Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi29 wrote:
    My z mężem dla syna wybraliśmy Aleksander i dopóki córka była synem nie było problemu. Potem okazała się córka, potem znowu synem, a przy porodzie znowu córką więc była bezimienna 😆 Ja chciałam Franię, ale ostatecznie przekonało mnie to, że dzieci bywają okropne. Stanęło na Janinie, ale jak się urodziła to nie wyglądała ani na Franię, ani na Janinę, ani na Łucję, ani na Lilę więc przypadkowo została Apolonią. Teraz jesteśmy zdecydowani na Leonię, bo uznaliśmy, że Apolonia i Leonia do siebie pasują XD Ewentualnie jak znowu stchórzę to będzie Łucja. A potencjalny syn zostanie jednak Tadeuszem, bo zaczęliśmy tak nazywać małą w jej okresie łysienia i jakoś nam przypasowało. Chyba, że czyiś Tadek, Łucja albo Leonia są ultra high need to się zastanowię 😅 Aktualnie jestem skłonna przychylić się w stronę Józefa, ale dziewczynki to widzę, że wszystkie tu mamy konkretne.

Leonia jest super, nie spękaj.

Mamy sąsiada małego Tadka i nie jest high need.

Blondi29, Anabbit lubią tę wiadomość

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi moze podwójny bugaboo miała. One maja takie flow.

Łucja to mi sie kojarzy z dzieckiem-delfinem albo innym pół człowiekiem. Te wszystkie ciężko chore dzieci,z wadami to z uporem maniaka nazywają Łucja. Ile ja mam tych Łucji przed oczami...

Blondi ja wiem jak Twój mąż woła. Pewnie Pola albo Łola 😅 mam nadzieję, ze kumacie żart. Ja ze Śląska to może nie wiem ,że można nie skumać.

Dzieci z psychiatrii to na bank Julie ,Oliwie i Mileny. Ja to tak zapamiętałam.

Blondi29 lubi tę wiadomość

event.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Blondi moze podwójny bugaboo miała. One maja takie flow.

Łucja to mi sie kojarzy z dzieckiem-delfinem albo innym pół człowiekiem. Te wszystkie ciężko chore dzieci,z wadami to z uporem maniaka nazywają Łucja. Ile ja mam tych Łucji przed oczami...

Blondi ja wiem jak Twój mąż woła. Pewnie Pola albo Łola 😅 mam nadzieję, ze kumacie żart. Ja ze Śląska to może nie wiem ,że można nie skumać.

Dzieci z psychiatrii to na bank Julie ,Oliwie i Mileny. Ja to tak zapamiętałam.
    Właśnie obczaiłam. Model donkey. Nawet jako pierwszy wyskoczył mi ten kolor co miała. Jesteś wózkowym geniuszem Karola.
    Na psychiatrii Milena się trochę wyłamała, ale już nie chce tu wypisywać żeby nie obrzydzać ludziom imion. Jakby tak popatrzeć to zawsze się znajdzie ktoś z jakimś imieniem niekoniecznie dobrze się kojarzącym, a nie chce żeby dziewczyny musiały zmieniać sobie listy imion 🫣 W każdym razie im człowiek więcej osób pozna, tym gorzej nazwać mu dziecko XD

• Kkk77 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Feliksa też braliśmy na początku pod uwagę! Jako naczelny fan Harrego Pottera od razu przyszedł mi do głowy, bo Felix Felicis to eliksir szczęścia xd ale zdrobnienie Felek mi się nie podobało, mój tata tak nazywa swoją kosiarkę automatyczną xd

O tyle jeszcze sobie te imiona utrudniliśmy, że nie chcieliśmy żeby się kojarzyło z ludźmi, których nie lubimy - cóż, trudne 🤣🤣🤣🤣

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milena to taki apetyt miała,jadła bez opamiętania.
    Nawet inne dzieci- dosłownie,tak gryzła że szok. Wystarczyło na sekunde spuścić ją z oka i wgryzła się chłopczykowi w policzek,centymetr od oka... I to tak naprawde głęboko.
    Moge wam takie historyjki rozne do imion opowiadac ze żłobka 😆

age.png

Wysłany: 14 kwietnia, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś te imiona jednak maja w sobie.
    Blondi dawaj te imiona z psychiatrii.

Ja z Baśkami mam nie po drodze. Dwóch chłopa mnie zdradziło z Baśkami.

event.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi to się marzy teraz córcia, ale tak jak byłam pewna wcześniej Majki tak teraz przeraża mnie to ile tych Majek jest dookoła. Za to dla chłopca to na 90% jestem pewna Kacpra

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Elza mam Babcię Basię i to super imię ♥️

U nas będzie Felicja albo Feliks. Ja jeszcze kocham imię Stefania dla dziewczynki, ale mojemu mężowi się nie widzi xD

Jezu ja też kocham Stefania i Tadeusz. Mąż nie akceptuje żadnego z nich xd
    A Felicję mu proponowałam w sobotę bo zobaczyłam na spacerze w parku drzewo na cześć Antoniny Felicji xDDD

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Łucję znam, urocza spokojna dziewczynka :)
    Znam też Helenę - szogun xD 🤣
    U nas syn miał być Leon
    Ale jakbym już jakimś cudem miała mieć drugie to wolałabym córkę, stąd ta Baśka w głowie ciągle
    Gabriela i Barbara - brzmi jak siwe włosy w wieku 35 lat 🤡😆

Fajnie, moja Lila miała być Lillianna, Helena lub Apolonia. Ja chyba mam skłonność do szogunów xDDDD

Elza1234 lubi tę wiadomość

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi29 wrote:
    Truskawka napisałam ci na priv. Daj znać czy wysyłać ci ten Laktowit ;)

Napisz mi też plis xD

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka który fotelik wybraliście?
    Ja wciąż się zastanawiam czy iść w ten do 4 lat na bazie naszej (maxi cosi) czy jednak kupować od razu coś w stylu emeralda na dłużej.

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dość. Jeszcze nawet oka nie zmrużyłam. Nie wiem o co chodzi temu dziecku,że co chwile wstaje. Nie budzi się tylko otworzy oczy czworaki i przed siebie albo rzuca sie na mnie.
    Czy ona lunatykuje?
    Teraz w ogole mi się już rozbudziła więc może zasnie za godzine przy dobrych wiatrach.

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 03:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka ja pozdrawiam z drugiej godziny takiej samej akcji i łączę się w bolu. To chyba ten trening umiejętności. Kiedyś im przejdzie jak trzeba będzie iść do szkoły 😅
    Anabbit dodaj mnie do przyjaciółek 🫣
    Karola teraz prym wiodą jeszcze Heleny i Marceliny z naciskiem na Heleny. Z chłopców najwięcej Adamów. Nie mogę tego przeboleć, bo każde z tych imion piękne jak diabli, ale już nie odzobaczę. W ten sposób, ku uciesze męża, wyleczyłam się i z Adama, i z Heleny.

• Anabbit Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi dodałam.
    Ja mam już serdecznie dość tych nocy. Aktualnie drze się od 3:50 i cholera wie o co jej chodzi. I nie jest to pierwsza pobudka tej nocy. Właściwie to już nie jest noc…
    Dziś kupuję zatyczki i śpię pierwszy raz od porodu w salonie. Dosłownie jestem wykończona tymi nocami i brakiem snu. Ja większą część nocy trzymam ja na rękach i skacze na piłce niż śpię

age.png
  • Grzegrzula Przyjaciółka

Wysłany: 15 kwietnia, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Jeszcze mi się Rozalia podoba
    I Róża 🌹
    I idę spać, bo po tej pięknej nocy i dniu myślę o 2 dziecku, a moje dziecko wyczuwa moje myśli i robi mi wtedy z życia jesień średniowiecza

My mamy Rozalke, wołamy na nią Rózia bardzo często, imię ma po prababci. Jak wybieraliśmy imię to myślałam że nie jest popularne a sie okazuję że na osiedlu mamy 3 i często wszystkie razem są na placu zabaw, no i w żłobku też sie już drugi raz powtarza to imię.

A nasz Młodzieniec to Rysiek, i nie wiedzialam że ludzie jak slysza to imie to maja nieodparta potrzebe powiedzenia że wszystkie Ryski to fajne chlopaki😄

Po porodzie w szpitalu leżałam na sali z dziewczyną, która miała syna Tadzia, piekne imię, a jej starsza córka miala na imie Krystyna, i mocno mi wjechala ta Krysia😀. Moze sie jeszcze uda córkę sprawic bo mam dużo imion🤣. Wlasnie Wanda, Irena, Bronislawa. Z imieniem dla chlopca ciezej ale pewnie Józia bym chciała.

Blondi29, Blackapple lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzegrzula koleżanka mojego męża ma Ryśka i w życiu nie poznałam tak fajnego chłopaka! Coś w tym jest, że wszystkie Ryśki to fajne chłopaki. ❤️
    Anabbit łączę się z tobą w bólu i serio rozumiem. Ja swoją w takich sytuacjach już po prostu wkładam do łóżeczka i przestaje reagować. Dzisiaj wstała o 2:00 i zrobiła sobie imprezę. Liczyłam się z tym, że jak pójdzie spać o 18:00 to wstanie koło 4:00, ale no bez przesady. Przewinęłam, nakarmiłam, przytuliłam i po godzinie się poddałam. Została w tym łóżeczku, a ja poleżałam chociaż z zamkniętymi oczami. W ogóle od jakiegoś czasu czuję się jak jakaś patologiczna matka stosując takie metody, ale ja widzę, że im bardziej reaguję, tym bardziej ona się nakręca, a już zauważam różnice pomiędzy sytuacjami gdzie faktycznie coś jej się dzieje, a kiedy po prostu się nudzi albo coś idzie nie po jej myśli. Te stopery naprawdę ratują życie. Będzie lepiej ❤️

• Cel95 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie umiem żyć w świadomości, że Córka w nocy płacze. Także jak chciałam iść siku o 1 tak udało mi się o 7😊😊😊

To taki low need za dnia, nocą zaś high need
    Póty rozwój będzie trwał, póki dorosłości pozna słodko gorzki smak i prawdziwy swój przybierze kształt

I uwaga zaczęła czworakowac, wcześniej tylko wchodziła w tę pozycję i zaczęła nam już wstawać, myśleliśmy, że sama nie ogarnie, u fizjo z Małą pomocą czworakowała, a nagle sama z siebie zaczęła.

Także już przegoniła rodziców, u nas nie było czworakowania

Blondi29, Blackapple, Anabbit, Margareetka lubią tę wiadomość

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel piękna rymowanka. To chyba będzie moje nowe motto 😆
    Szarotka dotarliście do lekarza? Daj znać co i jak.

Cel95 lubi tę wiadomość

Wysłany: 15 kwietnia, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jako matka dziecka,które bo nakręcone całą dobę ,potwierdzam,że najlepsze na nocne pobudki jest udawanie marwej. Żadnego wstawania z dzieckiem,noszenia,gadania. Choćby to 4 godziny miało trwać.

event.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondie ja też w nocy udaje że mnie nie ma głównie
    No chyba że jest jakiś turbo płacz, ale jak słyszę że gada tylko to się nie anagazuje, plus zero świateł itd

Ale my dziś znowu noc marzenie, spała do 4, mleko i dospala do 7 już ze mną
    Cieszę się tym póki mogę

Blondi29 lubi tę wiadomość

age.png
‹‹ 2738 2739 2740 2741 2742 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ