CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Blondi29 wrote:My z mężem dla syna wybraliśmy Aleksander i dopóki córka była synem nie było problemu. Potem okazała się córka, potem znowu synem, a przy porodzie znowu córką więc była bezimienna 😆 Ja chciałam Franię, ale ostatecznie przekonało mnie to, że dzieci bywają okropne. Stanęło na Janinie, ale jak się urodziła to nie wyglądała ani na Franię, ani na Janinę, ani na Łucję, ani na Lilę więc przypadkowo została Apolonią. Teraz jesteśmy zdecydowani na Leonię, bo uznaliśmy, że Apolonia i Leonia do siebie pasują
Ewentualnie jak znowu stchórzę to będzie Łucja. A potencjalny syn zostanie jednak Tadeuszem, bo zaczęliśmy tak nazywać małą w jej okresie łysienia i jakoś nam przypasowało. Chyba, że czyiś Tadek, Łucja albo Leonia są ultra high need to się zastanowię 😅 Aktualnie jestem skłonna przychylić się w stronę Józefa, ale dziewczynki to widzę, że wszystkie tu mamy konkretne.
Leonia jest super, nie spękaj.
Mamy sąsiada małego Tadka i nie jest high need.
Blondi29, Anabbit lubią tę wiadomość
-
Blondi moze podwójny bugaboo miała. One maja takie flow.
Łucja to mi sie kojarzy z dzieckiem-delfinem albo innym pół człowiekiem. Te wszystkie ciężko chore dzieci,z wadami to z uporem maniaka nazywają Łucja. Ile ja mam tych Łucji przed oczami...
Blondi ja wiem jak Twój mąż woła. Pewnie Pola albo Łola 😅 mam nadzieję, ze kumacie żart. Ja ze Śląska to może nie wiem ,że można nie skumać.
Dzieci z psychiatrii to na bank Julie ,Oliwie i Mileny. Ja to tak zapamiętałam.
Blondi29 lubi tę wiadomość
-
Właśnie obczaiłam. Model donkey. Nawet jako pierwszy wyskoczył mi ten kolor co miała. Jesteś wózkowym geniuszem Karola.Karola3xJ:D wrote:Blondi moze podwójny bugaboo miała. One maja takie flow.
Łucja to mi sie kojarzy z dzieckiem-delfinem albo innym pół człowiekiem. Te wszystkie ciężko chore dzieci,z wadami to z uporem maniaka nazywają Łucja. Ile ja mam tych Łucji przed oczami...
Blondi ja wiem jak Twój mąż woła. Pewnie Pola albo Łola 😅 mam nadzieję, ze kumacie żart. Ja ze Śląska to może nie wiem ,że można nie skumać.
Dzieci z psychiatrii to na bank Julie ,Oliwie i Mileny. Ja to tak zapamiętałam.
Na psychiatrii Milena się trochę wyłamała, ale już nie chce tu wypisywać żeby nie obrzydzać ludziom imion. Jakby tak popatrzeć to zawsze się znajdzie ktoś z jakimś imieniem niekoniecznie dobrze się kojarzącym, a nie chce żeby dziewczyny musiały zmieniać sobie listy imion 🫣 W każdym razie im człowiek więcej osób pozna, tym gorzej nazwać mu dziecko
-
O Feliksa też braliśmy na początku pod uwagę! Jako naczelny fan Harrego Pottera od razu przyszedł mi do głowy, bo Felix Felicis to eliksir szczęścia xd ale zdrobnienie Felek mi się nie podobało, mój tata tak nazywa swoją kosiarkę automatyczną xd
O tyle jeszcze sobie te imiona utrudniliśmy, że nie chcieliśmy żeby się kojarzyło z ludźmi, których nie lubimy - cóż, trudne 🤣🤣🤣🤣 -
Milena to taki apetyt miała,jadła bez opamiętania.
Nawet inne dzieci- dosłownie,tak gryzła że szok. Wystarczyło na sekunde spuścić ją z oka i wgryzła się chłopczykowi w policzek,centymetr od oka... I to tak naprawde głęboko.
Moge wam takie historyjki rozne do imion opowiadac ze żłobka 😆 -
Tanashi wrote:Elza mam Babcię Basię i to super imię ♥️
U nas będzie Felicja albo Feliks. Ja jeszcze kocham imię Stefania dla dziewczynki, ale mojemu mężowi się nie widzi xD
Jezu ja też kocham Stefania i Tadeusz. Mąż nie akceptuje żadnego z nich xd
A Felicję mu proponowałam w sobotę bo zobaczyłam na spacerze w parku drzewo na cześć Antoniny Felicji xDDD -
Elza1234 wrote:Łucję znam, urocza spokojna dziewczynka

Znam też Helenę - szogun xD 🤣
U nas syn miał być Leon
Ale jakbym już jakimś cudem miała mieć drugie to wolałabym córkę, stąd ta Baśka w głowie ciągle
Gabriela i Barbara - brzmi jak siwe włosy w wieku 35 lat 🤡😆
Fajnie, moja Lila miała być Lillianna, Helena lub Apolonia. Ja chyba mam skłonność do szogunów xDDDD -
Mam dość. Jeszcze nawet oka nie zmrużyłam. Nie wiem o co chodzi temu dziecku,że co chwile wstaje. Nie budzi się tylko otworzy oczy czworaki i przed siebie albo rzuca sie na mnie.
Czy ona lunatykuje?
Teraz w ogole mi się już rozbudziła więc może zasnie za godzine przy dobrych wiatrach. -
Truskawka ja pozdrawiam z drugiej godziny takiej samej akcji i łączę się w bolu. To chyba ten trening umiejętności. Kiedyś im przejdzie jak trzeba będzie iść do szkoły 😅
Anabbit dodaj mnie do przyjaciółek 🫣
Karola teraz prym wiodą jeszcze Heleny i Marceliny z naciskiem na Heleny. Z chłopców najwięcej Adamów. Nie mogę tego przeboleć, bo każde z tych imion piękne jak diabli, ale już nie odzobaczę. W ten sposób, ku uciesze męża, wyleczyłam się i z Adama, i z Heleny. -