CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój mąż ma babcię Basię, ale ta kobieta to uparty uroczy szogun 🤣Tanashi wrote:Elza mam Babcię Basię i to super imię ♥️
U nas będzie Felicja albo Feliks. Ja jeszcze kocham imię Stefania dla dziewczynki, ale mojemu mężowi się nie widzi xD
I poznałam niedawno na fizjo małą Basie i też opisałabym ją upartym małym szogunem 🤣 -
Stefania jest super Tanashi, miałam prababcie Stefanie, mówiliśmy do niej Stenia, ale jak będziemy mieć córkę to będzie na bank Helenka.
W ogóle dzisiaj się okazało, że mamy w okolicy drugiego, rocznego Józka a jak wybieraliśmy imię to rozważaliśmy jeszcze Antek i Jaś, ale tak stwierdziliśmy, że te dwa są w topce w rankingach to potem będzie trzech Antków/Jasiów w klasie a tu się okazuje, że może być drugi Józio.
Elza1234, Anabbit lubią tę wiadomość
-
My z mężem dla syna wybraliśmy Aleksander i dopóki córka była synem nie było problemu. Potem okazała się córka, potem znowu synem, a przy porodzie znowu córką więc była bezimienna 😆 Ja chciałam Franię, ale ostatecznie przekonało mnie to, że dzieci bywają okropne. Stanęło na Janinie, ale jak się urodziła to nie wyglądała ani na Franię, ani na Janinę, ani na Łucję, ani na Lilę więc przypadkowo została Apolonią. Teraz jesteśmy zdecydowani na Leonię, bo uznaliśmy, że Apolonia i Leonia do siebie pasują
Ewentualnie jak znowu stchórzę to będzie Łucja. A potencjalny syn zostanie jednak Tadeuszem, bo zaczęliśmy tak nazywać małą w jej okresie łysienia i jakoś nam przypasowało. Chyba, że czyiś Tadek, Łucja albo Leonia są ultra high need to się zastanowię 😅 Aktualnie jestem skłonna przychylić się w stronę Józefa, ale dziewczynki to widzę, że wszystkie tu mamy konkretne.
-
Łucję znam, urocza spokojna dziewczynka

Znam też Helenę - szogun xD 🤣
U nas syn miał być Leon
Ale jakbym już jakimś cudem miała mieć drugie to wolałabym córkę, stąd ta Baśka w głowie ciągle
Gabriela i Barbara - brzmi jak siwe włosy w wieku 35 lat 🤡😆
Blondi29, Anabbit lubią tę wiadomość
-
Elza to samo pomyślałam. Brakuje ci jeszcze chyba Zośki/Zuzki w tym zestawieniu i już spokojnie możesz zapomnieć o śnie 😅
Co do wózka to ja widziałam ostatnio sąsiadkę z tak pięknym wózkiem podwójnym, że prawie pisnęłam. Wyglądał solidnie; elegancko i po prostu drogo. Ale sunął po ziemi jak czołg i piórko jednocześnie. Nie pamiętam niestety nazwy, a miałam zapamiętać. Może ja jeszcze przydybam. Ostatnio widzę te podwójne wózki tak często, że w obliczu dyskusji o ewentualnym drugim dziecku chyba będę się chować przed mężem xd -
Karola3xJ:D wrote:Ja chciałam Stenię🥲
Truskawka te stokkie są okropne. Fatalnie sie tym jedzie i ma mało miejsca.
Czyli tak ja myślałam. Drogie i niewygodne. Dziękuje za rozwianie moich wątpliwości,moge spać spokojnie (chociaż pewnie moja córka ma inne plany na noc).
Na mojej liście było troche imion,ale ścisła czołówka oprocz tego co wybraliśmy to
Zuzanna Oliwia Antonina Melania
Ale od początku mówiłam do brzucha Kornelia 🥰
Imion wybranych przez A nawet nie brałam pod uwage 😆 Powiedzialam że to ja bede się męczyc i cierpieć rodząc wiec ja nadaje imię,zresztą dziecko ma jego nazwisko więc wystarczy 😆
Tesciowej te imie nie bardzo leżało bo uwaga- takie bardzo podobne do mojego 😑
Blondi29, Elza1234 lubią tę wiadomość
-
Oj Zośka i Zuzia są u mnie skreśloneBlondi29 wrote:Elza to samo pomyślałam. Brakuje ci jeszcze chyba Zośki/Zuzki w tym zestawieniu i już spokojnie możesz zapomnieć o śnie 😅
Co do wózka to ja widziałam ostatnio sąsiadkę z tak pięknym wózkiem podwójnym, że prawie pisnęłam. Wyglądał solidnie; elegancko i po prostu drogo. Ale sunął po ziemi jak czołg i piórko jednocześnie. Nie pamiętam niestety nazwy, a miałam zapamiętać. Może ja jeszcze przydybam. Ostatnio widzę te podwójne wózki tak często, że w obliczu dyskusji o ewentualnym drugim dziecku chyba będę się chować przed mężem xd
Bardzo źle mi się te imiona kojarzą
Helena mi się też podoba, ale ta Helka którą znam, miesiąc młodsza od mojej - no charakterna mocno też 🙈 -
Stawiam puszkę Laktowitu, że nie macie bardziej podobnych imion niż nasze 😅 Jak mąż jest w innym pomieszczeniu niż ja to nie wiem czy mówi do małej, czy mnie woła.Truuskaawka wrote:Czyli tak ja myślałam. Drogie i niewygodne. Dziękuje za rozwianie moich wątpliwości,moge spać spokojnie (chociaż pewnie moja córka ma inne plany na noc).
Na mojej liście było troche imion,ale ścisła czołówka oprocz tego co wybraliśmy to
Zuzanna Oliwia Antonina Melania
Ale od początku mówiłam do brzucha Kornelia 🥰
Imion wybranych przez A nawet nie brałam pod uwage 😆 Powiedzialam że to ja bede się męczyc i cierpieć rodząc wiec ja nadaje imię,zresztą dziecko ma jego nazwisko więc wystarczy 😆
Tesciowej te imie nie bardzo leżało bo uwaga- takie bardzo podobne do mojego 😑 -
Ty, Laktowit w cenie xdBlondi29 wrote:Stawiam puszkę Laktowitu, że nie macie bardziej podobnych imion niż nasze 😅 Jak mąż jest w innym pomieszczeniu niż ja to nie wiem czy mówi do małej, czy mnie woła.
Btw mam taki zapas tego mleka dzięki mojej mamie, a młoda teraz no mało pije i puszka na długo starcza, że mi chyba do jej roczku wystarczy xD 🤣 -
Blondi29 wrote:Stawiam puszkę Laktowitu, że nie macie bardziej podobnych imion niż nasze 😅 Jak mąż jest w innym pomieszczeniu niż ja to nie wiem czy mówi do małej, czy mnie woła.
Jak nie chcesz tu publicznie mowic to napisz mi na priv swoje imię 😄 Jestem bardzo ciekawa 😄