Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Ja nie mam, moja godzina dla siebie jest wtedy jak młody uśnie i mąż z nim śpi. Ale żeby tak we dwójkę mieć czas to hoho można by pomarzyć... Bobas musi kogoś czuć obok siebie, żeby spać niestety 😓

Piątka

My po prostu na razie spędzamy czas w 3 ale też jak jesteśmy wieczorem razem i śmiejemy się szepcząc to raz dwa jest pobudka

Właśnie leżę na swojej warcie

Tyle że dużo można zrobić fiszek językowych, wczoraj naumiałam się ok trzystu choć większość to powtórki
    Swoją drogą czy to coś da to nie wiem ale przynajmniej mózg może odkurzyć szare komórki lub komórkę heh

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsol wrote:
    To samo, tylko u nas to ekspresowy smoczek 😅 Kurcze, też mam wrażenie, że to bujanie ręką tylko go rozbudzi, ale co tam, raz się żyje. Spróbuję jutro i dam znać czy było to życie z bonusowymi 40 minutami laby.

Więcej nas ludzkich smoczków, ale miło czytać, że nie jest się odosobnionym🙈

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Serio podziwiam Cię że nadal to mleko odciągasz z taką regularnością
    Miękka fryta jestem, bo bym chyba ocipiala bez tej godziny dla siebie, kiedy nikt mnie nie dotyka, nie szczypie, nie bije po twarzy
    Mój układ nerwowy potrzebuje resetu maks o 19:30 😆

Czytałam artykuł o tym dziecku co niby zamarzło. Co trzeba mieć we łbie żeby zostać na noc gdzieś, gdzie woda w butelkach zamarzła? No ja jebe

Ja po prostu chyba nabawiłam się syndromu sztokholmskiego w strone kpi 😅

age.png
  • Marsol Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Więcej nas ludzkich smoczków, ale miło czytać, że nie jest się odosobnionym🙈

Mój to plastikowy, ale trzymam też za rączkę, więc ludzki element jest 😅

Cel95 lubi tę wiadomość

• Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsol wrote:
    Mój to plastikowy, ale trzymam też za rączkę, więc ludzki element jest 😅

Hybrydowy smoczek😅

Marsol lubi tę wiadomość

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka też podziwiam z tym kpi, ja bym się pewnie zmuszała przez pół roku, ale potem już odpuściła a ty dalej ciągniesz, jeszcze z takim wymagającym bobaskiem.

Jak coś to ja tylko kładę rękę i robię szszsz, nie bujam,.ale może spróbuję. I u nas taki moment, że się rozbudza jest zwykle po 30-40 min, więc nawet jak się nie uda przedłużyć to długa ma tą jedną fazę snu.

Nam z mężem na oglądanie seriali nie pozwala bardziej ta jego inżynierka, bo coś tam dłubie w tym wieczorami. Udało nam się obejrzeć 2 sezony Mandalorianina, ale to jeszcze jesienią, teraz zaczęliśmy 3, ale chyba tylko 2 odcinki w Sylwestra i 1 w zeszły piątek nam się udało. W zeszły piątek młody z tej okazji został z nami w łóżku bez prób odkładania i nawet się nie wybudził od dzwięków, więc spoko.

Ale ja sobie chociaż czytam dużo wieczorami, jeszcze zanim zaszłam w ciążę to gdzieś widziałam radę na insta, że czytnik ebooków się przydaje na nocne karmienia. Nasze karmienia w nocy jednak zwykle trwają 5-7 min, więc nie opłaca się odpalać, ale na drzemki kontaktowe i żeby poczytać wieczorem jest jak znalazł. Chyba już 7 lub 8 książkę cisnę od początku roku 😅

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    Ja po prostu chyba nabawiłam się syndromu sztokholmskiego w strone kpi 😅
    Coś w tym jest bo ja też długo to ciągnęłam
    Ale no teraz przy tej ilości moich wyjść z nią z domu, to po prostu nie miało racji bytu
    Dzisiaj poszłam na ten masaż powodziowy to nas 4 h nie było

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Btw idę z młodą za tydz na bal karnawałowy
    zamierzam się przebrać za kurę, a młoda za jajko sadzone xD
    Bardzo bawi mnie mój pomysł 🤣

Blackapple, Grzegrzula, Truuskaawka, Katikat, KarolaKinga, Lauraa, lusix, Kkk77 lubią tę wiadomość

age.png
  • Grzegrzula Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas odpukac z wieczornym zasypianiem nie ma problemu, usypia okolo 19 w 15 minut na cycku i ten pierwszy blok snu ma najdluzszy tak do 3h.
    Jak juz mały spi to potem czytamy ze starsza bajeczki do spania ale to max pol godziny i ona wola tate zeby glaskal po glowie i zasypia po 20.
    W weekendy wtedy faktycznie w kuchni po cichu siedzimy rozmawiamy ale na tygodniu nadganiam prace wieczorami bo staram sie mieć popoludnia wolne, to sie kumuluje wszystko później.

age.png

age.png
  • Grzegrzula Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:

A ja pół dnia sie zastanawiam za co córkę przebrac na bal karnawalowy w zlobku a tu takie inspiracje 😁 tylko moglaby dziwnie wygladac jako samo jajko bez kury bo to bez rodzicow.

Elza1234 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Coś w tym jest bo ja też długo to ciągnęłam
    Ale no teraz przy tej ilości moich wyjść z nią z domu, to po prostu nie miało racji bytu
    Dzisiaj poszłam na ten masaż powodziowy to nas 4 h nie było

Ja mam cichą nadzieje że chociaz do końca maja uda mi się odciągać,ale jest co raz gorzej.
    Już mialam zamowić puszke mleka,ale zamiast tego probuje nakręcić tę laktację ponownie. Jak przez luty nie bedzie poprawy to bede musiala pewnie włączyć mm i nie wiem jak to przyjmę.
    Teraz aż plakac mi sie chce jak przypomne sobie że wyciszalam na poczatku bo za duzo mleka mi bylo. Ile ja bym dała że to teraz wrocilo.

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:

Ja zawsze chcialam sie przebrac za przekrojone awokado jak bylam w ciąży (brzuch jako pestka) ale nie bylo okazji 😅

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    Ja zawsze chcialam sie przebrac za przekrojone awokado jak bylam w ciąży (brzuch jako pestka) ale nie bylo okazji 😅
    Dostałam taką koszulkę na dzień mamy właśnie od męża 🤣 z tym przekrojonym avocado

Truuskaawka lubi tę wiadomość

age.png
  • lusix Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel, też poszłam w fiszki, żeby trochę spożytkować ten czas 😅 jakiejś apki używasz? Ja ściągnęłam Fiszkoteka, ale niestety tylko część bezpłatna

Blackapple, u mnie też hula czytnik. Co czytasz? Polecasz coś luźnego, bo ostatnio same dramaty i kryminały miałam z polecajek 🙈

Zazdroszczę po cichu wam tego czasu wieczorem/w ciągu dnia na drzemkach :( przez to, że buba wszystkie drzemki i sen nocny ma na mnie (dosłownie na mnie… dalej…) to czuje się taka bezużyteczna, bo zamiast sprzątać czy coś ogarniać to dzień w dzień tyle czasu spędzam na łóżku. A z mężem co najwyżej po cichu coś oglądamy jak ja trzymam albo rozmawiamy, a tak to wymiana np ja się myje i układam puzzle(potrzebuję trochę odmóżdżenia, już miesiąc są rozłożone bo max 20 min ale zawsze coś xd), a on się nia zajmuje na tym ostatnim oknie aktywności, ale po 20 już w łóżku. Sorki, że tak się wtrącam ale musiałam to z siebie wyrzucić gdzieś, bo ostatnio jakiś kiepski czas mam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 21:48

👶🏻 29.07.2025, 53 cm, 3240g
  • Katikat Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    Ja mam cichą nadzieje że chociaz do końca maja uda mi się odciągać,ale jest co raz gorzej.
    Już mialam zamowić puszke mleka,ale zamiast tego probuje nakręcić tę laktację ponownie. Jak przez luty nie bedzie poprawy to bede musiala pewnie włączyć mm i nie wiem jak to przyjmę.
    Teraz aż plakac mi sie chce jak przypomne sobie że wyciszalam na poczatku bo za duzo mleka mi bylo. Ile ja bym dała że to teraz wrocilo.
    Oj ja też ale już mam dość picia specyfików. Jesteśmy na mm raz dziennie i zobaczymy co dalej.

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak go próbuje dospać to też kładę na nim rękę albo szszsz albo smoczek - chociaż dzisiaj to miał jakiś error, obudził się po niecałej godzinie i płakał i jojczał, ostatecznie położyłam go do naszego łóżka to po chwili zasnął. Co ciekawe przed zaśnięciem całkiem świadomie wywalił smoczek i dopiero zamknął oczy, obstawiam, że muszą go boleć dziąsła. Ale jak już zasnął to nie dawałam mu nic przeciwbólowego, dam jak się obudzi jeszcze w nocy i będzie miał dalej problem. Chociaż obstawiam, że będzie typowo - w łóżku starych śpię do rana xD chyba napiszę już do mojej fizjo na wszelki wypadek, bo mój kręgosłup płacze na samą myśl xD

Co dla seriali - wykupiłam skyshowtime, bo 3 miesiące były za darmo - przez te 3 miesiące obejrzeliśmy 1 odcinek gliny xD jakoś delektuję się ciszą i nic nie włączam 🙈🙈🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 22:02

age.png
‹‹ 2572 2573 2574 2575 2576
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ