CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Zdecydowanie! Moja córka też miała...i kolejny raz to przerabiam, a do pakietu mamy też na ryż, kukurydzę i owies póki co to są pewne alergie u niego.Karola3xJ:D wrote:Asoun alergia na ziemniaki to coś totalnie do dupy.
Co do upadków jeszcze, jak córka miala półtora roku to spadłam z nią ze schodów. Wyleciała mi z rąk i odbijała się od tych schodów głową. Dosłownie miała wgniecenia. Pojechałam z nią na SOR, a lekarz tłumaczył mi, że dzieci są tak plastyczne, że na luzie nic nie powinno się stać. Bardziej zmartwili się tam mną, bo miałam pogruchotane plecy, wzdłuż kręgosłupa wszystko sine.⏸️09.10.2024
🤱💙17.06.2025💙
⏸️ 08.12.2015
🤱💓 21.08.2016 💓 -
Asiun współczuję wam tych alergii. A córka chyba z tego wyrosła, tak? Czy mi się pomyliło? Dużo tych historii na wątku i nie pamiętam dobrze. Z tym upadkiem to też miałyście na pewno mnóstwo stresu. Ale to prawda, dzieci niby są plastyczne i ciężko jest im zrobić sobie krzywdę.
Elza właśnie planowałam iść jakiś miesiąc temu, ale pediatra mi ją obejrzała przy okazji i powiedziała, że mała ma jeszcze czas i żeby na razie obserwować. Teraz się chyba zdecyduje. Właśnie robię rozeznanie. Choć moja koleżanka będąca logopedą niby twierdzi, że wszystko w porządku, ale ona nie ma jeszcze długiego stażu 😅 -
Tak, córce wszystko minęło. Najdłużej u niej trzymała się alergia na ryż, bo zaczęła go tolerować około 5rz. A alergia na ziemnia i ryż właśnie objawia się u małego identycznie jak u córki, czyli mega gigantyczne cofki takie nie do ogarnięcia, że dzieciak płacze ze strachu. Tak myślę, że to bardziej jakiś problem z przetrawieniem skrobi niż alergia sama w sobie 🤷Blondi29 wrote:Asiun współczuję wam tych alergii. A córka chyba z tego wyrosła, tak? Czy mi się pomyliło? Dużo tych historii na wątku i nie pamiętam dobrze. Z tym upadkiem to też miałyście na pewno mnóstwo stresu. Ale to prawda, dzieci niby są plastyczne i ciężko jest im zrobić sobie krzywdę.
Elza właśnie planowałam iść jakiś miesiąc temu, ale pediatra mi ją obejrzała przy okazji i powiedziała, że mała ma jeszcze czas i żeby na razie obserwować. Teraz się chyba zdecyduje. Właśnie robię rozeznanie. Choć moja koleżanka będąca logopedą niby twierdzi, że wszystko w porządku, ale ona nie ma jeszcze długiego stażu 😅⏸️09.10.2024
🤱💙17.06.2025💙
⏸️ 08.12.2015
🤱💓 21.08.2016 💓 -
Ojezu tak, zgadzam sięKarola3xJ:D wrote:Asoun alergia na ziemniaki to coś totalnie do dupy.
Jakbym nie mogła jeść ziemniaków to moje życie byłoby smutne
gdzie by były moje piątki dzień frytek?
Karola słodkości masz w domu od rana
Ja ostatnio się tak rozpływam nad młoda że aż mi łzy same do oczu się nalewają z rozczulenia
Nineq - nasze spanie trwało 3 dni
Dzisiaj już miałam 8 pobudek
-
Lubię ziemniaki i wyroby z ziemniaków. Mój K. to już w ogóle ziemniaki i kluski wszystkie.
Elza 😅zawsze to 3 dni snu. Trzymam kciuki, żeby jej się odmieniło. U mnie dziś 4x, 5:30 pobudka i dospał w łóżku do 6:30😅
Elza1234 lubi tę wiadomość
-
Wiem, że się tak nie porównuje i że to trochę chamskie, ale w ogóle nie chce tak zabrzmieć. Natomiast dałabym się pokroić za te wasze pobudki o 5:00 i później 😅 My o wstajemy 3:30-4:00 od dłuższego czasu i nie ma opcji żeby to zmienić. Wcześniej spała do 5:00/6:00, a teraz się przestawiła. Testowaliśmy różne pory, ale ona wstaje zawsze o tej samej porze, niezależnie od tego czy pójdzie spać o 18:00,19,:00,20:00 czy 22:00. Oczywiście pobudki mamy często 😆
-
Pozostaje trzymać kciuki że nie ogarnie zmiany czasu w weekendBlondi29 wrote:Wiem, że się tak nie porównuje i że to trochę chamskie, ale w ogóle nie chce tak zabrzmieć. Natomiast dałabym się pokroić za te wasze pobudki o 5:00 i później 😅 My o wstajemy 3:30-4:00 od dłuższego czasu i nie ma opcji żeby to zmienić. Wcześniej spała do 5:00/6:00, a teraz się przestawiła. Testowaliśmy różne pory, ale ona wstaje zawsze o tej samej porze, niezależnie od tego czy pójdzie spać o 18:00,19,:00,20:00 czy 22:00. Oczywiście pobudki mamy często 😆
i zacznie spać ci do 5 🙈
Blondi29 lubi tę wiadomość
-
Właśnie miałam to samo pisać 😅 ja na to liczę. Mój kiedyś wstał o 7. Im starszy tym ta pora zaczęła się przesuwać na 6-6:30. A teraz już z miesiąc 5:30. Widać, że chce dalej spać, ale nie może, wstaje i na nas się gapi. Tylko nie ważne o której też pójdzie spać, nadal pobudka o tej samej. Nawet jak ma w dzień mniej spania.Elza1234 wrote:Pozostaje trzymać kciuki że nie ogarnie zmiany czasu w weekend
i zacznie spać ci do 5 🙈 -
Spanie ma po cioci Karolince🤣Blondi29 wrote:Wiem, że się tak nie porównuje i że to trochę chamskie, ale w ogóle nie chce tak zabrzmieć. Natomiast dałabym się pokroić za te wasze pobudki o 5:00 i później 😅 My o wstajemy 3:30-4:00 od dłuższego czasu i nie ma opcji żeby to zmienić. Wcześniej spała do 5:00/6:00, a teraz się przestawiła. Testowaliśmy różne pory, ale ona wstaje zawsze o tej samej porze, niezależnie od tego czy pójdzie spać o 18:00,19,:00,20:00 czy 22:00. Oczywiście pobudki mamy często 😆
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca, 09:57
Blondi29 lubi tę wiadomość
-
Blondi tak na serio to ona jest zbyt nakręcona. I co za tym idzie przemęczona.Musisz gdzieś z nią iść. Mój syn taki był,od niemowlaka bylo widać to adhd. Teraz jest tyle możliwości. Osteopata,jakiś fizjo,masaże dla niemowląt,terapie si. Jest gdzieś uderzać.
-
Karola właśnie czekam na termin do osteopaty, ale ta polecana ma zamknięty grafik więc czekam aż coś się zwolni. Do fizjo z nią poszłam znowu mimo, że nie ma wskazań. Ja ciągle drążę, ale każdy szybko gasi moje zapędy twierdząc, że ona jest żywiołowym dzieckiem i że sobie wymyślam. Czuję się ciągle spuszczana na bambus, bo przychodzi młoda i mówi, że dziecko jej krzyczy i nie śpi. Mam nawet tę aplikację Napper żeby skrupulatnie zapisywać pory snu i wszystkie pobudki. Pokazuję każdemu specjaliście to mówi, że dzieci tak mają. No widziałam trochę dzieci w życiu i też mi się wydaje, że ma jakieś problemy i dobrze by było gdyby ktoś mi w końcu powiedział jak jej pomóc. Ona non stop aż cała chodzi, widać, że potrzebuje wyciszenia. Z drugiej strony nie przejawia takich typowych cech dla niemowląt ze spektrum (przynajmniej tyle co czytałam, bo nie mam wybitnego doświadczenia) więc może faktycznie doszukuje się na siłę. Nie wiem, trudne się wylosowało 🫣
-
Ja czasem dłużej śpię 🫢Blondi29 wrote:Tak właśnie jest. Czaaaaaasem dobije do 10, ale to z raz w miesiącu może. Tak to ten sen nocny wychodzi nam 7/8 godzin i albo zrobi jedną dłuższą drzemkę, albo mikrodrzemki, ale to sumarycznie godzinka do półtorej w ciągu dnia.
-
U nas niezależnie od wszystkiego wybija 18 czas iść spać, czekam na zmianę czasu gdy to będzie 19:P a pobudka o 7 zamiast 6
19-7 brzmi super jeżeli tylko jeszcze by się dało wrócić chociaż do północy do łóżeczkaWiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca, 14:40
23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨