X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit chyba już wszystko zostało powiedziane! Też mi się skojarzyło z jakąś influencerką 😅 przepięknie!

Ale nie jestem w stanie zrozumieć ciotki, która miała potrzebę żeby Ci powiedzieć o tych włosach 🫣 po coooo

Anabbit lubi tę wiadomość

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam taką ciotkę. Co roku kupowała mi ubrania w coraz większym rozmiarze na święta (a miałam co roku ten sam rozmiar xD). Już myślałam że dojdziemy do namiotu, ale wtedy wyszłam za mąż i zostaliśmy zdegradowani do oficjalnego, wspólnego prezentu małżeńskiego xD

Lauraa, Blondi29, Margareetka lubią tę wiadomość

age.png
  • Lauraa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podczas starań sobie marzyłam żeby bobas urodził się w maju… ale nie wyszło akurat wtedy. No i coo. Dostałam wcześniaka, który urodził się w maju. Trzeba uważać z tymi marzeniami 🫣

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu,myślałam ze jak wrócę z treningu to dzieci będą do spania. O naiwna ja. Później myślałam, ze jak mąż pójdzie na swój trening to mi będzie łatwiej ich ogranąć. O znowu naiwna ja. Chyba sie zmówili, bo nie dają mi żyć. Nie wiem co im dzisiaj. Teraz juz leżą przytleni do siebie i widzę,że oczy im lecą.

Ja sobie tak przemyślałam te imprezy ,i chyba jednak jakbym miała kasę to bym robila impry z pierdolnięciem.

event.png
  • Grzegrzula Przyjaciółka

Wysłany: 2 lutego, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Jezu,myślałam ze jak wrócę z treningu to dzieci będą do spania. O naiwna ja. Później myślałam, ze jak mąż pójdzie na swój trening to mi będzie łatwiej ich ogranąć. O znowu naiwna ja. Chyba sie zmówili, bo nie dają mi żyć. Nie wiem co im dzisiaj. Teraz juz leżą przytleni do siebie i widzę,że oczy im lecą.

Ja sobie tak przemyślałam te imprezy ,i chyba jednak jakbym miała kasę to bym robila impry z pierdolnięciem.

Spiesze z odpowiedzią, dzisiaj pełnia 🙃 ja nie musze sprawdzac kiedy jest, po tym jak dzieci śpią widze

age.png

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzegrzula wrote:
    Spiesze z odpowiedzią, dzisiaj pełnia 🙃 ja nie musze sprawdzac kiedy jest, po tym jak dzieci śpią widze
    Serio? O niee..Małe wilkołaki

event.png

Wysłany: 2 lutego, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Serio? O niee..Małe wilkołaki

Od dawna ich o to podejrzewam, a i pies wtedy wyje nocami 😁

age.png

age.png
  • Marsol Koleżanka

Wysłany: 2 lutego, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit, byłam w Dubaju i polecam. Bardzo fajny kierunek na wakacje zimą, bo ciepło a lot krótki. Owszem, widać przepych i bogactwo, a drapacze chmur robią niesamowite wrażenie, ale jest też część miasta, która z luksusem nie ma nic wspólnego. Chyba w żadnym innym mieście nie widziałam tak dużego kontrastu między bogactwem a biedą i było w tym coś bardzo przygnębiającego. Jednak jeśli zostaje się w wakacyjnej bańce, odwiedza tylko insta friendly miejsca i przymyka oko na warunki pracowników, którzy te luksusowe obiekty zbudowali, to tam jest jakby luksusowo. No dobra, wyszło trochę smutno, ale w ogólnym rozrachunku to myślę, że warto zobaczyć 😄 Ja nawet bym wróciła, bo z małym dzieckiem to świetny kierunek.

Kkk77, marzy nam się z mężem Islandia. Nawet ostatnio rozważaliśmy czy dalibyśmy radę wybrać się tam z rocznym dzieckiem, ale jednak poczekamy aż trochę podrośnie. Wózek i zwiedzanie Islandii chyba nie idą ze sobą w parze? 😅

• Margareetka Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzegrzula wrote:

Toś mnie pocieszyła.. . Myślałam, że już była poprzedniej nocy po naszych 12 pobudkach 🙈

Anabbit dobrze, że miała odwagę zadzwonić i Ci powiedzieć xD mam nadzieję, że następnym razem lok będzie już odpowiedni 🤣🤣

Awokado ja z tym kolagenem to najbardziej się obawiałam tej ilości biotyny, ale na e-lactancia pisze że jest ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego, 23:56

awokado 🥑 lubi tę wiadomość

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pamiętam jak polecieliśmy na Madagaskar, wylądowaliśmy i pół drogi do hotelu przepłakałam 🫣 kontrast pomiędzy tym co widzieliśmy po drodze do hotelu, a właśnie hotelem w którym mieszkaliśmy był ogromny 🫣

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można już złożyć wniosek o 800+ na kolejny okres, przez mZUS można to zrobić zaciągając dane z poprzedniego wniosku więc idzie raz dwa 😁

Grzegrzula, Margareetka lubią tę wiadomość

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta Polka u której byliśmy na Malediwach mówiła, że zachód pokazał tym ludziom udogodnienia: plastikowe reklamówki, opakowania itd., a nie pokazał im nikt co z nimi robić. Śmieci składują przy porcie i palą. Obok stolicy ta wyspa śmieci. Lokalne wyspy to nie to co widzi się na pięknych zdjęciach.
    Tunezja to samo - wyjechaliśmy na wycieczkę to wszędzie poza kurortami śmieci - niebieskie foliówki.
    Zresztą, chyba każde miejsce ma takie ciemne strony.

Jezu, pełnia. A ja się zastanawiałam dlaczego dziecko 1.5h nie spało w nocy 🙄

Anabbit, a co jej odpowiedziałaś?

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja myślałam że pełnia była z ndz na pon - młoda budziła się x płaczem co 2 h
    Dzisiejsza noc była tak dobra że już piję kawę w kubku z napisem „nie zesraj się” XD

Nineq, Margareetka, Anabbit, Grzegrzula, Marsol, Karuzela, Blondi29, Werzol lubią tę wiadomość

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też postanowił zrobić sobie w nocy okno aktywności i nie spał od 2:20 do prawie 4 🫠

age.png

Wysłany: 3 lutego, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Można już złożyć wniosek o 800+ na kolejny okres, przez mZUS można to zrobić zaciągając dane z poprzedniego wniosku więc idzie raz dwa 😁

Potwierdzam, doslownie 2 minutki przez apke. Dzięki za przypomnienie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego, 08:52

xSmerfetkax lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Marsol Koleżanka

Wysłany: 3 lutego, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Ta Polka u której byliśmy na Malediwach mówiła, że zachód pokazał tym ludziom udogodnienia: plastikowe reklamówki, opakowania itd., a nie pokazał im nikt co z nimi robić. Śmieci składują przy porcie i palą. Obok stolicy ta wyspa śmieci. Lokalne wyspy to nie to co widzi się na pięknych zdjęciach.
    Tunezja to samo - wyjechaliśmy na wycieczkę to wszędzie poza kurortami śmieci - niebieskie foliówki.
    Zresztą, chyba każde miejsce ma takie ciemne strony.

Jezu, pełnia. A ja się zastanawiałam dlaczego dziecko 1.5h nie spało w nocy 🙄

A to muszę przyznać, że Dubaj to najczystsze miasto, w jakim byłam. Tam mają bardzo wysokie kary za zaśmiecanie miejsc publicznych. Nigdzie też nie czułam się tak bezpiecznie, choć przed wyjazdem nasłuchałam się jak to musi być w kraju muzułmańskim.

Pełnia a moje dziecko spało wyjątkowo dobrze. Tymczasem ja nie mogłam zmrużyć oka 😕

• Nineq Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsol wrote:
    A to muszę przyznać, że Dubaj to najczystsze miasto, w jakim byłam. Tam mają bardzo wysokie kary za zaśmiecanie miejsc publicznych. Nigdzie też nie czułam się tak bezpiecznie, choć przed wyjazdem nasłuchałam się jak to musi być w kraju muzułmańskim.

Pełnia a moje dziecko spało wyjątkowo dobrze. Tymczasem ja nie mogłam zmrużyć oka 😕
    Oni tego chyba bardzo pilnują. Mój K. też właśnie mówił, że szedł z kolegą, z którym tam poleciał, wieczorem do hotelu (z dala od centrum) i stała grupka facetów. W Polsce to się obsrać można, a tam się rozstąpili, uśmiechnęli😅

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:

Że wydawało mi się, że wyglądam dobrze i na zdjęciach które widziałam też było ok.
    Usłyszałam, że no na zdjęciach może tak, ale na żywo były nijakie i zazwyczaj mam ładniejsze. No, ale pewnie czasu nie było żeby się ogarnąć 😂

No nic, na roczek pójdę do fryzjera i poproszę o weselne upięcie żeby cioci się spodobało 😄

Truuskaawka, Blondi29, Grzegrzula, Margareetka, Werzol, Elza1234, Marsol, Lauraa lubią tę wiadomość

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka jak zdrówko u Was?

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się jak tam Gusia. Mam trochę pierdolca na punkcie chorób oczu, bo kiedyś straciłam wzrok na jedno oko przez infekcję. Wrócił po 2 tyg jak coś 🙃

age.png
‹‹ 2592 2593 2594 2595 2596 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ