X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde mój niemąż nigdy nie leciał samolotem 🙈 kiedyś mieliśmy polecieć do mojej kumpeli jak mieszkała na Malcie… Lot został odwołany, bo w dzień wylotu ogłoszona została pandemia 🤡 także przez jakiś czas wychodził z założenia, że już lepiej nic nie bookować w tym stylu, bo znowu pół świata zamkną xD
    Ja najdalej byłam chyba tylko na Islandii 🤔 no ale przyznaję, że tropikalne klimaty w ogóle mnie nie kręcą, lodowce, wulkany, skały, wieloryby, jakoś wolę takie wyjazdy 😅

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wolałam doprecyzować, bo jakoś tak dyskusja się wywiązała i poczułam się jak pan maruda niszczyciel dobrej zabawy XD Przykro mi, że masz taką rodzinę, ale przynajmniej masz „wesoło” 🥲
    Ja za to po swoim weselu dowiedziałam się, że jednej z osób w mojej rodzinie nie podobało się jej miejsce, na którym została posadzona, ponieważ nie było odpowiednie. Ta osoba siedziała w otoczeniu swojego rodzeństwa i osób w zbliżonym wieku. Ale chciała siedzieć z innym pokoleniem z dala od wszystkich, z którymi na ogół rozmawia. Żeby było śmieszniej, jedna z osób przy tym młodszym stole nie przyszła więc spokojnie można było tam usiąść 😆 To tak w temacie dzwonienia i opowiadania co się komu nie podobało

• Blondi29 Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Kkk, a masz na oku jakieś tego typu destynacje? Bo mój mąż to właśnie ma podobny gust podróżniczy do twojego i może jest coś fajnego poza Szwecją, Norwegia i Islandią?

• Blondi29 Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka, współczuję tobie i małej. U nas ta sama sytuacja i ten sam zestaw leków. Pozostaje tylko wierzyć, że szybko im minie, bo na katar chyba nie ma innego sposobu niż czas :/ Nie bez powodu mówi się, że leczony katar trwa siedem dni, a nieleczony tydzień

• Nineq Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka, Polska też jest super do zwiedzania jak nie czuje się chęci do zagranicy. Jak zbieraliśmy kasę na te Malediwy to w wakacje skoczyliśmy do Zamościa - super miasto. Przy okazji Zwierzyniec (dobre piwo niepasteryzowane) czy Szczebrzeszyn. Kiedyś też w Pacanowie. Mam Koziołka Matołka, chrząszcza co prawda tylko magnes, a z Pragi Krecika.😆

Anabbit lubi tę wiadomość

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Blondi daj spokój, mnie ciężko urazić 😂 dziś np. Zadzwoniła do mnie ciocia by mi oznajmić, że że chrzciny ok, ale nie podobały jej sie moje włosy, bo zazwyczaj mam ładne grube loki, a teraz byle jakie, ale pomyślała ze pewnie nie miałam czasu się uczesać 😂😂😂😂 pozdrawiam
    Ojajebe
    Naprawde? XD

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak miałam 18 lat to sobie zażyczyłam wyjazd za granicę latem solo do miejsca skąd był mój ówczesny chłopak. Finalnie w 2 dzień czy 3 wyjazdu zerwaliśmy,a ja spędziłam super fajny wyjazd i poznałam ludzi z całego świata.
    Na samą datę 18 urodzin to po prostu wyszłam z najlepszą przyjaciółka na miasto i dostałam też prezent, którego używam do dziś.

20 urodziny miałam bardzo przykre, ale był Mąż i Mama obok.

Na 30 to byłam w domu z Maluchem i Mężem i byliśmy też u mojej Mamy także mega na spokojnie i też z dużą wdzięcznością

Na 40 jedyne życzenie to zdrowy i wesoły skład z 30

Także takie typowe imprezowe urodziny w większym składzie to miałam w dzieciństwie

A z pompą to będą co roku czerwcowe urodziny☺️ czerwiec to nawet w Polsce jest przepiękny, no ja tam zawsze tym letnim solenizantom trochę zazdrościłam

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Blondi daj spokój, mnie ciężko urazić 😂 dziś np. Zadzwoniła do mnie ciocia by mi oznajmić, że że chrzciny ok, ale nie podobały jej sie moje włosy, bo zazwyczaj mam ładne grube loki, a teraz byle jakie, ale pomyślała ze pewnie nie miałam czasu się uczesać 😂😂😂😂 pozdrawiam

Ale ze zadzwoniła i głównie o tym gadala? XD

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka ja tak samo! Dzisiaj byłam w dealzie i kupiłam małe opakowane tego kolagenu wołowego malina poziomka. Mam nadzieję, że chat się nie myli i będzie ok przy karmieniu 😅

No i chciałabym się pochwalić, byłam dzisiaj pierwszy raz prawie 4 godziny poza domem BEZ dziecka! Mega dziwne uczucie, ale niestety póki co nie będę tego powtarzać zbyt często, bo zebranie pokarmu na jedno karmienie z butelki zajęło mi strasznie dużo czasu i wstawania w nocy po każdym karmieniu, czyli co 2 godziny, a nutramigen który młoda dostała od pediatry, żeby mogła go zjeść gdy ja chce wyjść, jest absolutnie nieakceptowalny (nie dziwię się) 🥲

Cel95, Blondi29, Elza1234, Margareetka lubią tę wiadomość

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Ojajebe
    Naprawde? XD

Uwierz mi, nie jestem na tyle kreatywna żeby to wymyślić 😂

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej a wiecie, że ja prawie zapomniałam o swojej 30-stce w tym roku? 16 lipca miałam 😅
    Dobrze, że mąż mi złożył życzenia juz w nocy jak karmiłam bobasa, po pracy mi kupił sushi i siostra mi przywiozła tort i prezent i to by było tyle z obchodów.

Ale potwierdzam, może robić garden party albo coś w tym stylu w takim terminie, muszę pamiętać, żeby kolejne dziecko też najlepiej było z późnej wiosny/lata 😅

Anabbit, Werzol, Margareetka lubią tę wiadomość

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    A z pompą to będą co roku czerwcowe urodziny☺️ czerwiec to nawet w Polsce jest przepiękny, no ja tam zawsze tym letnim solenizantom trochę zazdrościłam

Zgadzam się z tym czerwcem. Ja jestem z czerwca i uważam ten miesiąc za absolutnie idealny na świętowanie urodzin 😂 i tak, moja córka była mocno wykalkulowana bo ja chciałam bobasa z czerwca, bez negocjacji 😅😄
    Tak poważnie to każdy inny miesiąc też byłby super, ale serio chcieliśmy się wstrzelić z czerwcem

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda Polska też jest ładna i ma fajne miejsca

Ja to raczej team palmy bo kocham pływać, mogłabym być syrenką lub wielorybem wzależności od aktualnej formy czy czymkolwiek wodnym

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Ale ze zadzwoniła i głównie o tym gadala? XD

Hahahahha pogadała jeszcze na inne okołoimprezowe tematy, ale tak, to był najważniejszy temat. 😂

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Zgadzam się z tym czerwcem. Ja jestem z czerwca i uważam ten miesiąc za absolutnie idealny na świętowanie urodzin 😂 i tak, moja córka była mocno wykalkulowana bo ja chciałam bobasa z czerwca, bez negocjacji 😅😄
    Tak poważnie to każdy inny miesiąc też byłby super, ale serio chcieliśmy się wstrzelić z czerwcem

U mnie to z zaskoczenia ten nasz czerwcowy mały cud :D ale no jest to najlepszy miesiąc, pod koniec to już nie ma szkoły, luz, wakacje, ciepło, dobry miesiąc na wyjazdy, jest się pośrodku w kwestii wieku itp no i brak smogu, mrozu i ciemnicy kiedy nasze bobasy były maleńkie

Chyba nie ma 1 minusu w tym miesiącu

Koniec roku to jedyny plus że jest się młodszym dłużej

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Hahahahha pogadała jeszcze na inne okołoimprezowe tematy, ale tak, to był najważniejszy temat. 😂

Musiała długo kminić do czego się doczepić patrząc po zdjęciach i akurat włosy padły jej ofiarą. Może pytała magicznej kulki co najbardziej Ci dopiecze i akurat na to padło🤣

Anabbit lubi tę wiadomość

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit no cudnie to wszystko wyglądało! Ja Cię doskonale rozumiem bo też uwielbiam organizować imprezy, wybierać wszystkie dekoracje 🫣 chrzciny zrobiliśmy trochę bardziej budżetowe bo trzeba było jeszcze kasę w dom pompować, ale na wesele poszalałam 🫣

Ja to mam nadzieję że wyrobimy się z drugiem bobasem przed 30 😅 śmieje się że aktualnie siedzą we mnie dwa wilki, bo nie wiem czy w tym roku chce zrobić formę życia, czy działać w temacie drugiego dzidziusia 🫣😅 tutaj chyba Anabbit też się ze soba zgadzamy, bo pamiętam że też celujesz w luty/marzec przyszłego roku? 😅👀

Werzol lubi tę wiadomość

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka tak, w moim idealnym scenariuszu nie wracam do roboty i rodzę wczesną wiosną 😂
    Ale znów, drugi wilk mówi „wrócisz na projekt to dostajesz podwyżkę i szybciej na dom uzbierasz” xDDD
    Też kurde mam opcję zmiany firmy na sporo wyższe zarobki, ale wtedy to już w ogóle musiałabym odsunąć plany bobasowe o 2 lata minimum 🙄 ciężkie życie kobiet

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Smerfetka tak, w moim idealnym scenariuszu nie wracam do roboty i rodzę wczesną wiosną 😂
    Ale znów, drugi wilk mówi „wrócisz na projekt to dostajesz podwyżkę i szybciej na dom uzbierasz” xDDD
    Też kurde mam opcję zmiany firmy na sporo wyższe zarobki, ale wtedy to już w ogóle musiałabym odsunąć plany bobasowe o 2 lata minimum 🙄 ciężkie życie kobiet

Ohhh znajomy temat 🫣 ja właśnie ewentualna zmianę pracy planuje dopiero po urodzeniu dzieci 🫣

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi29 wrote:
    Ooo Kkk, a masz na oku jakieś tego typu destynacje? Bo mój mąż to właśnie ma podobny gust podróżniczy do twojego i może jest coś fajnego poza Szwecją, Norwegia i Islandią?

Islandia to dla mnie miejsce, w którym mogłabym mieszkać 🙈 byłam 2 razy i muszę tam w końcu wywieźć też niemęża, teraz to i bobasa, więc dopiero jak będzie starszy, bo z małym dzieckiem to byłoby tam ciężko.

A z takich innych miejscówek to marzą mi się Lofoty, obczaj na insta Mikołaja Sondeja, on tam często bywa i teraz jest, więc wrzuca czasem story. Jeszcze na Wyspy Owcze bym chciała, ale to jak już zarobimy dużo pieniędzy 🤣

Blondi29 lubi tę wiadomość

age.png
‹‹ 2591 2592 2593 2594 2595 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ