X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa wrote:
    Współczuję laski tych turbanów i Blondie bólu :/
    Blackapple udało Ci się złapać siku? 😬 ja chyba jestem jakaś lewa, myślałam że to będzie łatwiejsze 🤣

Co do RD dzisiaj mój bobas zjadł całą miskę grudek, nie wiem czy to kwestia że mu smakowało (kurczak, bataty, brokuł, marchew, oliwa) czy nagle zaczął tolerować, czy co

Odkładacie na noc Wasze maluchy do łóżeczka czy śpicie razem?

Nie udało, jutro będzie 3 próba, albo 4,5,6, bo już będę próbować do skutku, obczaiłam sobie laboratorium przyjmujące do 17.30, do którego powinnam jechać 15 minut, czyli pewnie 30 w piątek popołudniu, ale już odżałuję stanie w korku. Ewentualnie też widziałam, że niektóre przyszpitalne przyjmują całodobowo, ale wieczorem to on i tak już mało sika.

Coś mi jednak nie pasuje to jego jęczenie, przy żadnym innym zębie tak nie miał. Chociaż przynajmniej dzisiaj cały dzień temperatura równiutkie 36.6

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Wzięłam 80 i mysle ze będą akurat na wakacje, bo my teraz duże 68 i 74 mamy :)

U nas podobnie,HM 68 wchodzi,piżamki 74. Ale dużo kompletów mam na 74 i są za duże. I mam zagwozdke,czy brać 74 czy 80.
    Najwyzej 80 jak za duza bedzie to wrzucę do suszarki i bedzie ok 🤣

Elza1234 lubi tę wiadomość

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff nadrobiłam resztę z wieczoru.

Ogólnie mieliśmy super plan na oglądanie meczu, ale właśnie młody nadal coś jęczy i zeszło 50 minut na usypianiu, więc to długo jak na niego, jeszcze go muszę przetransportować z męża poduszki, bo na niej padł.

Ja odkładam cały czas na pierwszy lub pierwszy i drugi blok snu (ostatnio +/- 3.00 dopiero się budził, więc dość długo tam spał), ale wczoraj go zostawiłam po tej akcji z goraczką z wtorku na środę i dzisiaj też go zostawię. Do tego dzisiaj mieliśmy same drzemki kontaktowe, bo liczyłam, że trochę odespię noszenie go o 3.00, ale jednak odkąd mam bejbika to nie umiem spać w dzień, tylko w szpitalu i zaraz po mi się udało, potem już nie 😅

Też bym reklamowała, 150 zł to sporo. I też kupuję w 95% na vinted, do tej pory raz mi się zdarzyło w smyku, dwa razy w hm i raz w c&a coś nowego zamówić + dwa razy handmade, ale akurat fajnie trafiłam, bo była szybka realizacja i zgodna z tym co chciałam. Do tego jestem zalewana rzeczami z Pepco od rodziny, ale teraz to nawet się już na to aż tak nie denerwuje, jak uwali burakiem to mi nie szkoda.

Tez widziałam te rzeczy w truskawki dla dziewczynek z hm, bardzo mnie kusiło, żeby wziąć dla córeczki kuzyna, ale w końcu mi wyleciało z głowy.

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też właśnie sinsay i pepco traktuję jako dobry podkład do jedzenia 😅
    A na vinted to lubię Newbie szukać głównie i next

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    Nie udało, jutro będzie 3 próba, albo 4,5,6, bo już będę próbować do skutku, obczaiłam sobie laboratorium przyjmujące do 17.30, do którego powinnam jechać 15 minut, czyli pewnie 30 w piątek popołudniu, ale już odżałuję stanie w korku. Ewentualnie też widziałam, że niektóre przyszpitalne przyjmują całodobowo, ale wieczorem to on i tak już mało sika.

Coś mi jednak nie pasuje to jego jęczenie, przy żadnym innym zębie tak nie miał. Chociaż przynajmniej dzisiaj cały dzień temperatura równiutkie 36.6
    Mi sie dziś udało w 10 minut pobrać. Trzy dni się męczyłam a wyjście było proste. Założyłam jej worek na śnie o 5 rano. Założyłam pieluchę i poszła spać. Chwile później nasilają na śnie. Ona jednak rano ,na śnie duzo piersi mi je,to i miała czym sikać.

event.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy wszystko nowe bo też i nie ma od kogo przyjąć w darze bo nikt nie ma dzieci😅 piękne są te ubranka i albo zostaną z myślą "a może kiedyś..." albo następni rodzice w gronie przyjaciół będą mieć naprawdę farta 😄 choć na razie to nie zapowiada się

U nas to myślałam, że 80 jest luźny, ale nie, to komplet 86/92 jest luźny także tego
    Chociaż to tak zależy, dalej jest trochę rzeczy 68, które są dobre 😄 zwłaszcza bodziaki, sweterki itp

Mnie ostatnio vinted zraziło parę razy, najlepszy ubaw miałam z tym namiotem, ludzie używane sprzedają za jakieś astronomiczne kwoty, 100zl więcej niż ja kupiłam nowy. Tak samo pamiętam jak kupowałam baby gym czy karuzele z little dutch to też bywały naprawdę zawyzone oferty.

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Mi sie dziś udało w 10 minut pobrać. Trzy dni się męczyłam a wyjście było proste. Założyłam jej worek na śnie o 5 rano. Założyłam pieluchę i poszła spać. Chwile później nasilają na śnie. Ona jednak rano ,na śnie duzo piersi mi je,to i miała czym sikać.

Ok, to jakby mi się nie udało jutro to spróbuję tak samo, chociaż mój bobas to ostatnio raczej rzadko je tak nad ranem.

age.png
‹‹ 2696 2697 2698 2699 2700
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ