X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza mam Babcię Basię i to super imię ♥️

U nas będzie Felicja albo Feliks. Ja jeszcze kocham imię Stefania dla dziewczynki, ale mojemu mężowi się nie widzi xD

Elza1234 lubi tę wiadomość

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Elza mam Babcię Basię i to super imię ♥️

U nas będzie Felicja albo Feliks. Ja jeszcze kocham imię Stefania dla dziewczynki, ale mojemu mężowi się nie widzi xD
    Mój mąż ma babcię Basię, ale ta kobieta to uparty uroczy szogun 🤣
    I poznałam niedawno na fizjo małą Basie i też opisałabym ją upartym małym szogunem 🤣

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stefania jest super Tanashi, miałam prababcie Stefanie, mówiliśmy do niej Stenia, ale jak będziemy mieć córkę to będzie na bank Helenka.

W ogóle dzisiaj się okazało, że mamy w okolicy drugiego, rocznego Józka a jak wybieraliśmy imię to rozważaliśmy jeszcze Antek i Jaś, ale tak stwierdziliśmy, że te dwa są w topce w rankingach to potem będzie trzech Antków/Jasiów w klasie a tu się okazuje, że może być drugi Józio.

Elza1234, Anabbit lubią tę wiadomość

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miałam babcię Basię, też rozważam to imię jeśli trafi się córka, ale zdecydowanie trzeba mieć charakter żeby dźwignąć to imię 😅

Elza1234 lubi tę wiadomość

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka też w ubiegłym roku urodziła Józia, to imię chyba niedługo będzie w top 😁

Blackapple lubi tę wiadomość

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z mężem dla syna wybraliśmy Aleksander i dopóki córka była synem nie było problemu. Potem okazała się córka, potem znowu synem, a przy porodzie znowu córką więc była bezimienna 😆 Ja chciałam Franię, ale ostatecznie przekonało mnie to, że dzieci bywają okropne. Stanęło na Janinie, ale jak się urodziła to nie wyglądała ani na Franię, ani na Janinę, ani na Łucję, ani na Lilę więc przypadkowo została Apolonią. Teraz jesteśmy zdecydowani na Leonię, bo uznaliśmy, że Apolonia i Leonia do siebie pasują XD Ewentualnie jak znowu stchórzę to będzie Łucja. A potencjalny syn zostanie jednak Tadeuszem, bo zaczęliśmy tak nazywać małą w jej okresie łysienia i jakoś nam przypasowało. Chyba, że czyiś Tadek, Łucja albo Leonia są ultra high need to się zastanowię 😅 Aktualnie jestem skłonna przychylić się w stronę Józefa, ale dziewczynki to widzę, że wszystkie tu mamy konkretne.

• Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam Stenię🥲

Truskawka te stokkie są okropne. Fatalnie sie tym jedzie i ma mało miejsca.

event.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie jak cięzko wybrać imię dla dziecka jak pracuje sie w żłobku 😅
    Pada pomysł na imię i nagle masz przed oczami wszystkie dzieci o tym imieniu i jakie one były 🫣😅

Elza1234, Blackapple, Anabbit lubią tę wiadomość

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łucję znam, urocza spokojna dziewczynka :)
    Znam też Helenę - szogun xD 🤣
    U nas syn miał być Leon
    Ale jakbym już jakimś cudem miała mieć drugie to wolałabym córkę, stąd ta Baśka w głowie ciągle
    Gabriela i Barbara - brzmi jak siwe włosy w wieku 35 lat 🤡😆

Blondi29, Anabbit lubią tę wiadomość

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka to samo w szpitalu. Po praktykach na psychiatrii dziecięcej odrzuciłam cztery imiona, bo powtarzały się tak często, że nie mogłam już na nie patrzeć, bo źle mi się kojarzyły. A jedno było w mojej topce i już prawie klepnięte.

• Blondi29 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza to samo pomyślałam. Brakuje ci jeszcze chyba Zośki/Zuzki w tym zestawieniu i już spokojnie możesz zapomnieć o śnie 😅
    Co do wózka to ja widziałam ostatnio sąsiadkę z tak pięknym wózkiem podwójnym, że prawie pisnęłam. Wyglądał solidnie; elegancko i po prostu drogo. Ale sunął po ziemi jak czołg i piórko jednocześnie. Nie pamiętam niestety nazwy, a miałam zapamiętać. Może ja jeszcze przydybam. Ostatnio widzę te podwójne wózki tak często, że w obliczu dyskusji o ewentualnym drugim dziecku chyba będę się chować przed mężem xd

• Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Ja chciałam Stenię🥲

Truskawka te stokkie są okropne. Fatalnie sie tym jedzie i ma mało miejsca.

Czyli tak ja myślałam. Drogie i niewygodne. Dziękuje za rozwianie moich wątpliwości,moge spać spokojnie (chociaż pewnie moja córka ma inne plany na noc).

Na mojej liście było troche imion,ale ścisła czołówka oprocz tego co wybraliśmy to
    Zuzanna Oliwia Antonina Melania
    Ale od początku mówiłam do brzucha Kornelia 🥰
    Imion wybranych przez A nawet nie brałam pod uwage 😆 Powiedzialam że to ja bede się męczyc i cierpieć rodząc wiec ja nadaje imię,zresztą dziecko ma jego nazwisko więc wystarczy 😆
    Tesciowej te imie nie bardzo leżało bo uwaga- takie bardzo podobne do mojego 😑

Blondi29, Elza1234 lubią tę wiadomość

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od razu Wam mowie- skreślcie ze swoich list imię Zosia.
    Nie robcie tego sobie 😅🤣

Blondi29, Elza1234, Anabbit lubią tę wiadomość

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi29 wrote:
    Elza to samo pomyślałam. Brakuje ci jeszcze chyba Zośki/Zuzki w tym zestawieniu i już spokojnie możesz zapomnieć o śnie 😅
    Co do wózka to ja widziałam ostatnio sąsiadkę z tak pięknym wózkiem podwójnym, że prawie pisnęłam. Wyglądał solidnie; elegancko i po prostu drogo. Ale sunął po ziemi jak czołg i piórko jednocześnie. Nie pamiętam niestety nazwy, a miałam zapamiętać. Może ja jeszcze przydybam. Ostatnio widzę te podwójne wózki tak często, że w obliczu dyskusji o ewentualnym drugim dziecku chyba będę się chować przed mężem xd
    Oj Zośka i Zuzia są u mnie skreślone
    Bardzo źle mi się te imiona kojarzą
    Helena mi się też podoba, ale ta Helka którą znam, miesiąc młodsza od mojej - no charakterna mocno też 🙈

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze mi się Rozalia podoba
    I Róża 🌹
    I idę spać, bo po tej pięknej nocy i dniu myślę o 2 dziecku, a moje dziecko wyczuwa moje myśli i robi mi wtedy z życia jesień średniowiecza

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    Czyli tak ja myślałam. Drogie i niewygodne. Dziękuje za rozwianie moich wątpliwości,moge spać spokojnie (chociaż pewnie moja córka ma inne plany na noc).

Na mojej liście było troche imion,ale ścisła czołówka oprocz tego co wybraliśmy to
    Zuzanna Oliwia Antonina Melania
    Ale od początku mówiłam do brzucha Kornelia 🥰
    Imion wybranych przez A nawet nie brałam pod uwage 😆 Powiedzialam że to ja bede się męczyc i cierpieć rodząc wiec ja nadaje imię,zresztą dziecko ma jego nazwisko więc wystarczy 😆
    Tesciowej te imie nie bardzo leżało bo uwaga- takie bardzo podobne do mojego 😑
    Stawiam puszkę Laktowitu, że nie macie bardziej podobnych imion niż nasze 😅 Jak mąż jest w innym pomieszczeniu niż ja to nie wiem czy mówi do małej, czy mnie woła.

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi29 wrote:
    Stawiam puszkę Laktowitu, że nie macie bardziej podobnych imion niż nasze 😅 Jak mąż jest w innym pomieszczeniu niż ja to nie wiem czy mówi do małej, czy mnie woła.
    Ty, Laktowit w cenie xd
    Btw mam taki zapas tego mleka dzięki mojej mamie, a młoda teraz no mało pije i puszka na długo starcza, że mi chyba do jej roczku wystarczy xD 🤣

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi29 wrote:

Jak nie chcesz tu publicznie mowic to napisz mi na priv swoje imię 😄 Jestem bardzo ciekawa 😄

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka napisałam ci na priv. Daj znać czy wysyłać ci ten Laktowit ;)

• Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi wygrałaś 😆😆😆

Blondi29 lubi tę wiadomość

age.png
‹‹ 2736 2737 2738 2739 2740
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ