Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 30 marca, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzegrzula młodej też długo wychodziły zęby, ale na pewno nie aż tak długo. Ona miała takie okresy placzu, ale jej równolegle wychodziło 5 zębów 🫣 na 9 miesięcy już 9 zębów miała. Pocieszam się, że może młodemu też tak idą, tylko poooowoli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca, 08:15

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 30 marca, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanasi wszytko zwalać na zęby, to też tak nie bardzo. Moja tez gryzła w zeszłą niedzielę wszytko,łącznie ze swoją ręką a okazało sie ze boli ja ucho

event.png

Wysłany: 30 marca, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odstawiłam syna do przedszkola i stał na śmietniku taki ładny kitchen helper,ze wzięłam.go ze sobą. Ciężko go bylo wsadzić do Corsy😅

event.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 30 marca, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chcę też z nim latać do lekarza jak nie ma innych objawów, żeby tam czegoś nie złapał zaraz. Jakby coś było to bym kontrolowała, ale gorączki nie ma, kataru nie ma, uszy nie są zaczerwienione, żadnej wydzieliny nie ma, kupy robi normalnie, brzuszek miękki, żadnych wysypek itd., więc nic innego nie wskazuje na jakiś stan zapalny 🤷🏼‍♀️

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 30 marca, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się pobrać mocz do badania, normalnie sukces tego roku, zaraz jadę zawieźć.

Ostatecznie użyłam tej pieluszki z wbudowanym woreczkiem, bo w sobotę tylko to mieli w aptece.

Elza1234, Lauraa lubią tę wiadomość

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 30 marca, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple super, że się wreszcie udało!
    Karola zazdroszczę takiego znaleziska. Ja poproszę żeby małej na roczek ktoś kupił. Wolę mieć w zanadrzu fajne rzeczy dla niej niż kolejny badziew.
    Tanashi mam takie samo podejście. Ja unikam lekarzy z małą jak mogę. Jak jestem zaniepokojona to łapie mocz, mąż ją ogląda, a jak my nie wiemy to wołamy znajomego pediatrę. Dopiero jak sobie nie poradzimy w ten sposób to zapisuje ją do poz 😅 Z tym, że my mamy do swojej przychodni 40 minut jazdy więc to cała wyprawa.

Blackapple lubi tę wiadomość

Wysłany: 30 marca, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    Udało mi się pobrać mocz do badania, normalnie sukces tego roku, zaraz jadę zawieźć.

Ostatecznie użyłam tej pieluszki z wbudowanym woreczkiem, bo w sobotę tylko to mieli w aptece.
    W koncu! Ufff

event.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 30 marca, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w razie co to w środę od 14.00 do 17.00 mamy dzień wyłacznie dla zdrowych dzieci, więc w sumie spoko.

Dałam wczoraj młodemu testowo 1/4 cząstki pomarańczy i widzę, że niestety na pomarańcze dalej ma uczulenie, wyszły mu takie krostki jak w listopadzie, tylko że duuuzo mniej, ale to sobie chłop i tak nie spróbuję jak będziemy na Sycylii w maju.

age.png

Wysłany: 30 marca, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    My w razie co to w środę od 14.00 do 17.00 mamy dzień wyłacznie dla zdrowych dzieci, więc w sumie spoko.

Dałam wczoraj młodemu testowo 1/4 cząstki pomarańczy i widzę, że niestety na pomarańcze dalej ma uczulenie, wyszły mu takie krostki jak w listopadzie, tylko że duuuzo mniej, ale to sobie chłop i tak nie spróbuję jak będziemy na Sycylii w maju.
    Tam moze.nie będą takie pryskane.

Uwielbiam Sycylii w maju.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca, 12:35

event.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 30 marca, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq o której pobudka po zmianie czasu? 🙈
    U nas o 6🤡

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 30 marca, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale łup Karola, dobry pomysł na prezent na roczek od babci 😅 blackapple gratki! Oby wszystko było okej, ja dzisiaj znowu oddałam bo jest trochę bakterii ale na tyle mało że do powtórki

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 30 marca, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa wrote:
    U nas o 6🤡
    Wczoraj o 7 czyli starego czasu 6.
    Dzisiaj wstał 6.30. Nadal rozbudza się ok. 4-5, ale dobujany dalej śpi. Od odstawienia smoczka śpi trochę spokojniej. Nie wstajemy ostatnio po 4x-6x tylko dziś 2x.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png

Wysłany: 30 marca, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa wrote:
    Ale łup Karola, dobry pomysł na prezent na roczek od babci 😅 blackapple gratki! Oby wszystko było okej, ja dzisiaj znowu oddałam bo jest trochę bakterii ale na tyle mało że do powtórki
    Czyli powtórka? Jak nie ma azotynów to nie ma co się martwić

event.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 30 marca, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po zmianie czasu pobudka o 6:00, ale u nas to luksus, bo wcześniej było 3/4/5 więc dla mnie to niebo. Z ciekawości, do której śpią wam standardowo dzieciaki jeśli 5/6 to wczesna godzina? 😅

• Nineq Autorytet

Wysłany: 30 marca, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi29 wrote:
    U nas po zmianie czasu pobudka o 6:00, ale u nas to luksus, bo wcześniej było 3/4/5 więc dla mnie to niebo. Z ciekawości, do której śpią wam standardowo dzieciaki jeśli 5/6 to wczesna godzina? 😅
    Z wiekiem standardowo skraca. Kiedyś ok. 7. Od grudnia o 6. Teraz było rozbudzanie ok. 5. Nie wymagam żeby spał do 8 skoro spać chodzi 19-19.30, w rzadkich przypadkach 20. Już kiedyś tu pisałam, wolę wolny wieczór we dwójkę jak on śpi niż poranek sama.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 30 marca, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moje dziecko chyba nie jest standardowe xD

Dzisiaj pospał do 9.00, ale zasnął o 21.00 (2x jadł, o 23.00 i o 4.30, o 23.00 niestety sama go trochę wybudziłam, bo kichałam za głośno a mamy łóżeczko obok łóżka 😒) przed zmianą czasu mieliśmy zwykle jakoś 20.15-8.15 w ostatnio, nie licząc tych dni gdzie go bardzo bolało od zębów. Chciałam go przestawić na jakąś 19.45 chociaż, ale się nie udaje 😅 Z drugiej strony, odpukać, nie można na niego za bardzo narzekać ze spaniem.

Aktualnie robimy drzemkę kontaktową, leży mi na brzuchu a ja leżę pod koldrą i wygrzewan katar. Próba położenia go o 15.00 zamiast 15.40 na drugą drzemkę się oczywiście nie powiodła, akurat musiał zrobić kupę jak już go prawie ululałam 😄

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 30 marca, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple, u Was druga drzemka jak u mojego pobudka z niej 😆chociaż nawet chat gtp podpowiada, że na czas odsmoczkowania kłaść szybciej i nie przeciągać, żeby nie drażnić lwa 😆wystarczy iskra i się odpala.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 30 marca, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq to ja mam to samo. Mogę wstawać od 5:00, ale muszę mieć chociaż godzinę wieczorem dla siebie/dla siebie i męża. Szczególnie, że z reguły męża nie ma w domu, a wątpię żeby któreś z nas specjalnie wstawało przed dzieckiem żeby pobyć ze sobą 😅 No i dla mnie każda godzina od 5:00 jest ekstra. Najgorsza była ta 3/4, a przez miesiąc wstawała mi właśnie w tym przedziale niezależnie od pory położenia na sen nocny. Teraz to już chociaż w miarę jasno xd

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 30 marca, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa wrote:
    U nas o 6🤡
    U nas 6:20 xd a zasnęła przed 20 dopiero 🙈
    Także moje dziecko olewa zmiany czasu

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 30 marca, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi29 wrote:

Moja kiedyś chodziła spać o 21/22 i wstawala 8/9.
    Teraz zasypia 20/21 i wstaje 6/7
    Dziś pospała do 7.40 ale w nocy było OA od 1 do 3.
    W nocy zawsze dwie pobudki na mleko.
    Wiadomo,zdarzają się rozne nocki,raz spi ladnie innym razem jęki i stęki i pobudki co chwilke.
    W dzień roznie z drzemki. Raz będą 3 krotsze a raz 2 dluzsze 🤷🏼‍♀️

Powiem wam że ja mam syndrom sztokholmski do laktatorów 🙈 Boje się przestać odciągac mleko. Dziś pierwszy dzień jak bede robic dwie sesje tylko.
    Fizycznie czuje sie super,jak mi to dzień ułatwia...
    A psychicznie jest dupa 🥲

age.png
‹‹ 2706 2707 2708 2709 2710 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ