Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi gratulacje przespanej nocki. Napawasz mnie nadzieją, że kiedyś i mnie to czeka. U Was chyba nie było okresu przejściowego że te bloki się wydłużały? Tylko dosłownie z dnia na dzień z okropnych nocy zrobiła się cała noc przespana?

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Blondi gratulacje przespanej nocki. Napawasz mnie nadzieją, że kiedyś i mnie to czeka. U Was chyba nie było okresu przejściowego że te bloki się wydłużały? Tylko dosłownie z dnia na dzień z okropnych nocy zrobiła się cała noc przespana?
    Tak właśnie było. Po prostu przespała w końcu noc ciągiem i na razie to trwa. Nic nie zmieniałyśmy, nie było żadnych znaków. Choć ja się nie przyzwyczajam, bo czuję, że to się jeszcze zmieni.

Anabbit lubi tę wiadomość

• Blondi29 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chociaż teraz sobie myślę, że jeszcze zanim to nastąpiło to były dwa tygodnie tak beznadziejnego snu, że ona w ogóle nie spała. A jak spała to kwękała i nie mogłam jej odłożyć. Byłam dosłownie jak zombie, chyba nie było nic gorszego odkąd się urodziła pod kątem snu. I nagle z dnia na dzień zaczęła spać. Aż się bałam, że może się po prostu nie obudziłam 🥲

• Nineq Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    U nas dziś nocne okno aktywności 3 godzinne. Od 1 do 4 chodziła po nas, gadała pod nosem, rozdawała buziaki … i beczała xD mój zegarek mówi, że nawet czterech godzin nie spałam i wierzę mu bo czuje się tragicznie.
    Moje dziecko ma WORY POD OCZAMI, bo pannica przecież 9h nie spała nawet tej nocy 🙃 ba, ja nie wiem czy 8 uzbierała.

Także moja wioska silowniana musi poczekać, dołączymy za tydzień, a dziś wszystkie drzemki robimy razem, bo padam ze zmęczenia.
    Współczuję, naprawdę. Wiem, że to trwa już i podziwiam, że jakoś obydwie dajecie radę.
    Pocieszam się, że jest pełnia i skoro nawet ja miałam problem żeby usnąć to on też mógł.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabit śpij z młodą dzisiaj ile wlezie
    Ja i tak cię podziwiam że ty żyjesz, funkcjonujesz, jesteś taka pogoda i masz ochotę zaraz na drugie 🤣

age.png
  • Grzegrzula Przyjaciółka

Wysłany: 1 kwietnia, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi jak dobrze słyszeć, że spanie nocne sie Wam tak poprawiło! Jest nadzieja i dla nas!

Blondi29 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Anabit śpij z młodą dzisiaj ile wlezie
    Ja i tak cię podziwiam że ty żyjesz, funkcjonujesz, jesteś taka pogoda i masz ochotę zaraz na drugie 🤣

Dziękuję, staram się.
    A co do drugiego, ja po prostu jestem stala w postanowieniach 😂 kiedyś już pisałam, że miałam skrajnie trudny start w życiu dorosłym i naprawdę wyrobiłam sobie twardą dupę i taki mały słodki Diabełek mnie nie złamie 😅😊
    No i ja nie jestem w tym sama. Mam naprawdę ogrom wsparcia od męża.

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z tego wszystkiego ja wam zapomniałam opisać najnowszego pomysłu teściowej 😅 bierzcie kawkę i czytajcie.
    Musimy jechać dziś wieczorem już na Wielkanoc, bo mamy bardzo ważną sprawę do załatwienia tam w mieście i musimy to zrobić teraz osobiście.
    Teściowa wzięła dwa dni wolnego (jutro i piątek) żeby zająć się wnusią (nie prosiliśmy, ja będę ciągle w domu). ALE nie ma nic za darmo. Ona się będzie bawić z małą a my MAMY przygotować święta 🙃 także propozycja nie do odrzucenia, ona się pobawi z moim dzieckiem a ja w ramach odpoczynku ugotuję dania dla 10 osób 😃😃😃😃 brzmi jak spa

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit, diabelski plan 😆 dobrze to sobie przemyślała. Pobuja małą dwie minuty w foteliku, ona zaśnie na 3 h i będzie czas na kawkę. Potem tarte jabłuszko i tak dzień leci. Przynajmniej w wizji teściowej, mała może mieć swoją 😈

Anabbit, Elza1234, Blondi29, Grzegrzula, KarolaKinga, Margareetka lubią tę wiadomość

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Cel kleszcze są cały rok, nie mamy już takich zim, żeby usypiały to dziadostwo

Mój spał do 5:40, ale co z tego skoro ja się obudziłam o 4, zobaczyłam ten wielki księżyc i nie mogłam zasnąć xD dałam mu mleko, po 6 jeszcze przysnął, ale ponownie - co z tego, skoro Staremu od 6:50 dzwonił budzik, więc o 7:10 się obudził, bo nie zdążyłam przy kolejnym dzwonku zasłonić mu uszu 🤣

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które same ogarniają bejbiki jeszcze bardziej Was podziwiam po wczoraj.

Mój mąż miał koniec jakiegoś projektu i siedział w pracy od 9.00 do po północy, a ja młody nawet był grzeczny, no ale myślałam, że ocipieję tak robiąc dosłownie wszystko cały dzień z nim i jeszcze w międzyczasie załatwiając te badania moczu.

Dzisiaj z kolei z 3 razy szanownemu mężowi rano powiedziałam, że jak bierze samochód to żeby wyciągnął wózek z bagażnika i co? Nie wyciągnął. Zdenerwował mnie tym, ale akurat przyszła jego wypłata z premią za zeszły miesiąc, więc zostałam udobruchana.

No i dzisiaj mamy iść do pediatry kontrolnie na 17.00 to będzie musiał wyjść o normalnej porze, bo mi nie zostawił tego wózka a cykam się brać bejbika do chusty i jechać nim te 3 przystanki popołudniu, bo na pewno będzie tłok o tej godzinie a ludzie zbyt chętni do ustępowania miejsca nie są

Nasza pediatra się rozchorowała i mamy iść do jakiejś innej której nie znamy, ale mam nadzieję, że też będzie spoko.

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z was suszyła pluszaki w suszarce i przeżyły? 🤣 W ramach świątecznych porządków zaliczają pranie w 60 stopniach, jak przeżyją, to chyba pójdą też walczyć o życie w suszarce xd

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi pranie raczej przezyją (u jakiegoś pojedynczego mi kiedyś puścił szew na uchu, ale może był ciulowy po prostu), bo ja piorę regularnie ze względu na alergię na roztocza męża. Tylko je zawsze wykładam na suszarkę na balkon i sobie siedzą z 2 dni zanim wyschną, więc nie wiem jak z suszeniem w suszarce.

Teraz doczytałam z tesciową Anabbit, ciekawa kobita 😅

Tanashi lubi tę wiadomość

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple bardzo rozbawiła mnie wstawka z premią xD

Blackapple lubi tę wiadomość

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam jeszcze jedno pytanie. Rozglądamy się za większym autem. Byliśmy w sobotę w kilku salonach i coś tam wybraliśmy wstępnie do jazdy testowej, ale może macie jakieś polecenia. Warunki to ogromny bagażnik (ale nie szukamy busa xd), bo ja nie umiem w minimalizm i pakowanie całej rodziny w plecak, raczej suv, musi wejść podwójny wózek (Apropo mojej determinacji żeby mieć drugiego bobasa xd) i walizki.
    Blondie, Ty pisałaś że macie suvy?

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    A ja mam jeszcze jedno pytanie. Rozglądamy się za większym autem. Byliśmy w sobotę w kilku salonach i coś tam wybraliśmy wstępnie do jazdy testowej, ale może macie jakieś polecenia. Warunki to ogromny bagażnik (ale nie szukamy busa xd), bo ja nie umiem w minimalizm i pakowanie całej rodziny w plecak, raczej suv, musi wejść podwójny wózek (Apropo mojej determinacji żeby mieć drugiego bobasa xd) i walizki.
    Blondie, Ty pisałaś że macie suvy?

Mnie się bardzo podoba Nissan Pathfinder i Volvo xc60.

Szwagier ostatnio kupował Cuprę Terramar, ale o ile bagażnik duży tak wnętrze mi się wydawało ciasne w szczególności z przodu, jakieś takie niewiele większe od mojego autka a przypominam, że ja jeżdżę Clio, więc ono raczej jest malutkie a już na pewno prawie takiej samej wielkości jak Cupra Leon mojej siorki.

No i jak coś będziemy brać większego (a na pewno musimy jeśli planujemy 2 bejbika w nie aż tak odległym terminie) to pewnie raczej właśnie jakieś Volvo, bo mój mąż ma hopla na punkcie tych wszystkich systemów bezpieczeństwa a Volvo wiedzie w nich prym podobno. Tylko, że mąż raczej pewnie będzie chciał V60 a nie XC60 znając go.

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy Dacie Lodgy i ma duży bagażnik. Na wakacje ładujemy nasze walizki, wózek (mamy ten normalny 2w1 tylko, nie składana spacerówkę), transportowa klatkę psa, rower córki, milion siat z jedzeniem, apteczkę, zabawki itd., wszystko wchodzi. Teściowie mają też forda S-Max i też spoko. No ale to raczej używki, w salonie ich chyba nie dostaniesz, bo to stare modele. No wizualnie ta Dacia piękna nie jest jakby co, ale nam wystarcza że jest pojemna 😅

A propos dwójki dzieci to ja w Dacii mieszczę się z tyłu między fotelikami i tak jeżdżę z dzieciakami w trójkę z tyłu. Aczkolwiek foteliki bez bazy do isofixa 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia, 12:11

age.png
  • Szarotka12 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi, my kilka miesięcy walczyliśmy z zaropiałymi oczami i polecili nam kupić chusteczki do przemywania oczu - np. Demoxoft argumentując, że dłuższe stosowanie wacików z solą fizjologiczną może wysuszać oko. Za niedługo problem zaczął nam się wyciszać, więc możliwe, że coś w tym było. Te chusteczki są dość drogie, ale braliśmy i cięliśmy jedną na kilka kawałków, żeby było na parę użyć ;)

🙍‍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    19.06. 3850g Synek na świecie 💙

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    Mnie się bardzo podoba Nissan Pathfinder i Volvo xc60.

Szwagier ostatnio kupował Cuprę Terramar, ale o ile bagażnik duży tak wnętrze mi się wydawało ciasne w szczególności z przodu, jakieś takie niewiele większe od mojego autka a przypominam, że ja jeżdżę Clio, więc ono raczej jest malutkie a już na pewno prawie takiej samej wielkości jak Cupra Leon mojej siorki.

No i jak coś będziemy brać większego (a na pewno musimy jeśli planujemy 2 bejbika w nie aż tak odległym terminie) to pewnie raczej właśnie jakieś Volvo, bo mój mąż ma hopla na punkcie tych wszystkich systemów bezpieczeństwa a Volvo wiedzie w nich prym podobno. Tylko, że mąż raczej pewnie będzie chciał V60 a nie XC60 znając go.

No właśnie Volvo xc60 to nasz top na ten moment. Mój mąż pokazywał mi tego v60, ale zaprotestowałam xd
    Tak, Cupre oglądaliśmy jak byłam w ciazy. Nawet jazdę testową mieliśmy, ale zgadzam się, za mały jest.
    Obczaję jeszcze tego Nissana, bo tam w sumie nie byliśmy. Dziękuję!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia, 12:24

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym brała w ciemno Volvo. Jeździłam xc60 w 2021 roku,ono miało rok chyba. Także może.to rocznik 2019-2020 i bylo zajebiste. Jakby mnie bylo stać to bym brała w ciemno. Wstadzilam tam 3 foteliki tyłem ,a do bagażnika wózek bliźniaczy,spacerówkę i rowerki.

event.png
‹‹ 2712 2713 2714 2715 2716 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieudane in vitro nie przekreśla marzeń o dziecku – sprawdź, jak dobrze przygotować się do kolejnej próby.

Wiele par zmagających się z niepłodnością doświadcza ogromnego rozczarowania, gdy procedura in vitro nie kończy się ciążą. Choć taka sytuacja bywa trudna i często rodzi poczucie bezradności, nie oznacza to, że z marzenia o dziecku trzeba zrezygnować. Niepowodzenie nie przekreśla szans na sukces – przeciwnie, może stać się ważnym momentem, by zatrzymać się, dokładniej przeanalizować przebieg leczenia i lepiej przygotować się do kolejnej próby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ