Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Grzegrzula Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Serio? O niee..Małe wilkołaki

Od dawna ich o to podejrzewam, a i pies wtedy wyje nocami 😁

age.png

age.png
  • Marsol Ekspertka

Wysłany: 2 lutego, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit, byłam w Dubaju i polecam. Bardzo fajny kierunek na wakacje zimą, bo ciepło a lot krótki. Owszem, widać przepych i bogactwo, a drapacze chmur robią niesamowite wrażenie, ale jest też część miasta, która z luksusem nie ma nic wspólnego. Chyba w żadnym innym mieście nie widziałam tak dużego kontrastu między bogactwem a biedą i było w tym coś bardzo przygnębiającego. Jednak jeśli zostaje się w wakacyjnej bańce, odwiedza tylko insta friendly miejsca i przymyka oko na warunki pracowników, którzy te luksusowe obiekty zbudowali, to tam jest jakby luksusowo. No dobra, wyszło trochę smutno, ale w ogólnym rozrachunku to myślę, że warto zobaczyć 😄 Ja nawet bym wróciła, bo z małym dzieckiem to świetny kierunek.

Kkk77, marzy nam się z mężem Islandia. Nawet ostatnio rozważaliśmy czy dalibyśmy radę wybrać się tam z rocznym dzieckiem, ale jednak poczekamy aż trochę podrośnie. Wózek i zwiedzanie Islandii chyba nie idą ze sobą w parze? 😅

• Margareetka Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzegrzula wrote:
    Spiesze z odpowiedzią, dzisiaj pełnia 🙃 ja nie musze sprawdzac kiedy jest, po tym jak dzieci śpią widze

Toś mnie pocieszyła.. . Myślałam, że już była poprzedniej nocy po naszych 12 pobudkach 🙈

Anabbit dobrze, że miała odwagę zadzwonić i Ci powiedzieć xD mam nadzieję, że następnym razem lok będzie już odpowiedni 🤣🤣

Awokado ja z tym kolagenem to najbardziej się obawiałam tej ilości biotyny, ale na e-lactancia pisze że jest ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego, 23:56

awokado 🥑 lubi tę wiadomość

preg.png

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pamiętam jak polecieliśmy na Madagaskar, wylądowaliśmy i pół drogi do hotelu przepłakałam 🫣 kontrast pomiędzy tym co widzieliśmy po drodze do hotelu, a właśnie hotelem w którym mieszkaliśmy był ogromny 🫣

age.png

preg.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można już złożyć wniosek o 800+ na kolejny okres, przez mZUS można to zrobić zaciągając dane z poprzedniego wniosku więc idzie raz dwa 😁

Grzegrzula, Margareetka lubią tę wiadomość

age.png

preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta Polka u której byliśmy na Malediwach mówiła, że zachód pokazał tym ludziom udogodnienia: plastikowe reklamówki, opakowania itd., a nie pokazał im nikt co z nimi robić. Śmieci składują przy porcie i palą. Obok stolicy ta wyspa śmieci. Lokalne wyspy to nie to co widzi się na pięknych zdjęciach.
    Tunezja to samo - wyjechaliśmy na wycieczkę to wszędzie poza kurortami śmieci - niebieskie foliówki.
    Zresztą, chyba każde miejsce ma takie ciemne strony.

Jezu, pełnia. A ja się zastanawiałam dlaczego dziecko 1.5h nie spało w nocy 🙄

Anabbit, a co jej odpowiedziałaś?

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja myślałam że pełnia była z ndz na pon - młoda budziła się x płaczem co 2 h
    Dzisiejsza noc była tak dobra że już piję kawę w kubku z napisem „nie zesraj się” XD

Nineq, Margareetka, Anabbit, Grzegrzula, Marsol, Karuzela, Blondi29, Werzol lubią tę wiadomość

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też postanowił zrobić sobie w nocy okno aktywności i nie spał od 2:20 do prawie 4 🫠

preg.png

age.png
  • Grzegrzula Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Można już złożyć wniosek o 800+ na kolejny okres, przez mZUS można to zrobić zaciągając dane z poprzedniego wniosku więc idzie raz dwa 😁

Potwierdzam, doslownie 2 minutki przez apke. Dzięki za przypomnienie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego, 08:52

xSmerfetkax lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Marsol Ekspertka

Wysłany: 3 lutego, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Ta Polka u której byliśmy na Malediwach mówiła, że zachód pokazał tym ludziom udogodnienia: plastikowe reklamówki, opakowania itd., a nie pokazał im nikt co z nimi robić. Śmieci składują przy porcie i palą. Obok stolicy ta wyspa śmieci. Lokalne wyspy to nie to co widzi się na pięknych zdjęciach.
    Tunezja to samo - wyjechaliśmy na wycieczkę to wszędzie poza kurortami śmieci - niebieskie foliówki.
    Zresztą, chyba każde miejsce ma takie ciemne strony.

Jezu, pełnia. A ja się zastanawiałam dlaczego dziecko 1.5h nie spało w nocy 🙄

A to muszę przyznać, że Dubaj to najczystsze miasto, w jakim byłam. Tam mają bardzo wysokie kary za zaśmiecanie miejsc publicznych. Nigdzie też nie czułam się tak bezpiecznie, choć przed wyjazdem nasłuchałam się jak to musi być w kraju muzułmańskim.

Pełnia a moje dziecko spało wyjątkowo dobrze. Tymczasem ja nie mogłam zmrużyć oka 😕

• Nineq Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsol wrote:
    A to muszę przyznać, że Dubaj to najczystsze miasto, w jakim byłam. Tam mają bardzo wysokie kary za zaśmiecanie miejsc publicznych. Nigdzie też nie czułam się tak bezpiecznie, choć przed wyjazdem nasłuchałam się jak to musi być w kraju muzułmańskim.

Pełnia a moje dziecko spało wyjątkowo dobrze. Tymczasem ja nie mogłam zmrużyć oka 😕
    Oni tego chyba bardzo pilnują. Mój K. też właśnie mówił, że szedł z kolegą, z którym tam poleciał, wieczorem do hotelu (z dala od centrum) i stała grupka facetów. W Polsce to się obsrać można, a tam się rozstąpili, uśmiechnęli😅

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:

Że wydawało mi się, że wyglądam dobrze i na zdjęciach które widziałam też było ok.
    Usłyszałam, że no na zdjęciach może tak, ale na żywo były nijakie i zazwyczaj mam ładniejsze. No, ale pewnie czasu nie było żeby się ogarnąć 😂

No nic, na roczek pójdę do fryzjera i poproszę o weselne upięcie żeby cioci się spodobało 😄

Truuskaawka, Blondi29, Grzegrzula, Margareetka, Werzol, Elza1234, Marsol, Lauraa lubią tę wiadomość

L. 🩷 | 06/2025 | 2 CS | 40+2 tc

✨ Zaczynamy drugi sezon ✨
    2 CS

23/06 — ⏸️
    09/07 — 🍤❤️
    03/08 — 🧸 2,57 cm
    17/08 — Panorama - zdrowy chłopiec 🩵
    26/08 — prenatalne I trymestru - 6,93 cm 🩵

preg.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka jak zdrówko u Was?

preg.png

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się jak tam Gusia. Mam trochę pierdolca na punkcie chorób oczu, bo kiedyś straciłam wzrok na jedno oko przez infekcję. Wrócił po 2 tyg jak coś 🙃

L. 🩷 | 06/2025 | 2 CS | 40+2 tc

✨ Zaczynamy drugi sezon ✨
    2 CS

23/06 — ⏸️
    09/07 — 🍤❤️
    03/08 — 🧸 2,57 cm
    17/08 — Panorama - zdrowy chłopiec 🩵
    26/08 — prenatalne I trymestru - 6,93 cm 🩵

preg.png
  • koktajlowa Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa wrote:
    Ja podczas starań sobie marzyłam żeby bobas urodził się w maju… ale nie wyszło akurat wtedy. No i coo. Dostałam wcześniaka, który urodził się w maju. Trzeba uważać z tymi marzeniami 🫣
    O to u mnie tak samo. Też marzyłam o majowym. Każdemu mówiłam, że to nie realne bo byłaby wcześniakiem.

09.10.2024
    bhcg 9,62 mIU/ml; prog. 14,86 ng/ml
    11.10.2024
    bhcg 30,01 mIU/ml; prog. 17 ng/ml [acard 75 mg]
    14.10.2024
    bhcg 92,54 mIU/ml; prog. 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
    16.10.2024
    bhcg 272,33 mIU/ml; prog. 13,53 ng/ml
    24.10.24 wizyta
    06.11.24 [7+3] jest ❤️
    14.11.24 [8+4] 1,98 cm
    27.11.24 [10+3] 3,65 cm
    09.12.24 [12+1] 5,65 cm
    13.12.24 [12+5] 6,51 cm I
    18.12.24 [13+3] 7,49 cm
    02.01.25 [15+4]145 g
    15.01.25 [17+3] 222 g
    30.01.25 [19+4] 340 g 🩷
    14.02.25 [21+5] 482 g II
    28.02.25 [23+5] 621 g
    13.03.25 [25+4] 890 g
    28.03.25 [27+5] 1124 g
    08.04.25 [29+2] 1570 g
    18.04.25 [30+5] 1764 g III
    22.04.25 [31+2] 1800 g
    29.04.25 [32+2] 1980 g
    05.05.25 [33+1] 2203 g
    09.05.25 [33+5] 2500 g
    22.05.24 [35+5] 3040 g
    28.05.24 [36+4] 3140 g
    04.2024 cb (7cs)
    04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
    02.2020 cb (6cs)
    01.2016 córka 💙
    age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Truskawka jak zdrówko u Was?

Miło że pytasz,dziękuję 🥰
    Nocke zdecydowanie lepiej przespała za to ja masakra 😵. W środku nocy robiłam płukanke z soli na gardło tak bolało.
    Byliśmy rano u pediatry,osłuchowo czysto,uszy w porządku. Mówi że jakiś wirusek i leczymy objawowo tak jak do tej pory.
    Inhalacje z Nebudose baby,pryskac nosek wodą morską i Nariventem + plastry aromactiv lub smarować Depulolem.
    I jestem pato matką- dziś moje dziecko oglądało na ekranie tańczące owoce 😐 Przerosło mnie jednoczesne odciąganie mleka i robienie inhalacji dla placzacego dziecka (musialam to robic jednoczesnie,nie bylo czasu jedno po drugim bo musialam zaraz podać jej mleko i do lekarza).

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka, niech pierwsza rzuci butelką, która nigdy nic głupiego nie zrobiła.

Pytanie do tych, które mają starsze dzieci. Wygodniej dziecku, które już siedzi zakładać body czy zwykłe koszulki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego, 14:50

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Grzegrzula Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:

Pytanie do tych, które mają starsze dzieci. Wygodniej dziecku, które już siedzi zakładać body czy zwykłe koszulki?

Hm pewnie zależy od tego ile nerwow kosztuje ubranie body, zapinanie zawsze dłużej zajmuje a przy bardzo ruchliwym dziecko to jednak walka😁
    Ale jakos mimo tych niedogodnosci preferuje body bo jak dziecko dalej raczkuje albo pelza no to sie mu nie podwija jak koszulka. No kto co woli.

age.png

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:

Ja zakładam latem koszulki, a zimą body żeby plecki były zakryte na spacerach :)

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzegrzula wrote:
    Hm pewnie zależy od tego ile nerwow kosztuje ubranie body, zapinanie zawsze dłużej zajmuje a przy bardzo ruchliwym dziecko to jednak walka😁
    Ale jakos mimo tych niedogodnosci preferuje body bo jak dziecko dalej raczkuje albo pelza no to sie mu nie podwija jak koszulka. No kto co woli.
    Tak pytam, bo przeglądam vinted i ciuchy dla młodego na kolejny rozmiar. I pewnie zanim będzie miał 86 to będzie siedział, a nie chodził i zastanawiałam się jak wygodniej 😄 też myślę, że body wygodniej.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
‹‹ ‹ 2589 2590 2591 2592 2593 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ