CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurde blackapple dużo on ci wciąż je z piersi przy tylu posiłkach. Albo to moja tak mało. Ja daje 3 stałe posiłki, śniadanie, obiad i kolację i dostaje mleko do tego rano ok 6, potem pomiędzy śniadaniem i obiadem i dopiero o 19 na noc kolejne. Teraz zaczęłam się zastanawiać czy nie za rzadko w takim razie. Tylko no u nas w nocy potem jeszcze jest karmienie ok 23/2/5 i wlasnie ok 6 juz poranne (przerwa tylko godzinna). CZASEM się uda nie karmić o 5 i przeciągnąć do 6, ale ciężka sprawa. Sumarycznie wychodzi mi 5-6 karmień na dobę aktualnie.
-
To się może znowu na jakimś wątku na forum spotykamy, bo my planujemy po ślubie, od kwietnia/maja 2027.Blackapple wrote:W ogóle z racji miłego weekendu przeprowadziliśmy z mężem ważną rozmowę na temat bombelka nr 2 i jednak jeszcze chcemy na przyszły rok dłuższe wakacje, więc pewnie zaczniemy właśnie od wakacji przyszłego roku starania, o ile któreś z nas nie zmieni zdania po drodze 😅
Blondi29 lubi tę wiadomość
-
Megan u nas małe przyrosty były ze względu na spore alergię. A rozszerzanie diety to u nas w kratkę ostatnio. Ale zazwyczaj na śniadanie jest kaszka jaglana albo jaglana-gryczana czubata łyżka w 100ml wody, do tego daje mu tak 1/4banana i w zależności co mam to trochę awokado albo dżemu porzeczkowego 100% albo słoiczka suszona śliwka.
Na obiad dostaje zupki gotowane na króliku lub indyku i to mięsko obieram do zjedzenia. Z warzyw to tam ma to co akurat mam marchewkę/pietruszke/brokuła/cukinię/ziemniaka/dynie/batata. A jak robię mu rosół albo pomidorową to daje makaron albo sypie trochę kaszki jaglanej.
Na kolacje dostaje albo to samo co na obiad 🙈 albo jakąś mini kanapeczkę z awokado/hummusem albo musu.
I do obiadku staram się dodawać trochę oliwy, żeby podbić kalorie.
A jeśli chodzi o mleko to ja jestem kp i mam cycoholika, więc w dzień je nadal 5-6x i w nocy ma bufet no limit 😅
Jeszcze długa droga przed nami ze względu na alergię przede wszystkim na bmk i jajka. -
Ja przez weekend ubierałam w kombinezon merino i pod spod klasycznie body, spodenki i cieplejsze skarpetki, bo już kombinezon krótki 😅
Też szukam czegoś na wiosnę to skorzystam z Waszych polecajek.
To my szalejemy z bobo numer 2 i chyba zaczynamy starania od kolejnego cyklu 🙈🙈 nie wiem czy do końca jestem świadoma tej szalonej decyzji xd -
Margareetka wrote:Ja przez weekend ubierałam w kombinezon merino i pod spod klasycznie body, spodenki i cieplejsze skarpetki, bo już kombinezon krótki 😅
Też szukam czegoś na wiosnę to skorzystam z Waszych polecajek.
To my szalejemy z bobo numer 2 i chyba zaczynamy starania od kolejnego cyklu 🙈🙈 nie wiem czy do końca jestem świadoma tej szalonej decyzji xd
Zazdroszczę, bo też bym chętnie zaczynała 😅 u mnie wciąż okresu brak -
Margaretka jestem podekscytowana potencjalnym pierwszym drugim bobasem forumowym 😆 U nas też miało być dość szybko, ale no ja w tej sytuacji raczej nie będę teraz myśleć o kolejnym dziecku. Ale gdyby okoliczności były bardziej sprzyjające to celowałabym w rozpoczęcie starań w ciągu najbliższych 3/6 miesięcy. W obecnej sytuacji obstawiam, że młoda zostanie jedynaczką.
Dzięki za podpowiedzi ubraniowe dziewczyny. Właśnie wróciłyśmy ze spaceru, ale się nie nacieszyłam. Mała nie cierpi już wózka. Ona chce sobie stawać i się bawić 😆 -
Margaretka wow, trzymamy kciuki za drugiego bobasa! 😍
Blondi sorki przeoczyłam wcześniej wiadomość, Kameleon ok. Trzeci dzień byliśmy na spacerze w wózku i 40 minut wytrzymał, czuję jak mi jakieś chóry anielskie w mózgu przygrywają 🤣
Anabbit, Blondi29 lubią tę wiadomość
-