CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Zdecydowanie! Moja córka też miała...i kolejny raz to przerabiam, a do pakietu mamy też na ryż, kukurydzę i owies póki co to są pewne alergie u niego.Karola3xJ:D wrote:Asoun alergia na ziemniaki to coś totalnie do dupy.
Co do upadków jeszcze, jak córka miala półtora roku to spadłam z nią ze schodów. Wyleciała mi z rąk i odbijała się od tych schodów głową. Dosłownie miała wgniecenia. Pojechałam z nią na SOR, a lekarz tłumaczył mi, że dzieci są tak plastyczne, że na luzie nic nie powinno się stać. Bardziej zmartwili się tam mną, bo miałam pogruchotane plecy, wzdłuż kręgosłupa wszystko sine.⏸️09.10.2024
🤱💙17.06.2025💙
⏸️ 08.12.2015
🤱💓 21.08.2016 💓 -
Asiun współczuję wam tych alergii. A córka chyba z tego wyrosła, tak? Czy mi się pomyliło? Dużo tych historii na wątku i nie pamiętam dobrze. Z tym upadkiem to też miałyście na pewno mnóstwo stresu. Ale to prawda, dzieci niby są plastyczne i ciężko jest im zrobić sobie krzywdę.
Elza właśnie planowałam iść jakiś miesiąc temu, ale pediatra mi ją obejrzała przy okazji i powiedziała, że mała ma jeszcze czas i żeby na razie obserwować. Teraz się chyba zdecyduje. Właśnie robię rozeznanie. Choć moja koleżanka będąca logopedą niby twierdzi, że wszystko w porządku, ale ona nie ma jeszcze długiego stażu 😅 -
Tak, córce wszystko minęło. Najdłużej u niej trzymała się alergia na ryż, bo zaczęła go tolerować około 5rz. A alergia na ziemnia i ryż właśnie objawia się u małego identycznie jak u córki, czyli mega gigantyczne cofki takie nie do ogarnięcia, że dzieciak płacze ze strachu. Tak myślę, że to bardziej jakiś problem z przetrawieniem skrobi niż alergia sama w sobie 🤷Blondi29 wrote:Asiun współczuję wam tych alergii. A córka chyba z tego wyrosła, tak? Czy mi się pomyliło? Dużo tych historii na wątku i nie pamiętam dobrze. Z tym upadkiem to też miałyście na pewno mnóstwo stresu. Ale to prawda, dzieci niby są plastyczne i ciężko jest im zrobić sobie krzywdę.
Elza właśnie planowałam iść jakiś miesiąc temu, ale pediatra mi ją obejrzała przy okazji i powiedziała, że mała ma jeszcze czas i żeby na razie obserwować. Teraz się chyba zdecyduje. Właśnie robię rozeznanie. Choć moja koleżanka będąca logopedą niby twierdzi, że wszystko w porządku, ale ona nie ma jeszcze długiego stażu 😅⏸️09.10.2024
🤱💙17.06.2025💙
⏸️ 08.12.2015
🤱💓 21.08.2016 💓 -
Ojezu tak, zgadzam sięKarola3xJ:D wrote:Asoun alergia na ziemniaki to coś totalnie do dupy.
Jakbym nie mogła jeść ziemniaków to moje życie byłoby smutne
gdzie by były moje piątki dzień frytek?
Karola słodkości masz w domu od rana
Ja ostatnio się tak rozpływam nad młoda że aż mi łzy same do oczu się nalewają z rozczulenia
Nineq - nasze spanie trwało 3 dni
Dzisiaj już miałam 8 pobudek
-
Lubię ziemniaki i wyroby z ziemniaków. Mój K. to już w ogóle ziemniaki i kluski wszystkie.
Elza 😅zawsze to 3 dni snu. Trzymam kciuki, żeby jej się odmieniło. U mnie dziś 4x, 5:30 pobudka i dospał w łóżku do 6:30😅
Elza1234 lubi tę wiadomość
-
Wiem, że się tak nie porównuje i że to trochę chamskie, ale w ogóle nie chce tak zabrzmieć. Natomiast dałabym się pokroić za te wasze pobudki o 5:00 i później 😅 My o wstajemy 3:30-4:00 od dłuższego czasu i nie ma opcji żeby to zmienić. Wcześniej spała do 5:00/6:00, a teraz się przestawiła. Testowaliśmy różne pory, ale ona wstaje zawsze o tej samej porze, niezależnie od tego czy pójdzie spać o 18:00,19,:00,20:00 czy 22:00. Oczywiście pobudki mamy często 😆
-
Pozostaje trzymać kciuki że nie ogarnie zmiany czasu w weekendBlondi29 wrote:Wiem, że się tak nie porównuje i że to trochę chamskie, ale w ogóle nie chce tak zabrzmieć. Natomiast dałabym się pokroić za te wasze pobudki o 5:00 i później 😅 My o wstajemy 3:30-4:00 od dłuższego czasu i nie ma opcji żeby to zmienić. Wcześniej spała do 5:00/6:00, a teraz się przestawiła. Testowaliśmy różne pory, ale ona wstaje zawsze o tej samej porze, niezależnie od tego czy pójdzie spać o 18:00,19,:00,20:00 czy 22:00. Oczywiście pobudki mamy często 😆
i zacznie spać ci do 5 🙈
-