X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Ja bym brała w ciemno Volvo. Jeździłam xc60 w 2021 roku,ono miało rok chyba. Także może.to rocznik 2019-2020 i bylo zajebiste. Jakby mnie bylo stać to bym brała w ciemno. Wstadzilam tam 3 foteliki tyłem ,a do bagażnika wózek bliźniaczy,spacerówkę i rowerki.

I takiej recenzji potrzebowałam.
    W takim razie umawiam jazdę testową po świętach i musimy przeliczyć ile wyjdzie raty w leasingu. W następnym miesiącu spłacamy kredyt za mieszkanie pod wynajem to akurat wypada wziąć kolejny xDDDD czy ja pisałam o wolnym hajsie i pieniążkach na ubrania? Już nieaktualne 🙃😅

age.png
  • lusix Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi, u nas był problem z zatkanym kanalikiem i oprócz przemywania to wdrożyliśmy codzienny masaż i chyba to pomogło. Znalazłam na YT szybki tutorial jak masować

Btw dziewczyny z Krakowa - dzisiaj ruszają zapisy w Mali Nurkowie na nowy sezon jak ktoś chętny :)

A co do okresu to pomaga też założenie nowej pościeli i prześcieradła - pozdrawiam 😑

👶🏻 29.07.2025, 53 cm, 3240g
  • kasssia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko Teraz Volvo to już Chińczyk, więc co innego niż te starsze modele.

My poszliśmy w Tucsona Hyundai i jest spoko, mieścimy sie, polecam.

Dzisiaj od fizjo słyszałam, że już dużo kleszczy.

Moja weszła w czworaki i się buja, ale nie przemieszcza się tak, woli nadal pełzać 😖 sama też nie siada. Mam nadzieję, że dzisiejszy trening ją podciągnie trochę i pójdzie do przodu.

Anabbit, dobra teściowa 😅

U nas noce w kratkę, raz się budzi po 5 min, a raz nie pamiętam xD któregoś razu ssała cycka, ale nie tam gdzie trzeba i miałam calego sinego 😆

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:51

age.png

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi, u nas zatkany kanalik niestety skończył się przebijaniem na Niekłańskiej. Mam nadzieję, że wam się odetka. Masować trzeba.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:39

age.png

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    A z tego wszystkiego ja wam zapomniałam opisać najnowszego pomysłu teściowej 😅 bierzcie kawkę i czytajcie.
    Musimy jechać dziś wieczorem już na Wielkanoc, bo mamy bardzo ważną sprawę do załatwienia tam w mieście i musimy to zrobić teraz osobiście.
    Teściowa wzięła dwa dni wolnego (jutro i piątek) żeby zająć się wnusią (nie prosiliśmy, ja będę ciągle w domu). ALE nie ma nic za darmo. Ona się będzie bawić z małą a my MAMY przygotować święta 🙃 także propozycja nie do odrzucenia, ona się pobawi z moim dzieckiem a ja w ramach odpoczynku ugotuję dania dla 10 osób 😃😃😃😃 brzmi jak spa

Annabit jak jeszcze zdążysz zamówić jedzenie to zamawiaj gotowce, jeszcze gdzieś się znajdzie xD po co masz się męczyć, nawet z restauracji bym wzięła na wynos na Twoim miejscu bo z tego co piszesz macie super sytuację finansową, a jesteś zmęczona. Nawet bym się nie zastanawiała 😄

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ktoś ma np peguota 3006? Choć chyba w każdym suvie 2 osoby i 1 dziecko się zmieszczą plus duże walizy?

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy w życiu pies mi nie przyniósł w zimie kleszcza.. o nie to już trzeba uważać

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam ten masaż pokazywała pediatra na pierwszej wizycie po porodzie, więc się cieszę, bo młody miał dosłownie ze 3 dni to oko zaropiale i potem przeszło. Także chyba rzeczywiście się nam jakaś zlota kobieta trafiła, no ale w sumie była z polecenia i specjalnie do dalszej przychodni zapisaliśmy, nie tej najbliższej.

My już chodzimy na basen do Kraula lusix i jesteśmy bardzo zadowoleni.

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Nigdy w życiu pies mi nie przyniósł w zimie kleszcza.. o nie to już trzeba uważać

Mój 2 albo 3 lata temu złapał w lutym, do tego zakażonego jakimś gównem, ale już nie pamiętam czym, bo to nie była boleriozą i biedak miał antybiotyk długo, także teraz już dostaje simparice cały rok bez przerwy.

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    A ktoś ma np peguota 3006? Choć chyba w każdym suvie 2 osoby i 1 dziecko się zmieszczą plus duże walizy?
    Zależy na jaki wyjazd. Czasami trzeba brać kuchenne rzeczy i jedzenie. Różne są te suvy, lepiej sprawdzać bagażnik. Koleżanka jeździ którymś peugeotem suvem i jest zakochana, chyba 2006, więc trochę mniejszy (nie ma dzieci).

age.png

age.png
  • Szarotka12 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też lecieliśmy z tym masażen i istotne było, żeby nie robić go za lekko, jak zaczęłam bardziej dociskać, to też nastąpiła poprawa

🙍‍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    19.06. 3850g Synek na świecie 💙

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My masujemy małej kanalik, bo ma problem od urodzenia, ale niewiele to daje. Też myślę, że skończy się przebijaniem. Chusteczek jeszcze nie testowałam, ale też o nich słyszałam. Nie zaszkodzi kupić.
    Anabbit twoja teściowa jeszcze nie wie na co się pisze. Ja przy swojej córce w sumie wolałabym zrobić święta na 10 osób i oddać ją komuś pod opiekę. Zamiast tego będę jednak robić święta na 8 osób z córką u boku xd
    Co do samochodów to my mamy volvo xc90 rocznik około 2018 (nie pamiętam dokładnie) i skodę kodiaq 2022 o ile dobrze pamiętam. Oba wielkie, pakowne i nie do zajechania. W skodzie mogę sobie rozłożyć z tyłu stolik i zrobić imprezę. W Volvo zdarzyło nam się składać siedzenia i spać. Mam 164 cm wzrostu i spało mi się wygodniej niż kiedyś na wersalce u koleżanki w akademiku xd Mieścimy się super, ja zawsze zabieram milion rzeczy i w obu autach mamy jeszcze luz. Dodatkowo w skodzie można jeszcze jakoś zrobić chyba dwa siedzenia kosztem bagażnika więc można sobie machnąć pięć bąbelków tylko z założeniem, że dwójka będzie już bez fotelików 😅 Ogólnie polecam. My to Volvo złapaliśmy po znajomości, ale z tego co się orientuję to nawet te kilkunastoletnie modele są w świetnym stanie. Zaryzykuję stwierdzeniem, że w kwestii tego modelu to im starsze, rym lepsze. Zgadzam się z Kasią, że te nowe są już dużo słabsze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:18

• Blondi29 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pies moich rodziców co miesiąc na strzyżeniu miał wyjmowane minimum dwa kleszcze przez okres zimowy. Nie mieszkają jakoś mega blisko lasu, a pies jest wyprowadzany wyłącznie na smyczy i dokładnie oglądany tylko ma dużo włosów, a te kleszcze były małe. Ja mega uważam i póki jeszcze mała nie chodzi po trawie muszę się wziąć za zrobienie toksycznych oprysków u nas i u rodziców. Nie wiem co to za preparat, bo dostałam od sadownika z rodziny, ale nawet muchy nie zbliżają się do posesji. Tylko trzeba to robić wieczorem, q masce, rękawiczkach i nie otwierać okien.

• Blondi29 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra a w temacie świąt to jakie sałatki robicie? Tylko nie jarzynowa, bo nie cierpię 🫣
    Kasia co u was? Dawno cię tu nie było. Super, że mała robi postępy ❤️

‹‹ 2711 2712 2713 2714 2715
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ