CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie z blatu to byłby hops w sekundę, nie ma szans, żebym ja tam dala
Dziś musiałam złożyć przewijak i przewijać na macie takie akrobacje były, a jakie pisku jak chciałam, by się położyła zamiast siedzieć
Teraz mi ucieka gdzie nie wolno, staje patrzy śmieje się I idzie dalej i tak się bawimy xd23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Mamy dziś pierwszą noc z próbą odsmoczkowania🙈jeden smoczek ucięta końcówka, drugi schowany. Usnął jak zwykle wyciszając się na rękach. Z przytulanką. Obstawiam pierwszą pobudkę z płaczem za pół godziny.
Proszę o kciuki za noc😆
Cel, jak stoi to zmieniaj pieluchę na stojąco, pantsy dobrze wciąga się na tyłek. Ja mam ogromną awanturę jak leży podczas zmiany. Tyle dobrego, że kupa zawsze rano to jest zajęty piciem mleka w tym czasie, a ja zmieniam.
Elza1234 lubi tę wiadomość
-
W ogóle pół dnia spędziłam dziś na SOR. Podejrzewali u mnie jeszcze zapalenie wsierdzia po tym zębie 🙃 Okazało się całe szczęście, że to „tylko” mocny stan zapalny i przemęczenie. Bóle w klatce to tak, jak myślałam ból rzutowany, a duszność to pewnie alergia. Dodatkowo mam trochę słabe wyniki badań, ale no wykluczyli mi to co najgorsze. Najadłam się strachu, bo waliłam gorączką, nie mogłam się ruszyć i miałam parę innych dziwnych objawów więc mąż zmusił mnie do wizyty. Może i lepiej, bo jestem spokojniejsza, ale mąż się tylko bardziej nakręcił na te dentystkę partaczkę.
-
I tak jak jestem wierząca tak paskudnie irytuje mnie nasza parafia. Ciągle chodzą po domach i zbierają datki na kościół, nie dają się przepędzić, a dziś zrobili drogę krzyżową przez nasze prywatne osiedle, co nigdy wcześniej się nie zdarzało i pobudzili chyba wszystkie dzieci w okolicy. Niby święte prawo żeby sobie robili tę drogę gdzie chcą, ale jakoś mnie to zirytowało
-
Może rozmiar większy? Często używam dady, różnica między 4 a 5 jest właśnie w tych wycięciach. No i dla mnie też najlepsze to jednak pampers. Na noc mam te night i są git, nie przesikany odkąd używam. A z pieluchą się zdarzało.Blondi29 wrote:Nineq jakie polecasz pantsy? Ja kupiłam dada extra care, ale pannica ma zbyt pulchne uda i nie wchodzą nam sprawnie na dupsko wiec musimy zostać przy pieluchach póki co.
Rozbudził się prawie po godzinie, sukces😆szukał buzią smoczka. Musiałam uspokoić na rękach. Noc będzie z dupy 🙈 -
Moje dziecko jakieś egzorcyzmy znowu odprawia przy zasypianiu, drapie ścianę i zagłówek, gryzie szczebelki i przy nich wstaje na pół spiąco, wczoraj też tak robił, ale do tego go bolało od ząbkowania, więc się milion razy wybduzal i 50 min zeszło a dzisiaj na szczęście standardowe 15, bo mąż poszedł na koncert.
Truskawka trzymaj się, nie będę komentować Twojego partnera, bo szkoda słów.
Nawet miałam super plan, że odwozimy tatusia i młody mi zasypia w samochodzie a ja go tylko przenoszę do łóżeczka, no ale machnął tylko 15 min drzemki w samochodzie i musiałam mu jeszcze zrobić kolację a potem się bawiliśmy z pół godziny jeszcze. Także tyle z moich ostatnich wspaniałych planów na wieczór.
Blondi strasznego masz pecha, ale dobrze chociaż, że nic strasznego się nie okazało.
Też zakładam pantsy na stojąco, ale zwykłych pampersów też jeszcze używamy, w sumie zależy od humoru jaśniepana i też mój mąż nie lubi pantsów, ale jemu młody się jakoś mniej wywija przy zmianie, czuje respekt chyba xD
No i używam pampers, ogólnie mam wrażenie, że rozmiarowo pampersy są nieco większe od innych marek, bo z pampersów mamy jeszcze rozmiar 3 a z lupilu 4 i te 4 lupilu nie są dużo większe niż 3 pampers.
Muszę sobie kupić te pantsy night, ale coś mi się wydawało, że one dopiero się od rozmiaru 4 zaczynają? To na razie mogliby być za duże. -
Mamy 4, ale 5 są za duże. Ostatnio kupiłam na próbę i towar przecieka.
Blackapple czytam teraz o egzorcyzmach twojego młodego i się solidaryzuje. U nas jest to samo już od daaaawna.
Cel mówiłaś, że musiałaś zrezygnować z przewijaka. U nas wyjechał już w listopadzie. Wszystkie te przewijaki, dostawki i Bujak musiały się wyprowadzić, bo mała najchętniej wyszłaby ze wszystkiego. Dziwię się, że jeszcze nie uciekła z wózka.
Teraz praktykujemy jedzenie na podłodze. Wreszcie zaczyna się interesować, bo czuje ske chyba bardziej swobodnie, a ja się nie stresuję jak w przypadku krzesełka. Tylko zazyznam się zastanawiać nad zafoliowaniem całego domu xd -
Blondi spróbuj pampers pants ogólnie.
Blackapple ja od początku mam wrażenie, że pampers są większe. Jak miałam 1 pampers i 1 Dada to te drugie były za małe i wchodził w 2, a pampers przez pewien czas jeszcze 1. Z każdym rozmiarem tak było. Night mam teraz 4, bo 5 za duże. Dada pants 4, bo 5 niby byłoby okej, ale trochę luzu. A pampers pants 5😂
Mix mega.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca, 21:58
Blondi29, Blackapple lubią tę wiadomość
-
Jednak mamy bakterie w moczu, ale pediatra kazała zebrać jutro jeszcze raz bo może zanieczyszczone, bo nie jakoś bardzo duzo.
Usypianie na noc dzisiaj 1,5h i teraz budzi się co chwilę… ale chyba aktualizacja wjechała bo w końcu dzisiaj zaczął siadać sam, czworakowac i się stawać przy meblach, do tego gryzie mnie non stop.
Truskawka współczuję.. Blondie ale się strachu najadłaś 😬 u nas też pantsy z pampers -
Ojej Blondie brzmi to mega ciężko.. czy jest ktoś w stanie Ci pomóc z Małą w nadchodzących dniach, żebyś wypoczęła?
Blackapple za dużo oczekujesz haha ja dziś usypialam godzinę chyba i było parę rundek łóżko,mata,łóżko. Ogółem jak już się bardzo wygina i wariuje to zwykle pobawi się na macie, albo gryzie gryzak. Myślę, że te ząbki mogą długo dawać znać i oni dłużej cierpią przez nie. Nawet Twój jak to mówisz low need przeżywa, więc to musi dokuczać maluchom.
Dodam, że jak zasnęła po tych akrobacjach to nie mogłam wytrzymać, musiałam iść soku, a Męża jeszcze nie było o 20.. odłożyłam ją i od razu się obudziła, płakała więc wzięłam na ramię i wyobraźcie sobie, że spala mi tak w łazience. Potem też jakoś chwila I zasnęła, a teraz mogę wreszcie zjeść, umyć zęby i wracać do spania
Nineq, nieee do wstawania daleka droga, u nas na przewijaku są harce turlańco siedzące, musi siedzieć, najlepiej na skraju przewijaka. Przewijak jest do 15kg, ale myślę, że rozłożonych równomiernie, a nie 11 na skraju więc boję się o nią i wolę na macie przewinąć na podkładzie.
A w siadzie to no ciężko zmienić pieluche🤣
Blackapple lubi tę wiadomość
23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Truuskaawka wrote:Cel ja chętnie Ci opisze jak wygląda poranek 'samotnej' matki 🤣
Też bym wolała żeby Bubcia była z dala od kuchni ale inaczej się nie da 🤷🏼♀️ Wstajemy rano,dostaje mleko,przebieram ją,ściagam mleko i do kuchni.
Sadzam ją na blat,daje miske z zabawkami i zmywam butelki + laktatory. Później idziemy na drugą strone,sadzam na blat pod oknem- bawi się sznurkiem od rolety+zabawki i oglada co jest za oknem- wtedy szykuje śniadanie i obiad.
Jeżeli coś robie na gazie,placuszki czy coś to wsadzam ją do basenu z kulkami i wrzucam kilka zabawek do niego.
Wychodzac z kuchni wstawiam do gotowania albo na pare skladniki na jej obiad- zawsze robie na 2 dni.
Dla nas czasami gotuje coś na szybko wieczorami,jak już A. jest dostepny i posiedzi tą chwile z Bubcią. Albo zamawiam z bistro. Kupilam tego lidlomixa i nie mam kiedy nawet poprzegladac przepisy jakie tam są 🤣 Poki co kręce na nim chalki,buleczki i pizze 🙈
I uwaga,dzis A. poinformowal mnie o super sprawie- wziął dodatkową robote na soboty 🫠 Jedyny dzień kiedy był od rana do wieczora w domu- no to już go nie bedzie 🙃
U mnie Maluch bierze i gryzie wszystko więc po 1 jakie zabawki, części od laktatora byłby w obrotach bo nie ma, że jest coś ciekawego, a jakieś zabawki codzienne są lepsze 😄 sznurek najlepiej byłoby zjeść i ciągnąć. Basen z kulkami musiałby być z kulkami gryzakami aktualnie ale może jakby mi 4 żeby na raz szły to też bym miała taka potrzebe..
Też się lubi bawić na macie, obserwowac przez okno, ale co jej do głowy wpadnie to różnie bywa i właśnie nie przewidze czy akurat bawi się na chillu i studiuje swoje zabawki czy oglada sobie świat przez okno czy wymyśliła jakiś nowy zaskakujący plan na zabawę
Ja to wstałam, prysznic b. Wcześnie rano i śniadanie, placki z Bobasem w krzesełku, ogarnianie po jedzeniu I sprzątanie, zabawy na macie jakieś ćwiczenia, karmienie z drzemka, znów zabawy rozmowy gra piłeczka, spacer na kolejną drzemke w deszczu, jedzonko jakieś, bieganie w koło I odkładnie na mate po wycieczkach do kuchni, karmienia, lulanie, usypiania, no z 2 razy na 5 min odłożenie żeby coś na szybko zrobić czy skorzystać z łazienki
Jest bardzo kochanym, ciekawskimi, słodkim Maluchem i wymaga dużo uwagi bo bardzo lubi też wspólny czas, nawet już bawi się ze mną i wykazuje w tym interakcje.
Wiecie, że dziś wzięła placka i normalnie mnie zaczęła nim karmić i mega się tym cieszyć, jak już zjadła trochę?🤣 Urocze to było
Blondi29 lubi tę wiadomość
23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Laura, mój ojca swego jedynego wczoraj ugryzł w stopę i był wielce zadowolony 😆to może jak aktualizacja wjechała, da Ci trochę pospać?
Cel, no to taki głupi etap. Nie chce leżeć, ale ciężko pieluchę inaczej zmienić.
Przeżyliśmy noc bez smoczka 🥳nawet była lepsza niż jakiekolwiek ostatnio. Od 20 do 22 tylko 3x się rozbudził, ale szybko usnął. Przespał w ciszy do 3, a potem płakał przez sen i w końcu o 4 wzięłam go do łóżka. Pobudka 5:50. Ale dzisiaj zmiana czasu to może mu się trochę przestawi.
Elza1234, Blondi29 lubią tę wiadomość
-
Cel bardzo rozczulił mnie fragment z karmieniem cię przez malucha ❤️
Nineq fajnie, że udała się wam bezsmoczkowa noc. Życzę wam już tylko lepszych i bezsmoczkowyxh nocek.
Ja dzisiaj zaopatrzyłam się w duża ilość papieru, bo mała przespała całą noc od 20:30 do 5:50 🫣 ZERO POBUDEK.
Dzisiaj wpada do mnie mama więc liczę na to, że będę mogła ogarnąć absolutne minimum i się wylegiwać.
Miłego dnia dziewczyny i dzidziusie!
Elza1234, Anabbit lubią tę wiadomość
-
Blondie należała Ci się taka noc

Boże ja też muszę się wziąć za tego smoczka i jeszcze bym chciała przestawić jej wieczór, że jedzenie - kąpiel - spanie
A nie kąpiel - jedzenie - spanie
No bo jednak te zęby przy mm, trzeba będzie uważać 🙈
Muszę się zebrać psychicznie na te aferki
Blondi29 lubi tę wiadomość