X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówiłam, że jak jedna noc świetna tak druga z dupy. Ktoś obudził dziecko 22:20 i usnęło po 2h😒przynajmniej dospał do 6:30.

Nauczył się "babababa" i ciagle powtarza. A jak mówię "mamama" to śmiech.🙄

Przez wiatr odczuwalna to -22°. A jak Wasze krainy lodu?

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie odczuwalna -18, a ja zaraz wychodzę z domu 🫣

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też mocno na -
    Miałam mieć dzisiaj noc na regenerację, to wstawałam z kanapy co 1.5 h bo mój szanowny małżonek nie słyszał dziecka śpiąc z nim w jednym łóżku

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odczuwalna -30
    Pozdrawiam 🥶

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tylko przypomnę, że my jutro mamy chrzest 🥶🥶🥶🥶

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annabit dobrze że nie jesteś we wspólnocie neonów, bo oni rozbierają dzieci do naga na chrzcie i pełne zanurzenie xD

Kurde my też tragiczna noc, ale tym razem brzuch, młody wył mi całą noc co kilkanaście minut. A wczoraj dwie kupy były, nie wiem co go tak męczy:/ umowie tego lekarza w poniedziałek bo już naprawdę pomysłów brak

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Annabit dobrze że nie jesteś we wspólnocie neonów, bo oni rozbierają dzieci do naga na chrzcie i pełne zanurzenie xD

Kurde my też tragiczna noc, ale tym razem brzuch, młody wył mi całą noc co kilkanaście minut. A wczoraj dwie kupy były, nie wiem co go tak męczy:/ umowie tego lekarza w poniedziałek bo już naprawdę pomysłów brak
    To Ty jeszcze nie dotarłaś do tego gastrologa? Czy mówisz o kolejnej wizycie?

U mnie syn okej. Combo rano ujemne. Za to z 5 cm od miejsca wkłucia bolesna,grudkowata, ucieplona zmiana podskórna. Ale nadal mu daje lek na grypę.

event.png
  • Marsol Koleżanka

Wysłany: 31 stycznia, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie -11, odczuwalna -20, więc siedzimy w domu.

Nineq, wypróbowałam dwa razy trik z bujaniem ręką przy dosypianiu i zadziałało! Wczoraj wpadły aż 2 godziny drzemki ciągiem. Dzięki 🙌

Nineq, Blackapple, Blondi29 lubią tę wiadomość

• Paty Przyjaciółka

Wysłany: 31 stycznia, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie noc ok, standardowo karmienie co 2 h ;)
    W końcu filmu nie obejrzałam, może dzisiaj się uda, bo ze starszym w piątki mamy piątkowe wieczory filmowe i to on wybierał bajkę na Netfixie 😀
    U nas też odczuwalna -20, dawno takiej zimy nie było, a my pierwszy sezon w nowym domu, mamy piec na pellet i ostatnio nigdzie nie było pelletu, my jeszcze mieliśmy, więc bez paniki, ale przez to ceny teraz wyższe będą. Mamy jeszcze kominek z plaszczem wodnym to nie jesteśmy skazani tylko na ten pellet, bo już nam 3 tony poszło :/
    Mam nadzieję, że lato będzie równie piękne 😀

👦2017 synek
    👶26.06.2025 synek
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypomnijcie mi proszę, czy ten kolagen od Deynn to można przy kp? 🫣 Ostatnio o kim pisałyście i chciałam kupić i tak właśnie się zastanawiam, bo nie pamiętam xd

Zimno jak zimno, ale u nas to jeszcze bez łyżew nie ma co wychodzić. Na naszej drodze solarka nie jeździ, więc mamy lodowisko.

Paty nam się udało obejrzeć ten film "dom dobry" (pierwszy film obejrzany od kiedy mamy bobasa) i no mocny jest... Niestety jako wychowana na osiedlu wojskowym trochę się nasłuchałam przemocy domowej przez ściany. Ale wiadomo żandarmerie jak się wezwie do jakiegoś szanownego pana majora to i tak gówno zrobią 🫠

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chyba jest odczuwalna jakoś -14 czy tam -15, więc nie aż tak źle, ale nie wybieramy się nigdzie i tak.

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Przypomnijcie mi proszę, czy ten kolagen od Deynn to można przy kp? 🫣 Ostatnio o kim pisałyście i chciałam kupić i tak właśnie się zastanawiam, bo nie pamiętam xd

Zimno jak zimno, ale u nas to jeszcze bez łyżew nie ma co wychodzić. Na naszej drodze solarka nie jeździ, więc mamy lodowisko.

Paty nam się udało obejrzeć ten film "dom dobry" (pierwszy film obejrzany od kiedy mamy bobasa) i no mocny jest... Niestety jako wychowana na osiedlu wojskowym trochę się nasłuchałam przemocy domowej przez ściany. Ale wiadomo żandarmerie jak się wezwie do jakiegoś szanownego pana majora to i tak gówno zrobią 🫠
    Można można tylko rybi najlepiej.

Margareetka lubi tę wiadomość

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, u nas nocka gorsza niż zwykle więc powiem tylko, że nie spałam nic xd
    Córka marudna, ale za to posprzątałam już cały dom więc przynajmniej mam względnie wolne. Jeszcze tylko ułożyć ją na drzemkę i będzie super.
    Anabitt myślałam, że u nas było zimno, ale wy będziecie mieć armagedon… Dacie radę, kombinezon i jakoś to będzie. U was jest sam chrzest czy cała msza?
    Tanashi biedni jesteście. Strasznie się męczycie. Podziwiam cię za to, że dość spokojnie o tym opowiadasz, ja bym już dawno oszalała ze stresu. Super, że idziecie do lekarza.
    Karola fajnie, że mały lepiej.
    Zazdroszczę wszystkim wyspanym, a z niewyspanymi łącze się w bólu.
    U nas zimno jak nie wiem, ale słońce jest przepiękne.

• Blondi29 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mnie rozebrało na całego więc dobrze, że wczoraj nastawiłam rosół. Młodzież całe szczęście dobrze.
    Jeszcze w temacie filmów to my byliśmy na „Dom dobry” w kinie i nie zrobił na mnie wrażenia. Chaotyczny, wielowątkowy, ale fakt, że pokazuje brutalną rzeczywistość. Koneksje rządzą światem k też znam takie rodziny. Może dlatego ani to, ani żadne „Żony Konstancina” mnie nie zadziwiają. Nas jeszcze w ciąży wciągnął serial „porządny człowiek” na maxie. Lubimy właśnie takie miniseriale do obejrzenia na szybko. Teraz czaimy się na „Niebo”, ale nie mamy w sumie telewizora więc może najpierw powinniśmy go chociaż zamówić, a potem wezmę się za oglądanie 😆 Jeszcze podobno wychodzi kolejny sezon „Idź przodem, bracie” więc też będziemy oglądać jak już będzie na czym.

• Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tylko -5,pojechałam z małą do labu oddać mocz to w bluzie jestem. Ale to z auta przez parking tylko przejść. Może te mrozy tu idą dopiero.

event.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola czekałam bo teściowa była w czwartek w szpitalu i próbowała nas wkręcić do dobrego specjalisty po znajomości, bo tak z buta nie ma terminów, no ale niestety :/ umówimy się do kogoś kto będzie miał wolny termin.

My sobie wyjścia dziś odpuścimy, chociaż po młodej już nie widzę choroby, to była szybka akcja xd ale ja się czuję trochę osłabiona, mąż dziś na budowie, młody nie w sosie, robimy gofry i ratujemy ten dzień 🙆🏼‍♀️

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel odpisałam :)
    Karola super że z młodym lepiej! Swoją drogą przyszedł mi ten domek i mały ma taki zaciesz na te głowy zwierzaków

Też jestem ciekawa co u Gusi

My się wybraliśmy dzisiaj wybierać włączniki do domu, ale w autku to ciepło i tylko kilka sekund przejścia do sklepu także luz

Anabbit życzymy ogrzewanego Kościoła 🙈
    Szarotka i jaką wzięliście lodówkę?

Anabbit lubi tę wiadomość

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi to zdrówka dla Was! Na pewno brak snu nie pomaga…

Blondi29 lubi tę wiadomość

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze bobasy też machają głową na boki. Myślałam że to tylko jak jest zmęczony ale teraz widzę że jak mówię mu coś śmiesznego to robi to samo 🫣

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi, niestety cała normalna msza. Idziemy dziś wieczorem do księdza zanieść zaświadczenia to spróbuję zagadać, czy da się jakoś sprawniej to ogarnąć xd. Wzięłam koc wełniany to owinę małą i będzie siedziała na kolanach jak mini wełniane Burito

age.png
‹‹ 2583 2584 2585 2586 2587 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ