Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 28 marca, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi a czemu nie macie dwóch dużych fotelików?

event.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 28 marca, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orzechy to chyba jedyny alergen, którego jeszcze nie podałam 🙈

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 28 marca, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie macie kolejne foteliki? Kojarzę, że był wspomniany Emerald ale gdzieś wyczytałam, że mało miejsca na nogi i jazda przodem do kierunku jazdy od 105 cm?
    I tak się zastanawiam co jest wartego uwagi i czy kupować teraz ten do 4 lat, czy poszukać jakiegoś sensownego na dłużej

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 28 marca, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ja wcześniej nie jeździłam samochodem, a teraz do tego wróciłam i czuję się już na tyle pewnie żeby jeździć z małą więc dopiero będziemy kupować drugi. My też tak często z nią nie jeździmy, bo nie lubi samochodu więc z reguły organizowałam się tak żeby jechać z mężem.
    My mamy besafe Beyond 360 (chyba tak nazywa się ten model) i jestem póki co bardzo zadowolona.
    Elza ja nie dawałam jeszcze orzechów, kakao, wanilii, cynamonu, mango, sezamu. Rybę dostała tylko raz, ale wstrząs występuje raczej przy kolejnym kontakcie więc wciąż nie jestem przekonana. Czekam aż mąż będzie w domu i będę na niej testowała po trochu, bo sama się boję. Ja ogólnie mam niefajne doświadczenie z silną reakcją alergiczną z przed lat i mnie to przeraża. Teraz już wiem jak reagować, ale mam chyba jakąś traumę w tym związana i nie uważam tego słowa za nadużycie. Nie umiem się po prostu przełamać i podać jej samą.

• Blondi29 Autorytet

Wysłany: 28 marca, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit my pojechaliśmy do 8 gwiazdek i nam super dobrali ten fotelik. Polecam, bo pokazali nam każdą opcję bez naciągania, a mam gwarancję, że dzieciak bezpieczny. Akurat nie mieli na stanie takiego na dużo dłużej, bo ja chciałam taki już do końca, ale mieli tylko ten, a my musieliśmy kupić tego samego dnia. Z tym, że my mamy suvy więc nie zastanawiam się nad ilością miejsca na nogi, bo może sobie jeździć do 18 tyłem xd

• Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 28 marca, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Twoj chlop tak powiedział?

A któż inny...

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 28 marca, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi29 wrote:
    Anabbit my pojechaliśmy do 8 gwiazdek i nam super dobrali ten fotelik. Polecam, bo pokazali nam każdą opcję bez naciągania, a mam gwarancję, że dzieciak bezpieczny. Akurat nie mieli na stanie takiego na dużo dłużej, bo ja chciałam taki już do końca, ale mieli tylko ten, a my musieliśmy kupić tego samego dnia. Z tym, że my mamy suvy więc nie zastanawiam się nad ilością miejsca na nogi, bo może sobie jeździć do 18 tyłem xd

Ale właśnie tu chodziło o miejsce na nogi przy jeździe tyłem, że jakoś ten fotelik jest tak zbudowany że szybko niewygodnie sie robi.

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 28 marca, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo to ten besafe wydaje się wygodny. Jak nam pokazywali na tym modelu lalki to wyglądał komfortowo. Szczerze to sama chętnie bym w nim usiadła 😅

• Cel95 Autorytet

Wysłany: 28 marca, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka, gdyby nie dziecko i jego dobro, to bym radziła je z nim zostawić. Ale po Twoich opisach to bym się bała ją z nim zostawić. W ogóle to ma z dupy teksty bo ogarniasz sama dziecko, a do tego ogarniasz dom i obiad też piszesz, że nie raz zrobisz.

W jakim kontekście to powiedział? Eh z 1 strony szkoda Dziecka, z 2 przydało by się mu chociaż na 5,6h zostać z Bobasem. Co on robi przy dziecku?

Ja dziś drugi dzień z Mloda full time, ale wpadły moje przyjaciółki. O Panie jak ona lubi ludzi. Ale interakcje robiła. Dumna z niej jestem. Kochany, mały, towarzyski, ciekawski, zdolny, uroczy prześliczny Człowiek.

Przyjaciółki przyniosły deser skyr z Lotusem i zrobiły obiadek, a Dziecko było mega radosne, zero marudzenia. Pobujalam pokiwałam karmienie i spi obok szczęśliwa. Nosiłam ja sporo, były zabawy, ćwiczyliśmy, a dzień jakoś był sporo łatwiejszy niż zwykle w moim odczuciu. Mniej się zmęczyłam fizycznie i psychicznie. Może czuła też moja radość z tego spotkania, bo to takie przyjaciółki od prawie 2 dekad, na dobre i na złe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca, 19:46

Blackapple lubi tę wiadomość

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png

Wysłany: 28 marca, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Ale właśnie tu chodziło o miejsce na nogi przy jeździe tyłem, że jakoś ten fotelik jest tak zbudowany że szybko niewygodnie sie robi.
    Coś mi sie wydaje,ze jesteś z tych ,którym sie wydaje 😅
    Dzieci są z gumy. Nawet z podwiniętymi nogami im wygodnie.

event.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 28 marca, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej nie było wygodnie, ale w Citygo tyłem na 3,5 roku nogi miała już prawie na szyi xD No ale i tak wyrosła wagowo z fotelika tyłem, więc już od wakacji jeździ przodem.

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 28 marca, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Coś mi sie wydaje,ze jesteś z tych ,którym sie wydaje 😅
    Dzieci są z gumy. Nawet z podwiniętymi nogami im wygodnie.
    Ale nie nie, ja tak nie uważam. Przeczytałam to na jakiejś grupie na fejsie i właśnie pytam właścicielki tego fotelika. Ja nie miałam okazji go przymierzyć do auta jeszcze.

age.png

Wysłany: 28 marca, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Ale nie nie, ja tak nie uważam. Przeczytałam to na jakiejś grupie na fejsie i właśnie pytam właścicielki tego fotelika. Ja nie miałam okazji go przymierzyć do auta jeszcze.
    Ja mialam graco do 36 kg,to jest 3 latek posadzony pierwszy raz przodem. Zobacz ja ma nogi "nauczone" dawać.
    76e86b5d51f76.jpghttps://zapodaj.net/plik-IL1J2i6fQz

event.png

Wysłany: 28 marca, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mialam Graco ale nadal mam. Bo na 9 miesięcy mu go kupiliśmy a ma prawie 7 i w nim jezdzi nadal.

event.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 28 marca, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczek 0 : rodzice 1
    Hardkor 😮‍💨tak dużo płakania i rozdrażnienia nie było dawno. Usypianie zajęło godzinę, ręce mi odpadają. Z tego wszystkiego wsadził od buzi przytulankę, którą dostał w zamian. Oby kolejny dzień był lepszy. Kolejne dziecko nie dostanie smoczka albo zabierzemy przed 6. miesiącem.

Blondi29 lubi tę wiadomość

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 28 marca, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Hardkor 😮‍💨tak dużo płakania i rozdrażnienia nie było dawno. Usypianie zajęło godzinę, ręce mi odpadają. Z tego wszystkiego wsadził od buzi przytulankę, którą dostał w zamian. Oby kolejny dzień był lepszy. Kolejne dziecko nie dostanie smoczka albo zabierzemy przed 6. miesiącem.
    U was mały wsadził przytulankę
    A moja nadal ssie kciuka jak jest zmęczona. Zakładanie skarpetki na ręce nic nie daje - ściąga nawet przez sen.
    Idę niedługo na kontrolę do neurologopedy - muszę jej zapytać jak sobie z tym poradzić, bo jak nie smoczek to kciuk. I nie wiem co zrobić żeby nie chciała ani tego ani tego..

age.png

Wysłany: 28 marca, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Jeszcze parę dni i bedzie lepiej. Trzymam kciuki,zeby poszło w miarę łatwo

Nineq lubi tę wiadomość

event.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 28 marca, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Truskawka, gdyby nie dziecko i jego dobro, to bym radziła je z nim zostawić. Ale po Twoich opisach to bym się bała ją z nim zostawić. W ogóle to ma z dupy teksty bo ogarniasz sama dziecko, a do tego ogarniasz dom i obiad też piszesz, że nie raz zrobisz.

W jakim kontekście to powiedział? Eh z 1 strony szkoda Dziecka, z 2 przydało by się mu chociaż na 5,6h zostać z Bobasem. Co on robi przy dziecku? .

Kontekst taki,że rano mieli przyjechać jego rodzice pod blok i miał wyjść do nich odebrać jajka.
    (Nadal to jest dla mnie chore ze przyjada po blok i nawet na chwile nie zajdą zobaczyć wnuczki. Mieszkamy na parterze.)
    Jak nakarmiłam małą mlekiem to powiedziałam żeby wziął ją na chwile to przygotuje śniadanie dla niej i dla siebie (bo on już zjadł). Powiedział że nie bo w ciągu 15 minut przyjadą rodzice i musi do nich wyjsc bo nie będą czekać. Stwierdzilam ze zanim przyjadą to ja zdaze duzo zrobić a jak będą wcześniej to po prostu przerwe i wezmę Bubcie.
    No i tu wlasnie padlo że nie umiem w logistyke. A jak zapytałam skoro nie umiem to dlaczego zanim wroci z pracy wszystko jest zrobione to padla odpowiedz ze mam czas.
    Co robi przy dziecku? Łącznie siedzi z nią jakąś godzine dziennie na macie. W weekend zdarza się więcej,jak chce coś konkretniej posprzatac albo ugotowac.I szykuje jej kąpiele. Zawozi też nas na rehabilitacje (nie wchodzi z nami bo raz fizjo go zjebała).
    Nawet na spacer z nami nie wychodzi,tydzień temu prosilam to nie bo on jest zmęczony i idze spać.

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 28 marca, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka
    On jest zachowuje okrutnie wobec was
    I tak sobie myślę - że miłość między wami mogła umrzeć śmiercią naturalną - ale czemu on tak traktuje swoje własne dziecko to ja nie pojmuję
    Nie będę ci prawić morałów
    Po prostu podziwiam że masz siłę e tym trwać

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 28 marca, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka na twoim miejscu strzeliłabym mu strumieniem mleka w twarz za ten komentarz o logistyce, naprawdę xddd niech lepiej on i jego bezużyteczne sutki idą w świat zarabiać ten hajs, bo przynajmniej nie musisz debila w domu znosić

age.png
‹‹ 2703 2704 2705 2706 2707 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Globulki dopochwowe z mio-inozytolem – naturalne wsparcie w dniach płodnych

Szukasz prostego sposobu, aby naturalnie wspomóc Wasze starania o dziecko? Czy wiedziałaś, że odpowiednie wsparcie środowiska wewnątrz pochwy może ułatwić zadanie plemnikom partnera? Specjalne globulki z mio-inozytolem mogą poprawiać jakość śluzu i chronić komórki przed niekorzystnymi czynnikami. Dzięki temu plemniki mogą poruszać się szybciej i sprawniej w drodze do celu, co może zwiększać szansę na zapłodnienie. To łagodne rozwiązanie, które może stać się Waszym cichym sprzymierzeńcem w najważniejszych dniach cyklu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna to poważny stan, w którym zarodek zagnieżdża się poza macicą, najczęściej w jajowodzie. Chociaż początkowo może przypominać prawidłową ciążę, kluczowymi sygnałami ostrzegawczymi są ból podbrzusza, krwawienie oraz nieprawidłowy przyrost hormonu HCG. Poznaj przyczyny tego zjawiska oraz metody diagnostyki i leczenia, które pozwalają chronić zdrowie i przyszłą płodność kobiety.

CZYTAJ WIĘCEJ