Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit chyba już wszystko zostało powiedziane! Też mi się skojarzyło z jakąś influencerką 😅 przepięknie!

Ale nie jestem w stanie zrozumieć ciotki, która miała potrzebę żeby Ci powiedzieć o tych włosach 🫣 po coooo

Anabbit lubi tę wiadomość

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam taką ciotkę. Co roku kupowała mi ubrania w coraz większym rozmiarze na święta (a miałam co roku ten sam rozmiar xD). Już myślałam że dojdziemy do namiotu, ale wtedy wyszłam za mąż i zostaliśmy zdegradowani do oficjalnego, wspólnego prezentu małżeńskiego xD

Lauraa, Blondi29, Margareetka lubią tę wiadomość

age.png
  • Lauraa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podczas starań sobie marzyłam żeby bobas urodził się w maju… ale nie wyszło akurat wtedy. No i coo. Dostałam wcześniaka, który urodził się w maju. Trzeba uważać z tymi marzeniami 🫣

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu,myślałam ze jak wrócę z treningu to dzieci będą do spania. O naiwna ja. Później myślałam, ze jak mąż pójdzie na swój trening to mi będzie łatwiej ich ogranąć. O znowu naiwna ja. Chyba sie zmówili, bo nie dają mi żyć. Nie wiem co im dzisiaj. Teraz juz leżą przytleni do siebie i widzę,że oczy im lecą.

Ja sobie tak przemyślałam te imprezy ,i chyba jednak jakbym miała kasę to bym robila impry z pierdolnięciem.

event.png
  • Grzegrzula Ekspertka

Wysłany: 2 lutego, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Jezu,myślałam ze jak wrócę z treningu to dzieci będą do spania. O naiwna ja. Później myślałam, ze jak mąż pójdzie na swój trening to mi będzie łatwiej ich ogranąć. O znowu naiwna ja. Chyba sie zmówili, bo nie dają mi żyć. Nie wiem co im dzisiaj. Teraz juz leżą przytleni do siebie i widzę,że oczy im lecą.

Ja sobie tak przemyślałam te imprezy ,i chyba jednak jakbym miała kasę to bym robila impry z pierdolnięciem.

Spiesze z odpowiedzią, dzisiaj pełnia 🙃 ja nie musze sprawdzac kiedy jest, po tym jak dzieci śpią widze

age.png

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzegrzula wrote:
    Spiesze z odpowiedzią, dzisiaj pełnia 🙃 ja nie musze sprawdzac kiedy jest, po tym jak dzieci śpią widze
    Serio? O niee..Małe wilkołaki

event.png
  • Grzegrzula Ekspertka

Wysłany: 2 lutego, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Serio? O niee..Małe wilkołaki

Od dawna ich o to podejrzewam, a i pies wtedy wyje nocami 😁

age.png

age.png
  • Marsol Ekspertka

Wysłany: 2 lutego, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit, byłam w Dubaju i polecam. Bardzo fajny kierunek na wakacje zimą, bo ciepło a lot krótki. Owszem, widać przepych i bogactwo, a drapacze chmur robią niesamowite wrażenie, ale jest też część miasta, która z luksusem nie ma nic wspólnego. Chyba w żadnym innym mieście nie widziałam tak dużego kontrastu między bogactwem a biedą i było w tym coś bardzo przygnębiającego. Jednak jeśli zostaje się w wakacyjnej bańce, odwiedza tylko insta friendly miejsca i przymyka oko na warunki pracowników, którzy te luksusowe obiekty zbudowali, to tam jest jakby luksusowo. No dobra, wyszło trochę smutno, ale w ogólnym rozrachunku to myślę, że warto zobaczyć 😄 Ja nawet bym wróciła, bo z małym dzieckiem to świetny kierunek.

Kkk77, marzy nam się z mężem Islandia. Nawet ostatnio rozważaliśmy czy dalibyśmy radę wybrać się tam z rocznym dzieckiem, ale jednak poczekamy aż trochę podrośnie. Wózek i zwiedzanie Islandii chyba nie idą ze sobą w parze? 😅

• Margareetka Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzegrzula wrote:

Toś mnie pocieszyła.. . Myślałam, że już była poprzedniej nocy po naszych 12 pobudkach 🙈

Anabbit dobrze, że miała odwagę zadzwonić i Ci powiedzieć xD mam nadzieję, że następnym razem lok będzie już odpowiedni 🤣🤣

Awokado ja z tym kolagenem to najbardziej się obawiałam tej ilości biotyny, ale na e-lactancia pisze że jest ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego, 23:56

awokado 🥑 lubi tę wiadomość

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pamiętam jak polecieliśmy na Madagaskar, wylądowaliśmy i pół drogi do hotelu przepłakałam 🫣 kontrast pomiędzy tym co widzieliśmy po drodze do hotelu, a właśnie hotelem w którym mieszkaliśmy był ogromny 🫣

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można już złożyć wniosek o 800+ na kolejny okres, przez mZUS można to zrobić zaciągając dane z poprzedniego wniosku więc idzie raz dwa 😁

Grzegrzula, Margareetka lubią tę wiadomość

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta Polka u której byliśmy na Malediwach mówiła, że zachód pokazał tym ludziom udogodnienia: plastikowe reklamówki, opakowania itd., a nie pokazał im nikt co z nimi robić. Śmieci składują przy porcie i palą. Obok stolicy ta wyspa śmieci. Lokalne wyspy to nie to co widzi się na pięknych zdjęciach.
    Tunezja to samo - wyjechaliśmy na wycieczkę to wszędzie poza kurortami śmieci - niebieskie foliówki.
    Zresztą, chyba każde miejsce ma takie ciemne strony.

Jezu, pełnia. A ja się zastanawiałam dlaczego dziecko 1.5h nie spało w nocy 🙄

Anabbit, a co jej odpowiedziałaś?

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja myślałam że pełnia była z ndz na pon - młoda budziła się x płaczem co 2 h
    Dzisiejsza noc była tak dobra że już piję kawę w kubku z napisem „nie zesraj się” XD

Nineq, Margareetka, Anabbit, Grzegrzula, Marsol, Karuzela, Blondi29, Werzol lubią tę wiadomość

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też postanowił zrobić sobie w nocy okno aktywności i nie spał od 2:20 do prawie 4 🫠

age.png
  • Grzegrzula Ekspertka

Wysłany: 3 lutego, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Można już złożyć wniosek o 800+ na kolejny okres, przez mZUS można to zrobić zaciągając dane z poprzedniego wniosku więc idzie raz dwa 😁

Potwierdzam, doslownie 2 minutki przez apke. Dzięki za przypomnienie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego, 08:52

xSmerfetkax lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Marsol Ekspertka

Wysłany: 3 lutego, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Ta Polka u której byliśmy na Malediwach mówiła, że zachód pokazał tym ludziom udogodnienia: plastikowe reklamówki, opakowania itd., a nie pokazał im nikt co z nimi robić. Śmieci składują przy porcie i palą. Obok stolicy ta wyspa śmieci. Lokalne wyspy to nie to co widzi się na pięknych zdjęciach.
    Tunezja to samo - wyjechaliśmy na wycieczkę to wszędzie poza kurortami śmieci - niebieskie foliówki.
    Zresztą, chyba każde miejsce ma takie ciemne strony.

Jezu, pełnia. A ja się zastanawiałam dlaczego dziecko 1.5h nie spało w nocy 🙄

A to muszę przyznać, że Dubaj to najczystsze miasto, w jakim byłam. Tam mają bardzo wysokie kary za zaśmiecanie miejsc publicznych. Nigdzie też nie czułam się tak bezpiecznie, choć przed wyjazdem nasłuchałam się jak to musi być w kraju muzułmańskim.

Pełnia a moje dziecko spało wyjątkowo dobrze. Tymczasem ja nie mogłam zmrużyć oka 😕

• Nineq Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsol wrote:
    A to muszę przyznać, że Dubaj to najczystsze miasto, w jakim byłam. Tam mają bardzo wysokie kary za zaśmiecanie miejsc publicznych. Nigdzie też nie czułam się tak bezpiecznie, choć przed wyjazdem nasłuchałam się jak to musi być w kraju muzułmańskim.

Pełnia a moje dziecko spało wyjątkowo dobrze. Tymczasem ja nie mogłam zmrużyć oka 😕
    Oni tego chyba bardzo pilnują. Mój K. też właśnie mówił, że szedł z kolegą, z którym tam poleciał, wieczorem do hotelu (z dala od centrum) i stała grupka facetów. W Polsce to się obsrać można, a tam się rozstąpili, uśmiechnęli😅

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:

Że wydawało mi się, że wyglądam dobrze i na zdjęciach które widziałam też było ok.
    Usłyszałam, że no na zdjęciach może tak, ale na żywo były nijakie i zazwyczaj mam ładniejsze. No, ale pewnie czasu nie było żeby się ogarnąć 😂

No nic, na roczek pójdę do fryzjera i poproszę o weselne upięcie żeby cioci się spodobało 😄

Truuskaawka, Blondi29, Grzegrzula, Margareetka, Werzol, Elza1234, Marsol, Lauraa lubią tę wiadomość

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka jak zdrówko u Was?

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się jak tam Gusia. Mam trochę pierdolca na punkcie chorób oczu, bo kiedyś straciłam wzrok na jedno oko przez infekcję. Wrócił po 2 tyg jak coś 🙃

age.png
‹‹ 2592 2593 2594 2595 2596 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ