X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondie a byłaś u logopedy z nią? Może potrzebuje pomocy z zaakceptowaniem innych struktur?

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asoun alergia na ziemniaki to coś totalnie do dupy.

event.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Zdecydowanie! Moja córka też miała...i kolejny raz to przerabiam, a do pakietu mamy też na ryż, kukurydzę i owies póki co to są pewne alergie u niego.

Co do upadków jeszcze, jak córka miala półtora roku to spadłam z nią ze schodów. Wyleciała mi z rąk i odbijała się od tych schodów głową. Dosłownie miała wgniecenia. Pojechałam z nią na SOR, a lekarz tłumaczył mi, że dzieci są tak plastyczne, że na luzie nic nie powinno się stać. Bardziej zmartwili się tam mną, bo miałam pogruchotane plecy, wzdłuż kręgosłupa wszystko sine.

⏸️09.10.2024
    🤱💙17.06.2025💙

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 21.08.2016 💓
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiun współczuję wam tych alergii. A córka chyba z tego wyrosła, tak? Czy mi się pomyliło? Dużo tych historii na wątku i nie pamiętam dobrze. Z tym upadkiem to też miałyście na pewno mnóstwo stresu. Ale to prawda, dzieci niby są plastyczne i ciężko jest im zrobić sobie krzywdę.
    Elza właśnie planowałam iść jakiś miesiąc temu, ale pediatra mi ją obejrzała przy okazji i powiedziała, że mała ma jeszcze czas i żeby na razie obserwować. Teraz się chyba zdecyduje. Właśnie robię rozeznanie. Choć moja koleżanka będąca logopedą niby twierdzi, że wszystko w porządku, ale ona nie ma jeszcze długiego stażu 😅

• asiun Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi29 wrote:
    Asiun współczuję wam tych alergii. A córka chyba z tego wyrosła, tak? Czy mi się pomyliło? Dużo tych historii na wątku i nie pamiętam dobrze. Z tym upadkiem to też miałyście na pewno mnóstwo stresu. Ale to prawda, dzieci niby są plastyczne i ciężko jest im zrobić sobie krzywdę.
    Elza właśnie planowałam iść jakiś miesiąc temu, ale pediatra mi ją obejrzała przy okazji i powiedziała, że mała ma jeszcze czas i żeby na razie obserwować. Teraz się chyba zdecyduje. Właśnie robię rozeznanie. Choć moja koleżanka będąca logopedą niby twierdzi, że wszystko w porządku, ale ona nie ma jeszcze długiego stażu 😅
    Tak, córce wszystko minęło. Najdłużej u niej trzymała się alergia na ryż, bo zaczęła go tolerować około 5rz. A alergia na ziemnia i ryż właśnie objawia się u małego identycznie jak u córki, czyli mega gigantyczne cofki takie nie do ogarnięcia, że dzieciak płacze ze strachu. Tak myślę, że to bardziej jakiś problem z przetrawieniem skrobi niż alergia sama w sobie 🤷

⏸️09.10.2024
    🤱💙17.06.2025💙

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 21.08.2016 💓
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Ojezu tak, zgadzam się
    Jakbym nie mogła jeść ziemniaków to moje życie byłoby smutne :( gdzie by były moje piątki dzień frytek?

Karola słodkości masz w domu od rana :)
    Ja ostatnio się tak rozpływam nad młoda że aż mi łzy same do oczu się nalewają z rozczulenia

Nineq - nasze spanie trwało 3 dni
    Dzisiaj już miałam 8 pobudek XD

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię ziemniaki i wyroby z ziemniaków. Mój K. to już w ogóle ziemniaki i kluski wszystkie.

Elza 😅zawsze to 3 dni snu. Trzymam kciuki, żeby jej się odmieniło. U mnie dziś 4x, 5:30 pobudka i dospał w łóżku do 6:30😅

Elza1234 lubi tę wiadomość

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że się tak nie porównuje i że to trochę chamskie, ale w ogóle nie chce tak zabrzmieć. Natomiast dałabym się pokroić za te wasze pobudki o 5:00 i później 😅 My o wstajemy 3:30-4:00 od dłuższego czasu i nie ma opcji żeby to zmienić. Wcześniej spała do 5:00/6:00, a teraz się przestawiła. Testowaliśmy różne pory, ale ona wstaje zawsze o tej samej porze, niezależnie od tego czy pójdzie spać o 18:00,19,:00,20:00 czy 22:00. Oczywiście pobudki mamy często 😆

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi29 wrote:
    Wiem, że się tak nie porównuje i że to trochę chamskie, ale w ogóle nie chce tak zabrzmieć. Natomiast dałabym się pokroić za te wasze pobudki o 5:00 i później 😅 My o wstajemy 3:30-4:00 od dłuższego czasu i nie ma opcji żeby to zmienić. Wcześniej spała do 5:00/6:00, a teraz się przestawiła. Testowaliśmy różne pory, ale ona wstaje zawsze o tej samej porze, niezależnie od tego czy pójdzie spać o 18:00,19,:00,20:00 czy 22:00. Oczywiście pobudki mamy często 😆
    Pozostaje trzymać kciuki że nie ogarnie zmiany czasu w weekend XD i zacznie spać ci do 5 🙈

age.png
‹‹ 2688 2689 2690 2691 2692
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ