Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i gdybyście kiedyś miały niesamowity smród w domu to odpalcie klimatyzację czy inna wentylację. Jezu. Co to był za smród. Jutro zamawiam fachowca.

• Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka, myślałam że tylko dziadkowie mojego męża gadają do telefonu i do zdjęć 😂 im poniekąd wybaczam, mają swoje lata 😅

age.png
  • Klarara Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi29 wrote:
    W ogóle mój mąż to chyba ma jakiś podgląd na to forum, bo ilekroć mi puszczają nerwy na niego to się rehabilituje. Dziś na przykład poszedł z małą na spacer sam z siebie żebym mogła obejrzeć serial, a potem ją uśpił 😅
    Tata idzie z dzieckiem na spacer i dla Ciebie to coś niesamowitego? Współczuję Ci tego związku.

1;20716;93
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do treściowej to pewnie jutro będzie coś ciążyło na żołądeczku i zadzwoni do synka czy wy zdrowi, bo ona pewnie musiała się czymś zatruć

Blondi29, Margareetka lubią tę wiadomość

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    A co do treściowej to pewnie jutro będzie coś ciążyło na żołądeczku i zadzwoni do synka czy wy zdrowi, bo ona pewnie musiała się czymś zatruć
    Też tak myślę 😆 Jak tam dziś u was? Aferka za aferką czy młodzież z lekka odpuściła?

• Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi29 wrote:
    Też tak myślę 😆 Jak tam dziś u was? Aferka za aferką czy młodzież z lekka odpuściła?

Dzisiaj był basen i widzieliśmy się z teściami na chwilę więc powiedzmy znośnie (status snu - 50 min z ojcem w łóżku i 30 min w aucie po basenie).
    Właśnie usypiam i zobaczymy, co noc przyniesie 🙄

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życzę powodzenia. Oby poszło bezkolizyjnie ❤️

• Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola jak tam mała?

Kkk mój wstaje i ładnie trzyma płasko stópki, ale my od listopada chodzimy na rehabilitację i ona zawsze mu je ustawia w różnych ćwiczeniach tak jak powinien mieć.

Po jakim czasie powinien przestać się wywracać przy tym wstawaniu? Dalej robi to średnio stabilnie i lubi polecieć na któryś bok i wtedy przy okazji na głowę... Większość się uda zasekrurować ale wiadomo ten ułamek sekundy 😓

Truskawka ta Twoja teściowa to serio jak urwana z jakiś trudnych spraw... Współczuję Ci bardzo 😓

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola podbijam pytanie o małą.
    Margaretka u nas po dwóch albo trzech tygodniach wstawania zaczęła upadać na pupę zamiast głowy, ale my ją uczyliśmy. Jak się chwiała to sprowadzaliśmy ją specjalnie na pupę i teraz ciągle tak robi. Może to jakiś sposób?

Margareetka lubi tę wiadomość

• Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Dzisiaj był basen i widzieliśmy się z teściami na chwilę więc powiedzmy znośnie (status snu - 50 min z ojcem w łóżku i 30 min w aucie po basenie).
    Właśnie usypiam i zobaczymy, co noc przyniesie 🙄

U nas wyjątkowo dla odmiany pierwsza drzemka w samochodzie 2h, druga w wózku ponad 1h i też się zastanawiam jaka noc będzie znów po takiej ilości snu 🫠

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy w sumie bardzo miły weekend, więc nawet mi się nie chciało mi się tu wchodzić i pisać, bo niektóre historie z waszymi bliskimi są przykre nawet jak o nich czytam.

Jedyny minus tego weekendu, odwołali nam dzisiaj basen, bo była jakaś awaria a ja już byłam nastawiona na fun w wodzie, no ale pójdziemy we wtorek (Cel ty w końcu gdzieś zapisałam małą?).

No ale zamiast basenu najpierw zrobiłam spacer z młodym a potem tata go przejął a ja poszłam biegać pierwszy raz od października 2024, już zapomniałam jaką to mi przyjemność sprawia. Do tego mężowi udało się uśpić młodego jak byłam pod prysznicem po bieganiu i zajął się obiadem a ja sobie poleżałam z synkiem, no i potwierdzam, na drzemce kontaktowej dociąga do 80 min. Chociaż poranną w łóżeczku też zrobił na ponad godzinę, więc całkiem ładnie jak na niego.

Obserwowałam jak mój młody wstaje, bo wydawało mi się, że mu się udaje na całą stopę, ale jednak czasem podwija palce tak jak Kkk pisała. I też spada na twarz, ale dzisiaj chyba w końcu zaczął ogarniać, że na pupę jest bezpieczniej, bo wieczorem tak mu wychodziło. On dopiero chyba dopiero od jakiś 10-14 dni wstaje, więc myślę, że dopracuje jeszcze technikę.

Dołączam do pytania, Karola jak mała?

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i tak Maxi Cosi Emerald jest niby na dłużej, tam się coś rozkłada/wyciąga/rozciąga, gdzieś widziałam jakieś filmiki.

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała lepiej. Ale to chyba była wina słoika dla dzieci. Wczoraj w schronisku dostała pół słoika i po 3 h,tzn jak zeszliśmy do auta to się rozesrała. W restauracji,gdzie zauważyłam krew ,dostala pieczonego ziemniaka z solą i kawałek waygu i nie robiła już kupy. Rano bylo okej,więc dostała druga połowę tego słoika i znowu to samo było. Wysrala co miała.i znowu spokój. Byliśmy w restauracji dziś ,to dostała ziemniaki z zupy czosnkowej i zero reakcji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 21:24

event.png
‹‹ 2646 2647 2648 2649 2650
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ