Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 31 marca, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple kciuki za pobranie siuśków. Daj znać.
    Nineq jak idzie odsmoczkowanie?
    My zapisujemy się do logopedy. Mam dość RD. Mała non stop krztusi się jak konsystencja jest nieco inna. Kawałków w ogóle nawet nie próbuje mielić chociaż od około trzech tygodni działamy wszystkimi sposobami jakie udało mi się znaleźć w internecie. Aktualnie odmawia jedzenia większości rzeczy, bo chyba się zraziła i tak jak wcześniej jadła mi kaszę jaglaną, tak teraz nawet to nie przejdzie. A myślałam, że już wychodzimy na prostą :(

• Anabbit Autorytet

Wysłany: 31 marca, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znów jestem jakaś delulu jak was czytam. Wy tu o roczku i rozpisce prezentów co, od kogo, a w mojej głowie to ja mam wciąż malutkiego bobasa i roczek to jeszcze temat niepodjęty totalnie w naszym domu. Nie wiem, gdzie, kiedy i na ile osób 😂 myślałam żeby zająć się tym tematem dopiero po majowce. Na razie nikt totalnie nie pytał jeszcze o prezenty.
    U nas noc z dupy. Nie zliczę ile razy się obudziła z krzykiem, usiadła i płakała na łóżku. 😣 I standardowo nawet 10h nie wykręciła (łącznie z jej pobudkami na 20-30 min krzyków). To możliwe zeby taki bobas potrzebował serio tylko 11h snu na dobę (sen nocny plus drzemki) ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca, 08:29

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 31 marca, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi oby logopeda pomógł :) może to akurat dobry trop.

Ja dziś robię dzień porządkowy, bo córka pojechała rano z mężem "do pracy" do babci na cały dzień, więc zostałam z młodym i psem. Zrobiliśmy już spody do tartaletek na święta, teraz idziemy rozpakowywać dalej kartony, bo muszę znaleźć serwetki do święconki 😅 pies chwilowo robi za nianie, podaje młodemu pałeczki do cymbałków xd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca, 08:27

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 31 marca, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Ja znów jestem jakaś delulu jak was czytam. Wy tu o roczku i rozpisce prezentów co, od kogo, a w mojej głowie to ja mam wciąż malutkiego bobasa i roczek to jeszcze temat niepodjęty totalnie w naszym domu. Nie wiem, gdzie, kiedy i na ile osób 😂 myślałam żeby zająć się tym tematem dopiero po majowce. Na razie nikt totalnie nie pytał jeszcze o prezenty.
    U nas noc z dupy. Nie zliczę ile razy się obudziła z językiem, usiadła i płakała na łóżku. 😣 I standardowo nawet 10h nie wykręciła (łącznie z jej pobudkami na 20-30 min krzyków). To możliwe zeby taki bobas potrzebował serio tylko 11h snu na dobę (sen nocny plus drzemki) ?
    Nie wiem czy potrzebuje wiecej, czy nie, ale mocno cię przytulam. U nas oprócz tych ostatnich czterech dni jest dokładnie to samo. Przytulam cię mocno i życzę mnóstwo cierpliwości. To w końcu minie i zaczną słodko spać, a nawet jęczeć, że je budzimy. Wiem jak ci ciężko i współczuję.

• Anabbit Autorytet

Wysłany: 31 marca, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi, koleżanka niedawno była z córką u neurologopeda, bo też był problem z RD. Wyszło im oczywiście wędzidełko i jakieś napięcia po jednej stronie buzi. Robią ćwiczenia i mówi, że jest duuuuzo lepiej.

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 31 marca, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi, powodzenia, oby logopeda pomógł.
    Dziś leci 4 dzień, 4 noc. Noce dużo lepsze niż ze smoczkiem, nawet się nie rozbudza tylko pokwęka przez sen, bo w rogu łóżka śpi.
    Dzień.. mam nadzieję, że będzie lepiej. Stres - więcej spania, krótsze OA, bo inaczej rozdrażniony. Mamy mały sukces, bo załapał, że króliczek do snu to uspokajacz. Na drzemkę usnął bez płaczu z nim w ręce 🥺
    Musimy wprowadzić też takiego na dzień. Szuka uspokojenia wspinając się na nas i jak nie mam nic przeciwko tak na dłuższą metę tak nie się nie da. Więc aktualnie przytulam jego i Kubusia Puchatka, żeby nabrał skojarzeń, że on też pomoże wyregulować emocje.
    Moja mama marudzi, że za szybko, że mogliśmy się wstrzymać, bo tak płacze. 🙄Dobrze, że przynajmniej nie próbuje swoich metod i powiedziała, że ona nas wychowała po swojemu, a my robimy po swojemu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca, 09:17

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 31 marca, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annabit jakbym o naszej nocy słuchała
    Od 19 do 22 płacz co 40 min
    Potem wzięłam ją już na łóżko, bo się sama kładłam i płakała dalej. Właśnie siadała, płakała tam na sucho bez łez
    W słońcu koło 23 mocno ją przytuliłam i zasnęła i spałyśmy do 5. Potem zjadła i spałam z nią na siedząco XD jestem dziś połamana
    Dobrze że idziemy na gimnastykę na 12stą z bobasami, już zgłosiłam że potrzebuje ćwiczeń na plecy 🤣

Blondie myślę że to dobry ruch z tym neurologopeda, serio.

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 31 marca, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi powodzenia
    Rano sobie myslalam o tym,jak mialam w pracy dzieci juz takie 8-9msc. I zastanawiam sie teraz jak one dawaly rade 😅 Mleko tylko do spania,a tak to jadly wszystko inne. A to nie bylo mowy o papkach i nie wszystko bylo takie miekkie.

Nineq Wy dajecie do żlobka,no nie?
    To zanim przyzwyczaisz w dzień do przytulanki to zorientuj się czy tam dziecko moze miec. Bo przewaznie jest zakaz wlasnych zabawek( albo pozwalaja tylko na okres adaptacji na tydzien/dwa) i potem jest klopot,bo dziecko chce przytulanke swoją a nie ma. Wiem że to może być teraz pomocne i fajnie to wyglada jak dziecko ma swoją przytulanke,ale z doswiadczenia nie warto przyzwyczajac tylko do jednej.

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 31 marca, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka no właśnie m.in. to mnie trochę zniechęciło do żłobka. Jak byliśmy na spotkaniu zapoznawczym z córką i pytałam np. o krojenie winogron to pani dyrektor nas wyśmiała... No spoko rozumiem że może nie mają na to czasu, ale mnie tam jednak bezpieczeństwo dziecka tak nie bawi 🙄

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 31 marca, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Annabit jakbym o naszej nocy słuchała
    Od 19 do 22 płacz co 40 min
    Potem wzięłam ją już na łóżko, bo się sama kładłam i płakała dalej. Właśnie siadała, płakała tam na sucho bez łez
    W słońcu koło 23 mocno ją przytuliłam i zasnęła i spałyśmy do 5. Potem zjadła i spałam z nią na siedząco XD jestem dziś połamana
    Dobrze że idziemy na gimnastykę na 12stą z bobasami, już zgłosiłam że potrzebuje ćwiczeń na plecy 🤣

Blondie myślę że to dobry ruch z tym neurologopeda, serio.

To u nas podobna nocka. Co chwilę się budził i mnie szukał… A jak wyglądają te zajęcia z bobasami? 🥰
    Nineq brawo za wytrwałość, u nas aktualnie bez smoczka jest tragedia, chyba przez skok rozwojowy i lęk separacyjny dlatego poczekam aż się ustabilizuje. 🙏
    Blondie u nas było to samo ze strukturami i od kilku dni nagle zaczął jeść grudki. Nie wiem o co chodzi, przesunęłam neurologopede o tydzień, ale też myślę że warto się przejść.

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 31 marca, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi oby ta przygoda z zębami szybko się skończyła 😓

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 31 marca, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka, tak. Dzięki za informacje. To muszę pomyśleć jak w inny sposób może się wyregulować, bo obawiam się, że swojego nie będzie mógł mieć.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 31 marca, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura teraz te dzieciaki już są spore więc my sobie ćwiczymy a dzieci eksplorują sale i zabawki między sobą
    Plus czasem mamy jakieś cw z nimi na rękach
    Znamy się od czasu ciąży więc to też czas na wspólną kawę i ploteczki :)

Lauraa lubi tę wiadomość

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 31 marca, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej dziewczyny a powiedzcie mi jeszcze, czy na posiew rzeczywiście trzeba bezpośrednio do pojemnika? Bo nie wiem czy nie zepsułam tym woreczkiem a oczywiście dopiero potem doczytałam, że na posiew się nie zaleca woreczka 🫤

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 31 marca, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocieszacie mnie trochę z historiami tych dzieci, które ogarnęły po logopedzie albo z dnia na dzień. Mam nadzieje, że coś umówię, bo póki co do szyszkach polecanych osób zero terminów.
    Truskawka to ty się dziwisz jak dzieci w żłobku dawały radę, to ja mam tak czytając o waszych maluchach jedzących kanapki, omlety, paprykę czy ogórka 🥲
    Nineq a może kocyk? Albo pieluszka? Ciekawe jak to jest w tym przypadku. Dzieci chyba pościel muszą mieć swoją?
    Tanashi moje podejście jest takie samo. W ogóle jestem anty placówkowa, ale wiem, że często nie ma wyboru. Sama nie wiem jak życie się potoczy, ale też gdzie bym nie słyszała to albo te dzieci są traktowane jak w przechowalni, albo jest wręcz za dużo wszystkiego. Fajnie, że się urozmaica czas dzieciom, ale jak słucham, że u nas w okolicy co tydzień jest jakiś dzień kropki, pluszowego misia, ekologii i ze to wszystko wymaga czynnego zaangażowania rodziców w domu to mi się robi trochę słabo.

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 31 marca, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    Ej dziewczyny a powiedzcie mi jeszcze, czy na posiew rzeczywiście trzeba bezpośrednio do pojemnika? Bo nie wiem czy nie zepsułam tym woreczkiem a oczywiście dopiero potem doczytałam, że na posiew się nie zaleca woreczka 🫤
    Obawiam się że odrzuca Ci woreczek
    To musimy być jałowy pojemnik niestety, bo inaczej wszytsko może im wyrosnąć :(

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 31 marca, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Obawiam się że odrzuca Ci woreczek
    To musimy być jałowy pojemnik niestety, bo inaczej wszytsko może im wyrosnąć :(

Ok, dzięki, to będę chłopu łapać, jak sobie podrzemie, na pewno będzie zadowolony, że sobie może poleżeć bez dolnej części garderoby, gorzej jak zacznie uciekać jak to ma w zwyczaju xD

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 31 marca, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq a może poduszka świnka z La millou albo coś w tym stylu? Mój młody używa na drzemkach a jakby rzeczywiście nie chcieli pluszaków w żłobku to właśnie pościel i tak trzeba przecież.

Z tego co kojarzę to na tej liście z mojego żłóbka było akurat wypisane, że można dać pluszaka jeśli jest konieczny do zaśnięcia, więc pewnie też zależy od placówki.

Nineq lubi tę wiadomość

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 31 marca, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, ja sobie lubię utrudniać życie i zamiast pomyśleć o czymś takim jak wspominacie to kombinuję 😆

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 31 marca, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złożyłam reklamację do InPostu za zgubione zdjęcia. Dziś raptownie odnaleźli paczkę i niby jutro ma ją dostać 😂 dziwne, bo od 14 marca jej tak szukali

Elza1234 lubi tę wiadomość

age.png
‹‹ 2709 2710 2711 2712 2713 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ