CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Blackapple winogrono jednak lepiej kroić nawet do 4-5 roku życia, bo ono ma idealnie taka wielkość jak tchawica, jak ją zatka, to na amen. Był niestety kilka lat temu dość głośny przypadek czterolatka który się zadławił winogronami podanymi w całości w przedszkolu, dziś jest niepełnosprawny
-
Tanashi wrote:Blackapple winogrono jednak lepiej kroić nawet do 4-5 roku życia, bo ono ma idealnie taka wielkość jak tchawica, jak ją zatka, to na amen. Był niestety kilka lat temu dość głośny przypadek czterolatka który się zadławił winogronami podanymi w całości w przedszkolu, dziś jest niepełnosprawny

Ok, będę kroić w takim razie. -
Karola otóż wyszło zapalenie miazgi. Podobno miałam zrobioną taką fuszerkę wtedy na NFZ, że masakra. 3000 mnie ta przyjemność będzie kosztować.
Tanashi pamiętam tę sprawę. Jeszcze bardziej przyprawiła mnie o deszcze w związku z RD 🫣
Moja mała ma obsesje na punkcie piesków. Nie można z nią wyjść na spacer, bo prawie wyskakuje do każdego napotkanego psa. Mam nadzieję, że dziadkowe pieski na razie ją usatysfakcjonują.
Jesli któraś z was będzie mieć kryzysowy dzień i poszukiwać „ładnej” bajki dla dzieci to polecam „Baczne Oczka”. Nie jest takim mózgojebem jak większość bajek teraz. -
Anabbit,nie wiem co mam Ci powiedzieć.
Moja czapka krolik- totalna porażka. Zamiast słodkiego królisia mam Ahsoke z Gwiezdnych Wojen z dodatkową deformacją czaszki 🫠
Turban sama nie wiem. Troche lepiej niz u Was ale tez bez szału + nie jest elastyczny.
Do tego fakt że to nie jest do konca projekt ktory zamawialam.
Mam ochote calosc zwrocic,ale nie chce mi sie uzerac z nią teraz...Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca, 17:18
-
Truskawka widziałam foty, ehhh.
Ja też miałam ochotę jej to zwrócić w pizdu. Zła jestem totalnie na to zamówienie, ale kurna na tym jej profilu czapki super wyglądają i widać, że ma od groma zamówień.
Zaproponowała mi uszycie z jednej warstwy. Zgodziłam się i od wczoraj milczy xd napisałam dziś czy mam jej odesłać ten czepek czy co.
Blondi, no ja właśnie się utwierdziłam w przekonaniu że nie warto bawić się w personalizację.
Poszłam dziś do H&M po dwie sztuki body, zobaczyłam że wchodzą w 3 za 2 (na necie nie ma tej promocji) i wyszłam z 8 sztukami 😑 dzięki Bogu, że mąż nie ma wglądu w moje codzienne wydatki bo by mnie pogonił z torbami 😂😂😂😂 -
U nas dziś odkryłam, że idą też górne dwójki więc będzie 6 zębów.. Także z zębami, gryzieniem itp jest nadal ciekawie.
Ale i tak dzielnie znosi, uspokaja się tuląc, gryząc gryzaki czy zabawki (na kaczki ma bana😅)
Poza tym siedzimy ciągle😅 więc też sobie siadłam naprzeciwko i bawimy się w rzucanie klockami do siebie, ma z tym ubaw. Fajnie, że można się już tak świadomiej pobawić, nawet się trochę zdziwiłam. Prosta ale wesoła zabawa
Robi też papą i brawo, zauważyłam że lewa ręka dominuje tak samo jak w pelzaniu więc będę ją też do prawej strony zachęcać
Wy o czepkach dla dzieci, a może macie fajne dla dorosłych ciągniętych za włosy? 🤪23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Współczuję laski tych turbanów i Blondie bólu

Blackapple udało Ci się złapać siku? 😬 ja chyba jestem jakaś lewa, myślałam że to będzie łatwiejsze 🤣
Co do RD dzisiaj mój bobas zjadł całą miskę grudek, nie wiem czy to kwestia że mu smakowało (kurczak, bataty, brokuł, marchew, oliwa) czy nagle zaczął tolerować, czy co
Odkładacie na noc Wasze maluchy do łóżeczka czy śpicie razem? -
Nie miliony, bo za czapkę, turban i chustę zapłaciłam 152 zł z wysyłką, dlatego nie chce mi się wykłócać. Jestem po prostu rozczarowana tym, że na ig wszystko pięknie , a jak widać ani ja ani Truskawka nie dostałyśmy tego, czego oczekiwałyśmy. Plus te terminy …
-
Na Waszym miejscu bym je zwróciła, laska robi coś na odwal, może więcej osób stwierdza, że nie chce im się zwracać i za gownorobotę ma hajs. Nawet jak to nie jest jakaś duża kwota to niech ma 10 takich osób.
My byliśmy dzisiaj w Silesii, nie byłam tam kilka lat i już zapomniałam jaką jest wielka xD do południa to całe mnóstwo matek z dziećmi. Młody zasnął w Zarze, akurat mu wzięłam fajny skejciarski secik 🤣 -
A co do odkładania to mała spała z nami jakoś od listopada, jak już mieliśmy dość jej regresu snu trwającego od października. Od tego poniedziałku próbujemy odkładać. Na razie udaje się przespać pierwszy blok snu (19:30-23), później już nie mam siły walczyć i biorę ją do siebie na karmienie i zasypiam karmiąc.
-
Laura my, odkładamy bezwzględnie, bo po upadku się boję i mąż powiedział, że nie ma opcji żeby spała w łóżku. Jest zbyt żywiołowa, jak tylko rano biorę ją do siebie na zmianę pampersa i ciuchów to skacze mi po tym łóżku i się wspina jak jej nie trzymam pół sekundy. Choć ubolewam, bo teraz jak jestem taka chora to chętnie bym ją wzięła do siebie.
Dziewczyny, a tak z ciekawości to macie barierki do łóżek, łóżko dosunięte do ściany czy śpicie na materacu? -
150 zl to jest duzo. Ja bym nie popuściła. Na ig widać,że te czapki to w większości takie ciężkie buły.Anabbit wrote:Nie miliony, bo za czapkę, turban i chustę zapłaciłam 152 zł z wysyłką, dlatego nie chce mi się wykłócać. Jestem po prostu rozczarowana tym, że na ig wszystko pięknie , a jak widać ani ja ani Truskawka nie dostałyśmy tego, czego oczekiwałyśmy. Plus te terminy …
Lauraa ją odkładam. Chyba,że zasne razem z nią to wiadomo.
-
Kkk77 wrote:Na Waszym miejscu bym je zwróciła, laska robi coś na odwal, może więcej osób stwierdza, że nie chce im się zwracać i za gownorobotę ma hajs. Nawet jak to nie jest jakaś duża kwota to niech ma 10 takich osób.
My byliśmy dzisiaj w Silesii, nie byłam tam kilka lat i już zapomniałam jaką jest wielka xD do południa to całe mnóstwo matek z dziećmi. Młody zasnął w Zarze, akurat mu wzięłam fajny skejciarski secik 🤣
Zazdroszczę Ci tego że możesz już go ubierać w stylów ki z Zary. Uważam, że mają zajebiste ubrania dla dzieci od 86cm w górę. U nas 86 to może w lipcu 😂😂😂😂 -
Blondi29 wrote:Laura my, odkładamy bezwzględnie, bo po upadku się boję i mąż powiedział, że nie ma opcji żeby spała w łóżku. Jest zbyt żywiołowa, jak tylko rano biorę ją do siebie na zmianę pampersa i ciuchów to skacze mi po tym łóżku i się wspina jak jej nie trzymam pół sekundy. Choć ubolewam, bo teraz jak jestem taka chora to chętnie bym ją wzięła do siebie.
Dziewczyny, a tak z ciekawości to macie barierki do łóżek, łóżko dosunięte do ściany czy śpicie na materacu?
My nie mamy barierek, łóżko stoi na środku. Ona śpi pomiędzy nami. Czasem śpi po mojej stronie, ale wtedy z boku jest jej łóżeczko przerobione na dostawkę.
Z tym, że moja nie staje jeszcze, tzn no umie po mnie się wspiąć, ale nie ma szans żebym się nie obudziła gdy ona się ruszy. -
Blondie, nie wiem, czy Cię to pocieszy ale u mnie wyszło po tym jednym przeboju z nfz, że w sumie to mam jakieś ukryte problemy z zębami i moja Mama musiała wydać 5 cyfrowa kwotę na leczenie tych zębów. Teraz to by nie wiem ile to wyszło bo to było niemal dekadę temu.. polecam zawsze robić zdjęcia regularnie, mi to wspaniała ortodontka olała na kontrolach jak byłam nastolatką, aż ciężko uwierzyć. Wredne to było babsko😅
Współczuję i oby raz dwa to poszło
Ja na razie nie odkładam, ale może zacznę na pierwszy blok snu bo chyba już jest regularniejszy
Co do takich profili to mam bardzo dobre doświadczenie z zszyte.pracownia i knitkovo, ale nie ma tam najdynamiczniej głowy akurat
23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Niby nie miliony, ale sporo w sumieAnabbit wrote:Nie miliony, bo za czapkę, turban i chustę zapłaciłam 152 zł z wysyłką, dlatego nie chce mi się wykłócać. Jestem po prostu rozczarowana tym, że na ig wszystko pięknie , a jak widać ani ja ani Truskawka nie dostałyśmy tego, czego oczekiwałyśmy. Plus te terminy …
Ja za te turbany w hm to chyba z 30 zł dałam 🙈
Anabbit lubi tę wiadomość
-
Anabbit wrote:Nie miliony, bo za czapkę, turban i chustę zapłaciłam 152 zł z wysyłką, dlatego nie chce mi się wykłócać. Jestem po prostu rozczarowana tym, że na ig wszystko pięknie , a jak widać ani ja ani Truskawka nie dostałyśmy tego, czego oczekiwałyśmy. Plus te terminy …
Ja za czapke,turban i chustę z wysylką zaplacilam 140.
Wiadomośc do niej napisze,ale kontakt z nią jest utrudniony. Nawet jeśli zaproponuje poprawki,to zanim ona odpisze,poprawi i wysle to na tą czapke już bedzie za gorąco. Moze zaniose sama do krawcowej zeby to ogarnela.
Mam nauczke na przyszlosc zeby pozostac wierna HM i Newbie 😅
Blondi wspolczuje. Ja mam tak ogromną fobie przed denstystą że szkoda gadać. Na NFZ nie chodze. Ostatni raz byłam jako 16latka chyba. A za dzieciaka to z fotela ucieklam i wybieglam z budynku na drugą strone ulicy,przez skrzyzowanie. Raz mialam sytuacje że dentysta ktory leczyl mi zęby okazal sie nie byc dentystą i poszukiwali go za to ale uciekl z kraju 🙈 -
U nas z jednej strony barierki od łóżeczka
Z drugiej jestem ja i Mąż obok
Chciałabym ja znów nauczyć łóżeczka które przecież stoi obok, rozważam zdjęcie boku od łóżeczka i zrobienie dużej giga dostawki bo w sumie da się tak, ale czy to ma sens..
Zwykle ja się budzę i ona po kilku minutach też. Bałam się zawsze spać razem kiedy była mniejsza, teraz mi jakoś lepiej z tym jak jest większa
Czy Wasze Dzieci też mają śmieszne pozy do snu? U nas są różne wygibasy nogami
W sumie to moglibyśmy my spać w łóżeczku, a Córka w łóżku bo jak długie łapki da we wszystkie strony to nie zostaje dużo miejsca23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗