Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 24 marca, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Z odstawieniem od piersi/smoczka jest to samo. Musisz być konsekwentna bo inaczej wracasz ciągle do punktu wyjścia. Dziecko musi wiedzieć,ze płacz niczego nie zmieni. Musi zapomnieć.

Teoretycznie wiem. Nie jedno dziecko odsmoczkowałam w żłobku.
    Ale tu mam myślenie- nie chce zagłodzić dziecka 🙈 I jednak inaczej,jak to własne dziecko tak płacze...
    Na jakiś miesiąc mam jeszcze mrożonki. Ale boje sie,że zakończe odciągać,mrożonki się skończą i będzie draka z tym mm.

Elza ja też musze odsmoczkować. Ale musze to przełożyć,nie wszystko na raz. Jak uporam sie z przejściem na mm to może wtedy. Do roczku na pewno chce jej zakończyć smoczkowanie.

Anabbit super firma nie ma co. Szkoda że nie można wystawić opinii na Google,bo na insta zawsze moze sobie usunąć 🫤
    Miało być wysłanie paczki dziś,miała wysłać mi zdjecia czapek a wszedzie cisza 😒

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 24 marca, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie juz zamówiłam duży k18 do włosów na wielkanoc. Dzieci dostaną słodycze 😅 Jest jeden budżet. Ja biorę z niego jakieś 3/4 ,za resztę kupię słodkie, które im zjem😅

Nas czeka komunia w Uk i roczek i chrzest... Plus jakieś wczasy,parę długich weekendów i ten głupi remont. Może jak dobrze w krzakach poszukam.to znajdę banknoty? Może bylam grzeczna i zajączek mnie doceni?
    Ja od tego braku snu juz bredzę😅

event.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 24 marca, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola mój mąż nam ostatnio zrobił takiego zajączka, bo przy przeprowadzce znalazł 10 tys które skitrał 2 lata temu xD no ale najpierw trzeba schować i zapomnieć xdd M też mamy komunię, ale akurat w neokatechumenacie i rodzice zażyczyli sobie wyłacznie prezenty związane z wiarą, żadnych kopert, tv i playstation

age.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 24 marca, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam na początku maja komunię córki. Na ten moment do kupienia pozostał jakiś ciuch dla mnie, swoją drogą nie mam koncepcji jak się ubrać i coś do ubrania dla Julka. Reszta ogarnięta. 💪

⏸️09.10.2024
    🤱💙17.06.2025💙

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 21.08.2016 💓
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 25 marca, 01:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojego meza jest twdycja szukania jajek z czekolady w ogródku. Ja np tego nie praktykowałam no ale już praktykuje. Takze rano dziecko wstaje i szuka słodyczy w krzakach

To w Niemczech tak jest też

U mnie też nie było tradycji prezentów na Zajączka i zapominam o tym, ale u Męża jest i dopiero od 11 lat też ja z tego względu praktykujemy, ale to raczej symbolicznie bardzo

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 25 marca, 01:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jak nie będzie apetytu to chyba będę musiała biec do lekarza i to pilnie

Nawet 2 jedynki na raz go nie zepsuły, czasem sobie tylko zapomni o mleku na dłużej niż te 3,4h jak gdzieś wychodzimy i jest ciekawie

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 25 marca, 01:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi to nie dziwią Twoje zakupy, jak dla Męża to parę groszy do skitrania i zapomnienia xD Ja tak czasem znajdę, ale niestety nie 10 tys, a bardziej 10zł, byłoby miło jednak znaleźć 10k😅

Truskawka rozumiem Cię.. to mega ciężkie. Ja przekładam rezonans głowy bo nie wiem jak miałabym nie karmić Małej 12h i przetrwać nocke bez karmienia, chyba będę musiała zrobić wcześniej test z butelka i liczyć, że w lipcu już to przejdzie
    A powinnam ten rezonans zrobić w sumie to już dawno. Ale chyba im większe dziecko tym lepiej po tym kontraście i nie trzeba robić aż 24h przerwy? Muszę to skonsultować z pediatrą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca, 01:11

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 25 marca, 01:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już myślę o tych wakacjach, w sumie bardzo miło i fajnie wyszło, że Tesciowie nagle z tym wyskoczyli.

Miejsce jest jakieś ze spa i koło plaży dosłownie więc super i już z listy Karoli co się przyda muszę ten strój ogarnąć, a namiot o którym pisałam zamówiłam więc liczę, że będzie tak fajny jak się wydawał

Może wcześniej uda się nam wyskoczyć też gdzieś w góry itp

Zawsze robiłam większość wyjazdów za granicę, ale jakoś logistycznie mnie nie ciągnie teraz, za rok prędzej Jak obczajalam miejscówkę nad morzem to trochę się zszokowałam jakie są ceny w Polsce, z 2x więcej niż Grecja, Włochy za równie udany standard. Chociaż w sumie porównuje sierpień z miesiącami poza sezonem więc może tu jest klucz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca, 01:24

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 25 marca, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na razie nie myślimy o odmoczkowaniu, bo mała używa go głównie do gryzienia jak jest zła i do zaśnięcia więc myślę, że to nie jest jakoś mega dużo, a w obecnej sytuacji nie wiem jak miałabym jeszcze to ogarnąć. I tak przeraża mnie odstawienie jej butelki.
    Anabbit u nas mała na zęby zawsze miała czerwone policzki i wysypkę na brodzie i w okolicy pieluszkowej. Jak to widzę to już wiem, że w ciągu 2/3 dni zobaczę ząb i faktycznie tak było. Ona dopiero teraz przy jednym miała rozpulchnione dziąsło, a wcześniej jakoś albo tego nie zakodowałam, albo przebiły się tak szybko, że nie było tego widać.
    Cel a co u was z tym jedzeniem? Ile to trwa? Może ma jakiś skok? To pierwszy raz taka sytuacja? Dzieci czasem nie chcą jeść za dużo. Moja mała potrafi nie jeść prawie nic przez kilka dni i potem nadrabia.
    Mamy dziewczynek - czy już macie pierwsze kucyki? 🫣 U nas udaje się już zrobić mini kitkę i serce mi się rozpływa jak na to patrzę 😍❤️ A jak się wkurza to wygląda jak te dzidziusie z bajek więc już w ogóle sram tęczą 😅

• Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 25 marca, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Ja już myślę o tych wakacjach, w sumie bardzo miło i fajnie wyszło, że Tesciowie nagle z tym wyskoczyli.

Miejsce jest jakieś ze spa i koło plaży dosłownie więc super i już z listy Karoli co się przyda muszę ten strój ogarnąć, a namiot o którym pisałam zamówiłam więc liczę, że będzie tak fajny jak się wydawał

Może wcześniej uda się nam wyskoczyć też gdzieś w góry itp

Zawsze robiłam większość wyjazdów za granicę, ale jakoś logistycznie mnie nie ciągnie teraz, za rok prędzej Jak obczajalam miejscówkę nad morzem to trochę się zszokowałam jakie są ceny w Polsce, z 2x więcej niż Grecja, Włochy za równie udany standard. Chociaż w sumie porównuje sierpień z miesiącami poza sezonem więc może tu jest klucz
    Z cenami w Pl to jest kosmos. Ja za tydzień na Cyprze wydałam 2300 zł (loty,nocleg i auto). W pl Tyle dasz na weekend w górach czy nad morzem

event.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 25 marca, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała odsmoczkować tylko nie wiem jak się za to zabrać. W ciągu dnia nie dajemy chyba że wielką histeria. Ale przez to budzi się często w nocy, bo wypadnie smoczek, szuka, czasem się uda, a jak nie to płacze.
    Zazdro tych kucyków. Mój młody ma dłuższe włosy na czubku głowy. Wiecie jak wygląda?
    Jak ten dzieciak: https://ibb.co/8CjKGYZ
    Robi mu się taki fisioł😅

Elza jak spanko? U nas 3x wstawanie, ale pobudka 5:30😶‍🌫️

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 25 marca, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel ale nie myśl że to norma jbc 🤣 on wtedy dużo wypłacał w gotówce majstrom i wypłacił coś na zapas i zapomniał. Na co dzień nie szasta takim hajsem lekką ręką 🤣

Kameleon dał mi pospac do 7:15. Ostatnio spałam tak długo nie wiem kiedy 😅

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 25 marca, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczcie na te przyszłe kitki szydełkiem.zuzy na Instagramie jbc. Nie taki scam jak turbany xD już zamawiałam u niej i zawsze wszystko ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca, 07:42

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 25 marca, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Ja bym chciała odsmoczkować tylko nie wiem jak się za to zabrać. W ciągu dnia nie dajemy chyba że wielką histeria. Ale przez to budzi się często w nocy, bo wypadnie smoczek, szuka, czasem się uda, a jak nie to płacze.
    Zazdro tych kucyków. Mój młody ma dłuższe włosy na czubku głowy. Wiecie jak wygląda?
    Jak ten dzieciak: https://ibb.co/8CjKGYZ
    Robi mu się taki fisioł😅

Elza jak spanko? U nas 3x wstawanie, ale pobudka 5:30😶‍🌫️
    Ja dzisiaj idę prosto do kibelka xd
    Spala do 6, z jedną pobudka kiedy ja zabrałam na łóżko do siebie, nawet nie jadła w nocy 🙈
    Z tej radości mąż miał gotowe śniadanie jak wrócił z nocki XD

Moja koleżanka odcięła w smoczki czubek i jej dziecko się wkurzało na ten smoczek, tydzień i sie oduczyła. Ale to jest jednostka dość spokojna i ułożona wiec ja się nie sugeruję tym, bo i nas na pewno tak łatwo nie będzie

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 25 marca, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kitki nie mamy
    Włosy się rzuciły w końcu na tą jej główkę, ale są turbo cienkie, nie mam jak złapać gumka
    Także nadal czekam :(

Dziś nam stuknęło 9 miesięcy
    Kiedy? Jak? 🥹🥹

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 25 marca, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z cenami w Pl to jest kosmos. Ja za tydzień na Cyprze wydałam 2300 zł (loty,nocleg i auto). W pl Tyle dasz na weekend w górach czy nad morzem

Łooo mega tanio, ale to rozumiem w przeliczeniu na osobę?

Ja kiedyś umiałam tanio podróżować, bardzo dużo wycieczek zrobiłam w dobrej cenie, potem się rozleniwiłam i rezerwowałam już z myślą o wygodzie

No widzę, że nad morzem w sezonie to za tyle Karola byś miała 3 noce dla 2+1 lub 2+2🤪🤪

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 25 marca, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do jedzenia to u nas teraz blw wg nie istnieje
    Od paru dni mloda jedzenie tylko i wyłącznie wyrzuca na podłogę
    Proponuje jej kawałki przy każdym z trzech posiłków, ale czasem to już mnie *uj strzela, bo mam tyle sprzątania mimo maty, że szkoda gadać. Śmieje się że mam jakąś kulomiotke w domu bo rzuca tak daleko że na dywan trafia
    Dobrze że chociaż je to co jej podam.
    Ale no grawitacja wleciała u nas na grubo,

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 25 marca, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ceny nad polskim morzem są chore xd chciałam się wybrać chociaż na weekend, ale chyba sobie darujemy, taras ma pierwszeństwo finansowe 😆 Ale ja po przeprowadzce czuję się jak na permanentnych wakacjach, zmywam naczynia, a pod okno podchodzi mi codziennie pięć sarenek, nad głową latają żurawie, a w ogrodzie wczoraj obserwowalysmy z córką pliszkę i rudzika. Brakuje tylko królewny Śnieżki 🫣🤣

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 25 marca, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi, u nas wszystko ok z apetytem, chodziło mi o to, że gdyby tfu coś się stało to bym się bardzo martwiła. Nieważne co się dzieje,apetyt jest obecny😄

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 25 marca, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Ja dzisiaj idę prosto do kibelka xd
    Spala do 6, z jedną pobudka kiedy ja zabrałam na łóżko do siebie, nawet nie jadła w nocy 🙈
    Z tej radości mąż miał gotowe śniadanie jak wrócił z nocki XD

Moja koleżanka odcięła w smoczki czubek i jej dziecko się wkurzało na ten smoczek, tydzień i sie oduczyła. Ale to jest jednostka dość spokojna i ułożona wiec ja się nie sugeruję tym, bo i nas na pewno tak łatwo nie będzie
    Zazdroszczę 😅u mojego już pierwsza drzemka od 8:30 leci. Usnął mi na kolanach. Bez smoczka 🫢odłożyłam do łóżka to się bulwersował, ale przysnął.

My za Grecję płacimy więcej, ale to allin + dokupiliśmy pokój od strony plaży + ubezpieczenie. Pierwszy wyjazd z dzieckiem więc wolę mieć wybór jedzenia dla niego. Poza tym nie wiem jak będzie się zachowywał i nie chcę się stresować transportem do hotelu, czy tym jedzeniem itd. Jakbyśmy lecieli we dwoje to zupełnie inna sprawa. Jak teraz młody będzie do ogarnięcia to kolejne wyjazdy pewnie sami zorganizujemy.

Elza1234 lubi tę wiadomość

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
‹‹ 2692 2693 2694 2695 2696 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowy rok - Nowy plan na świadomą ciążę. Kluczowe 90 dni przed poczęciem czyli jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ