CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Elza, masz jakikolwiek pakiet medyczny? Ja ostatnio odkryłam swobodę leczenia w luxmed i bardzo ładna sumkę mi zwrócili, tak za pół wizyt w ciazy u ginekologa😊 a nigdy nie myślałam, że tak można jak się idzie poza pakietem. Co jest częste bo przecież wielu dobrych lekarzy nie akceptuje pakietów23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Ostatnio też dużo korzystam z tej swobody leczenia w luxmed, nawet swoją fizjo tak rozliczałam i dla dzieci też.
Teraz jak młody nam chorował i potrzebowałam, żeby go ktoś osłuchał to zamawiałam wizyte domową i był lekarz w przeciągu 3h a chyba muszą sie zjawić jakos do 6 albo 8h. I polecam zamiast jeżdżenia po tych ich placówkach.
No i nawet ten lekarz był dużo sensowniejszy niż Ci których spotkałam na Jasnogorskiej.
-
Rozumiem, pytam, bo u mnie tego nie reklamowali więc sama odkryłam, że takie coś mam w pakiecie23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Jakbyś przeczytałam warunki to byś wiedziała😅 Nie trzeba reklamy. U mnie w pzu zwracają np 90 zł za wizytę prywatną. Jak oni mnie umówią,to mam w cenie. Jak pójdę sama i ubiegam sie o zwrot ,to nie ważne ile zapłacę. Oddają tylko 90 zł.Cel95 wrote:Rozumiem, pytam, bo u mnie tego nie reklamowali więc sama odkryłam, że takie coś mam w pakiecie
Każdy ma inne warunki,w zależności od tego co przedstawiciel wynegocjował. -
Karola3xJ:D wrote:Jakbyś przeczytałam warunki to byś wiedziała😅 Nie trzeba reklamy. U mnie w pzu zwracają np 90 zł za wizytę prywatną. Jak oni mnie umówią,to mam w cenie. Jak pójdę sama i ubiegam sie o zwrot ,to nie ważne ile zapłacę. Oddają tylko 90 zł.
Każdy ma inne warunki,w zależności od tego co przedstawiciel wynegocjował.
Ja też mam PZU i jeśli ide do lekarza z ktorym mają umowe to wiadomo,za darmo.
Jak sama gdzieś prywatnie to zwracają za wizyte 80% jeśli wezme fakturę
(Moja endo to cwana jest,dobry specjalista ale kręci te prywatne wizyty na czarno. Wczoraj co byłam to w ogole tylko dla mnie przyjechała,więc nie kłóciłam sie o rachunek). -
Karola szukamy jakiejś mniejszej miejscowości od strony wschodniej i warunek jest taki, żeby była plaża, ale będziemy na pewno wypożyczać samochód i coś pozwiedzamy. Mąż wypatrzył jakieś miasteczko Avola (?) i kusi mnie tym, że tam się specjalizują w wyrobach z migdałów a ja bardzo lubię. No, ale jeszcze się nie zdecydowaliśmy na 100% i nic nie rezerwowaliśmy.
Co do tych pakietów to ja mam jakiś świat zdrowia i tam zwracają, ale bardzo różne kwoty i zależy od specjalisty, jest cała rozpiska w owu. Pamiętam, że nawet za 3 badania prenatalne mi zwrócili, co prawda tylko 80 zł, ale zawsze coś. -
Mam od kilku tygodni tak nieśpiące dziecko, że tragedia. Czekam na zmianę czasu, może zamiast 5.30 obudzi się raz 6.30 i nie ogarnie zmiany.
Pzu jak nie znajdzie mi lekarza to pozwalają na prywatną wizytę i zwracają mi całość. Tylko dentysta zniżka 30%. To dużo zależy jakie warunki wynegocjuje firma. Jak młody skończy rok to go dopisze któreś z nas, bo mają fajne opcje dla dzieci i właśnie te wizyty domowe. -
Karola3xJ:D wrote:Jakbyś przeczytałam warunki to byś wiedziała😅 Nie trzeba reklamy. U mnie w pzu zwracają np 90 zł za wizytę prywatną. Jak oni mnie umówią,to mam w cenie. Jak pójdę sama i ubiegam sie o zwrot ,to nie ważne ile zapłacę. Oddają tylko 90 zł.
Każdy ma inne warunki,w zależności od tego co przedstawiciel wynegocjował.
Właśnie nie powiem, żebym czytała dawno temu wszystko, ale to relatywnie od niedawna dodali, a dowiedziałam się bo u ginekologa babka z recepcji pytała czy chce fakturę bo dużo osób w ten sposób sobie rozlicza mając luxmed23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Ja w pracy nie mam takich luksusów. Jestem podpięta pod męża u niego. Nam wychodzi ok 500 zl miesięcznie. Jak nie wiecej już.Elza1234 wrote:A wy te pakiety macie z pracy?
Czy same opłacacie? Jakie to są koszty?
Bo ja z medicover duży pakiet miałam za 160 zł i tylko u nich mogłam mieć wizyty, zero zwrotów, mało badań, no tragedia to byla
Blackapple tam w tym rejonie nie nocowaliśmy. Byliśmy przejazdem tylko więc ciężko coś polecić. Mieliśmy tamte strony zwiedzać w tym roku.
Blackapple lubi tę wiadomość
-
Ja mam z pracy, życiowe i zdrowotne. Zdrowotne 87,70 zł, życiowe 87,98 zł. Kiedyś pracodawca sponsorował życiowy, ale teraz sami płacimy.Elza1234 wrote:A wy te pakiety macie z pracy?
Bo ja z medicover duży pakiet miałam za 160 zł i tylko u nich mogłam mieć wizyty, zero zwrotów, mało badań, no tragedia to byla
Zdrowotny mam komfort plus i dużo badań, wizyt. Całą ciążę z PZU leciałam, chyba tylko za jedne badania musiałam zapłacić. Nawet za szkołę rodzenia zwrot był. -
Elza1234 wrote:A wy te pakiety macie z pracy?
U mnie to A ma z pracy i wziął też dla mnie. Mam podobnie jak Nineq pakiet zdrowotny komfort plus + życiowe. Miesięcznie za naszą dwójkę wychodzi jakies 420zł. Ale duzo badań,dużo lekarzy i krótkie terminy.
Czy mm szybciej nasyca? Bubcia nigdy nie jadla dużych porcji mleka,ale podawalam jej w nocy i zjadała tylko po 90ml... Gdzie mojego zjadała 120/130.
I dziś była pierwsza noc bez ściagania mleka- czuje sie luksusowo 😅
Grzegrzula lubi tę wiadomość