Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 30 marca, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam niestety wyszly te bakterie w moczu także miałam nosa, tylko szkoda, że tyle mi zeszło z tym pobraniem próbki.

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 30 marca, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie już jakieś pomysły na prezenty roczkowe?
    U nas narazie moja mama zadeklarowała chęć kupienia tej hulajnogi Scoot and ride.
    Sama myślałam jeszcze o wozku+lala,odkrywczy domel Dumel
    Macie już jakieś swoje upatrzone?

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 30 marca, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    To moje dziecko chyba nie jest standardowe xD

Dzisiaj pospał do 9.00, ale zasnął o 21.00 (2x jadł, o 23.00 i o 4.30, o 23.00 niestety sama go trochę wybudziłam, bo kichałam za głośno a mamy łóżeczko obok łóżka 😒) przed zmianą czasu mieliśmy zwykle jakoś 20.15-8.15 w ostatnio, nie licząc tych dni gdzie go bardzo bolało od zębów. Chciałam go przestawić na jakąś 19.45 chociaż, ale się nie udaje 😅 Z drugiej strony, odpukać, nie można na niego za bardzo narzekać ze spaniem.

Aktualnie robimy drzemkę kontaktową, leży mi na brzuchu a ja leżę pod koldrą i wygrzewan katar. Próba położenia go o 15.00 zamiast 15.40 na drugą drzemkę się oczywiście nie powiodła, akurat musiał zrobić kupę jak już go prawie ululałam 😄

12 godzin snu nocnego? Kobieto brzmi luksusowo. U nas ostatnio 10 nie dobija w nocy 😑

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 30 marca, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    U nas narazie moja mama zadeklarowała chęć kupienia tej hulajnogi Scoot and ride.
    Ja póki co poprosiłam o rowerek biegowy (wiem że pewnie użyje go dużo później ale już będzie, my na hulajnogi mamy bana od fizjo), hitchen helper i tablice taka sensoryczna co wiecie jakieś zamki są, kalkulatory i te sprawy
    O tym domu też myślałam :) także jeśli mi się ktoś zapyta to może o nim powiem
    Reszta pewnie da kasę

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 30 marca, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    Nam niestety wyszly te bakterie w moczu także miałam nosa, tylko szkoda, że tyle mi zeszło z tym pobraniem próbki.

A ile wyszło?

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 30 marca, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:

My robimy plac zabaw na ogródku także hajs urodzinowo-chrzcielny tej dwójki wpada w ten budżet. Nic wiecej im nie trzeba.

event.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 30 marca, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa wrote:
    A ile wyszło?
    19500 przy normie 30, ale już rzutem na taśmę zaliczyliśmy lekarkę I powiedziała, żeby jednak powtórzyć + zrobić posiew, bo nie plakał jak go tam uciskała po pęcherzu i w związku z tym nie chciała na ślepo dawać antybiotyku (szanuję) a też twierdzi, że u dziecka łatwo zanieczyścić próbkę, więc jutro będę łapać znowu.

No chyba, żeby nam nagle dostawał bardzo wysokiej gorączki lub bardzo plakał lub nie chciał jeść i pić to wtedy niezwłocznie na IP.

age.png

Wysłany: 30 marca, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    19500 przy normie 30, ale już rzutem na taśmę zaliczyliśmy lekarkę I powiedziała, żeby jednak powtórzyć + zrobić posiew, bo nie plakał jak go tam uciskała po pęcherzu i w związku z tym nie chciała na ślepo dawać antybiotyku (szanuję) a też twierdzi, że u dziecka łatwo zanieczyścić próbkę, więc jutro będę łapać znowu.

No chyba, żeby nam nagle dostawał bardzo wysokiej gorączki lub bardzo plakał lub nie chciał jeść i pić to wtedy niezwłocznie na IP.
    A coś.jeszcze bylo w moczu?

event.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 30 marca, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do prezentów to podobnie jak Elza, bo pewnie moją część rodziny poprosimy o biegówkę a część od męża o kitchen helpera.

Raczej też nie będziemy robić nie wiadomo jakiej imprezy, bo babcia ma mieć operację stawu biodrowego 29 czerwca, więc akurat na następny dzień po urodzinach młodego.

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 30 marca, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    A coś.jeszcze bylo w moczu?

Chyba niewiele: https://zapodaj.net/plik-65EInCL5x4

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca, 20:33

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 30 marca, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my nadal chrzciny + roczek - ale właśnie póki co 3 osoby zapytały mi się o prezent, więc podałam te 3 rzeczy póki co :)
    Muszę po majówce zająć się ubraniem dla niej i dla siebie 🙈 już chyba przestanę się oszukiwać że jeszcze schudnę xD póki co 1.5 kg mi się udało
    Jeszcze 7 🤡

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 30 marca, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    Rzeczywiście mało leukocytów jak na taką ilość bakterii
    Nigdy nie spotkałam się w pracy z tymi pampersami do których się zbiera mocz
    U nas zawsze te woreczki były jednak

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 30 marca, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple ja tak na logikę myślę, że ten pampers sam w sobie może doprowadzić do rozwoju bakterii więc myślę, że w przypadku woreczka nie wyjdzie wam tyle bakterii. Szczególnie, że cała reszta wygląda dobrze. Fajna lekarka, że nie rzuca od razu antybiotykiem. Macie szczęście z taką pediatrą.

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    Ma mętny mocz,bakterie i azotyny. Zdecydowanie do powtórzenia i posiewu. Tylko dobrze mu siusiaka wypucuj przed

Blackapple lubi tę wiadomość

event.png
  • Cel95 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    12 godzin snu nocnego? Kobieto brzmi luksusowo. U nas ostatnio 10 nie dobija w nocy 😑

U nas jest 11, ale wspólnego czasu z Mężem to raczej 0
    Idą ząbki i boli, ledwo się da ululać jak jestem z nią w łóżku i budzi się w nocy, czasem więcej czasem mniej. Nie zostanie jej samej na łóżku, łóżeczko za to parzy

Ja bym wolała 5h snu, ale w łóżeczku 😄 kręgosłup by mi odpoczął i byłby czas razem

Leżeć na plecach dłużej niż 2h to brzmi jak spa

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 30 marca, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do prezentów to my prosimy o kitchen helper, bo na pewno się przyda. Tak to chyba rzucę hasło żeby dali karty podarunkowe, kupili pampersy albo jakieś rzeczy typu różdżki smaku xd Nie chcę miliona zabawek i gadżetów, bo teściowie nas tym zarzucają i ja już teraz mam dwa kosze i basen pełen zabawek i jestem zdania, że to za dużo. Wolę żeby miała jakiś bon na ubrania czy coś. Ciekawe czy uda mi się ten pomysł przeforsować.
    W kwestii ciuchów to my tego roczku nie robimy, ale mamy sesję zdjęciową. Zaplanowałam nam stroje i w swoim komplecie chciałam iść na święta, ale mąż uznał, że wyglądam tragicznie, bo schudłam i muszę szukać czegoś nowego na szybko, bo to faktycznie wisi 🙃
    Wychwaliłam też nasz sen i właśnie dziś mała usypiała nam dwie godziny.

• Anabbit Autorytet

Wysłany: 30 marca, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    U nas jest 11, ale wspólnego czasu z Mężem to raczej 0
    Idą ząbki i boli, ledwo się da ululać jak jestem z nią w łóżku i budzi się w nocy, czasem więcej czasem mniej. Nie zostanie jej samej na łóżku, łóżeczko za to parzy

Ja bym wolała 5h snu, ale w łóżeczku 😄 kręgosłup by mi odpoczął i byłby czas razem

Leżeć na plecach dłużej niż 2h to brzmi jak spa

Hahahha ale ja też nie leżę na plecach xd ona albo śpi u nas od początku, albo od 23, czyli wtedy gdy ja się kładę. Także też nie doświadczam luksusu spania w wygodnej pozycji 🙄
    Jedyny luksus wygodnego snu mam od 6:40 do 7:50 gdy mąż ją zabiera do salonu a ja mog”odespać”. O Jezu jak ja się wtedy rozwalam na łóżku 😂

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 30 marca, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:

My będziemy robić zrzutkę na taki domowy plac zabaw a'la montessori. Coś do wspinaczki, bujak, zjeżdżalnia drewniana. Mamy drugi pokój dziecięcy do zagospodarowania i planujemy tam na razie zrobić małpi gaj na deszczowe dni 😅

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 30 marca, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple kciuki za kolejny wynik

Ona często dostaje prezenty, chyba najlepszy prezent to będą wakacje, o których nikt z nas nawet się nie zająknął i były zaskoczeniem. Na roczek to nawet nie wiem o co prosić w sumie, macie jakieś polecajki? Te hulajnogi są ok z zaleceniami fizjo? Jakieś inne sprzety? Może to już będzie czas na fotelik, tyle dobrze, że baza jest więc po prostu kolejny z serii weźmiemy

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 30 marca, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Hahahha ale ja też nie leżę na plecach xd ona albo śpi u nas od początku, albo od 23, czyli wtedy gdy ja się kładę. Także też nie doświadczam luksusu spania w wygodnej pozycji 🙄
    Jedyny luksus wygodnego snu mam od 6:40 do 7:50 gdy mąż ją zabiera do salonu a ja mog”odespać”. O Jezu jak ja się wtedy rozwalam na łóżku 😂

a to wybacz oceniłam za szybko, że się rozkoszujesz tym niebywałym luksusem :P

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
‹‹ 2707 2708 2709 2710 2711 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ