CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Blackapple zapraszam, będzie dużo, wystarczy dla wszystkich 🤭 ja na śniadanie robię jeszcze jajka faszerowane łososiem, chlebek orkiszowy i trochę domowych rogali z makiem, do tego ta sałatka, hummus do chleba i jakąś symboliczna kiełbasa z chrzanem. I po małym kawałku babeczki ze święconki do kawy 🤭 na święta robię jeszcze roladki z piersi z kurczaka faszerowane szpinakiem i camembert, zawijane w szynkę parmeńską. Moja mama ma jeszcze jakieś dwa mięsa przywieźć, więc tu nie szaleję za dużo. A ze słodkości robię sernik baskijski, mazurek różany i tartaletki z malinami, chrupiącą białą czekoladą i kremem pistacjowym. To pewnie większość zjemy w 1 dzień świąt, bo łącznie z nami będzie 12 osób. A w drugi dzień idziemy do teściów na urodziny cioci.
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:41
Blackapple, Elza1234 lubią tę wiadomość
-
Blackapple dzięki za informację! My akurat z uwagi na to, że środek jest dość mocny popytaliśmy sąsiadów czy nie mają nic przeciwko, ale ci nasi najbliżsi sąsiedzi akurat nie mają zwierząt. Rodzice akurat mają sąsiadów z psami domowymi, bez kotów, ale zwrócę na to uwagę w kolejnych latach gdyby przybyły jakieś koty.
Tanashi ten Mazurek różany brzmi cudownie. Ja jeszcze nigdy nie piekłam, ale zabieram się za niego już drugi rok 😅 Tak samo za Marcinka. W tym roku chyba zrobię sernik earl Grey. Zastanawiam się tylko jak go elegancko podzielić, bo wiem, że ani u nas, ani u mojej rodziny nie zejdzie cały i chcę zabrać ze sobą połowę i połowę zostawić w domu na gości.
Blackapple lubi tę wiadomość
-
Mi oczywiście chodziło o 3008 to jakies spezed 2lat, ale ja ogółem tyle o autach wiem co nic
Jak mój Mąż to jakoś ogarnie a nie chce ze swojego planu rezygnować mimo wszystko to będzie to automat, więc może się skusze pojedzic wtedy...wstyd ze nie ogarnęłam jeżdżenia wcześniej skoro prawko mam już tyle lat
No ja nie zapeszam z kleszczami, podwójnie mnie przerażają odkąd jest Mała
Ja na Święta cóż, sama nic wyjątkowego nie robię, po prostu pomogę Mamie w czym będzie trzeba. A Tesciowie to mają wszystko zawsze gotowe i jest tego masa, jeszcze na wynos pakują tony jedzenia nam 😅
23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Blackapple wrote:O to dobrze wiedzieć. Chociaż my pewnie dopiero za rok kupimy, to jeszcze się może zmienić, ale w sumie, zawsze można wziąć wtedy takie roczne.
Drugie 50% mojej wiedzy o autach to to, że warto kupić właśnie 1-2 letnie
Mój Tesc tak kupił dość kosztowny samochód i nie narzeka
Z drugiej strony, trzeba przyznać, że było to od osoby, którą jakoś tam zna, więc na pewno bezpiecznej niz od nieznajomego23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
W ogóle Blackapple, Margaretka i reszta krakusek bardzo polecam zaopatrzyć się w pastę z Pstrąga ojcowskiego
Jajo na twardo, pasta i już coś jest zrobione 😄 mi bardzo smakuje
Blondie ja zamówiłam babkę earl grey😁 ciekawi mnie co to będzie bo nigdy nie jadlamWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:50
Blondi29 lubi tę wiadomość
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Ja wszytko robię sama,nikt nic nie przyniesie. Ale póki co robię za mamową karetkę ,a w domu mam szpital. Nie mam posprzątane nawet. Tzn wszędzie coś leży. Okna itp to mam zrobione.
Co do oprysków to ja jadę na grubo z ogrodem. Jadę z chemią,a jak jest trujące dla kotów albo psów? Sorry,brzmi jak nie mój problem. Niech do mnie nie wchodzą. Ptaki odstraszamy na czas oprysku hologramami i puszczamy dźwięk dzikich ptaków na yt. U mnie jest bardzo dużo kleszczy. Wolę żeby zdechły zwierzęta niż się leczyć do końca życia.
O ja zimna suk***a.
Jeszcze co do auta,to pamiętam, że jak przenosiliśmy graty z tego volvo do naszego starego Forda Focusa to w focusie tez sie upchały 3 fotele. No ale fokus już poszedł " na żyletki".
Ja bym chciała nowe auto,albo chociaż 10 letnie ale nie ma kasy. A w leasing nie chce iść.
W ogóle czuje sie jak biedak ostanio. Mam doła finansowego. Muszę albo się z tym oswoić albo wejść w cug kontraków i znowu opuszczać wszystkie święta w domu.
-
Ja chyba kupowałam w auchan tego pstrąga kiedyśCel95 wrote:W ogóle Blackapple, Margaretka i reszta krakusek bardzo polecam zaopatrzyć się w pastę z Pstrąga ojcowskiego
Jajo na twardo, pasta i już coś jest zrobione 😄 mi bardzo smakuje
Blondie ja zamówiłam babkę earl grey😁 ciekawi mnie co to będzie bo nigdy nie jadlam
Edit
To chyba jurajski a nie ojcowskiWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:58
-
Ja zaczęłam oszczędzać odkąd wiem, że nie mam gdzie wracać i niby jest naprawdę dobrze teraz, ale ciągle też się z tyłu głowy stresuje finansami przez to, że ciężko o jakąś normalna pracę teraz. Wolę więc odmówić sobie tego czy tamtego, tak sama z siebie, zwlaszcza, ze i tak zyje na podobnym poziomie po prostunie przewalam kasy na pierdoly. A do tego jak mój Mąż dostanie jakieś stabilne uop, lub zdecyduje się założyć coś swojego to raczej chciałabym zostać rok z Małą więc tym bardziej.
Sama to bym nigdy nic nie kupiła drogiego zwłaszcza teraz, ale są rzeczy planowane od dawna i w sumie potrzebne
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Karola3xJ:D wrote:Ja chyba kupowałam w auchan tego pstrąga kiedyś
Edit
To chyba jurajski a nie ojcowski
To taka pasta już gotowa, jest w sklepie Merlin w Krk
Pasta z Pstrąga ojcowskiego się nazywa
Karola mi by było wstyd iść do kobiety z dziećmi bez jedzenia na gotowe
Do Teściów, którzy mają luz i mega dużo czasu, okej, ale do osoby wiecznie zajętej i zmęczonej masa obowiązków średnioWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 16:05
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗