CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Blackapple wrote:Mój pakiet zdrowotny kosztuje mnie zawrotne 1 zł, resztę płaci pracodawca, więc żal by było nie korzystać 😅
U mnie tak samo. Za męża płacę z 200 zł chyba a ten dziad do lekarza nie chodzi 🙄 tylko luxmed w wawie jest moim zdaniem słaby. Wcześniej miałam medicover i dużo fajniej mi się z niego korzystało -
Mm zapcha szybciej. Nie słyszałaś nigdy legendarnego "Twoje mleko to woda,daj mm-bedzie lepiej spać"?Truuskaawka wrote:U mnie to A ma z pracy i wziął też dla mnie. Mam podobnie jak Nineq pakiet zdrowotny komfort plus + życiowe. Miesięcznie za naszą dwójkę wychodzi jakies 420zł. Ale duzo badań,dużo lekarzy i krótkie terminy.
Czy mm szybciej nasyca? Bubcia nigdy nie jadla dużych porcji mleka,ale podawalam jej w nocy i zjadała tylko po 90ml... Gdzie mojego zjadała 120/130.
I dziś była pierwsza noc bez ściagania mleka- czuje sie luksusowo 😅 -
U mnie z tego co pamiętam to jest koszt około 300zl miesięcznie i mam całą naszą czwórkę w tym pakiecie.
Płaci pracodawca no ale to sie liczy do przychodu także mnie to obciąża tyle co podatek, czyli tam 12% w pierwszym i 32% w drugim progu.
Biorąc pod uwagę że właśnie praktycznie wszystkie badania robimy w luxmed lub korzystamy ze swobody leczenia to się opłaca.
Ja nawet przy drugim porodzie korzystałam z prywatnej położnej bo sie okazało że jest w pakiecie a nie chciałam sama rodzic bo wiedziałam że Maz bedzie musial zostac ze starszą. -
A to ja zapisywałam młoda na NFZ do stomatologa i mamy w październiku wizytę, więc akurat będzie z czym jechaćTanashi wrote:Ja Wam powiem hit, bo zapisuję dzieciaki zaraz po urodzeniu do regionalnego centrum stomatologii na NFZ i młody ma wizytę w 2034 😆 akurat na podstawówkę 😆 ale córkę zapisałam po urodzeniu i ma już za dwa lata 🤣

Żebyś tylko nie zapomniała o tych wizytach 😅 -
Truuskaawka wrote:Nie no Waszym dzieciom będą zęby wypadać a mojej dopiero wyjdą 🙈
Mam nadzieje że nie będą jej szły wszystkie zęby na raz 😵
Jedziemy wciąż na jednym wózku hahaha
Odebrałam czapki.
Czapka i chusta spoko, ale turban to jakieś nieporozumienie. Wygląda dosłownie jak czepek xD mała wygląda w nim jak babcia klozetowa. Napisałam do niej czy mogę to zwrócić albo wymienić, bo serio tragicznie to wygląda, coś jest nie tak z uszyciem -