CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Też mam turbany z hm i ze smyka i są super. Newbie też mi pasuje z czapkami, bo mają najbardziej zbieżne z moimi oczekiwaniami opcje, ale to już droższa sprawa. Ogólnie polecam i tylko utwierdziłam się w przekonaniu, że te spersonalizowane rzeczy to niestety ciężko dobrze trafić

Karola jak tam sprawa chusteczkowa? Jaka ma tę wysypkę? Jakąś tragiczną? Co oni tam wykryli w tych chusteczkach w ogóle? I jak zdrowie?
Laura powodzenia na wizycie u lekarza, oby nie znaleźli nic niepokojącego, ale cię uspokoili.
Ja też jestem przerażona tymi alertami w rzeczach dziecięcych. Niby mam świadomość, że to dobrze, że kontrolują, ale jednak trochę niepokoju zawsze jest. Miałam robić kolejne zamówienie na mokre chusteczki, ale chyba sobie odpuszczę. Ja ich używałam od początku głównie z wygody, bo jestem zbyt leniwa na latanie z dzieckiem do umywalki albo bawienie się w waciki i wodę w misce, ale chyba muszę się z tym przeprosić, bo raz, że to niezdrowe, a dwa, że chusteczki wychodzą strasznie drogo nawet przy wielopakach i promocjach. Macie jakieś swoje ulubione waciki do przemywania okolicy pieluszkowej?
Lauraa lubi tę wiadomość
-
Odkąd młody miał ogromne odparzenia od mokrych chusteczek to używam tylko płatków, ale to zależy gdzie na allegro trafię najtaniej. Aktualnie mam Fresh Baby, kiedyś z bocioland, kindii.
Chusteczki nawilżalne tylko jak wychodzimy, mam wrażenie że podrażniają cokolwiek wytrę.
Blondi29 lubi tę wiadomość
-
Miałam czas, że używałam tak, to też miałam taki wniosek, że po prostu turbo mokre i nie ma znaczenia firmaTanashi wrote:Ja używam tylko wacików i wody od początku z córką i synem i wniosek mam jeden - wszystkie się rozwarstwiaja, więc kupuję jakiekolwiek, moczę je porządnie i jest ok 🤣
-
Używam teraz aloesowych lupilu z Lidla a wcześniej wodnych pampersowych i nic się nie dzieje. Odparzenie mieliśmy dosłownie raz jak młodemu wyszła ta alergia na cytrusy i robił po 4 💩 dziennie.
Moje dziecko to ostatnio trzeba budzić, dzisiaj dospał do 8.40, wczoraj do 8.20, muszę go chyba wcześniej kłaść jak będzie zmiana czasu, bo musi chłop zrobić bite 12 godzin (z 1 lub 2 przerwami na mleko, żeby nie było aż tak kolorowo). Za to drzemki mamy kijowe, chyba druga górna jedynka weszła w kluczową fazę przebijania się. -
Zazdroszczę. My wczoraj byliśmy w lesie na spacerze i zrobił 30 minut drzemki. Nie spał potem 6h. W domu próbowałam to nie dało rady, tyle energii. Ale co? Rozbudził się 5.30🥲tyle dobrego, że wzięłam go do łóżka i dospał 6.45.Elza1234 wrote:Boże, chyba wyszliśmy z regresu albo ząb odpuścił, bo młoda 3cia noc śpi całkiem spokojnie i drugi dzień wstała o 7 a nie 5:30
Ale wczoraj np wstała o 7, miała drzemkę 11:30-12:20 a potem poszła spać o 19 na noc
6,5 h OA
W nocy wstawałam 8x. Chyba męczą go wychodzące 4 zęby na górze. Jak zaczęły wychodzić to jeden za drugim. -
Nineq wrote:Zazdroszczę. My wczoraj byliśmy w lesie na spacerze i zrobił 30 minut drzemki. Nie spał potem 6h. W domu próbowałam to nie dało rady, tyle energii. Ale co? Rozbudził się 5.30🥲tyle dobrego, że wzięłam go do łóżka i dospał 6.45.
W nocy wstawałam 8x. Chyba męczą go wychodzące 4 zęby na górze. Jak zaczęły wychodzić to jeden za drugim.
To u nas chyba to samo… tak mnie gryzie od tych zębów, że az mi siniak wyszedł i ciągle wszystko szoruje zębami. Także Elza daje nadzieję, że po zębach wszystko wróci do normy. Oby. Właśnie się zbieramy na pobranie krwi, nie wiem jak on tak może żyć na samym mleku -
To zęby pewnieNineq wrote:Zazdroszczę. My wczoraj byliśmy w lesie na spacerze i zrobił 30 minut drzemki. Nie spał potem 6h. W domu próbowałam to nie dało rady, tyle energii. Ale co? Rozbudził się 5.30🥲tyle dobrego, że wzięłam go do łóżka i dospał 6.45.
W nocy wstawałam 8x. Chyba męczą go wychodzące 4 zęby na górze. Jak zaczęły wychodzić to jeden za drugim.
Ja właśnie ostatnie 2 tyg wstałam po 8/10 razy no i pt jakoś wyszła ta druga jedynka i jest spokojniej już -
Anabbit a odpisała Ci coś na reklamacje tego czepka?
Z chusteczkami to mam sytuacje jak Elza- wierna WaterWipes z promki w biedrze 😀
Na początku używałam woda+waciki Kindii.
Z doświadczenia w żłobku- mamy które stosowały tą metodę kupowały paczke pół kg wacikow na allegro i nam przynosiły 😅
Lauraa powodzenia na badaniach. U nas głownie mleko jest pożywieniem. Jedyny pewny posiłek,ktory zje to obiad- a i to nie są jakieś duże ilości. Śniadanie czy kolacja to loteria. I w nocy je 2x mleko a w dzień 4x.
Co do drzemek- od jakiegos czasu mamy już dwie. Koło 11 i o 15. Trwają róznie,tak +/- godzina.
Dziś wybija nam 9 miesiąc. Kiedy? Jak? Nie mam pojęcia 😭 Bubcia zaczęła ten dzień godzinnym oknem aktywności o 4 rano oraz płaczem i jękami od rana z bliżej nieokreślonego powodu 🙈 -

miałam kilka dla córki i zawsze było jej wygodnie