X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 2 marca, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    O,jak wcześniej nie mogłam dodac postu tak teraz idą podwojnie? 🤣

Czy są tu na grupie mamy brunetki/szatynki/ciemny blond? 😃
    Od 13 lat rozjasniałam sobie włosy na jaśniutki blond. W ciązy przestałam,duzo mi odrosły moje (mam taki ciemniejszy kolor) i stwierdziłam że wracam do natury,resztę blondu przemalowałam żeby pasował do mojego naturalnego.
    I teraz mam problem,bo żaden mój róż (makijaż) mi nie pasuje i wyglądam no tragicznie 😅
    Czy mamy nie blondynki mają coś do polecenia ?😅
    Ja mam taki typowy mysi blond i używam palety z dr Ireny Eris i spoko moim zdaniem wyglądają te kolory na mojej twarzy. Częściej się konturuje na mokro to mam ten płynny bronzer z Charlotte w kolorze napiszę ci jak dziecko skończy na mnie spać i roz z douglasa w kolorze Pink Obsession. Rozswietlacza tylko nie mogę sobie znaleźć, a ten z Ireny mi się nie podoba. Tusz do rzęs mam brązowy. Game changer

• Blondi29 Autorytet

Wysłany: 2 marca, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas szykuje się niezła noc. Mała płakała dziś od 12:00, tak się splakała, że aż dostała plam na twarzy. Nie mogłam jej uspokoić. Po dwóch i pół godziny zasnęła i tak śpi do teraz. Nie budzę jej. Najwyżej przetańczę z nią noc. Coś jej ewidentnie jest. Jakaś nieswoja

• Margareetka Autorytet

Wysłany: 2 marca, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka ja używam różu w płynie z eveline Eveline Cosmetics Wonder Match róż i pomadka w płynie 02, 4,5 ml | hebe.pl https://share.google/8fTSayAHQSgZ2waeH

Bardzo go lubię, fajnie się blenduje.

Po 6tym miesiącu nasza gastrolog uważa, że przyrosty powinny być ok. 500g na miesiąc.

Ja nie wiem czy to odwaga, czy głupota taka mała różnica wieku 🙈🙈

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 2 marca, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Truskawka ja używam różu w płynie z eveline Eveline Cosmetics Wonder Match róż i pomadka w płynie 02, 4,5 ml | hebe.pl https://share.google/8fTSayAHQSgZ2waeH

Po 6tym miesiącu nasza gastrolog uważa, że przyrosty powinny być ok. 500g na miesiąc.

Z perspektywy bobasa na pewno super, ja mam taką z siostrą (jestem z połowy lipca, ona z końca grudnia kolejnego roku), no i właściwie całe życie mamy super kontakt.

Margareetka lubi tę wiadomość

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 2 marca, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka ja też uważam, że taka różnica wieku jest super. Jedyne co mnie zawsze mierzi to fakt, że każdy kogo znam zakłada, że taka mała różnica wieku nie ma prawa być zaplanowana i że ma być wpadka. Ja tam uważam, że to max trzy lata przemęczenia się, a później dzieciaki będą mieć super kontakt ❤️ Jedyne czego ja się bałam to tego jak mała by zareagowała i tego jak miałabym ogarnąć dzidziucha będąc w ciąży. Ja ciążę znosiłam słabo. W sensie studiowałam dziennie, chodziłam normalnie na zajęcia, jeździłam po całej Warszawie, ale na koniec dnia jak wracałam to już tylko mnie odcinało i spałam albo leżałam. Z młodą sobie nie wyobrażam. Życzę ci żebyś w ciąży była wulkanem energii ❤️

• Anabbit Autorytet

Wysłany: 2 marca, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka ja zawsze chciałam małą różnicę wieku, więc kibicuję. U mnie w rodzinie są dzieciaki (teraz to już nastolatkowie) z taką różnicą wieku i mają piękną relacje pomimo tego, że rozna płeć. Na pewno napoczatku jest ciężko, ale rozmiawalam z kilkoma parami, które mają taką różnice wieku do 2 lat i wszyscy orzekli zgodnie, że pierwsze 2-3 lata są ciężkie, a później już znajomi ci zazdroszczą bo dwójka się bawi razem a ty tylko pilnujesz żeby sie nie pozabijali. 😂

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 2 marca, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    O,jak wcześniej nie mogłam dodac postu tak teraz idą podwojnie? 🤣

Czy są tu na grupie mamy brunetki/szatynki/ciemny blond? 😃
    Od 13 lat rozjasniałam sobie włosy na jaśniutki blond. W ciązy przestałam,duzo mi odrosły moje (mam taki ciemniejszy kolor) i stwierdziłam że wracam do natury,resztę blondu przemalowałam żeby pasował do mojego naturalnego.
    I teraz mam problem,bo żaden mój róż (makijaż) mi nie pasuje i wyglądam no tragicznie 😅
    Czy mamy nie blondynki mają coś do polecenia ?😅

Roz w kremie paese kolor 01

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 2 marca, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Margaretka ja zawsze chciałam małą różnicę wieku, więc kibicuję. U mnie w rodzinie są dzieciaki (teraz to już nastolatkowie) z taką różnicą wieku i mają piękną relacje pomimo tego, że rozna płeć. Na pewno napoczatku jest ciężko, ale rozmiawalam z kilkoma parami, które mają taką różnice wieku do 2 lat i wszyscy orzekli zgodnie, że pierwsze 2-3 lata są ciężkie, a później już znajomi ci zazdroszczą bo dwójka się bawi razem a ty tylko pilnujesz żeby sie nie pozabijali. 😂

Mój mąż ma siostrę młodszą o rok i 4 miesiące i też mają super relacje.

Ja to za bardzo chce do pracy, żeby się na coś takiego porwać 🫣

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 2 marca, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 brzmi fajnie, ale jeżeli ja często czuje zmęczenie mimo ogromu pomocy od Męża to chyba na ten moment byłoby to zbyt wiele.. polowa z Was ma mniej wsparcia,a robi więcej niż ja

Wiadomo może się trafić bezobsługowe Dziecko, ale może też high need na co trzeba mieć energię i siłę.
    Plus nie byłoby fair do 1 szykować tyle organizm, brać długo leki, a dla 2 nie 😅

Ale ja w sumie nie uwazam, że bycie jedynakiem jest średnie, tyle, że trzeba mieć fajnego partnera i przyjaciół, dobre relacje z rodzicami

Blackapple co do basenu to jeszcze się nie zapisaliśmy, może na wiosnę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca, 18:38

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 2 marca, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak myślałam żeby zacząć starania w pierwszym kwartale 2027, ale jeszcze nie omówiłam tego z mężem ok 🤣🤣 chociaż on ogólnie jest chętny i częściej niż ja mówi o trzecim bobasie xd

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 2 marca, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:

Dam Ci namiary na gastrolog małej. Wg niej przyrost 100 g na miesiąc jest okej. Już nie mam do nich siły.

Nie wiem jak ja sie zaszczepiłam,z mam taki brzydki odczyn . No wstyd. Fakt,że robiłam to z dwojka dzieci pod nogami, dużo weszło pod skórę ,za płytko, bo syn mnie szarpnął,żebym dała rękę bliżej ,bo chciał popatrzeć 🫣 no ale prawda jest takaże najważniejsze ,ze nie po nerwie😅

Ja mam pytanie do tych bez bmk. Pijecie jakieś koktajle? Ja sobie kupiłam po treningu,jakiś sojowy. Gówno jakich mało ale no chyba muszę. Moze macie coś do polecenia? Ja w zamian mogę zdradzić,ze w auchan można kupić filet z królika, tackowany. 4 paski za ok 18 zł.

event.png

Wysłany: 2 marca, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Ja tak myślałam żeby zacząć starania w pierwszym kwartale 2027, ale jeszcze nie omówiłam tego z mężem ok 🤣🤣 chociaż on ogólnie jest chętny i częściej niż ja mówi o trzecim bobasie xd
    Ty,mój tez mnie zagaduje. Mówię mu,żeby zniknął

event.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 2 marca, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi ja się tego zmęczenia boje właśnie, bo mój młody to też żywiołowe dziecko 😅 i przecież karmię i śpimy razem.
    Mój mąż ma kolegę, który ma dwie córki właśnie z taką różnicą, jedna z lipca '21, druga z lutego '23. Na początku było ciężko i mówią, że to hardcore, a teraz w wakacje jak byliśmy u nich to dziewczyny się bawiły same fajne w ogródku, a oni już chill.

Anabbit lubi tę wiadomość

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 2 marca, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Dam Ci namiary na gastrolog małej. Wg niej przyrost 100 g na miesiąc jest okej. Już nie mam do nich siły.

Nie wiem jak ja sie zaszczepiłam,z mam taki brzydki odczyn . No wstyd. Fakt,że robiłam to z dwojka dzieci pod nogami, dużo weszło pod skórę ,za płytko, bo syn mnie szarpnął,żebym dała rękę bliżej ,bo chciał popatrzeć 🫣 no ale prawda jest takaże najważniejsze ,ze nie po nerwie😅

Ja mam pytanie do tych bez bmk. Pijecie jakieś koktajle? Ja sobie kupiłam po treningu,jakiś sojowy. Gówno jakich mało ale no chyba muszę. Moze macie coś do polecenia? Ja w zamian mogę zdradzić,ze w auchan można kupić filet z królika, tackowany. 4 paski za ok 18 zł.

100g na miesiąc to brzmi jak bajka dla mnie, a nie wysłuchiwanie na każdej wizycie, że jest za chudy i za blady..

Z takich koktajli nic nie poradzę, bo u nas białka soi też wykluczone.

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 2 marca, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka a wskazniki anemii z badań krwi ma okej?

Do osób mających zabookowane wakacje, sytuacja z Iranem - co myślicie? Chyba tam gdzie bazy amerykańskie to tak sobie teraz, człowiek już tyle nie był, ale ja z tych co same mogą koczować na lotnisku z ryzykiem konfliktu, za to z dzieckiem to bym padła z nerwów

Nineq lubi tę wiadomość

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 2 marca, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel muszę trochę przejac tego podejścia od ciebie. Ja nie uważam, że bycie jedynakiem to coś złego, ale oboje z mężem jesteśmy bardzo szczęśliwi mając rodzeństwo i jakoś tak mi z tym dziwnie. W sensie mam chyba myslenie, że powinniśmy jej zapewnić to samo co rodzice nam 😅
    Margaretka moja kuzynka miała dzieciaki z różnica wieku dwadzieścia miesięcy. Podobno jak brzuch jej rósł to córka sama się wyprowadziła z jej łóżka. Słyszałam gdzieś, że intuicyjnie dzieciaki jakoś lepiej to znoszą jak ma się pojawić rodzeństwo. Od piersi też sama się odstawiła, ale nie wiem czy tak jest zawsze. Może nie będzie tak źle. Ja ci kibicuję. Super mieć dzieciaki z taką różnicą wieku. Oby udało wam się szybko 😍

Margareetka lubi tę wiadomość

• Nineq Autorytet

Wysłany: 2 marca, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak kocham moje dziecko bardzo, tak równie bardzo potrzebuję wrócić do kontaktu z dorosłymi. Chociaż plany były, żeby druga ciąża była zanim macierzyński się skończy. Ale plany swoje, a życie swoje. Tu akurat dla własnego zdrowia psychicznego muszę mieć przerwę. Chociaż z drugiej strony boję się, że ciężko będzie mi wrócić do nieprzespanych nocy itd.

Margareetka, trzymam kciuki, żeby poszło w takim razie szybko 😉

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 2 marca, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Margaretka a wskazniki anemii z badań krwi ma okej?

Do osób mających zabookowane wakacje, sytuacja z Iranem - co myślicie? Chyba tam gdzie bazy amerykańskie to tak sobie teraz, człowiek już tyle nie był, ale ja z tych co same mogą koczować na lotnisku z ryzykiem konfliktu, za to z dzieckiem to bym padła z nerwów
    Polubiłam zamiast cytować.
    My mamy akurat Grecję, Kos na koniec kwietnia także kawałek od całej akcji i prawie dwa miesiace do wyjazdu. Takze chillout.
    Tak myślę, że dobrze, że Cypru nie rezerwowałam, bo miał być w kwietniu.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png

Wysłany: 2 marca, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    100g na miesiąc to brzmi jak bajka dla mnie, a nie wysłuchiwanie na każdej wizycie, że jest za chudy i za blady..

Z takich koktajli nic nie poradzę, bo u nas białka soi też wykluczone.
    A ile przybiera

event.png

Wysłany: 2 marca, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam cypr na przyszły tydzień. Akurat Pafos,gdzie ewakuowali lotnisko

event.png
‹‹ 2651 2652 2653 2654 2655 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ