X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit ja to całkowicie rozumiem. Stać Cię, kupujesz bo masz na to kase i chcesz. Ja nie bieduję, ale to charakter wychodzi 😆od dziecka taka byłam. Moja mama mówiła, że odkładałam sobie np. na słodycze czy cos, a siostra wydawała.

Chciałaś sukienkę za 8k - na pewno wyglądałaś super. Raczej każdy organizuje ten ślub z myślą, że to raz w życiu i można zaszaleć.

Nam znajomi powiedzieli, że woleliby lecieć kilka razy na wakacje w ciągu roku po Europie niż wydać na jedne tyle ile daliśmy za Malediwy. Każdy ma jakieś swoje upodobania.

Anabbit, Elza1234, Margareetka, Margareetka, Blondi29 lubią tę wiadomość

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Anabbit ja to całkowicie rozumiem. Stać Cię, kupujesz bo masz na to kase i chcesz. Ja nie bieduję, ale to charakter wychodzi 😆od dziecka taka byłam. Moja mama mówiła, że odkładałam sobie np. na słodycze czy cos, a siostra wydawała.

Chciałaś sukienkę za 8k - na pewno wyglądałaś super. Raczej każdy organizuje ten ślub z myślą, że to raz w życiu i można zaszaleć.

Nam znajomi powiedzieli, że woleliby lecieć kilka razy na wakacje w ciągu roku po Europie niż wydać na jedne tyle ile daliśmy za Malediwy. Każdy ma jakieś swoje upodobania.

O no właśnie, a ja poza Europą jeszcze nie byłam 🙄
    Jezu marzy mi się Tajlandia lub Japonia, ale mój mąż boi się latać 😑😑😑 nie wiem jakim cudem przekonałam go do wakacji na Maderze dwa lata temu 😂
    Czekam na relację Kasi z Tajlandii i zamierzam kręcić mężowi dziurę w brzuchu 😅 chociaż ostatnio zaczęłam rozważać Dubaj. Był ktoś?

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajlandia ostatnio popularna? Dużo osób widzę, że tam lata. Też czekam na jej relacje.

Japonia też mi się marzy chociaż mój K. marzy teraz o Hawajach i plan jest jako podróż poślubna 😆już obczajam Polaków na miejscu.
    W Dubaju tylko na lotnisku byłam. Mój K. był parę lat temu i podobał mu się. Widać bogactwo.
    Wujek w tym roku do Chin leci i też zazdroszczę, bo kasa fajna i dużo zwiedzania.

Anabbit, Blackapple, Yumi lubią tę wiadomość

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też Annabit rozumiem i uważam że jak masz taką fantazje to rób co chcesz ;D
    Ja też sobie nie raz odbijam dzieciństwo i przez wiele lat robiłam huczne urodziny, bo za dziecka nawet koleżanki nie mogłam zaprosić

Anabbit lubi tę wiadomość

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit brzmi jak bardzo stabilna ispora baza oszczędnościowa po tym kredycie.

Co do wakacji to osobiście jestem team Europa. Na studiach przez to, że atrzyłam na budżet podróży, potem tak sobie więc też często słyszałam, że w tej cenie mógłby być egzotyczny kierunek, ale mam parę miejsc do których lubię wracać jak taki stary emeryt który ma sentyment

Z dalszych wojaży to chciałabym się wybrać do kuzynki jak Córka będzie mieć kilka lat. Może wtedy po drodze Azja. Fajnie by było. Za dzieciaka był taki plan, ale różne kwestie się potem posypały niestety ..

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit to jest tak,ze jak masz to wydajesz. Jakbyś nie miała to byś nie wydawała. Trudno oczekiwać,ze mając hajs ktoś będzie żył jak biedak. Kasy do grobu sie nie zabierze.

Anabbit, Elza1234, Yumi lubią tę wiadomość

event.png

Wysłany: 2 lutego, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    I cyk zaoszczędzony rok terapii xD
    Możesz wydać to na organizację roczku 🤣
    Geniuszu!

Elza1234 lubi tę wiadomość

event.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Ja też Annabit rozumiem i uważam że jak masz taką fantazje to rób co chcesz ;D
    Ja też sobie nie raz odbijam dzieciństwo i przez wiele lat robiłam huczne urodziny, bo za dziecka nawet koleżanki nie mogłam zaprosić
    O, właśnie mi się marzy huczna 30, bo nie miałam 18 takiej jak moi znajomi 😅 ale gryzie mi się to marzenie z planem na drugiego bobasa xd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego, 19:23

Werzol lubi tę wiadomość

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej dobra, bo ja tu nie chce wychodzić na jakąś milionerkę, bo szarpnęłam się na chrzciny xDD Jak coś to na dom pod Warszawą wciąż mnie nie stać, ale zamierzam się jeszcze na niego dorobić 😅

age.png
  • Werzol Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja się zastanawiam jak planować ten rok jak już jeden panieński i wesele ominęłam w tamtym roku 😁 a teraz kolejna koleżanka wychodzi za mąż i jednak chciałoby się wyjść we dwoje z mężem trochę pobawić

Ale z 30 też mi dałaś do myślenia 🧐

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 30 robiłam huczną na swój sposób. Mój K. jest 10 lat starszy więc okrągłe mieliśmy. W lipcu (pomiędzy moimi a jego urodzinami) zrobiliśmy dużego grilla na bogato. Pamiętam, że upał był 40°i pot po dupach spływał. Dużo osób, muzyki i tańców. Pół osiedla słyszało. A kolejnego dnia poprawiny 😆

Anabbit, Margareetka, Werzol, Elza1234, Lauraa lubią tę wiadomość

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Paty Przyjaciółka

Wysłany: 2 lutego, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w tym roku 30 i planuję huczną imprezę w domu, koniec sierpnia/poczatek września, może się uda nawet jakieś garden party 😀
    Truskawka u mojego małego też katar, już tydzień walczymy, odpukać tylko ten katar mamy, ale też widzę, że się męczy, wybudza, denerwuje się przy odciąganiu. Siedzi mu głęboko w nosku i jedynie aspirator do odkurzacza daje radę. Stosuje też sterimar.

👦2017 synek
    👶26.06.2025 synek
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój jest starszy o miesiąc, więc moglibyśmy robić wspólną imprezę, ale to wciąż koliduje z bobasowymi planami 😅
    Kurde dawno nie byłam na takim większym grillu. Trzeba się szybciej tego domu dorobić 😂
    Są we mnie dwa wilki, jeden chce dom a drugi drugiego bobasa 😂😂😂

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Ej dobra, bo ja tu nie chce wychodzić na jakąś milionerkę, bo szarpnęłam się na chrzciny xDD Jak coś to na dom pod Warszawą wciąż mnie nie stać, ale zamierzam się jeszcze na niego dorobić 😅

Kurde ja buduję dom 30km od Krakowa 🫣 ale milionerka też nie jestem xD

Nineq Hawaje brzmią ekstra 😍
    Mój mąż też marzy o Japoni i nawet rozważaliśmy ten kierunek przed bobaskiem, ale właśnie trochę szkoda nam było kasy w perspektywie budowy domu.

Chciałam powiedzieć, że zostałam zinfluencerowana przez tą grupę i kupiłam ten kolagen od Deynn i dziś zaczęłam pić. Jak nie będzie efektów to składam reklamację 😅

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też w tym roku wybija mi 30 🫣 Miałam zrobić impreze życia ale nic z tego. Ja mam bardzo wąskie grono znajomych. I jedna bedzie miała wtedy miesiecznego bobasa,bratowa w 8 miesiacu ciazy,inna sie obrazila bo ja urodziłam dziewczynke a ona chłopca 🫣
    A że urodziny obchodze w sierpniu,to chyba zrobie sobie wyjazd z córką na weekend do jakiegoś fajnego hotelu nad wode 🥰

Nie wiem skąd i co ale mnie też dopadł katar i czuje sie jak 💩 My nie wychodzilysmy,ale boje sie ze nie mąż coś nam przyniosl 🫣

Czy jestem dziwna skoro nie chce wyjezdzac nigdzie za granice? 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego, 20:08

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit ja chcę tylko dodać, że jakby co to nie chciałam nikogo urazić z tymi hucznymi chrzcinami i roczkami xd Ja po prostu jestem minimalistka w takich imprezach, a poza tym trochę nie mam warunków na organizację czegoś więcej przez rodzinę męża i mi się zwyczajnie odechciewa. Ale ja tam też wychodzę z założenia, że jak kogoś stać to może sobie zrobić imprezę w disneylandzie i super :D
    Cel ja też ostatnio myślałam o tym, że nasze dzieciaki mają super datę urodzin. Jak młoda będzie starsza to będzie mogła sobie organizować garden party.
    Tanashi mega współczuję, nienawidzę sytuacji, w których dzwonisz żeby się dowiedzieć, że nie ma terminów. Ja mam zawsze taki niefart że szczepieniem dla małej.
    Karola super, że poszło wam bezproblemowo to EEG

• Blondi29 Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie też nie miałam hucznej 18, ale 30 męża już planuje. Gorzej, że on z tych absolutnie przeciwnych imprezom na jego część więc pewnie skończy się jakimś wyjazdem. Tutaj znowu nie wiem jak się za to zabrać, bo ja jestem antywyjazdowa, a na pewno nie tak jak on by chciał więc muszę zgłębić temat.

• Anabbit Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi daj spokój, mnie ciężko urazić 😂 dziś np. Zadzwoniła do mnie ciocia by mi oznajmić, że że chrzciny ok, ale nie podobały jej sie moje włosy, bo zazwyczaj mam ładne grube loki, a teraz byle jakie, ale pomyślała ze pewnie nie miałam czasu się uczesać 😂😂😂😂 pozdrawiam

Blondi29, Margareetka lubią tę wiadomość

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Kurde ja buduję dom 30km od Krakowa 🫣 ale milionerka też nie jestem xD

Nineq Hawaje brzmią ekstra 😍
    Mój mąż też marzy o Japoni i nawet rozważaliśmy ten kierunek przed bobaskiem, ale właśnie trochę szkoda nam było kasy w perspektywie budowy domu.

Chciałam powiedzieć, że zostałam zinfluencerowana przez tą grupę i kupiłam ten kolagen od Deynn i dziś zaczęłam pić. Jak nie będzie efektów to składam reklamację 😅

Ja tak zapobiegawczo z tą milionerką, bo nie chce sobie zasłużyć na roast troli. Wolę być w gronie tych nudnych. Wystarcza mi regularne roasty rodzinne. Ja tu nie opowiadam, ale moja cała rodzina jest jak nietesciowa Truskawki 😂 włącznie z moją matką. W sumie ona chyba najgorsza z tej ekipy 😄 dlatego od razu wyczułam, że musimy być z tych samych okolic. Tamta mentalność to inny stan umysłu.

age.png

Wysłany: 2 lutego, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Blondi daj spokój, mnie ciężko urazić 😂 dziś np. Zadzwoniła do mnie ciocia by mi oznajmić, że że chrzciny ok, ale nie podobały jej sie moje włosy, bo zazwyczaj mam ładne grube loki, a teraz byle jakie, ale pomyślała ze pewnie nie miałam czasu się uczesać 😂😂😂😂 pozdrawiam
    Dobrze ,że ze zadzwoniła. Teraz wiesz jak masz dalej żyć 😅 Ludzie mają pomysły z dupy,serio.

Ja chciałam zrobić swoją 40 z przytupem ale nie wyszło. Pozostaje czekać na 50😃

Muszę się za te chrzciny zabrać ale nie ma kiedy tego zrobić. Ciężko zgrać terminy i chyba fundusze. Wszystko idzie w dom albo dzieci.

event.png
‹‹ 2590 2591 2592 2593 2594 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji ciążowych dla kobiet w ciąży

Jak wybrać najlepszą aplikację ciążową? Zapytałyśmy o to tysiące kobiet w ciąży i po porodzie odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja ciążowa to taka, która spełnia szereg wymagań – śledzi wagę z indywidualnymi normami, oferuje codzienne porady tworzone przez lekarzy, ma tryb połogu i naprawdę towarzyszy kobiecie przez całe 9 miesięcy. Wyniki rankingu w kilku aspektach nawet nas zaskoczyły.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ