Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 21 marca, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Dostałaś kwas w kolano? Chciaż za 500 to raczej nie
    Wizyta 200, apteka 300
    Dostałam leki przeciwzapalne, jakieś na wytwarzanie tej mazi i maść

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 21 marca, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Wizyta 200, apteka 300
    Dostałam leki przeciwzapalne, jakieś na wytwarzanie tej mazi i maść
    Ale kapa. Nogi i oczy to moje fobie zdrowotne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca, 16:00

event.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 21 marca, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ałć.

Truskawka gratulejszyn pierwsze mm za płoty

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 21 marca, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza, masz jakikolwiek pakiet medyczny? Ja ostatnio odkryłam swobodę leczenia w luxmed i bardzo ładna sumkę mi zwrócili, tak za pół wizyt w ciazy u ginekologa😊 a nigdy nie myślałam, że tak można jak się idzie poza pakietem. Co jest częste bo przecież wielu dobrych lekarzy nie akceptuje pakietów

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Grzegrzula Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio też dużo korzystam z tej swobody leczenia w luxmed, nawet swoją fizjo tak rozliczałam i dla dzieci też.
    Teraz jak młody nam chorował i potrzebowałam, żeby go ktoś osłuchał to zamawiałam wizyte domową i był lekarz w przeciągu 3h a chyba muszą sie zjawić jakos do 6 albo 8h. I polecam zamiast jeżdżenia po tych ich placówkach.
    No i nawet ten lekarz był dużo sensowniejszy niż Ci których spotkałam na Jasnogorskiej.

age.png

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 21 marca, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie Cel, u mnie w pracy tylko Medicover jest dostępny i jest do bani, zrezygnowałam z niego
    Liczę na to, że kolano się wyleczy i nie będę musiała tam wracać :)

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 21 marca, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem, pytam, bo u mnie tego nie reklamowali więc sama odkryłam, że takie coś mam w pakiecie

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png

Wysłany: 21 marca, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Rozumiem, pytam, bo u mnie tego nie reklamowali więc sama odkryłam, że takie coś mam w pakiecie
    Jakbyś przeczytałam warunki to byś wiedziała😅 Nie trzeba reklamy. U mnie w pzu zwracają np 90 zł za wizytę prywatną. Jak oni mnie umówią,to mam w cenie. Jak pójdę sama i ubiegam sie o zwrot ,to nie ważne ile zapłacę. Oddają tylko 90 zł.
    Każdy ma inne warunki,w zależności od tego co przedstawiciel wynegocjował.

event.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 21 marca, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakbyś przeczytałam warunki to byś wiedziała😅 Nie trzeba reklamy. U mnie w pzu zwracają np 90 zł za wizytę prywatną. Jak oni mnie umówią,to mam w cenie. Jak pójdę sama i ubiegam sie o zwrot ,to nie ważne ile zapłacę. Oddają tylko 90 zł.

Ja też mam PZU i jeśli ide do lekarza z ktorym mają umowe to wiadomo,za darmo.
    Jak sama gdzieś prywatnie to zwracają za wizyte 80% jeśli wezme fakturę
    (Moja endo to cwana jest,dobry specjalista ale kręci te prywatne wizyty na czarno. Wczoraj co byłam to w ogole tylko dla mnie przyjechała,więc nie kłóciłam sie o rachunek).

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 22 marca, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola szukamy jakiejś mniejszej miejscowości od strony wschodniej i warunek jest taki, żeby była plaża, ale będziemy na pewno wypożyczać samochód i coś pozwiedzamy. Mąż wypatrzył jakieś miasteczko Avola (?) i kusi mnie tym, że tam się specjalizują w wyrobach z migdałów a ja bardzo lubię. No, ale jeszcze się nie zdecydowaliśmy na 100% i nic nie rezerwowaliśmy.

Co do tych pakietów to ja mam jakiś świat zdrowia i tam zwracają, ale bardzo różne kwoty i zależy od specjalisty, jest cała rozpiska w owu. Pamiętam, że nawet za 3 badania prenatalne mi zwrócili, co prawda tylko 80 zł, ale zawsze coś.

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 22 marca, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam od kilku tygodni tak nieśpiące dziecko, że tragedia. Czekam na zmianę czasu, może zamiast 5.30 obudzi się raz 6.30 i nie ogarnie zmiany.

Pzu jak nie znajdzie mi lekarza to pozwalają na prywatną wizytę i zwracają mi całość. Tylko dentysta zniżka 30%. To dużo zależy jakie warunki wynegocjuje firma. Jak młody skończy rok to go dopisze któreś z nas, bo mają fajne opcje dla dzieci i właśnie te wizyty domowe.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 22 marca, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

Właśnie nie powiem, żebym czytała dawno temu wszystko, ale to relatywnie od niedawna dodali, a dowiedziałam się bo u ginekologa babka z recepcji pytała czy chce fakturę bo dużo osób w ten sposób sobie rozlicza mając luxmed

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 22 marca, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wy te pakiety macie z pracy?
    Czy same opłacacie? Jakie to są koszty?
    Bo ja z medicover duży pakiet miałam za 160 zł i tylko u nich mogłam mieć wizyty, zero zwrotów, mało badań, no tragedia to byla

age.png

Wysłany: 22 marca, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Bo ja z medicover duży pakiet miałam za 160 zł i tylko u nich mogłam mieć wizyty, zero zwrotów, mało badań, no tragedia to byla
    Ja w pracy nie mam takich luksusów. Jestem podpięta pod męża u niego. Nam wychodzi ok 500 zl miesięcznie. Jak nie wiecej już.

Blackapple tam w tym rejonie nie nocowaliśmy. Byliśmy przejazdem tylko więc ciężko coś polecić. Mieliśmy tamte strony zwiedzać w tym roku.

Blackapple lubi tę wiadomość

event.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 22 marca, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Ja mam z pracy, życiowe i zdrowotne. Zdrowotne 87,70 zł, życiowe 87,98 zł. Kiedyś pracodawca sponsorował życiowy, ale teraz sami płacimy.
    Zdrowotny mam komfort plus i dużo badań, wizyt. Całą ciążę z PZU leciałam, chyba tylko za jedne badania musiałam zapłacić. Nawet za szkołę rodzenia zwrot był.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 22 marca, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:

U mnie to A ma z pracy i wziął też dla mnie. Mam podobnie jak Nineq pakiet zdrowotny komfort plus + życiowe. Miesięcznie za naszą dwójkę wychodzi jakies 420zł. Ale duzo badań,dużo lekarzy i krótkie terminy.

Czy mm szybciej nasyca? Bubcia nigdy nie jadla dużych porcji mleka,ale podawalam jej w nocy i zjadała tylko po 90ml... Gdzie mojego zjadała 120/130.
    I dziś była pierwsza noc bez ściagania mleka- czuje sie luksusowo 😅

Grzegrzula lubi tę wiadomość

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 22 marca, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde to my totalnie bez żadnych pakietów, jak stare baby załatwiamy 90% na NFZ 😆

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 22 marca, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój pakiet zdrowotny kosztuje mnie zawrotne 1 zł, resztę płaci pracodawca, więc żal by było nie korzystać 😅

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 22 marca, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Kurde to my totalnie bez żadnych pakietów, jak stare baby załatwiamy 90% na NFZ 😆
    Ja również xd 🤣
    Ale no u mnie ten pakiet jest zbyt drogi i zbyt beznadziejny

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 22 marca, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam powiem hit, bo zapisuję dzieciaki zaraz po urodzeniu do regionalnego centrum stomatologii na NFZ i młody ma wizytę w 2034 😆 akurat na podstawówkę 😆 ale córkę zapisałam po urodzeniu i ma już za dwa lata 🤣

age.png
‹‹ 2684 2685 2686 2687 2688 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ