X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Annabit ja to mogę wyjść tak od 9 do 15/16 więc i tak nieźle xD

Ale nie narzekam, bo odkąd rozszerzamy dietę to po 4h mogę wyjść i dzięki tym wyjściom jestem lepsza Mama z lepsza energia, uwielbiam iść na basen czy spotkać się nawet jeszcze potem na kawę

No moi znajomi i mąż pracują do 17, więc jedyna opcja wyjścia to jednak wieczór. No właśnie o to chodzi, ja potrzebuję czasem wyjść i uwolnić głowę żeby mieć cierpliwość do tego łobuza. Nawet na siłkę ciężko mi wyskoczyć na zajęcia grupowe, bo na 19:30 się nie wyrobię, więc zostają mi tylko te o 20:30…
    Tak wiem, są mamy które w ogóle nie wychodzą i żyją 🙃

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:

To ja,zgłaszam się 🤣
    Dziś byłam u endokrynologa. Z Bubcią. Leżałam na kozetce i robiła mi usg tarczycy a dziecko siedziało mi na brzuchu 🙈

Moje dziecko,ktore chodzi spać o 21- od 10 minut już śpi. Czy to oznacza że jutro dzień zaczniemy o 5? 🫣

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogółem sobie tłumaczę, że to Maluszek i po prostu potrzebuje Mamy

Zwykle zaczynam noc rozczulając się jak się tuli i spi sobie, a kończę połamana ale też trochę cos śpię haha

U nas są już 4 zabki. Przy okazji gratulacje pierwszych ząbków!
    Są czasem marudy na zęby, ale uśmiechów tyle, że wynagradzają w 100%

Truskawka mi waga mi spada może o pół kilo na długi okres czasu. A chodzę na multum spacerów, jem zdrowo, teraz także basen wpada. Dziś przeszłam pieszo 8km i to taki standard z wózkiem. Kurde 5kg by mi starczylo, a nie da się..
    Ale jak się denerwuje to myślę, ile to ciało dało rady. Karmienie/kpi plus gorszy sen to wysiłek dla organizmu, a tu człowiek jeszcze aktywny no i nie bierze leków, które pomagały 😄

Dzięki za polecajki, ja często bazuje na Waszych opiniach. Z engeli jestem mega zadowolona, nawet jej wzięłam na wiosnę wiekszy bo mi wyrosla z tego 62/68, ale jak będzie cieplej to przyda się coś lżejszego.

Tesciowie nas trochę zaskoczyli, biorą nas w wakacje nad morze w super miejsce. Co jako musi have dla Malucha rocznego polecacie nad polskie morze? Środek wakacji więc jest szansa na pogodę 😅

I co takim maluchom pakujecie np na plażę? Tam jest dobrej jakości kuchnia więc liczę, że ze śniadania i kolacji sobie coś na spokojnie zje, dla dzieci osobno mają dania. Mi do głowy zawsze przychodzi jajo, warzywa, owoc, chlebek, ale może czymś mnie zainspirujecie, na pewno nie chce siedzieć i pół dnia na wyjeździe robić jedzenia, ale też dać coś wartościowego.

Jaka dobra odzież z ochroną UV polecacie i stroje kąpielowe?

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zdrowiejcie. Grzegrzula oby z małym było wszystko w porządku.
    Anabbit ja wychodzę od czasu do czasu, mam pomoc, a i tak mam zero cierpliwości. Za to dla równowagi do lekarzy również chodzę tak jak Truskawka 🫣 Od jakiegoś czasu opieka dla małej znajduje się tylko wtedy kiedy ktoś sobie wymyśli, że wpadnie, a nie gdy ja naprawdę potrzebuje iść do lekarza czy gdzieś tam. I mam świadomość, że to moje dziecko i nikt nie musi się nim zajmować, ale trochę mi przykro, że słyszę, że mogę liczyć na pomoc w każdej chwili, a jestem zbywana non stop. Już się nie proszę, ale wolałabym żeby się przyznali, że mała jest już zbyt wymagająca i że ktoś nie chce z nią siedzieć. Ja się kompletnie z tym zgadzam, ale po co tak zwodzić ludzi 🥲 W szczególności, że wcześniej naprawdę miałam tę pomoc dość często, nawet bez proszenia z mojej strony, a teraz wszyscy po kolei się wycofują. Choć nie dziwię się, bo ostatnio mała naprawdę daje czadu i sami mamy ochotę wyjść z domu.
    Truskawka nawet jeśli dzień zaczniecie o 5 to zazdroszczę 😆 U nas 5 to luksus. Z reguły startujemy o 4. Wczoraj na przykład od 1 nie było już spania choć poszła spać o 20. Generalnie mamy wesoło i raczej nie sypiamy 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 20:03

• Blondi29 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel podłączam się pod prośbę o polecenia. My wyjeżdżamy na urodziny małej nad morze i też muszę się w coś zaopatrzeć, ale nigdy nie byłam nigdzie z takim małym dzieckiem. Rok temu pojechaliśmy w sierpniu, ale to był taki dzidziuś, że nie myślałam o plażowaniu i brałam to samo co do domu 😆

• Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    No moi znajomi i mąż pracują do 17, więc jedyna opcja wyjścia to jednak wieczór. No właśnie o to chodzi, ja potrzebuję czasem wyjść i uwolnić głowę żeby mieć cierpliwość do tego łobuza. Nawet na siłkę ciężko mi wyskoczyć na zajęcia grupowe, bo na 19:30 się nie wyrobię, więc zostają mi tylko te o 20:30…

U nas w nocy jest poszukiwanie Mamy gdy się obudzi. Mąż zawsze buja, glaska, roznawia,nic to nie daje musze być ja bo inaczej się rozbudzi i płacze

Więc gdyby nie zawiła sytuacja to bym w ogóle nie wyszła, weekendy odpadają bo Mąż na uczelni, chociaż sobie ostatnio dogaduje tak, że ma wszystko w jeden dzień, a drugi ma wolny

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młody dzisiaj zasnął na nockę o 18.40, wyczuwam rozpoczęcie weekendu jutro o 5 rano 🤡 no ale leciał dzisiaj na 1 drzemce (wprawdzie prawie 2h), którą skończył o 12… Wiem, że za budzenie dziecka idzie się do piekła, ale kurde chyba max po 1h będę go budzić, bo jak nie prześpi się drugi raz to jest jakiś armagedon w 2 połowie dnia 😵‍💫😵‍💫

Mm w smaku są obrzydliwe, próbowałam każdego jednego, które pił młody xD sam zapach jest już taki sobie, chyba taki w miarę akceptowalny miał laktowit.

Co do ubierania to w takie dni jak dzisiaj, czyli jak było jakieś 11-12 stopni to ubieram mu kurtce na polarowe podszewce, fajna ze smyka, na dodatek trafiłam wtedy na jakieś turbo wyprzedaże i kosztowała 30zł 😅 mam też jakąś kamizelkę, ale miał ubraną może raz.

W ogóle w ciągu ostatnich 2 dni nabił sobie więcej siniaków niż przez te 9 miesięcy… no chłop się tak rozbija, że już nie wiem jak nad tym zapanować. Wczoraj walnął się o uchwyt z szuflady w brew - dzisiaj ma tam siniaka. Dzisiaj tak wywijał na przewijaku, że walnął się w skroń - aż do krwi przeciął kawałek skóry. Do kompletu przytrzasnął sobie paluchy szufladą…. Jutro mają przyjść te zabezpieczenia na magnes, ma któraś, spoko działają?

I serio podziwiam Was wszystkie za te kp i kpi. Nam nie poszło, bo myślę, że źle zaczęliśmy, ja też nie miałam za dużej wiedzy w tym temacie i podeszłam trochę na zasadzie „jak się uda to się uda, a jak nie to nie”, pociągnęłam temat do wizyty popołogowej. Mleka miałam jakieś śmieszne minimalne ilości, młody się wiecznie nienajadał, koniec końców dostawał już tylko na uspokojenie się 😵‍💫 z perspektywy czasu dla mnie też po prostu nie było to „przyjemne”. Robiłam to przez ten czas dla niego, ale mnie i czasem bolało i w ogóle całe to doświadczenie sensoryczne mnie trochę przerastało.
    To całkiem ciekawe, bo jak powtarzałam, że jak poród to tylko cc i kp totalnie nie, to jak mi się pozmieniało i stwierdziłam, że spróbuję i jednego i drugiego to ani jedno ani drugie nie wyszło xD jak zmienianie odpowiedzi na teście w ostatniej chwili z dobrych na złe xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 20:10

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka, podziwiam.. ja też jestem zdania, że może są Mamy, które nie wychodzą i dają radę, ale nie zaliczam się do tego grona i te 3 razy w tygodniu na 3,4h mi dużo dały także w kwestii kręgosłupa, basen mocno pomaga i cxuje takie jakby rozciągnięcie porządne

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk myślę, że brak kp ocenia chyba tylko ktoś komu to poszło za pstryknięciem palca i myśli, że jest tak u każdego

Pamiętam te konsultacje z cdl, dreniki sns, power pumping w nocy i inne cuda na kiju, było to mega obciążające i nie oceniam nikogo kto nie ma na to siły... dziwię się, że mój organizm ogarnął i nie padł z wyczerpania

My mamy taką bluzę polarowa z lidla, ale miałam wrażenie, że zgrzac się w tym łatwiej niż w tym kombinezonie z merino mimo wszystko

U nas zabezpieczenia na kontakty i kanty zostały od razu zauważone i dzięki nim te wspaniale miejsca budzą większe zainteresowanie..

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Kkk myślę, że brak kp ocenia chyba tylko ktoś komu to poszło za pstryknięciem palca i myśli, że jest tak u każdego

Pamiętam te konsultacje z cdl, dreniki sns, power pumping w nocy i inne cuda na kiju, było to mega obciążające i nie oceniam nikogo kto nie ma na to siły... dziwię się, że mój organizm ogarnął i nie padł z wyczerpania

My mamy taką bluzę polarowa z lidla, ale miałam wrażenie, że zgrzac się w tym łatwiej niż w tym kombinezonie z merino mimo wszystko

U nas zabezpieczenia na kontakty i kanty zostały od razu zauważone i dzięki nim te wspaniale miejsca budzą większe zainteresowanie..

No właśnie kontakty i kanty mamy zabezpieczone i się nimi nie interesuje, za to odkrył, że super się trzaska szufladami - których nie zabezpieczyliśmy 🤡

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam parę razy na plaży z dziećmi ,w swoim życiu. W sumie to spoko miec kapelusz z osłoną karku, majtki about splash,krem z filtrem ,namiocik plażowy, laczki i dużą butelkę z wodą do opłukania. Chyba nic więcej. Plażowanie z małym dzieckiem to jakieś dwa wyjścia dziennie,po godzinie czy dwie . O ile nie bedzie się bało wody/piasku😅

Cel95 lubi tę wiadomość

event.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Ja bylam parę razy na plaży z dziećmi ,w swoim życiu. W sumie to spoko miec kapelusz z osłoną karku, majtki about splash,krem z filtrem ,namiocik plażowy, laczki i dużą butelkę z wodą do opłukania. Chyba nic więcej. Plażowanie z małym dzieckiem to jakieś dwa wyjścia dziennie,po godzinie czy dwie . O ile nie bedzie się bało wody/piasku😅
    Musiałam wygooglować co to są te majtki 😅 bo nie znałam ich, na basen kupuję małej pampers do wody
    Nie słyszałam o istnieniu takich gaci

My też Cel jedziemy nad morze w lipcu, ale jakoś jeszcze nie umiem się skupić nad myśleniem o tych rzeczach. Ale kupiłam jej ładnych parę ubranek w hm ostatnio, wszystkie w truskawki 🙈 ale fajne promki były

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Musiałam wygooglować co to są te majtki 😅 bo nie znałam ich, na basen kupuję małej pampers do wody
    Nie słyszałam o istnieniu takich gaci

My też Cel jedziemy nad morze w lipcu, ale jakoś jeszcze nie umiem się skupić nad myśleniem o tych rzeczach. Ale kupiłam jej ładnych parę ubranek w hm ostatnio, wszystkie w truskawki 🙈 ale fajne promki były

My też jedziemy nad morze w lipcu 😀
    Gdzie Wy jedziecie?

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    My też jedziemy nad morze w lipcu 😀
    Gdzie Wy jedziecie?
    Ustronie Morskie
    Jeździmy tam co roku od 7 lat 😅 tylko nocleg zmieniliśmy, bo tamten za mały żeby z dzieckiem
    A wy?

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Ustronie Morskie
    Jeździmy tam co roku od 7 lat 😅 tylko nocleg zmieniliśmy, bo tamten za mały żeby z dzieckiem
    A wy?

My pod Gdańskiem,mamy zaproszenie do partnera mojej mamy. Ale pewnie będziemy poruszać się ogólnie po trójmieście.

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza tylko,ze ja wole te zapinane https://www.amazon.ca/-/fr/Splash-About-Couche-anti-fuite-r%C3%A9glable/dp/B08JVGVWZ4

W tym z nogawkami bardo piach obciera. I ciężko je ściągnąć albo ubrać na wilgotną skórę. W ogóle lubię te rozpinane gacie do wody. Mega wygodne. Mam jeszcze z Bambino mio i Tots Bots. Tez są fajne.

event.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam wcześniej obejrzeć instrukcję składania namiotu plażowego - co się mój mąż nawkurwial to jego 😆 ale serio nie jest to zbyt intuicyjne 🤣

age.png
‹‹ 2680 2681 2682 2683 2684
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ