CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Odkładamy od pierwszego dnia życia. Od niedawna jak się budzi 5:30 to biorę do łóżka, żeby dospał, ale nie zawsze się udaje. Wtedy znowu odkładam, bo stoi przy barierce i "gada" ze mną, jak próbuję ją dospać🙈
Ej, 150 zł to dla mnie dużo. Reklamowałabym. Ale ja jestem cebulą i młodego na vinted ubieram. Same ładne rzeczy mi jak do tej pory przyszły. Skończyłam robić zakupy na rozmiar 86, a nowe kupię raptem po 3-4 sztuki. -
Truskawka, ale jazda z tym dentystą szarlatanem, powiedz coś więcej

Pewnie zanudzę Ci jak stara baba, ale idź do dentysty jakiegoś z dobrymi opiniami, mnie nic nie bolało, a gdyby nie to leczenie wtedy to strach myśleć co by było.23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Też bym reklamowała, 150 to kupa kasy jak na dziecko, które co sezon zmienia garderobę, szkoda żebyście były stratne.
Ja po przeprowadzce śpię z młodym sama w sypialni i mamy barierkę z jednej strony, z drugiej nic. Ale mamy łóżko o szerokości 200 cm + on nie wędruje po tym łóżku, nawet jak się budzi wieczorem sam to tylko płacze i czeka aż przyjdę 😅. Rano też jak się budzi to ni wędruje tylko mi sprzedaje plaskacza na dzień dobry bo chce mleko xd więc drugą barierkę mamy awaryjnie gdyby coś mu się odmieniło, ale na razie nie chcę jej montować, bo wygodniej mi jak mam bok łóżka wolny. -
A ja jestem team „ubrania w spadku”
nadal na takich ciągnę
Ale na lato kupiłam parę nowych, a teraz zacznę na vinted szukać
Ale kupiłam jej śliczne komplety z hm, wszystkie w truskawki xd 🤣
Truskawka opowiadaj co to za szarlatan był!
Ja mam na szczęście dobre wspomnienia stomatologiczne ale i problemów większych nie miałam. Aparatu nie musiałam nosić, jak inni stali w kolejce po wzrok, ja stałam po zęby xd 🤣 -
Cel95 wrote:U nas z jednej strony barierki od łóżeczka
Z drugiej jestem ja i Mąż obok
Chciałabym ja znów nauczyć łóżeczka które przecież stoi obok, rozważam zdjęcie boku od łóżeczka i zrobienie dużej giga dostawki bo w sumie da się tak, ale czy to ma sens..
Zwykle ja się budzę i ona po kilku minutach też. Bałam się zawsze spać razem kiedy była mniejsza, teraz mi jakoś lepiej z tym jak jest większa
Czy Wasze Dzieci też mają śmieszne pozy do snu? U nas są różne wygibasy nogami
W sumie to moglibyśmy my spać w łóżeczku, a Córka w łóżku bo jak długie łapki da we wszystkie strony to nie zostaje dużo miejsca
My właśnie teraz tak zrobiliśmy z tym łóżeczkiem. Nie wiem, czy ma to sens ale stwierdziliśmy, że może się oswoi z łóżeczkiem i później z czasem zamkniemy jej z obu stron. -
Elza1234 wrote:A ja jestem team „ubrania w spadku”
nadal na takich ciągnę
Ja mam na szczęście dobre wspomnienia stomatologiczne ale i problemów większych nie miałam. Aparatu nie musiałam nosić, jak inni stali w kolejce po wzrok, ja stałam po zęby xd 🤣
Cholera ja ani po wzrok ani zęby. Wada -5,5 i drugi raz aparat noszę 😂😂😂 cholera wie, w której kolejce się ustawiłam. -
Cel95 wrote:Truskawka, ale jazda z tym dentystą szarlatanem, powiedz coś więcej

Pewnie zanudzę Ci jak stara baba, ale idź do dentysty jakiegoś z dobrymi opiniami, mnie nic nie bolało, a gdyby nie to leczenie wtedy to strach myśleć co by było.
Niestety nie opowiem bo nie pamiętam szczegolow,dzieciakiem bylam 😅 Tylko pamietam wlasnie ze byla taka sytuacja i że jak chcialam znieczulenie to smarował żelem i jazda z borowaniem. Taa,nic to nie znieczulało. Myślę ze to po tej sytuacji mam taką fobię.
Teraz juz jest ok,mam dentystkę ktora jest spoko. Ale to tez znalazlam ją sobie dopiero 4 lata temu. Przed nią też kiepsko trafiłam i zjebali mi dwie kanałówki,bo złamali narzędzia w kanałach i je zostawili...
Ja caly czas spie z Bubcią. Nie wyobrażam sobie inaczej 😅 Łóżko dosunelam do ściany+ barierka+ warkocz między ściana i barierką bo ona sie rzuca na tą barierkę 😅 A z drugiej strony jestem ja.
-
Elza1234 wrote:A ja jestem team „ubrania w spadku”
nadal na takich ciągnę
Ja mam na szczęście dobre wspomnienia stomatologiczne ale i problemów większych nie miałam. Aparatu nie musiałam nosić, jak inni stali w kolejce po wzrok, ja stałam po zęby xd 🤣
Nie mam po kim odziedziczyć ubranek niestety 😅
Jejku ja tez chcialam ostatnio kupic te wszystkie komplety z HM w truskaweczki na promce -20%.
Ale zobaczyłam za późno powiadomienie ze jest ta promka i nie zdążyłam,bo kliknęłam kup minute po północy 🤣 Więc poczekam jeszcze,moze zaraz znowu dadzą 🙈
Zęby mam ładne,proste Ale strasznie słabe i wszystkie do leczenia 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 20:45
-
U nas Mąż kupuje ubranka Małej i piękne wybiera. Właśnie dla chodzących dzieciaków niektóre już są dobre w tym z hm adorables i Zary właśnie. Chciałabym mieć taką garderobę jak ten mój Mały Człowiek 😄
W ogóle ten namiot mi przyszedł i mega duży jest. Wygląda uroczo. I sklada się do dość niewielkiej torby, myślę, że do dużej walizy jakby gdzieś lecieć kiedyś z nim też wejdzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 20:59
23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Ja małej tez kupiłam H&M te truskawki😅
Co do dentystów to sie nie wypowiadam. Co miesiąc jestem w gabinecie i ciągle mnie zęby bolą. Kanałowe zrobione,zdjęcia okej a ryj boli i tętni.
Ja nie byłam ani w kolejce po urodę , po zdrowie,ani po włosy czy zęby. Standardowo się zawiesiłam i zgubilam,nie wiedząc, że w ogóle była jakaś kolejka😅
Co do kupowania rzeczy hand made. Ja nie kupuje. Płaci sie kupe kasy, a wiecznie coś jest nie tak. Mam koleżanki, które kupują tylko w.takich miejscach,bo polskie,bo wspieranie małych biznesów ale wiecznie się natną. Moja mała ma sporo rzeczy właśnie po ich dzieciach, z tych firm i gówniane te rzeczy są. Parę perełek sie trafiło ale już nie istnieją te firmy.
-
Ja właśnie z jakiejś takiej promocji skorzystałamTruuskaawka wrote:Nie mam po kim odziedziczyć ubranek niestety 😅
Jejku ja tez chcialam ostatnio kupic te wszystkie komplety z HM w truskaweczki na promce -20%.
Ale zobaczyłam za późno powiadomienie ze jest ta promka i nie zdążyłam,bo kliknęłam kup minute po północy 🤣 Więc poczekam jeszcze,moze zaraz znowu dadzą 🙈
Zęby mam ładne,proste Ale strasznie słabe i wszystkie do leczenia 🙈
Turbo urocze są już ja widzę nad mrozem w tym 😅
A z Zary nie szukałam nigdy nic, ale jak mówicie że tam od 86 to chyba dopiero na zimę xd 🤣 -
Ja dla młodej dostaję ciuchy po kuzynce, wszystko w dobrym stanie i większość marek które lubię, więc dla niej kupuję tylko bieliznę, odzież wierzchnią, buty i ewentualnie co tam brakuje. Dla młodego kupuję wszystko, dostaliśmy tylko karton 86-92 rozmiary po sąsiadach, no i do rozmiaru 86 mam jeszcze sporo ubrań po córce unisex, więc też nosi. Trochę różu też nosi, bo jądra mu od tego nie odpadną 😆 Ale ogólnie lubię ubierać chłopca, ma minimum w szafie, wszystko wykorzystuje, nikt mi nie znosi pierdyliarda tiulowych sukienek przy każdym spotkaniu, podoba mi się to 😆
-
Elza1234 wrote:Ja właśnie z jakiejś takiej promocji skorzystałam
A z Zary nie szukałam nigdy nic, ale jak mówicie że tam od 86 to chyba dopiero na zimę xd 🤣
A jakie bralas rozmiary, jak te komplety rozmiarowo wychodzą? Standardowo jak w HM zawyżona rozmiarowka?
Bo juz mam dużo takich co wzięłam z myślą na teraz a jednak będą na dużo później 🙈
I u nas jest taki problemik,bo moja Bubcia to taki pączuś jest 😅 Króciutka i okrąglutka. Z kilku kompletów musialam odlozyc spodenki bo cisną w brzuszek 🙈
-
Karola u mnie to samo z tymi ciuchami i rzeczami rzemieślniczymi. Jedyny wyjątek to nasza przyjaciółka, która hobbystycznie szyje sama i robi mi zabawki dla małej, ale to żaden biznes tylko rozrywka po pracy.
Co do turbanów, czapek i chustek to popatrzcie w smyku. Ja mała obkupiłam na super promce i jestem zadowlona. Te turbany takie same jak z hm, a dyszkę tańsze. Tylko wzorki inne.
Tanashi piątka z pobudką plaskaczem. Mała staje w łóżeczku i budzi mnie biciem po twarzy.
My nie możemy spać z nią nawet jak śpimy z mężem razem, bo ona już przez nas przeskakuje. Zyskała nawet ksywkę Samobójczyk/Kaskaderczyk, bo targa się na swoje życie 5 razy dziennie
-
Jeszcze w kwestii tego dentysty to okazało się, że dentystka na NFZ nie wyczyściła dokładnie ubytku i ogólnie to zrobiła podobno wszystko na odpierdziel. Ta, która poprawiała po niej nie miała szansy zauważyć tego co jest głębiej, a byłam w ciąży i nie zrobiła pantomogramu. Teraz jak dentystka to zobaczyła to uznała, że to taka fuszerka, że każdy kto ma wykształcenie dentystyczne po rozwierceniu tego albo zerknięciu na zdjęcie widzi, że to jest masakra i typowa robota byle zrobić jak najszybciej, a potem niech się baba buja. Ogólnie zasugerowała mi żebym poszła z tym do sądu, ale jakoś nie mam chęci się szarpać, bo wiem, że nic nie ugram. Lekarze często znają się z biegłymi i nikt nikomu nie nasra do gniazda więc odpuszczam temat. Tyle dobrego, że sprawdziłam tę nową dentystkę i babka jest jedną z lepszych i topowych na Mazowszu, jak się okazuje więc może tym razem obędzie się bez zapalenia miazgi i innych takich.
-
Elza1234 wrote:Ja właśnie z jakiejś takiej promocji skorzystałam
A z Zary nie szukałam nigdy nic, ale jak mówicie że tam od 86 to chyba dopiero na zimę xd 🤣
Zara ma mniejsze też, ale takie typowo niemowlęce. Miałam spoko body od nich. No, ale moim zdaniem te stylowki 86+ są absolutnie słodkie -
Wzięłam 80 i mysle ze będą akurat na wakacje, bo my teraz duże 68 i 74 mamyTruuskaawka wrote:A jakie bralas rozmiary, jak te komplety rozmiarowo wychodzą? Standardowo jak w HM zawyżona rozmiarowka?
Bo juz mam dużo takich co wzięłam z myślą na teraz a jednak będą na dużo później 🙈
I u nas jest taki problemik,bo moja Bubcia to taki pączuś jest 😅 Króciutka i okrąglutka. Z kilku kompletów musialam odlozyc spodenki bo cisną w brzuszek 🙈
-
Ja kurde nie umiem kupować z wyprzedzeniem. Zawsze jak mi wyrasta z danego rozmiaru to zabieram się za kompletowanie kolejnego. Teraz na 80 przechodzimy, więc skupuję jej wszystko. Nie umiem nigdy przewidzieć na jak długo dany rozmiar będzie 😂
U nas mała ma 80% nowych ubrań. Trochę dostajemy po kuzynce, ale większość nie jest w moim stylu. Sporo moja mama kupuje (większość idzie na Vinted bo już pisałam, że ja nie lubię pepco i Sinsay), trochę teściowa (ta z kolei same fancy marki przesadnie drogie). Także ostatecznie chodzi z w H&M i NEXT, które ja jej zamówię 😂😂😂 sukienki, jeansy, ogrodniczki szukam na Vinted, bo szkoda mi dać 60 zl z jedna parę spodni dla bobasa.