X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Zerknijcie na te turbany z hm, wypadają naprawdę spoko :) miałam kilka dla córki i zawsze było jej wygodnie

Mam już w koszyku właśnie 😂 raz człowiek chciał coś wymyślnego kupić i skończył z czepkiem

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam turbany z hm i ze smyka i są super. Newbie też mi pasuje z czapkami, bo mają najbardziej zbieżne z moimi oczekiwaniami opcje, ale to już droższa sprawa. Ogólnie polecam i tylko utwierdziłam się w przekonaniu, że te spersonalizowane rzeczy to niestety ciężko dobrze trafić :/
    Karola jak tam sprawa chusteczkowa? Jaka ma tę wysypkę? Jakąś tragiczną? Co oni tam wykryli w tych chusteczkach w ogóle? I jak zdrowie?
    Laura powodzenia na wizycie u lekarza, oby nie znaleźli nic niepokojącego, ale cię uspokoili.
    Ja też jestem przerażona tymi alertami w rzeczach dziecięcych. Niby mam świadomość, że to dobrze, że kontrolują, ale jednak trochę niepokoju zawsze jest. Miałam robić kolejne zamówienie na mokre chusteczki, ale chyba sobie odpuszczę. Ja ich używałam od początku głównie z wygody, bo jestem zbyt leniwa na latanie z dzieckiem do umywalki albo bawienie się w waciki i wodę w misce, ale chyba muszę się z tym przeprosić, bo raz, że to niezdrowe, a dwa, że chusteczki wychodzą strasznie drogo nawet przy wielopakach i promocjach. Macie jakieś swoje ulubione waciki do przemywania okolicy pieluszkowej?

Lauraa lubi tę wiadomość

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Zerknijcie na te turbany z hm, wypadają naprawdę spoko :) miałam kilka dla córki i zawsze było jej wygodnie
    Ja je mam z wiosny jeszcze, bo wzięłam za duże i moja mała też je lubi :)

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Blondie nie pomogę, bo jestem wierna watherwipes i zawsze je kupuje w biedrze na promocji :)

Cel95 lubi tę wiadomość

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam tylko wacików i wody od początku z córką i synem i wniosek mam jeden - wszystkie się rozwarstwiaja, więc kupuję jakiekolwiek, moczę je porządnie i jest ok 🤣

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odkąd młody miał ogromne odparzenia od mokrych chusteczek to używam tylko płatków, ale to zależy gdzie na allegro trafię najtaniej. Aktualnie mam Fresh Baby, kiedyś z bocioland, kindii.
    Chusteczki nawilżalne tylko jak wychodzimy, mam wrażenie że podrażniają cokolwiek wytrę.

Blondi29 lubi tę wiadomość

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Ja używam tylko wacików i wody od początku z córką i synem i wniosek mam jeden - wszystkie się rozwarstwiaja, więc kupuję jakiekolwiek, moczę je porządnie i jest ok 🤣
    Miałam czas, że używałam tak, to też miałam taki wniosek, że po prostu turbo mokre i nie ma znaczenia firma

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże, chyba wyszliśmy z regresu albo ząb odpuścił, bo młoda 3cia noc śpi całkiem spokojnie i drugi dzień wstała o 7 a nie 5:30
    Ale wczoraj np wstała o 7, miała drzemkę 11:30-12:20 a potem poszła spać o 19 na noc XD 6,5 h OA

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam jedną paczkę chusteczek na miesiąc. Ale co z tego jak jest skażona 😅

Blondi oni nie podali co jest nie tak. Jakaś substancja której nie powinno być. Ale jestem pewna ,ze chodzi o jakąś bakterię.

event.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Używam teraz aloesowych lupilu z Lidla a wcześniej wodnych pampersowych i nic się nie dzieje. Odparzenie mieliśmy dosłownie raz jak młodemu wyszła ta alergia na cytrusy i robił po 4 💩 dziennie.

Moje dziecko to ostatnio trzeba budzić, dzisiaj dospał do 8.40, wczoraj do 8.20, muszę go chyba wcześniej kłaść jak będzie zmiana czasu, bo musi chłop zrobić bite 12 godzin (z 1 lub 2 przerwami na mleko, żeby nie było aż tak kolorowo). Za to drzemki mamy kijowe, chyba druga górna jedynka weszła w kluczową fazę przebijania się.

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Boże, chyba wyszliśmy z regresu albo ząb odpuścił, bo młoda 3cia noc śpi całkiem spokojnie i drugi dzień wstała o 7 a nie 5:30
    Ale wczoraj np wstała o 7, miała drzemkę 11:30-12:20 a potem poszła spać o 19 na noc XD 6,5 h OA
    Zazdroszczę. My wczoraj byliśmy w lesie na spacerze i zrobił 30 minut drzemki. Nie spał potem 6h. W domu próbowałam to nie dało rady, tyle energii. Ale co? Rozbudził się 5.30🥲tyle dobrego, że wzięłam go do łóżka i dospał 6.45.
    W nocy wstawałam 8x. Chyba męczą go wychodzące 4 zęby na górze. Jak zaczęły wychodzić to jeden za drugim.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Zazdroszczę. My wczoraj byliśmy w lesie na spacerze i zrobił 30 minut drzemki. Nie spał potem 6h. W domu próbowałam to nie dało rady, tyle energii. Ale co? Rozbudził się 5.30🥲tyle dobrego, że wzięłam go do łóżka i dospał 6.45.
    W nocy wstawałam 8x. Chyba męczą go wychodzące 4 zęby na górze. Jak zaczęły wychodzić to jeden za drugim.

To u nas chyba to samo… tak mnie gryzie od tych zębów, że az mi siniak wyszedł i ciągle wszystko szoruje zębami. Także Elza daje nadzieję, że po zębach wszystko wróci do normy. Oby. Właśnie się zbieramy na pobranie krwi, nie wiem jak on tak może żyć na samym mleku

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    To zęby pewnie
    Ja właśnie ostatnie 2 tyg wstałam po 8/10 razy no i pt jakoś wyszła ta druga jedynka i jest spokojniej już

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit a odpisała Ci coś na reklamacje tego czepka?

Z chusteczkami to mam sytuacje jak Elza- wierna WaterWipes z promki w biedrze 😀
    Na początku używałam woda+waciki Kindii.
    Z doświadczenia w żłobku- mamy które stosowały tą metodę kupowały paczke pół kg wacikow na allegro i nam przynosiły 😅

Lauraa powodzenia na badaniach. U nas głownie mleko jest pożywieniem. Jedyny pewny posiłek,ktory zje to obiad- a i to nie są jakieś duże ilości. Śniadanie czy kolacja to loteria. I w nocy je 2x mleko a w dzień 4x.

Co do drzemek- od jakiegos czasu mamy już dwie. Koło 11 i o 15. Trwają róznie,tak +/- godzina.

Dziś wybija nam 9 miesiąc. Kiedy? Jak? Nie mam pojęcia 😭 Bubcia zaczęła ten dzień godzinnym oknem aktywności o 4 rano oraz płaczem i jękami od rana z bliżej nieokreślonego powodu 🙈

age.png
‹‹ 2685 2686 2687 2688 2689
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ