Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde blackapple dużo on ci wciąż je z piersi przy tylu posiłkach. Albo to moja tak mało. Ja daje 3 stałe posiłki, śniadanie, obiad i kolację i dostaje mleko do tego rano ok 6, potem pomiędzy śniadaniem i obiadem i dopiero o 19 na noc kolejne. Teraz zaczęłam się zastanawiać czy nie za rzadko w takim razie. Tylko no u nas w nocy potem jeszcze jest karmienie ok 23/2/5 i wlasnie ok 6 juz poranne (przerwa tylko godzinna). CZASEM się uda nie karmić o 5 i przeciągnąć do 6, ale ciężka sprawa. Sumarycznie wychodzi mi 5-6 karmień na dobę aktualnie.

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młody w weekend jeszcze też był w merino i się nie spocił, pod spodem miał body i cienka bluzę, ale to też zmarzluch, więc nie wiem czy jest wiarygodny xD

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    W ogóle z racji miłego weekendu przeprowadziliśmy z mężem ważną rozmowę na temat bombelka nr 2 i jednak jeszcze chcemy na przyszły rok dłuższe wakacje, więc pewnie zaczniemy właśnie od wakacji przyszłego roku starania, o ile któreś z nas nie zmieni zdania po drodze 😅
    To się może znowu na jakimś wątku na forum spotykamy, bo my planujemy po ślubie, od kwietnia/maja 2027.

Blondi29 lubi tę wiadomość

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megan u nas małe przyrosty były ze względu na spore alergię. A rozszerzanie diety to u nas w kratkę ostatnio. Ale zazwyczaj na śniadanie jest kaszka jaglana albo jaglana-gryczana czubata łyżka w 100ml wody, do tego daje mu tak 1/4banana i w zależności co mam to trochę awokado albo dżemu porzeczkowego 100% albo słoiczka suszona śliwka.
    Na obiad dostaje zupki gotowane na króliku lub indyku i to mięsko obieram do zjedzenia. Z warzyw to tam ma to co akurat mam marchewkę/pietruszke/brokuła/cukinię/ziemniaka/dynie/batata. A jak robię mu rosół albo pomidorową to daje makaron albo sypie trochę kaszki jaglanej.
    Na kolacje dostaje albo to samo co na obiad 🙈 albo jakąś mini kanapeczkę z awokado/hummusem albo musu.
    I do obiadku staram się dodawać trochę oliwy, żeby podbić kalorie.
    A jeśli chodzi o mleko to ja jestem kp i mam cycoholika, więc w dzień je nadal 5-6x i w nocy ma bufet no limit 😅

Jeszcze długa droga przed nami ze względu na alergię przede wszystkim na bmk i jajka.

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przez weekend ubierałam w kombinezon merino i pod spod klasycznie body, spodenki i cieplejsze skarpetki, bo już kombinezon krótki 😅

Też szukam czegoś na wiosnę to skorzystam z Waszych polecajek.

To my szalejemy z bobo numer 2 i chyba zaczynamy starania od kolejnego cyklu 🙈🙈 nie wiem czy do końca jestem świadoma tej szalonej decyzji xd

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Ja przez weekend ubierałam w kombinezon merino i pod spod klasycznie body, spodenki i cieplejsze skarpetki, bo już kombinezon krótki 😅

Też szukam czegoś na wiosnę to skorzystam z Waszych polecajek.

To my szalejemy z bobo numer 2 i chyba zaczynamy starania od kolejnego cyklu 🙈🙈 nie wiem czy do końca jestem świadoma tej szalonej decyzji xd

Zazdroszczę, bo też bym chętnie zaczynała 😅 u mnie wciąż okresu brak

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka jestem podekscytowana potencjalnym pierwszym drugim bobasem forumowym 😆 U nas też miało być dość szybko, ale no ja w tej sytuacji raczej nie będę teraz myśleć o kolejnym dziecku. Ale gdyby okoliczności były bardziej sprzyjające to celowałabym w rozpoczęcie starań w ciągu najbliższych 3/6 miesięcy. W obecnej sytuacji obstawiam, że młoda zostanie jedynaczką.
    Dzięki za podpowiedzi ubraniowe dziewczyny. Właśnie wróciłyśmy ze spaceru, ale się nie nacieszyłam. Mała nie cierpi już wózka. Ona chce sobie stawać i się bawić 😆

• Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Zazdroszczę, bo też bym chętnie zaczynała 😅 u mnie wciąż okresu brak

A czytam teraz, że karmisz mniej niż ja 🫣
    U mnie już dwa okresy były od grudnia, zobaczymy co to będzie

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko jest chyba opętane. Dziś zawisła na rączce od piekarnika, a teraz rozpracowała zabezpieczenia szafek, których nawet ja nie potrafię otworzyć. A dopiero 11:00. Ciekawe co dalej wymyśli 😅

• Blondi29 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabitt chętnie oddam ci moje okresy 😆

• Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    A czytam teraz, że karmisz mniej niż ja 🫣
    U mnie już dwa okresy były od grudnia, zobaczymy co to będzie

Ograniczam te karmienia na maksa z nadzieją na powrót okresu 😑

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka wow, trzymamy kciuki za drugiego bobasa! 😍

Blondi sorki przeoczyłam wcześniej wiadomość, Kameleon ok. Trzeci dzień byliśmy na spacerze w wózku i 40 minut wytrzymał, czuję jak mi jakieś chóry anielskie w mózgu przygrywają 🤣

Anabbit, Blondi29 lubią tę wiadomość

age.png
‹‹ 2648 2649 2650 2651 2652
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ