X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Szarotka12 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi29 wrote:
    Katikat moja córka też nie ogarnia jedzenia zupełnie. Ona tylko otwiera buzię jak widzi łyżkę, ale żeby coś sama zainicjować to nic z tego. Nawet jak jej daje talerzyk z czymś tam żeby sobie wsadzała ręce to i tak nie ogarnia, że tam jest jedzenie i można to wsadzić do buzi.

To u nas jest tak samo, tylko na odwrót 🤣 Kawałki jedzenia do buzi, ale jak widzi łyżkę, to ją wyrywa, tłucze dookoła, jak już łaskawie otworzy paszczę, to zdmuchuje z niej jedzenie albo później wypluwa xD

Blondi29 lubi tę wiadomość

🙍‍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    19.06. 3850g Synek na świecie 💙

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    A gdzie kupowałaś garniak? Też mi się marzy na chrzciny małej jakiś jasny

Dokładnie ten mam.
    https://swingfashion.pl/pl/p/Bezowy-garnitur-marynarka-z-paskiem-rozszerzane-spodnie-Diego-by-SWING/3329

Na pierwsze zamówienie jest -10% z newslettera jak coś.
    Ja na niego zachorowałam w maju gdy byliśmy na komunii i widziałam na jednej dziewczynie.

Margareetka lubi tę wiadomość

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Annabit ja to z tych co jak ktoś tos rzuci hasło to zawsze przyjdą😅

Tanasi czaje,to rlawda ,ze z gastro jest problem. Nie ma jak się dostać nawet z hajsem w zębach.

Laura mojej małej najbardziej podoba sie kaczka . I koń.
    Teraz kupcie gęś😅Ona powtarza coś się mówi. Jechałam autem ,ktoś mnie na drodze wkurzył, mówię na głoś "ty zjebie,żebyś sie wysrać nie mogł". Nagle słyszę gęś "ty zjebie,żebyś sie wysrać nie mogł" i jak to gadała to kręciła glowa i machała skrzydłami🤣

Jak chcesz się poczuć jak w krainie lodu to zapraszam jutro na 11:30 do podlaskiej krainy mrozu 🥶❄️

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękny garnitur anabbit, będziesz wyglądać cudownie!
    Mała zasnęła dzisiaj bez większych afer. Mam nadzieję, że noc będzie spokojna, bo nie dość, że się źle czuje to nie mam co liczyć na pomoc. Może uda mi się załapać na jakiś minutowy prysznic i pójść spać póki czas

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Dokładnie ten mam.
    https://swingfashion.pl/pl/p/Bezowy-garnitur-marynarka-z-paskiem-rozszerzane-spodnie-Diego-by-SWING/3329

Na pierwsze zamówienie jest -10% z newslettera jak coś.
    Ja na niego zachorowałam w maju gdy byliśmy na komunii i widziałam na jednej dziewczynie.
    Ojej
    Przepiękny ♥️

age.png
  • Paty Przyjaciółka

Wysłany: 31 stycznia, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Ja to dlatego nie mogę się doczekać aż zima odpuści i młody usiądzie (też Wam dzieciaki takie wygibasy dupką robiły zanim usiadły?) w carrello 😅

Patsy, to nie jestem sama. U mojego jeszcze imię zobowiązuje 😅ja właśnie dziś w Smyku na 86 kupiłam dwie bez stópek. A to ostatnio 🙉
    https://ibb.co/gZCL4ZTQ
    Mam jakieś podobne ubranko z Pepco, nie wiem czy to to samo 😀 moje taki welur

👦2017 synek
    👶26.06.2025 synek
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paty wrote:
    Mam jakieś podobne ubranko z Pepco, nie wiem czy to to samo 😀 moje taki welur
    To samo, w pepco kupowałam 😄

Paty lubi tę wiadomość

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też kupuje dużo z Kubusiem Puchatkiem, w ogóle pierwsze bodziaki jakie kupiłam były z Kubusiem dlatego chyba mam sentyment.

Mamy poł zęba na wierzchu, czy jeszcze komuś tak wolno szedł jak już się przebił? Mam wrażenie, że to już z 2 tygodnie trwa a dalej nie wyszedł do końca, dzisiaj to biedak już miał tam nawet takie sinogranatowe dookoła.

Anabbit piękny garnitur 😍

Nineq mój robi wygibasy wszelkie, więc dupką też chyba coś robił, ale siadanie mu wychodzi co 10 próbę na razie. W ogóle on starasznie chce się wybijać do tego siadu z brzucha a tak chyba nie powinien tylko przez boczek lub z czworaków. Próbuje mu to pokazywać, ale zwykle się tylko denerwuje 🙈

Margaretka tego psa z głową w dół też mi zaczął robić dzisiaj 😀 Jacyś jogini się nam trafili.

Margareetka lubi tę wiadomość

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple u mojego oba zęby od przebicia do pełnego wysunięcia w górę wychodziły prawie cztery tygodnie 🫩

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Jak chcesz się poczuć jak w krainie lodu to zapraszam jutro na 11:30 do podlaskiej krainy mrozu 🥶❄️

Kurcze widzisz,ja to prawie na miejscu jestem,wpadamy z Bubcią 😃
    Piękny garnitur 🤩

Dużo dziś myślałam i rozmawiałam z moją mamą o tym moim kpi. Czy będę wyrodną matką jak przejde na mm z końcem kwietnia,bo jestem tym zmęczona i chciałabym się ogarnąć do lata? 😅 I też pomyślałam ze te kpi troche mnie blokuje w domu,no jakoś nie widze tego żeby odciagac mleko na plaży albo jakimś wyjeździe 🫣

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka ogarniasz sama cały dom, dziecko i jeszcze odciągasz mleko po nocach. Jak dla mnie to nawet po jednym miesiącu takiego ogarniania powinnaś dostać medal 🏅

Anabbit, Blackapple, KarolaKinga, Blondi29, xSmerfetkax, Elza1234, Marsol, Margareetka lubią tę wiadomość

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    Kurcze widzisz,ja to prawie na miejscu jestem,wpadamy z Bubcią 😃
    Piękny garnitur 🤩

Dużo dziś myślałam i rozmawiałam z moją mamą o tym moim kpi. Czy będę wyrodną matką jak przejde na mm z końcem kwietnia,bo jestem tym zmęczona i chciałabym się ogarnąć do lata? 😅 I też pomyślałam ze te kpi troche mnie blokuje w domu,no jakoś nie widze tego żeby odciagac mleko na plaży albo jakimś wyjeździe 🫣

O tak! Zapraszamy, załatwię dodatkowe krzesło dla bobasa 😅😅

Zgadzam się z Tanashi. Ba, ja rozważam przejście z kp na mm właśnie w okolicy kwietnia, bo chce ją totalnie odstawić przez żłobkiem + kurde czekam na ten okres i owulacje 🙄🙄🙄

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 1 lutego, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udanej imprezki Anabbit✨️nie zmarznijcie bardzo.

Jej, mój bobas ma 8 miesięcy skończone 🫨

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego, 06:59

Blackapple, Marsol, Paty, Margareetka, Katikat, Anabbit lubią tę wiadomość

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 1 lutego, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wszystkiego najlepszego dla poważnego bobasa ❤️
    Anabbit życzę powodzenia na dzisiejszych chrzcinach. Oby wszystko poszło sprawnie i zgodnie z planem!
    Truskawka dla mnie też jesteś bohaterką. Nie wyobrażam sobie być kpi w tak niesprzyjających warunkach. Fajnie, że jakoś układasz to sobie w głowie i zaczynasz dopuszczać do siebie myśl o zakończeniu tego.
    Ten weekend to jakiś armagedon u nas. W dodatku coraz częściej nachodzą mnie myśli związane z tym czy wzięcie tej pracy to dobra opcja. Ogólnie mamy ostatnio w domu napięta atmosferę. Mam nadzieję, że mała tego aż tak nie odczuwa :/
    Jak tam wszystkie chorowitki?

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 1 lutego, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Truskawka ogarniasz sama cały dom, dziecko i jeszcze odciągasz mleko po nocach. Jak dla mnie to nawet po jednym miesiącu takiego ogarniania powinnaś dostać medal 🏅
    Zgadzam sie
    I bycie „wyrodną matką” to tylko wytwór twojej głowy i niestety sama co musisz w głowie przerobić, żeby się nie nakręcić że coś robisz zle
    Wiem co mowie, bo tez byla w tym miejscu

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 1 lutego, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit trzymam kciuki za spokojny przebieg chrzcin i ciepły kościół:)

Młody coś też kaszle od rana, tylko mąż się trzyma, zahartowany spacerami z psem w -20 🤣

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 1 lutego, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny lepiej kupić szczoteczkę seysso czy neno? I polecacie pasty do zębów bezpieczne i naturalne jakieś?

Annabit fajny g arnitur, nie zamarznijcie tam

Zdrówka wszystkim

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Yumi Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Dziewczyny lepiej kupić szczoteczkę seysso czy neno? I polecacie pasty do zębów bezpieczne i naturalne jakieś?

Annabit fajny g arnitur, nie zamarznijcie tam

Zdrówka wszystkim

Ja miałam taką i taka dla starszego. Ale seysso bardziej mi przypadła do gustu ze względu na to że awaryjnie końcówki do wymiany są w drogeriach typu hebe

age.png

age.png

21.08.24- ostatnia 🩸
    11.09.24- owu
    21.09.24- I kreska
    22.09.24- ⏸️ kreski
    22.09.24- Beta 11.9
    25.09.24- Beta 61.9 progesteron 22,8
    30.09.24- Beta 2487
    02.10.24- GS 6mm + YS / torbiel
    09.10.24- CRL 2,9 / torbiel plus krwiak
    18.11.24- cytomegalia +
    20.11.24 prenatalne
    55 CRL, wszystko dobrze
    Prawdopodobnie dziewczynka 👧🏼🩷
    21.11.24- testy genetyczne - prenatal testDna karyo plus Rh
    28.11.24 wyniki - zdrowa dziewczynka 🩷
    16.04- 2120g- dziecko nisko krotka szyjka
    14.05 2800g - 0,5cm szyjka
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 1 lutego, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi nie strasz z tym miesiącem wyrzynania zęba, już 1/3 ibufenu zużyliśmy, bo co drugi dzień jest kryzys wieczorem 😅

Truskawka nie jesteś złą mamą, super sobie radzisz, niezależnie od tego kiedy przestaniesz karmić.
    Ja mam podobne przemyślenia co Anabbit tzn chciałabym przestać karmić zanim pójdzie do żłobka, więc myślę, że też tak koniec kwietnia/maj zaczniemy odstawianie, żeby zdążyć przed lipcem. I generalnie wydaje mi się, że to będzie cięższe do zniesienia dla mnie, a nie dla dziecka 🙈

O Yumi co tam u Ciebie, dawno się chyba nie odzywałaś?

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 1 lutego, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annabit udanych chrzcin ❤️ piękny ten garnitur. Ja na nasze chrzciny we wrześniu kupowałam w Reserved, trochę bardziej budżetowa opcja 🙈

Nineq 8 miesięcy to już poważny bobas i ja też ostatnio wpadłam w sidła Kubusia Puchatka i kupiłam mu dwie piżamki w smyku 😍

Blackapple tak poprawnie to przez boczek albo z czworaków właśnie. Nam fizjo mówiła, żeby pilnować i nie pozwalać mu siadać dźwigając się do przodu.

Karola a jak tam syn?

age.png
‹‹ 2585 2586 2587 2588 2589 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ