 1/4 to dramat😅).
    Ale ja daję normalnie kawałki, tylko testuje czy jestem w stanie rozgnieść podniebieniem zanim mu podam.

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi29 wrote:
    Zgadza się, nie ma. Widać przebielenia na dole, ale ale pustka.
    Papek nie jada oprócz kaszek. Na słoiczkach jest na 8/9 miesiącu więc kawałki małe mają. Kawałki owoców dostaje, grudki z serka wiejskiego itp. ostatnio rybę na mini kawałki mu zrobiłam i zjadł. Ogólnie grudki i kawałki dostaje, ale miękkie. Nie da rady z kiwi bez zębów.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi29 wrote:
    U nas też brak zębów
    Nie robię już, poza kaszką, papek - szczególnie że jak dorzucę mięso to nawet jak blenduje to są takie włókienka
    Ale moja mała zaczęła sobie spoko radzić dziąsłami już

Zawsze możesz iść na konsultację do logopedy, może na mocno wrażliwą buźkę i potrzeba jakiś masaży czy podawania np na tych wypustkowych łyżeczkach/gryzakqch?

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też brak zebow, a co więcej, wydaje mi się, że tam totalnie nic się z tymi dziąsłami nie dzieje.
    Ja daje kawałki, ale turbo miękkie. Wczoraj dałam jej ugotowaną grusze to próbowała wepchnąć sobie pół ćwiartki do buzi … ostatecznie rozgniotłam widelcem i karmiłam taka konsystencją

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio próbowałam jej właśnie dać coś mniej przemielonego i wygląda jakby miała zaraz zwymiotować. Robiłam podejścia prawie cały poprzedni tydzień i nic się nie zmieniło. Dam jej jeszcze parę dni i zapiszemy się do logopedy. Przy okazji myślę czy nie pójść z nią na jakieś EEG, bo ten jej sen wydaje mi się dziwny. Znam trochę dzieci, może nie jestem ekspertką, ale widzę, że ona jest permanentnie przemęczona pomimo próbowania wszystkich możliwych sposobów. Może tam coś jest nie tak po tym porodzie. Już zaczynam fiksować, bo widzę, że obie jesteśmy coraz bardziej niewyspane, a na takim dzieciaczku to się naprawdę dużo bardziej odbija niż na dorosłym. Ja widzę, że to nie jest typowe nieospałe dziecko, które po prostu nie lubi spać. Jakieś problemy brzuszkowe wykluczyliśmy, alergię też, w sumie zostaje tylko ten neurolog 🙃 Moja mama coś wspominała, że ja miałam podobne problemy jak byłam niemowlakiem, a urodziłyśmy się w tak samo traumatyczny sposób tylko u mnie nie było zamartwicy. Muszę w tym pogrzebać, a jednocześnie nie chcę jej bez sensu ciągać po lekarzach

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondie - odruch wymiotny to i u nas jest. Ona je, czasem wygląda jakby zwymiotować i potem dalej je
    Ale z tym logopedą kazała mi sie nie martwić - taki odruch, kiedyś się buzia przyzwyczai i minie

Ja kawałki to też takie rozgotowane jej daje ale u nas no ja wiecie, kawałki to głównie je pies 🤡

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas rownież puste dziąsła. Ale jestem w totalnej dupie z tym rozszerzaniem i bardzo źle mi z tym jest.
    Cały czas tylko kaszka+owoc i na obiad lecą słoiczki 🫣 W słoiczkach są grudki,kluseczki,więc takiej papki nie ma.
    A strasznie boję się podać pierwszy raz jajko jak jestem sama z dzieckiem 🫣

Macie do polecenia jakis ebook albo strone z przepisami do rozszerzania diety?

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka nie linczuj się. Co jest złego w tym jadłospisie?
    Moja je podobnie. No, czasem ugotuję jej zupę na 2 dni ale tylko jeśli ma dobry dzień i nie jęczy od rana do nocy. Dziś będzie jadła na obiad łososia ze słoika a na śniadanie placki z wczoraj xd
    Ty akurat mając wymagające dziecko i nieobecnego partnera radzisz sobie cudownie 😉
    A co do jajka, ja też się balam. Bałam się też masła orzechowego. A masz opcje zaprosić nawet jakąś znajomą na kawe? Zawsze przy kimś razniej.

age.png
‹‹ 2563 2564 2565 2566 2567 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ