X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Karola ty ewidentnie masz już u nich na chacie łatkę patomatki 😂

Dziękuję za wszelkie komplementy, miód na moją narcystyczną duszę. Podliczyli mi ściankę. 900 zł po uwzględnieniu rabatu 15% z okazji bf. Wydaje mi sie, że to chyba dość tanio, co? No, ale to jednak na mroźnym wschodzie 😂❄️
    Mega tanio, serio

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola jak zwykle z klasą przy sąsiadach. Syn dba o twoją renomę, nie ma co 😆
    U nas wszystko super. Paradoksalnie mała cała noc przespała więc szkoda, że ja nie mogłam no ale cóż. Może kupię tego owleta. Niby już duża, ale może kiedyś jeszcze skorzystam. Choć już wczoraj przeglądałam ceny monitorów xddd
    Anabitt nie wiem jaka mieliście ściankę i jak wyglądaliście, ale w ciemno zgadzam się z dziewczynami, że szałowo 😅 Z resztą w takim garniturze nie mogło być inaczej.
    Jak stan infekcji? Proszę się meldować. U nas 3/3 osoby w domu z katarem 🥲

• Tanashi Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit pięknie wyglądaliście! Ścianka tez piękna, mogłaby grać w filmie Disneya 😆

Anabbit, Werzol lubią tę wiadomość

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla porównania mi powiedziała babka 800 zł za ten fragment gdzie jest napisane chrzest plus balony 🤡
    Także ja serio idę w temu i Hel i coś sama ogarnę

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Dla porównania mi powiedziała babka 800 zł za ten fragment gdzie jest napisane chrzest plus balony 🤡

No to jest niezły biznes xd my mieliśmy za darmo ściankę, nawet nie zamawiałam, pani napisała że za znajomość z moją mamą 🤣🤣 ale nie była taka wielka oczywiście, takie koło i na nim balony. I było Frozen z Elsa, bo to pod urodziny bardziej było 😆

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego, 08:26

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:

Ja pisałam o oferte do kilku firm. I w jednej za 800zł dostajecie taką 'ścianke' 😶

f32b5a6323806.jpghttps://zapodaj.net/plik-2A5kHIO6I4

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:

Daj spokój, za co oni sobie tyle liczą. Na bank kupują balony hurtowo a ścianki mają gotowe 😑

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    Ja pisałam o oferte do kilku firm. I w jednej za 800zł dostajecie taką 'ścianke' 😶

O takie coś też proponowali za jakieś 700 zł
    Wolę sobie za tą kasę jakiś ładny garnitur kupić, naprawdę
    My i tak mamy mało miejsca na ściankę bo sala będzie dzielona na pół, bo mamy tylko 25 os
    Więc planuje kupić balony stokrotki i je na stół dać doczepione do obciążników i balon z jedynką i trochę balonów kolorowych
    Myślę też żeby pożyczyć sztalugę i kupić w Action ramkę i przypiąć 12 zdj z każdego miesiąca małej, bo skrupulatnie te zdj robię ciągle
    Minus jest taki że możemy ozdoby na sali postawić w ndz o 8 - a o 11 jest chrzest. Planuje się sama uczesać i pomalować ale no nie mam czasu żeby na sali robić jakieś szaleństwa :/

age.png
  • koktajlowa Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    98e3414bd10e3.jpghttps://zapodaj.net/plik-dm9vOZrUns

Mega tanio. U mnie za 1/3 takiej ścianki chcieli 800-900 zł. Ścianek nie umiem robić ale zrobiłam bukiet. Był do zdjęć na sali i na zewnątrz.

Elza1234, Anabbit lubią tę wiadomość

09.10.2024
    bhcg 9,62 mIU/ml; prog. 14,86 ng/ml
    11.10.2024
    bhcg 30,01 mIU/ml; prog. 17 ng/ml [acard 75 mg]
    14.10.2024
    bhcg 92,54 mIU/ml; prog. 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
    16.10.2024
    bhcg 272,33 mIU/ml; prog. 13,53 ng/ml
    24.10.24 wizyta
    06.11.24 [7+3] jest ❤️
    14.11.24 [8+4] 1,98 cm
    27.11.24 [10+3] 3,65 cm
    09.12.24 [12+1] 5,65 cm
    13.12.24 [12+5] 6,51 cm I
    18.12.24 [13+3] 7,49 cm
    02.01.25 [15+4]145 g
    15.01.25 [17+3] 222 g
    30.01.25 [19+4] 340 g 🩷
    14.02.25 [21+5] 482 g II
    28.02.25 [23+5] 621 g
    13.03.25 [25+4] 890 g
    28.03.25 [27+5] 1124 g
    08.04.25 [29+2] 1570 g
    18.04.25 [30+5] 1764 g III
    22.04.25 [31+2] 1800 g
    29.04.25 [32+2] 1980 g
    05.05.25 [33+1] 2203 g
    09.05.25 [33+5] 2500 g
    22.05.24 [35+5] 3040 g
    28.05.24 [36+4] 3140 g
    04.2024 cb (7cs)
    04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
    02.2020 cb (6cs)
    01.2016 córka 💙
    age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:

Moja mama na chrzest na "ściankę" wydała ok. 300 zł, a było więcej balonów, zdjęcie, balon misiek, tło.

Na chińczyku można kupić za parę groszy chociażby stojaki na balony czy całą konstrukcję. Tylko to zajmuje chwilę, żeby z sensem ułożyć.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Moja mama na chrzest na "ściankę" wydała ok. 300 zł, a było więcej balonów, zdjęcie, balon misiek, tło.

Na chińczyku można kupić za parę groszy chociażby stojaki na balony czy całą konstrukcję. Tylko to zajmuje chwilę, żeby z sensem ułożyć.

Potwierdzam, kupowałam w zamierzchłych czasach jak bawiliśmy się w organizację sylwestrów na 50-70 osób, dość tanio to wychodziło (chociaż teraz pewnie by było ciut drożej), ale że 2-3 godziny schodziły we dwie osoby, żeby napompować balony i poustawiać to sensownie.

W ogóle mieliśmy protip na robienie czarnego tła do ścianki z agrowłókniny 🙈

Nineq lubi tę wiadomość

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na roczek planuje sama zrobić dekoracje. Na Temu już mam praktycznie wszystko upatrzone,z kuponem to niedrogo wyjdzie a myśle że już z takim większym bobasem to dam rade ogarnąć 😃 Urodziny pewnie zrobimy w niedziele to sobie w sobote zaczne. W żłobku zawsze robiłam dekoracje na rózne imprezy,więc jakieś doświadczenie jest

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy tylko ja nie brałam żadnych ścianek na chrzest i w ogóle nie myślałam o dekoracjach? 🫣 Planowałam coś drobnego na roczek, ale ostatecznie nie robimy żadnej imprezy więc odpuszczam. Natomiast na nasze wesele dekorowaliśmy salę sami. Poprosiliśmy naszych świadków o pomoc, kilka osób z rodziny i w sumie dzień przed ogarnęliśmy w jakieś 10 osób całą salę na wielkie wesele. My chcieliśmy co prawda skromnie, bo nasza sala była sama w sobie z takim charakterem, że więcej dekoracji by ją przytłoczyło, ale ściankę, balony, plan stołów itp wszystko robiliśmy sami. Tylko stoły udekorowała nam obsługa. Łącznie za wszystkie dekoracje zapłaciłam może z 400 złotych, z czego połowa to te wszystkie girlandy świetlne. No i ja jestem największą przeciwniczką tych chińskich stronek, ale uznałam, że na weselu nikt nie będzie tego dotykał więc faktycznie tam pozamawiałam i byłam zadowolona. Duzo, tanio, duży wybór.

• Tanashi Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie też nie zamawiałam dekoracji żadnych, jedyną ekstrawagancją była piekna wyszywana szatka do chrztu za 220 zł 😅 a poszłam w 6-letniej sukience, w której wszyscy widzieli mnie już sto razy 🙆🏼‍♀️ Przy wykończeniowce liczę teraz każdą złotówkę i wolę to po prostu na coś innego wydać :)

Werzol lubi tę wiadomość

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi29 wrote:
    Czy tylko ja nie brałam żadnych ścianek na chrzest i w ogóle nie myślałam o dekoracjach? 🫣 Planowałam coś drobnego na roczek, ale ostatecznie nie robimy żadnej imprezy więc odpuszczam. Natomiast na nasze wesele dekorowaliśmy salę sami. Poprosiliśmy naszych świadków o pomoc, kilka osób z rodziny i w sumie dzień przed ogarnęliśmy w jakieś 10 osób całą salę na wielkie wesele. My chcieliśmy co prawda skromnie, bo nasza sala była sama w sobie z takim charakterem, że więcej dekoracji by ją przytłoczyło, ale ściankę, balony, plan stołów itp wszystko robiliśmy sami. Tylko stoły udekorowała nam obsługa. Łącznie za wszystkie dekoracje zapłaciłam może z 400 złotych, z czego połowa to te wszystkie girlandy świetlne. No i ja jestem największą przeciwniczką tych chińskich stronek, ale uznałam, że na weselu nikt nie będzie tego dotykał więc faktycznie tam pozamawiałam i byłam zadowolona. Duzo, tanio, duży wybór.
    Ja tak na wesele planuję. Kupie stojaki na balony i balony. Facet od sali ma napis i go wystawi. Winietki, plan stołów (mam dużą sztalugę) razem z zaproszeniami drukujemy. Nie chcę kwiatków na stoły czy innych ozdob, bo wydam kase, a tak naprawde malo kto zwraca na to uwagę. Ja nie pamiętam jakie kto miał ozdoby na weselach jak chodziłam.
    Ale ja to nawet kieckę planuję kupić do max 1k😆więc ktoś może pomyśleć, że skąpiec.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq ja kupiłam suknię ślubną za 200 zł 😆

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq u nas też tak wyszło chociaż ja akurat zakładałam standardowe wesele ze standardowym budżetem. Moja suknia, już z poprawkami, kołem pod suknie, trenem i pięciometrowym welonem kosztowała mnie 2500 złotych. Dekoracje to jak już mówiłam 400 złotych. Zaproszenia też robiliśmy sami i wyszło niecałe 200 złotych tak naprawdę, a zapraszaliśmy 180 osób więc zaproszeń było mniej więcej połowę mniej. Tylko kościoła nie stroiliśmy sami, ale też już razem z wiązanka dla mnie i swiadkowej i z tym wieńcem wyszło nam 800 złotych. Ogólnie uwielbiam organizować takie rzeczy i planowałam ruszyć z jakimś biznesem w tym kierunku, ale nie mam bazy klientów tu w okolicy, a z maluchem średnio mam możliwość jeździć po całej Polsce. Może kiedyś się zbiorę, bo ilekroć coś organizuję to każdemu się podoba i kosztuje śmieszne pieniądze 😅

• Blackapple Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Ja tak na wesele planuję. Kupie stojaki na balony i balony. Facet od sali ma napis i go wystawi. Winietki, plan stołów (mam dużą sztalugę) razem z zaproszeniami drukujemy. Nie chcę kwiatków na stoły czy innych ozdob, bo wydam kase, a tak naprawde malo kto zwraca na to uwagę. Ja nie pamiętam jakie kto miał ozdoby na weselach jak chodziłam.
    Ale ja to nawet kieckę planuję kupić do max 1k😆więc ktoś może pomyśleć, że skąpiec.

Mogę zbić piątkę.

Kupiłam suknie za 1600, ale taką szytą na wymiar i sprzedałam ją potem za 1500, więc mały koszt 😅
    No dobra, jeszcze 2x bilet na pociąg do Wawy, bo było taniej niż w Krakowie 😀
    Niestety ten salon już teraz ma dużo drożej, bo tak to mogłabym polecić 😉

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit powtórzę to co dziewczyny, wyglądaliście pięknie 😍 ścianka mega, a za taką cenę to już w ogóle wow 😍 a jak noc małej po takim intensywnym dniu?

Blondi o kurde współczuję stresu 😓
    A i my też nie mieliśmy ścianek na chrzcinach ani dekoracji, jestem w tym samym teamie co Tanashi, bo budowa is coming.

Dziś młody w nocy budził się jedyne 12 razy 🫠 padam...

Karola no cóż xD tylko Ty możesz mieć takie przygody 😅😅

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Margaretka. No noc średnia… obudziła się o 2:30 i za cholerę nie chciała zasnąć ponownie. Rzucała się po ty łóżku jak szalona. Ostatecznie zasnęła, ale nie wiem po jakim czasie, bo jak na złość zegarek mi się rozładował i nie chciałam telefonem jej świecić żeby nie rozbudzić jej totalnie.
    A wieczorem też lipa, budziła się co chwilę. My się podjaralismy otwieraniem prezentów, a musieliśmy co 10 minut do niej chodzić 😂 ostatecznie skończyliśmy otwieranie chwile przed północą 😄

age.png
‹‹ 2588 2589 2590 2591 2592 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ