X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    Mój pakiet zdrowotny kosztuje mnie zawrotne 1 zł, resztę płaci pracodawca, więc żal by było nie korzystać 😅

U mnie tak samo. Za męża płacę z 200 zł chyba a ten dziad do lekarza nie chodzi 🙄 tylko luxmed w wawie jest moim zdaniem słaby. Wcześniej miałam medicover i dużo fajniej mi się z niego korzystało

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze ze 3 lata temu chodziłam tylko na nfz. Nic prywatnie. Problem jest teraz taki,ze obcinają kontrakty i innej opcji nie ma.

event.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    U mnie to A ma z pracy i wziął też dla mnie. Mam podobnie jak Nineq pakiet zdrowotny komfort plus + życiowe. Miesięcznie za naszą dwójkę wychodzi jakies 420zł. Ale duzo badań,dużo lekarzy i krótkie terminy.

Czy mm szybciej nasyca? Bubcia nigdy nie jadla dużych porcji mleka,ale podawalam jej w nocy i zjadała tylko po 90ml... Gdzie mojego zjadała 120/130.
    I dziś była pierwsza noc bez ściagania mleka- czuje sie luksusowo 😅
    Mm zapcha szybciej. Nie słyszałaś nigdy legendarnego "Twoje mleko to woda,daj mm-bedzie lepiej spać"?

event.png
  • Grzegrzula Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z tego co pamiętam to jest koszt około 300zl miesięcznie i mam całą naszą czwórkę w tym pakiecie.
    Płaci pracodawca no ale to sie liczy do przychodu także mnie to obciąża tyle co podatek, czyli tam 12% w pierwszym i 32% w drugim progu.
    Biorąc pod uwagę że właśnie praktycznie wszystkie badania robimy w luxmed lub korzystamy ze swobody leczenia to się opłaca.
    Ja nawet przy drugim porodzie korzystałam z prywatnej położnej bo sie okazało że jest w pakiecie a nie chciałam sama rodzic bo wiedziałam że Maz bedzie musial zostac ze starszą.

age.png

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Mm zapcha szybciej. Nie słyszałaś nigdy legendarnego "Twoje mleko to woda,daj mm-bedzie lepiej spać"?

Nie 😅 Wszyscy się cieszyli że karmie swoim mlekiem.
    Więc jestem ciekawa co powiedzą teraz,jak dowiedzą się że zmieniam na mm.

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Ja Wam powiem hit, bo zapisuję dzieciaki zaraz po urodzeniu do regionalnego centrum stomatologii na NFZ i młody ma wizytę w 2034 😆 akurat na podstawówkę 😆 ale córkę zapisałam po urodzeniu i ma już za dwa lata 🤣
    A to ja zapisywałam młoda na NFZ do stomatologa i mamy w październiku wizytę, więc akurat będzie z czym jechać :)
    Żebyś tylko nie zapomniała o tych wizytach 😅

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko, ja muszę dzieciaka zapisać do dentysty, bo jak zaczęły mu iść zęby to na górze zaraz będą 4. Może to dlatego tak jęczy w nocy. Teraz będę miała usprawiedliwienie na wszystkie jego płacze.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no Waszym dzieciom będą zęby wypadać a mojej dopiero wyjdą 🙈
    Mam nadzieje że nie będą jej szły wszystkie zęby na raz 😵

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    Nie no Waszym dzieciom będą zęby wypadać a mojej dopiero wyjdą 🙈
    Mam nadzieje że nie będą jej szły wszystkie zęby na raz 😵

Jedziemy wciąż na jednym wózku hahaha
    Odebrałam czapki.
    Czapka i chusta spoko, ale turban to jakieś nieporozumienie. Wygląda dosłownie jak czepek xD mała wygląda w nim jak babcia klozetowa. Napisałam do niej czy mogę to zwrócić albo wymienić, bo serio tragicznie to wygląda, coś jest nie tak z uszyciem

age.png
‹‹ 2683 2684 2685 2686 2687
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ