CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
A propos spania to ja się cieszyłam że będziemy mieli łóżko w 2 a nie w 4 i w końcu będzie mi wygodnie... No to mój syn ostatnio wybudza się na każdy mój szelest, głębszy oddech czy przewrócenie się, więc ostatnio i tak spałam w jednej pozycji jak faraon, bez poduszki, bo bałam się przemieścić żeby się nie budził znowu 🤡
-
Tanashi wrote:A propos spania to ja się cieszyłam że będziemy mieli łóżko w 2 a nie w 4 i w końcu będzie mi wygodnie... No to mój syn ostatnio wybudza się na każdy mój szelest, głębszy oddech czy przewrócenie się, więc ostatnio i tak spałam w jednej pozycji jak faraon, bez poduszki, bo bałam się przemieścić żeby się nie budził znowu 🤡
O, też często śpię bez poduszki, bo nie przełożę sobie w porę zanim ona zasnie, a później już się boje ruszyć 😂 -
Na roczek z prezentów to u nas też ten plac zabaw / bujak drewniany montessori od siostry i moi rodzice warsztat drewniany z little dutch, od drugiego dziadka kitchen helper a my chcemy ogarnąć porządną huśtawkę i zjeżdżalnie na ogródek.
Młody w sobotę spał od 19.30 do 8, ok 5 standardowo wzięłam go do nas i dospal, przez sen machał rękami co chwilę, ciekawe co mu się śniło
W nd po zmianie czasu pobudka o 7.30, dziś o 6.30, ale było mi to na rękę, bo mieliśmy tripa do Bielska i pięknie przespał w jedną stronę i później z powrotem też wypadała drzemka. W ogóle jechałam nową drogą i było jakby luksusowo, a nie ta stara ze zwężeniami i korkami co chwilę xD
Idzie mu górna dwójka, już czuć ostre pod dziąsłem, zasypianie na noc trwało dziś jedyne 1,5h, ostatecznie zasnął u Starego na rękach, bo mi się rzucał po łóżeczku, śmiał sie, gadał, zrobił kupę, gadał jeszcze więcej i jeszcze więcej się śmiał, przewracał się w sennym amoku (OA jedyne 6h), już się boje co będzie w nocy 🙈 -
Tanashi wrote:A propos spania to ja się cieszyłam że będziemy mieli łóżko w 2 a nie w 4 i w końcu będzie mi wygodnie... No to mój syn ostatnio wybudza się na każdy mój szelest, głębszy oddech czy przewrócenie się, więc ostatnio i tak spałam w jednej pozycji jak faraon, bez poduszki, bo bałam się przemieścić żeby się nie budził znowu 🤡
Ooo nie bez poduszki to bym nie dała rady, ja mam takiego Jaśka pod głowę na sen w dziwnych pozycjach
Polecam Wam zawsze mieć obokWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 21:26
23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Mi się bardzo podobają drewniane domki dla lalek, ale ze względu na małe elementy to raczej za parę lat pewnie23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Ja robiłam domek myszek na trzecie urodziny. Cały czas coś tam dokupuję, ale odkąd ma fazę na księżniczki Disneya to się nim nie bawi wcale 🤣 ale ona teraz ma taką fazę że mogłabym wyrzucić wszystkie zabawki i zostawić tylko kredki i kartki, może cały dzień rysować i opowiada sobie różne historie do tego. Super słodkie. 🫠
-
To ja tak mam od zawsze,że jak z kimś śpię (kolezanka,siostra,kiedys moj chrzesniak jak byl maly) to spie jak posąg w jednej pozycji.
Teraz z Bubcią też spie w jednej pozycji na boku i tylko odsuwam się co raz blizej krawędzi żeby mogła sie krecic dowolnie + moją jedyną poduszką do spania jest kura z La Millou.
Blondi ja sobie zrobiłam prezent na dzień mamy i umówiłam sesje zdjęciową na maj + na roczek też termin zaklepie w czerwcu 🥰
Blondi29 lubi tę wiadomość
-
Tamasi tylko robiac ten plac zabaw w domu pamiętaj o dobrym,boulderowym albo sportowym materacu. I policzcie dobrze odleglość
padania od drabinki albo ścianki. Zawsze spada się do tyłu,rzadko w linii prostej. Ludzie robią takie małpie gaje bez pomyślunku.
Wy o spaniu przez 10 h a mój zegarek (tzn nie mój ale mialam tydzien do tesów) dostał załamania ze mną. Miałam po 3 h snu na dobę i migotanie przedsionków. Jakby mógł to by wrócil do chińskiej fabryki😅 Nie dałabym rady z tymi powiadomieniami dłużej. Serio.
Dostałam propozyjce menu na chrzest i tak się zastanawiam co zrobic. Czy brać droższe tzn zupa,jakieś kilka rodzajow mięs i ciasta plus kawa i napoje,czy zupa,jedno danie tzn rolady i tort plus kawa . Pierwsze 230 zl drugie 170zł. -
Karola zależy na ile osób. Spora różnica w cenie. Jak będziecie mieć z 10/12 osób to wzięłabym droższe, a jak więcej to bym się zastanowiła. Wy chyba chcecie łączyć x roczkiem? Moim zdaniem ludzie nie jedzą aż tyle i nie patrzą na to co jest, szczególnie w lato. Przynajmniej ja się z tym spotkałam ilekroć organizowałam imprezę. Oszczędzam na menu, bo i tak 3/4 tego towaru muszę rozwozić potem ludziom po domach, a domyślam się, że duża część ląduje w koszu. Z tym, że ja nie lubię marnować jedzenia więc idę w minimalizm w tej kwestii.
-
Tanashi my mamy ten plac zabaw po dziecku mojej koleżanki. Cały zestaw Montessori i mega się boję to rozlokować więc daj znać jak już wymyślisz jakiś fajny i bezpieczny pomysł na to. Chętnie się zainspiruje, bo moja to taki szatan, że boję się, że dostaniemy kartę stałego klienta na SOR.
Truskawka masz już jakieś inspiracje na wasze sesje? Na pewno zrobimy w jasnej kolorystyce i waham się między błękitem/dżinsem a bielą/ecru. Młodej chce skombinować dużo balonów, bo je uwielbia, a dalej to nie wiem. Studio jest mojej koleżanki więc torty i inne brudzące rzeczy sobie odpuszczę xd -
Powiem wam dziewczyny, że czytam was i przypomina mi się to spanie w pozycji chińskie s. Odkąd mała śpi w swoim łóżeczku moje bóle pleców, klatki piersiowej; szyi i bioder się zmniejszyły albo całkiem zniknęły. Serio wam polecam spróbować forsować spanie w łóżeczku jeśli macie na to energię. Ja dzięki temu zyskałam nowe życie i pełnię sił. Nawet jak są bezsenne noce to mam zupełnie inny komfort snu nie musząc na nią uważać i mogąc się rozłożyć jak chce. Ale wiem, że to trudne, bo ja sama czasem mam ochotę tulić dzidziusia całą noc ❤️🫣 Tylko u nas to było mega niebezpieczne.
-
Ja musze w jednym pokoju wymienic kanape i inaczej tam poprzestawiać,bo docelowo chce zwolnić salon i zrobić miejsce do zabawy właśnie tam.
Macie do polecenia jakieś nieduże i niedrogie kanapy z funcją spania? 😅
Blondi raczej nie pomoge,bo ja robie sesje zawsze u jednej dziewczyny i są one utrzymane w stylu naturalnym,biel,beż,takie boho.
Ale na roczek chyba dodamy do tego zdjecia z smash cake.
Teraz szukam dla nas sukienek na sesje na dzień mamy,ale kiepsko mi to idzie. Jak nic nie znajde to babeczka ma swoją garderobę. Troche mi się marzy zrobić zdjecia w sukience w ktorej rok temu w maju robiłam sesję brzuszkową 🥰 -
Fajne te lale miniland Tanashi, chyba kupię córeczce kuzyna na dzień dziecka.
Mój bobas się nie nadaje do wczesnego spania jednak.
Nie dospał na drzemce, bo te wyniki przyszły i musiałam zadzwonić do przychodni, bo chciałam jeszcze dzisiaj ogarnąć lekarza, więc nam padł jakoś o 19.40, ale chyba pomyślał, że to gratisowa drzemka, bo pospal godzinę i potem sobie zrobił OA na 1.5 godziny, ale już śpi w końcu.
Przynajmniej dzisiaj nie był małym zdrajcą i zrobił dramę mężowi a nie mnie przy ponownym usypianiu 😄
Dzięki za kciuki za badanie Cel.
Spróbuję może jednak znowu tym woreczkiem zwykłym jutro.
-
Truskawka świetny pomysł z tą sukienka z sesji ciążowej ❤️ Ja teraz żałuję, że nie miałam. Myślałam, że może w kolejnej ciąży, ale się nie zdecydowałam. W ogóle przez sytuację rodzinną i moje studia odłożyłam wszystkie takie rzeczy na bok, a teraz żałuję
Fajny pomysł odtworzyć te zdjęcia i powiesić obok siebie gdzieś w domu 😍
-