Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola i jak nastroje?

Ja myślałam o Krecie, ale tam jest też solidna baza natowska.

Blondi ja właśnie czasem mysle, że fajnie byłoby zapewnić to rodzeństwo. Ale nikt mi nie gwarantuje spoko ciazy z moimi chorobami, będąc 10x badzizej zmęczona i mniej przygotowana. Więc mimo, że najwygodniej zawodowo byłoby mi od razu (jedyny plus uop jak wiesz ze będą zwalniać, bo nie mogliby) to nie decyduje się na ten moment.

Życie można mieć udane i jako jedynak i z rodzeństwem, my obydwoje jedynacy. Może stąd tego nie widzę jako robienie dziecku krzywdy. I bycie jedynakiem i posiadanie rodzeństwa ma swoje blaski i cienie.

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola z Twoim szczęściem do przypałów to się zdziwię się jak Wam zamkną lotnisko czy coś w tym stylu 🙈

Pomijając fakt, że ja nie chcę kolejnego dziecka to mój niemąż na wszelki wypadek powtarza co jakiś czas, że drugiego takiego porodu to on by nie przeżył xd chyba ma chłop traume większą niż ja

Blondi29, Elza1234 lubią tę wiadomość

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u ciebie Cel dochodzi do przygotowanie do ciąży i choroby. Ja myślę trochę inaczej, bo jestem chyba zdrowa. Nie ukrywam też, że zawodowo byłoby mi korzystniej zamknąć temat szybciej niż później. Teraz mamy sporo korzyści materialnych z mojego braku pracy, mogłabym postudiować, porobić jakieś kursy sama dla siebie, odchować dzieciaki i zacząć pracę już na spokojnie jak przestanie nam się opłacać moje siedzenie w domu. Ciężkie to są wybory 😆 U nas mała trochę za bardzo wymagająca, a męża za często nie ma w domu żebyśmy się teraz zdecydowali. U mnie serce krzyczy „tak”, a rozum „nie” :(
    Karola co zamierzacie zrobić?

• Blondi29 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk mój mąż też ma traumę porodową gorsza niż ja, a to jest facet, którego mało co rusza. Już asekuracyjnie powiedziałam mu, że zostaje w domu xd Jak to było u ciebie? To ty miałaś cięcie na cito po indukcji czy coś mi się myli?

• Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba u kk tak było bo potem sama się cykalam tej indukcji i pamiętam Wasze historie z racji bycia jedną z ostatnich, ale najbardziej w głowie mi się wryla historia awokado (btw co u Was?)

Właśnie Blondi mam wrażenie, że to przygotowanie mi sporo dało,w ciazy czułam się perfekcyjnie i każdy był w szoku jak dużo mam siły, pod koniec ciazy dopiero jak się odwróciłam było widać, że w niej jestem bo tak sprawnie dreptałam. Ale za parę lat, kto wie, w zależności od wielu czynników... niby z moimi chorobami jak już 1 ciaza tak się udała to rokowania są b.dobre

Na pewno bez mega mega dzieciowo wspierającego chłopa to bym się nie zdecydowała. To okienko na kilka % może kiedyś to tylko dzięki super samopoczuciu w ciazy, Mężowi i udanemu porodowi. Może długo, może bolało pod koniec, ale po czasie mam w głowie dużo wsparcia, opiekę położnej (najlepsza decyzja ever), kontakt z moim lekarzem.

Jedynie pobyt w szpitalu tuż po porodzie wspominam trudno mimo, że nic złego mnie w sumie nie spotkało

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Blondi dobra masz pamięć hahaha

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A awokado też chyba miała jakąś straszną historię. I kindziukowa? Ona wryła mi się w pamięć tak, że jak odeszły mi wody w szpitalu przez sen to pierwsze co pomyślałam, że mam to samo co ona.
    Ja w ciąży się czułam słabo, ale dawałam radę. Chciałabym też skorzystać póki jestem młoda, bo nie oszukujmy się, biologicznie jestem w idealnym momencie życia. Starania też były mega łatwe, mimo naszego nastawiania na dłuższe starania to zaskoczyło już w 1cs. Poród ekspres tylko ze strasznym finałem. Tak naprawdę to gdybyśmy cała trójka lepiej ze sobą współpracowali to mogłabym zachodzić w ciążę już dzisiaj 😆
    Cel ty faktycznie się przykładałaś do ciąży. Pamiętam te twoje spacery, ćwiczenia, diety, suple i analizy wszystkiego. Fajnie było czytać tak świadomą przyszłą mame. Zawsze miałam wyrzuty sumienia, że nie robię chociaż mini jogi xd

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 20:46

• Blondi29 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    Kurde Blondi dobra masz pamięć hahaha
    Czytałam was całą ciążę bez udzielania się. Sporo pamiętam 😆

• lusix Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, my dalej bez BMK i na ten moment najlepiej mi wchodzi mleko migdałowe do koktajli, całkiem tłuste jest - polecam z Tymbarka just plants. Np owsiane to taka woda

My też już na poważnie myślimy o 2 bobo. Zobaczymy co powie mój lekarz, ale jak da zielone światło to czerwiec/lipiec ruszamy 🙈 wgl moj lekarz zrobił się mocno rozchwytywany przez Instagrama i najbliższy termin na maj, a dzwoniłam w połowie lutego 🤯

👶🏻 29.07.2025, 53 cm, 3240g
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusix,dr.S?

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
‹‹ 2650 2651 2652 2653 2654
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ