Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 25 marca, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż mnie ciekawi co to za babka od czapek teraz xd

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 25 marca, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Aż mnie ciekawi co to za babka od czapek teraz xd

a.zuzu.handmade na Instagramie

Anabbit pozwoliłam sobie zrobic porównanie naszych czepków 😅

839400e7d6c0e.jpghttps://zapodaj.net/plik-2iDfsurAPw

Anabbit lubi tę wiadomość

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 25 marca, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    Macie do polecenia jakiś plecaczek na dziecięce tobołki wyjściowy? Taki nieduży,żeby zastąpił torbe bo strasznie ich nie lubie.

I tego też chyba tu jeszcze nie było: parasolka do spacerówki. Chce się w coś takiego zaopatrzyć,bo dziecko mi świata na spacerach nie widzi. Okularów nie chce a lekko słonce zaświeci i się wykręca jak.... Nie chce jej ciągle tą budką zasłaniać.
    Czy macie coś do polecenia?
    Wiesz co,ja mam plecak z Lassig i jest genialny. Zobacz sobie jeśli lubisz sportowy styl. Te plecaki są wielkie w środku. https://www.babyartikel.de/en/prod/laessig-wickelrucksack-green-label-ocean-backpack-mint

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca, 20:26

event.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 25 marca, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Karola,zerkne.

Blondi jeśli chodzi o kitki to u nas są takie 😍
    f1e00f8f715b9.jpghttps://zapodaj.net/plik-5fiLqU0U7T
    Trochę śmiesznie,bo urodzila się strasznie kudłata. Jak głowka szła to położne wołały O jezu jakie włoski ma 🤣 Niestety później jej się wytarły-nie wiem jakim cudem bo wiecznie na rękach ją nosiłam 🙈 Więc aktualnie ma taką długaśną czupryna na górze,boki takie średnio a tył powoli zaczyna odrastać 😅

Elza1234, Blondi29, Karuzela, Anabbit, Lauraa lubią tę wiadomość

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 25 marca, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka jejku jakie słodkie kitki
    Ja mam takiego łysolka w domu 😅

Truuskaawka lubi tę wiadomość

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 25 marca, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Truskawka jejku jakie słodkie kitki
    Ja mam takiego łysolka w domu 😅

Hah patrząc po zdjęciach to twoja nawet chyba trochę bardziej kudłata od mojej 😂😂😂
    Ja wczoraj stwierdziłam, że koniec z czekaniem na włosy, stylizujemy to, co jest.

IMG-4268.jpg

Truuskaawka, Blondi29 lubią tę wiadomość

age.png

Wysłany: 25 marca, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    30d440e3f563a.jpghttps://zapodaj.net/plik-YsNeyb75PA

U nas takie klimaty

TaMała od Avokado ma chyba największy busz nie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca, 21:36

Elza1234, Anabbit, Truuskaawka, Blondi29 lubią tę wiadomość

event.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 25 marca, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Hah patrząc po zdjęciach to twoja nawet chyba trochę bardziej kudłata od mojej 😂😂😂
    Ja wczoraj stwierdziłam, że koniec z czekaniem na włosy, stylizujemy to, co jest.

IMG-4268.jpg
    Omg skąd takie spineczki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca, 21:37

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 25 marca, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Omg skąd takie spineczki?

Z temu xDDD zamawiałam worki do kosza na pieluchy i mi brakowało do dostawy 😂 trzymają się na tych piórkach

Elza1234 lubi tę wiadomość

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 25 marca, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Z temu xDDD zamawiałam worki do kosza na pieluchy i mi brakowało do dostawy 😂 trzymają się na tych piórkach
    Będę jeszcze pewnie domawiac balony na chrzciny to też wrzucę :D
    Ale masz racje, u nas ciut więcej tych włosków, z tyłu szczególnie, tylko są ultra cieniutkie dlatego nie kupowałam nawet gumeczek żadnych :)

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 25 marca, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka Elza też myślałam że będzie trzydniówka, dzisiaj caly dzień 38 a teraz już 36 🙈 słyszałam, że są też jednodniówki 😅 spróbuję ten mocz jeszcze rano zebrać. Karola a u Was ktoś ma adhd?

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 25 marca, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kolejny dzień buntu jedzeniowego. Ona uznaje tylko i wyłącznie jedzenie, które można gryźć i to też nie każde. Warunek jest jeden - musi chrupać.
    Rano żeby zjadła placki trzeba było przykrywać je plastrami surowej śliwki.
    Na obiema nie chciała jeść ani słoika, ani zupy, ani warzyw z zupy. Zjadła 3/4 surowego zielonego ogórka.
    Na kolacje podobno trochę kurczaka z zupy, ale nie widziałam bo pato matka poszła na hybrydę.

Już mi się pomysły kończą, co jeszcze mogę jej zaoferować do jedzenia. Chyba kupię skrzynie ogórków i jabłek i będzie jadła na zmianę. 🙄 macie pomysły, co jest twarde, ale da się zjeść bez zębów, chrupir i ma jakieś wartości odżywcze?

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 25 marca, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    U nas kolejny dzień buntu jedzeniowego. Ona uznaje tylko i wyłącznie jedzenie, które można gryźć i to też nie każde. Warunek jest jeden - musi chrupać.
    Rano żeby zjadła placki trzeba było przykrywać je plastrami surowej śliwki.
    Na obiema nie chciała jeść ani słoika, ani zupy, ani warzyw z zupy. Zjadła 3/4 surowego zielonego ogórka.
    Na kolacje podobno trochę kurczaka z zupy, ale nie widziałam bo pato matka poszła na hybrydę.

Już mi się pomysły kończą, co jeszcze mogę jej zaoferować do jedzenia. Chyba kupię skrzynie ogórków i jabłek i będzie jadła na zmianę. 🙄 macie pomysły, co jest twarde, ale da się zjeść bez zębów, chrupir i ma jakieś wartości odżywcze?

Matko bosko, to brzmi dla mnie tak mocno science fiction 😅 patrząc jak mój pluje wszystkim co ma strukturę. Serio jestem pod wrażeniem 🤯

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 25 marca, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annabit ja czasem mam schizę czy dostatecznie długo piekę placuszki i się robią twarde, może to coś da, a do placka dasz różne odżywcze rzeczy

U nas są włosy, nawet trochę, ale zabawnie się układają :D

Truskawka, rzeczywiście dwa różne modele trochę

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 26 marca, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annabit spróbuj ćwiartki winogron :D

Matko, Kameleon włączył takiego speeda z tym zwiedzaniem domu że nie nadążam za typem. Wczoraj w ogóle miałam dzień świra, jednocześnie w ciągu 5 min przesikala się córka na spacerze, wyprała pralka z firanami, pies dorwał się do worka że śmieciami plastikowymi, pobiegłam do psa i zostawiłam młodego na chwilę w pralni, a ten smaruje świeżo wypraną firaną podłogę w pralni 🫠 a dziś siedział na macie, zmywam naczynia, nagle zaczął płakać. Odwracam się, nie ma go. Siedział w schowku pod schodami w łazience. Musiał tam dosłownie w kilka sekund przejść, a to jest kawał do pokonania 😅 prawdziwy kameleon

Anabbit lubi tę wiadomość

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 26 marca, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka, jak znajdziesz parasolkę, która się nie przesuwa to daj znać. Ja widzę samo gówno.
    Zastanawiam się czy nie kupić czegoś takiego, bo nie zasłonie do końca daszkiem, młody widzi, a jakieś przedłużenie od słońca jest.
    https://zapodaj.net/plik-lgMFcfX0Sd

Chociaż jako okrutna matka zmuszam dziecko do opanowania unikania słońca. Zaczynam spacer od słońca w oczy, bo nie jest bardzo zdenerwowany. Odwraca się i patrzy w inną stronę.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 26 marca, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola dzięki za opis objawów młodego. Niestety widzę, że sporo się u nas pokrywa. Wiem już, że będę zwracać na to uwagę.
    Tanashi u nas to samo. Mała ucieka w sekundę na drugi koniec domu. Idealne cardio.
    Nie umiem wrzucać zdjęć, ale podziwiam wszystkie cudowne kitki. Nasza to ubogi wiecheć, ale dumnie stoi 😆
    Nineq też jestem wyrodna matka. Nie widzę żadnych spoko parasolek, a i nie chce mi się z tym ustrojstwem męczyć.
    Zgadnijcie kto znów ma pecha 🥲 Pisałyśmy jakiś czas temu o zębach i wspominałam wam o źle wyleczonym zębie na NFZ. Prawdopodobnie znów coś jest z nim nie tak, bo od dwóch dni mam taki ból, że nie mogę sobie znaleźć miejsca; a teraz rzuciło mi się na ucho, szyję, całą żuchwę i gardlo też mnie tak dziwnie pobolewa po jednej stronie. Do tego czuję się bardzo rozbita, ale nie mam gorączki. Tak naprawdę ledwo ruszam głową. Idę dziś do dentysty i już się zastanawiam ile zapłacę za tę przyjemność. Inna sprawa, że boję się żeby to nie było żadne zakażenie albo inna poważna sprawa. No i mam nadzieję; że mi pomogą; a nie będą odsyłać gdzie indziej.
    Z rzeczy fajnych to znajoma otworzyła swoje studio fotograficzne i zaprosiła nas na sesję więc za miesiąc idziemy zrobić taką już z okazji roczku małej. Nie mogę się doczekać i już szukam inspiracji.

• Blondi29 Autorytet

Wysłany: 26 marca, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit może podaj jej jakąś paprykę. Zawsze trochę więcej wartości odżywczych niż ogórek 😅 Ewentualnie brokuł ugotowany Al dente? Mięso chyba żadne nie przejdzie jeśli ma chrupać. Zazdroszczę ci strasznie, że Twoje dziecko domaga się takich rzeczy i że chętnie sama zjada cokolwiek. U nas jak było tak jest. Jedyne co to udało mi się ja trochę nauczyć chwytać jedzenie w ręce i pakować do buzi, ale dalej nie ogarnia struktur i jak gryzie to wsadza kilogram jedzenia do buzi i chce od razu połykać.

Wysłany: 26 marca, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi opis jak neuralgi nerwu trójdzielnego u mnie

event.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 26 marca, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja daję winogrona w całości, ale mój młody to już gryzie tymi swoimi ząbkami i nawet się denerwuje, jak ma pokrojone. Paprykę też daję pokrojoną w paski i rzodkiewkę w plasterki, też trochę chrupie chociaż niestety nie aż tak jak taka w całości. Więcej chrupiących rzeczy mi nie przychodzi do głowy.

My dalej mamy problem z tą nieszczęsną jedynką, która nie chce wyjść, już ma tam takie krwisto czerwone. Płakał w nocy i trzeba było go chwilę ponosić a to mu się chyba nie zdarzyło od jakiegoś października/listopada.

age.png
‹‹ 2695 2696 2697 2698 2699 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ