Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś z Was jest zakochana w swojej spacerówce? Myślałam że ta od muuvo nam posłuży, ale młody w niej się wierci jakby mu było niewygodnie ciągle. Do tego fajnie jakby było lepsze składanie. Macie może cos do polecenia?

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi29 wrote:
    Margaretka oby rsv was ominęło. Masakra z tymi choróbskami teraz.
    Mnie dziś zwyzywała baba w sklepie, że nie umiem opanować swojego dziecka. Zapytałam czy zechce pójść ze mną do domu i pomóc. W domu oczywiście się popłakałam. Chyba zacznę kombinować jak robić zakupy bez niej. Ona się nie nadaje do wyjść z domu w ostatnim czasie. Czołga mnie to macierzyństwo ostatnio tak, że chyba muszę się stąd wylogować, bo już sama się na siebie wkurzam, że mam zero pozytywów do przekazania.

O matko współczuję, nie masz łatwo. A takie komentarze to już w ogóle dobijają człowieka. 🤕 może rzeczywiście coś ją boli, także dobrze że robisz badania

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Ja ostatnio na spacerach muszę chodzić tak, żeby młodemu słońce nie świeciło w oczy. Wyższa logistyka. Nie lubi okularów, nie widzi świata jak budka opuszczona. Płacz, krzyk. I tak źle i tak niedobrze.

U nas podobny etap z tym słońcem. Liczę że przekona się w najbliższym czasie do okularów 😅 a na vinted już mu zamówiłam czapeczkę z daszkiem xd

Tanashi ależ Kameleon Cię zaczął rozpieszczać, może ta pełnia go odmieniła 🤞

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa wrote:
    A czy któraś z Was jest zakochana w swojej spacerówce? Myślałam że ta od muuvo nam posłuży, ale młody w niej się wierci jakby mu było niewygodnie ciągle. Do tego fajnie jakby było lepsze składanie. Macie może cos do polecenia?
    Ja uwielbiam moja spacerówkę z 2w1.

Co do kupna lżejszej, to zbierz sobie polecenia i idź dziecko zmierz, bo nie zawsze to samo podejdzie.

event.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kocham swoją z zestawu 2w1. Roan Bass. Jakiś starszy model. Ja kupiłam używkę na olx. Totalnie nie polecam espiro pearl. Moje dziecko choć jest z tych większych się po prostu w niej topi, wierci i czuje; że zaraz wyleci. Inna sprawa, że pasy doprowadzają mnie szewskiej pasji.

• Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa wrote:
    U nas jeszcze nie stoi, ale ten etap mnie przeraża 😅 oleiłam już stolik jakimiś piankami, ale mam wrażenie że kreatywność dzieci jednak wykracza poza kreatywność rodziców
    Przekracza. Czasem nawet podczas wygibasów nogi się podwiną, źle ułożą i gleba. Wspina się po nas jak z nim na macie siedzimy, noga koślawo stanie, nie zdążę ręki wyciągnąć, a on leży.

Dobrze wiedzieć, że nie ja jedyna mam problem ze spacerami. Jak cos wymyślicie to dajcie znać. Musze tez pomyśleć nad czapka z daszkiem chociaż on czapki ściąga, wczoraj 3x, a od wiązanej ma czerwoną szyję. Spacerówkę z zestawu mam już spakowaną, a ta którą mam jest jednostronna.

Blondi, myślę, że na forum mogą być i narzekania. Od tego jest.

Taaa, widzę właśnie po internecie, że espiro pearl babki sprzedają prawie nowe. Ogolnie pozbywają się espiro. Bugaboo butterfly, carrello, thule na górzysty teren, mast, joolz - widzę po Facebooku, że to teraz najpopularniejsze.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubie nasza z zestawu 2w1 roan ivi, ale ja nie musze jej nigdzie dźwigać, ani składać.
    Dodatkowo mamy cybex eezy s2+ i kupiłam ją używana na wyjazdy, żeby nie było szkoda do samolotu, a tak się z nią polubiłam, że teraz byłoby mi smutno jakby ją zniszczyli 😅

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zaliczyliśmy pierwsze huśtawki i było super 🤣
    Jak mu świeci słońce to najczęściej po prostu patrzy w dół na jakieś zabawki 🙈 okulary nie mają szans, czapkę z daszkiem mu dzisiaj popołudniu poszukam, bo i tak muszę jechać po buty… nie mam pojęcia jak dobrać buty dla takiego bobasa, pewnie jakieś mięciutkie itd, dostane jakieś spoko stacjonarnie w smyku albo ccc? Dzisiaj to już mu było zdecydowanie za ciepło w merino, a z lżejszych ubrań mam wszystko… OPRÓCZ BUTÓW 🤡 jakoś mój mózg nie przetworzył, że niechodzące dziecko może je potrzebować XD

Jak rozwiązujecie problem umycia rąk po tych syfiatych barierkach na placach zabaw? XD

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Ja lubie nasza z zestawu 2w1 roan ivi, ale ja nie musze jej nigdzie dźwigać, ani składać.
    Dodatkowo mamy cybex eezy s2+ i kupiłam ją używana na wyjazdy, żeby nie było szkoda do samolotu, a tak się z nią polubiłam, że teraz byłoby mi smutno jakby ją zniszczyli 😅
    Właśnie na taką ewentualność kupiłam byle jaką lionelo. Bo jakby mi carrello zniszczyli to bym była zła, bo myślę, że do końca jazdy w wózku będzie.

Edit.: czy buty to must-have? Teraz mam jedną parę niechodków, ale jak będzie cieplej to planuję tylko skarpety. Dopóki nie chodzi nie planuję kupna. A latem to w ogóle u mojej mamy na trawie to boso. Czy dziecko w żłobku jak nie chodzi potrzebuje butów?

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:10

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk ja biorę mokre chusteczki i przecieram jej łapki po olacu zabaw. Musi wystarczyć. Innego pomysłu nie mam. Ostatnio huśtawkę przetarłam chusteczkami do dezynfekcji, ale ja mam fisia. Z tym, że nasz plac jest mało używany, bo obok jest taki super wypasiony i do tego naszego mało kto wchodzi

• Blondi29 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanka podrzuciła mi cybexa coya na testy i mi się spodobał. Co prawda pojeździłam tylko po domu, bo mała nie miała chęci na spacer, ale mi się spodobał. Jej dziecko niedługo wyrośnie więc powiedziała, że odda mi w spadku żebym miała coś lżejszego. Choć ja podobnie jak margaretka nie muszę nigdzie nosić wózka, jak już wyjeżdżamy to mąż pakuje więc nie przejmuje się gabarytami.

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa wrote:
    Nie wiem czy jestem zakochana ale to carrello jest naprawdę super wg mnie :)

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq ja kupiłam dziś młodej buty w sinsayu. Nie są idealne, ale tylko tam znalazłam coś na jej stopę. Ma jakoś niewymiarową, bo mierzyłam jej wcześniej chyba w każdym możliwym sklepie i wszystkie były za wąskie. Dopiero te weszły. Są lekko sztywne, ale no moja już staje wszędzie i czasami gdzieś jej się zdarzy już stanąć poza domem jak muszę ją przebrać czy coś więc wolę żeby miała takie buty niż stawała skarpetkami. Też nie jestem zwolenniczką butów dla niechodzących dzieci, a już tym bardziej takich marnych jakościowo, ale no jest jak jest. Wolę takie niż żadne.
    Co do tej bosej stopy na trawie to też jestem średnio przekonana, bo u nas roi się od os i sama już parę razy stanęłam na trawie na jakiegoś owada, którego nie było wcześniej widać. Dlatego za jakiś czas pojadę do jakiegoś pro sklepu dobrać jej buty na lato. Póki co korzystam z tego badziewia.

• Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przecież te dzieci dopiero co się rodziły, a tu już buty trzeba kupować 🥲

Nineq ja tak właśnie miałam z tym cybexem, że kupiłam na wyjazd na Sycylię wtedy w listopadzie i od tego czasu bardzo się polubiliśmy 😅

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fizjomommy na IG ma fajne polecajki butów, tylko podobno jak ona poleci to potem się w smyku/CCC/deichmannie szybko wyprzedają, ale ma też taką rolkę ze sportowymi i one w większości są na eobuwie i Zalando, więc my pewnie w to polecimy jak zechce stawać na placu zabaw.

Nineq co do czapek z daszkiem, my mamy jedną taką wiązana, nie da rady ściągnąć. Ostatnio trochę mu przeszło, ale też robił dramaty jak słońce świeciło i tylko czapka z daszkiem zdaje egzamin wtedy.

Margaretka 100 g na tydzień to chyba aż za dość, coś mi się kojarzy, że nasza pediatra mówiła o 15 g na dzień na tym etapie, ale mogłam coś pomieszać.

Byliśmy dzisiaj na basenie to tam inne chłopaki były takie duże w porównaniu do mojego a młodsze o 1-2 miesiące, tylko, że ważące 9-10 kg 🙈

Co do wózka ja mam wyczajony na olx Maxi Cosi leona 2, ale w Sosnowcu, więc pewnie w weekend się powycieczkuje, bo to jakieś 65 (?) km ode mnie. No ale cena na tyle kusząca, że raczej pojadę. Chciałam ten Maxi Cosi Soho, ale albo ciężko znaleźć albo ludzie się boją oszustwa na vinted i nie chcą wysłać z dalsza 😅

age.png
‹‹ 2652 2653 2654 2655 2656
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ