Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ja nie liczyłam, ale dużo karmię na pewno. U nas każdy płaczek czy jeczek to od razu szukanie mleka 😅 dziś karmiłam rano po wstaniu, potem spał na mleku całą drzemkę, potem chwilę w ogródku jak byliśmy i teraz znowu na drzemce. Do wieczora jeszcze z 3 karmienia będą, a w nocy to co pobudkę to mleko.

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, to w dzień my trochę mniej, ale w nocy też non stop 🫡

Shit rodzice z przedszkola piszą że dzieci z gorączką 😖 jezu żeby nie przeszło na moją, w środę wyjeżdżamy 🥺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia, 13:06

age.png

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia trzymam kciuki! My od lipca zaczynamy przygodę z przedszkolem. Już się nie mogę doczekać tych wszystkich chorób 😅

kasssia lubi tę wiadomość

age.png
  • Grzegrzula Przyjaciółka

Wysłany: 2 kwietnia, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    Ja też już odciągam 2x dziennie po 10 minut. Myslalam że nie zacznie sie wyciszać,bo sciagalam i tak po 300/200ml a tu niespodzianka dzisiejszego poranka- tylko 120ml. Nie sadzilam ze bede sie cieszyc z malych ilosci. Mysle ze jutro skroce czas sesji i po swietach przejde na jedną.
    W dzień je moje a w nocy podaje jej mm. Jezu jaka to wygoda jest 😅
    Powoli czuje ze wracam do zycia. Jeszcze tylko schudnąć i bedzie cudnie 😅

Co pomogło, że sie przekonała do mm?

age.png

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    A jak tam twoja redukcja? Mi się udało zrzucić 3 kg po drugiej ciąży, jeszcze 5 po pierwszej 🤣 z dietą u mnie trudno, ciagle podjadam między posiłkami, ale za to zaczęłam regularnie ćwiczyć 🫡

Moje obie córki mega przytulaśne.

Moja redukcja nie istnieje 😅
    W styczniu jak bylam na niej to ilosci mleka mocno spadly wiec zaprzestalam i nakrecalam laktacje.
    Caly czas podjadam albo jem byle co na szybko.
    Od slodyczy to jestem uzalezniona teraz,tragedia. Ale ja tak mam,zajadam stres. Przez to wręcz przytyłam. Plus mam taki nawrót pryszczy,powtorka z czasow nastoletnich. Już wstyd mi wychodzić z domu przez to jak wyglądam 🫣
    Po swiętach zaczynam na nowo. Nie musze sie martwic o spadek mleka bo i tak wyciszam laktacje. A i czas zamiast na odciąganie bede mogla poswiecic na liczenie kalorii i gotowanie.

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzegrzula wrote:
    Co pomogło, że sie przekonała do mm?

Narazie nic,dlatego je tylko w nocy mm. Wtedy jest jest obojętnie co je,aby jeść 😅
    Chociaz wczoraj na probe podalam jej tez w dzień to zjadła.
    Narazie mam system mm w nocy a w dzień moje. Skończą się moje mrożonki to wtedy bede sie tym martwić 😅

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    A dziewczyny na KP - ile razy karmicie w ciągu dnia?

Kurczę, jakoś mam wysoki cholesterol i glukozę godzinę po 😢

Kupiłam składniki i będę robić ten tofurnik https://bezbez.pl/diety/bez-drozdzy/tofurnik-z-polewa-karmelowa/

Ja tak 4-5 na dobę, zazwyczaj jednak 5.

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja jest przytulasna na maksa. Wczoraj się zastanawialiśmy z mężem jakim cudem jeszcze jej nie irytujemy, bo przysięgam my ją całujemy kilkaset razy dziennie. Ostatnio gdy się budz w nocy i rano przychodzi się do mnie przytulać, całuje mnie otwartą buzią po twarzy, ogólnie chodzę cala obśliniona 😅

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit jeszcze wspomne o tych naszych czepkach
    Nie masz czego żałować,że Wasz był niedobry.
    Nasz może i wyglądał lepiej,ale w noszeniu jest tragedia.
    Nie jest elastyczny a wręcz sztywny,nie ma zadnej gumki i nie trzyma sie głowy i ciagle podjezdza do góry- mała się denerwuje i ciągle ściąga.
    O wiele lepiej jej się nosi ten z pepco,jest miękki i fajnie się trzyma.
    Nasze kluseczki są chyba podobe wymiarowo,jaki rozmiar turbanów w H&M brałas dla swojej? 😅

age.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Truskawka to my po świętach idziemy na zero węglowodanów więc będzie też grubo z przyzwyczajeniem się.

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omg na swieta to ja bede chora 🤡 boże mam taki katar od południa, głowa mi pęka

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas za dnia tak koło 4,5 razy jemy

Dziś pobiłam rekord bycia poza domem. 5,5h
    Basen zaliczony i chyba z 2h pieszo

Dziecko uhahane i szczęśliwe z Tata

U nas Mala potrzebuje czasu, żeby komuś pokazać prawdziwe ja, ale nie trwa to długo jak ktoś z nas jest obok. Myślę, że ma bardzo fajny rozwój społeczny. Przytulać się lubi, ale nie może czuć, że ma ograniczone ruchy i ścisk😆 więc przytulasy są na luzie

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka, na redukcje trzeba mieć przestrzeń w tej sytuacji

Ja przez sam sen, który jest słaby, wiem, że mi to idzie jak krew z nosa. Ale chyba jakiś kilogram w dół to jeszcze z 5 by się przydało.

Także myślę, że jak te słodycze podjadacze wyeliminujesz to już byłby sukces w Twojej sytuacji. Kciuki! Wiem, że to niełatwe, tym bardziej jak jedziesz ciągle na deficycie Energii. A Bubcia lubi spacery? Mi się zdarzyło w ładny dzień przejść dużo km,a potem siąść coś zjeść z Maluchem w wózku, który też miał swoje placuszki I obserwowała sobie Świat, a ja mogłam zjeść na spokojnie bez pośpiechu. Może to u Was przejdzie?

Ja w ciazy tylko mam dobry metabolizm, taki, że jem zdrowo i ma to odzwierciedlenie w wadze. Myślę, że to hormony, steryd który akurat mi dobrze zadziałał, igly i hydroxychloroquine. Ależ to był top mojego samopoczucia

Poza ciaza jak zwykle idzie to w tempie żółwia w smole, ale trudno nie będę się zadręczać, chodzę godzinami, pływam, jem zdrowo w 80% co najmniej,a pozostałe 20 też ma zawsze dobry skład.

Z pro tips to moja przyjaciółka ostatnio pięknie schudła i poleciła mi jeść więcej białka. Ona to wszystko liczy, ja tak robiłam kilka lat ale litości teraz kto ma na to czas xd także po prostu dowalam więcej skyrow

Np coś na szybko zamiast bułki wieczorem skyr, trochę jagód i gotowe musli takie z pestkami bez dodanych cukrów
    Albo jak zjem bułkę a ciśnie mnie dalej glod to też twaróg czy skyr
    Na śniadanie od 2 tyg codziennie jem co najmniej 2 jaja i często trochę awokado
    Pije rano ciepła wodę na czczo
    Jem porządnie, zamiast podjadac
    Takie małe rzeczy ale zawsze coś

Truskawka też jak masz ochotę na cukier weź swoją słodycz w jedną rękę, a w drugą skyr

Brzmię jak psychofan skyrow, ale no uważam, że to nadprodukt o ile człowiek je zdrowe tłuszcze w innych rzeczach, ja zawsze za dużo ich jem więc skyr jest dobry dla mnie 😅

Mało ich jadłam do 8 msc Malucha bo ja miałam alergie na mleko krowie i jakoś nie chciałam jeść dużo nabiału, teraz chyba trochę lepiej się czuje jak zjem taki jogurt

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia, 17:58

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Szarotka12 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Wam tych przytulastych maluchów. Nie mogłam się doczekać tych mokrych buziaków, ale chyba to nie z tym modelem 🤣

Truuskawka, ja też mam problem z objadaniem się słodkim zwłaszcza w celu poprawy nastroju... Z jakiś miesiąc temu udało mi się trochę odstawić, ale znowu mi wróciło. Teraz trzeba znowu spróbować po Świętach, no bo kiedyś trzeba...

🙍‍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    19.06. 3850g Synek na świecie 💙

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel dzięki 😉
    Białeczko to podstawa 😃 Już raz schudłam 50kg więc wiem że dam radę znowu.
    Po prostu brakowało mi teraz przestrzeni na to i ciężko się zabrać.
    Nie chce zwalać też na choroby,ale wiem że mi tego nie ułatwiają tym bardziej jak leków nie biorę.
    A ostatnio Bubcia nie lubi spacerów,godzina to max jak wytrzymuje.
    Jeszcze bedzie pięknie,wiem to 😊

Anabbit, Blackapple lubią tę wiadomość

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    Anabbit jeszcze wspomne o tych naszych czepkach
    Nie masz czego żałować,że Wasz był niedobry.
    Nasz może i wyglądał lepiej,ale w noszeniu jest tragedia.
    Nie jest elastyczny a wręcz sztywny,nie ma zadnej gumki i nie trzyma sie głowy i ciagle podjezdza do góry- mała się denerwuje i ciągle ściąga.
    O wiele lepiej jej się nosi ten z pepco,jest miękki i fajnie się trzyma.
    Nasze kluseczki są chyba podobe wymiarowo,jaki rozmiar turbanów w H&M brałas dla swojej? 😅

Wspaniale … ja czekam na info kiedy opaskę wyśle XD
    wzięłam 74/80 (ona ma 44,5 cm głów według pomiarów na bilansie) i są dość luźne. Nie że za duże, ale na pewno całą wiosnę będzie je nosic.

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzięłam się dziś za porządki w naszym chwilowym składziku, bo już nie ma jak się tam ruszyć, i żałuję, że nie można sobie zaplanować płci dziecka jak w Simsach - zjeść arbuza albo jabłko i już 🤣 na razie chomikuję ciuszki i po córce, i po synu, ale mam już tego tyle, że mogłabym lumpeks otwierać 🫣🫠

Anabbit lubi tę wiadomość

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Wzięłam się dziś za porządki w naszym chwilowym składziku, bo już nie ma jak się tam ruszyć, i żałuję, że nie można sobie zaplanować płci dziecka jak w Simsach - zjeść arbuza albo jabłko i już 🤣 na razie chomikuję ciuszki i po córce, i po synu, ale mam już tego tyle, że mogłabym lumpeks otwierać 🫣🫠

Mi się już kończy miejsce w szafie u teściów. Moje dziecko ewidentnie ma za dużo ubrań xD chociaż moje wiedźminie przeczucie mówi, że kolejna też będzie córka. Już powoli datę urodzenia wybieram tylko JA SIĘ PYTAM GDZIE OKRES

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Wspaniale … ja czekam na info kiedy opaskę wyśle XD
    wzięłam 74/80 (ona ma 44,5 cm głów według pomiarów na bilansie) i są dość luźne. Nie że za duże, ale na pewno całą wiosnę będzie je nosic.

To ja swojej chyba wezme mniejszy rozmiar,bo moja ma głowke 42cm.

A co do ubranek,to jestem wredną pipą
    Ta moja bratowa (atencjuszka) też spodziewa się dziewczynki. Ale zasranej skarpetki im nawet nie dam,nie po tym jak sie zachowuje i co gada.
    Sprzedaje za grosze na Vinted albo do PCK.
    Chcialam oddawac do Domu Samotnej Matki ale takich malych nie potrzebują.
    I teraz przyklady co gada moja bratowa:
    - mój ojciec nazywa Bubcie księżniczką. Stwierdziła że to tylko dlatego że jest jedyną wnuczką i jak ona urodzi swoją córeczke to przejmie to miano
    - Wie że przytyłam duzo w ciazy i mam problemy z tą wagą. Jej komentarz ostatnio- Ja nie musze wyglądać tragicznie i przytyć 40kg
    - Na wakacje sobie postanowiła że zamieszka razem z psem w moim domu rodzinnym,bo jej będzie za ciężko w mieszkaniu na 4 piętrza. A rasa tego kundla dosyć groźna. Ten pies mnie nie lubi,atakuje mnie. Ogólnie jest niewychowany i nie wiadomo co mu do łba strzeli. Więc chcą go zostawić po wakacjach na stałe na podworko do mojego domu rodzinnego,bo się boją co będzie jak ona urodzi. I w dupie mają,że ja też tam przyjezdzam z Bubcią.
    A planowałam wakacje dwa tygodnie w domu,to oczywiscie twierdzą ze ja panikuje(sami tez panikują,bo przexiez chca go oddać w obawie) i zamkną psa w kojcu (wyskakuje z niego). Ale tamtej bedzie za ciezko i to jest wazniejsze.
    No i wiele innych ale juz nie chce mi sie wypisywac

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka jak jeszcze porzuca tego psa to będzie jego zachowanie sporo gorsze, nie lepiej aby oddali ale już przynajmniej do adopcji? Takie psy groźne to jednak muszą mieć mądrych właścicieli, a nie być podrzucane osobom starszym

Co Twoi Rodzice na to?

Chyba nie mają farta do par ich Dzieci

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
‹‹ 2717 2718 2719 2720 2721 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ