X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kameleon dostał na drugie Tadeusz. Jak nie chciał jeść to był Tadkiem niejadkiem 😜

Ja też się nie zrywam od razu, ale on często płacze przez sen. Np. krzyknie i po chwili słychać że oddycha równomiernie. A mój drugi patent to jak zacznie serio płakać to łapię go, obkrecam i odkładam na drugi bok. Zastyga i zasypia. Nie wiem o co chodzi ale tak w 60% działa 🤣

Spaliśmy dziś do 7:30 z młodym. Córka była taka kochana, że zeszła na dół sama, bo ma kaszel i nie chciała nas budzić. Bawiła się tu cichutko 🥹 to jest taki słodziak ze nie mogę.

Blondi pamiętam o Twojej wiadomości ale wczoraj za długo oglądaliśmy serial i zapomniałam potem, wyśle Ci dziś ten kosztorys :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:11

Elza1234 lubi tę wiadomość

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą, Kameleon Tadeusz brzmi dumnie

Lauraa, KarolaKinga, Blondi29 lubią tę wiadomość

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie moge udawać martwej bo mi się dziecko spierdzieli z łóżka albo uderzy w szafę. Nie biore jej na ręce tylko odkładam na bok do spania,ona zasypia i za 10 minut znowu czworaki i idzie. Przytulenie nie pomaga bo wtedy i tak sie podnosi i wali mi z główki 🥲

Cel,kocham Shreka ❤️😆 Tyle razy to go oglądałam że znam dialogi na pamięć 😅 Nie moge się doczekać aż będe mogła z córką obejrzeć 😄

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej blondi ja bym też chętnie poznała Twoje imię bo główkuje od wczoraj i nic nie wymyśliłam ;D

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam, że z moją udawanie martwej by się skończyło wizyta policji po 3h xd
    Ona się tak drze jeśli nie jest na moich rękach, że masakra. Sama czasem mam ochotę wezwać pomoc 😂

Cel95 lubi tę wiadomość

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Ona się tak drze jeśli nie jest na moich rękach, że masakra. Sama czasem mam ochotę wezwać pomoc 😂
    Ale to błędne koło właśnie tak wygląda.

event.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojemu pomagały spacery przed snem. Tak właśnie gdzieś na tym etapie. Oni obydwoje z czerwca to mam porównanie co do miesiąca.
    W ogole w tym okresie 10 miesiąca, żeby był w stanie przespać 40 min ciągiem, ubierałam mu obcisłą czapkę na noc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:34

event.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola to masz jakąś radę jak nauczyć Malucha spać chociaż kilka godzin w łóżeczku na nowo?

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Margaretka który fotelik wybraliście?
    Ja wciąż się zastanawiam czy iść w ten do 4 lat na bazie naszej (maxi cosi) czy jednak kupować od razu coś w stylu emeralda na dłużej.

My poszliśmy w Avionaut stardust (wiem że jest przed testami ale nie mogliśmy już czekać). Teraz mamy tego avionauta pixel pro na obrotowej bazie i mega jestem z niego zadowolona, więc chciałam iść dalej w te samą markę.
    No i to jest ten fotelik co rośnie z dzieckiem do końca.

Elza1234 lubi tę wiadomość

age.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Margaretka który fotelik wybraliście?
    Ja wciąż się zastanawiam czy iść w ten do 4 lat na bazie naszej (maxi cosi) czy jednak kupować od razu coś w stylu emeralda na dłużej.
    Ja kupilam emeralda i już w nim latamy.

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:

A próbowałaś może tak jak Elza mówiła kłaść ją na siebie w nocy, albo mieć ją bardzo blisko? Mój od kilku nocy tak potrzebuje jakiegoś docisku żeby zasnąć i korzystam z tego patentu 🫣albo kładzie na mnie głowę i śpi, co prawda rzuca się całą noc i tak i ciagle przekręca ale przynajmniej nie płacze

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w nocy działa tylko cycek... Rzuca się na niego, drapie mnie, kopie jak nie chce dać, więc no daje.. Ostatnio miałam już taka noc, że miał open bufet i nawet nie wiedziałam ile z tym cycem spał, tylko się budziłam jak łapał a potem mnie odcinało.
    Cel nasz synek też płacze (a nawet wrzeszczy) jak wstaje siku w nocy no ale czasem się nie da jak mnie kopnie w pęcherz 😅

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mamy trzecia rocznicę ślubu 🥰
    I świętujemy ją we trójkę 🥹

Anabbit, Lauraa, Blondi29, Elza1234, KarolaKinga, Grzegrzula, Truuskaawka, xSmerfetkax, Blackapple lubią tę wiadomość

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Ale to błędne koło właśnie tak wygląda.

Niestety nie mam jaj żeby zastosować wypłakiwanie się 😑

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa wrote:
    A próbowałaś może tak jak Elza mówiła kłaść ją na siebie w nocy, albo mieć ją bardzo blisko? Mój od kilku nocy tak potrzebuje jakiegoś docisku żeby zasnąć i korzystam z tego patentu 🫣albo kładzie na mnie głowę i śpi, co prawda rzuca się całą noc i tak i ciagle przekręca ale przynajmniej nie płacze

Taaak, ale ona akceptuje spanie tylko na fasolkę. Jak próbuje ją położyć na sobie to w 90% się budzi, wchodzi w czworaki i siada 🙃🙃🙃🙃 aczkolwiek raz na jakiś czas się udaje przespać tak godzinę

Lauraa lubi tę wiadomość

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi29 wrote:
    My z mężem dla syna wybraliśmy Aleksander i dopóki córka była synem nie było problemu. Potem okazała się córka, potem znowu synem, a przy porodzie znowu córką więc była bezimienna 😆 Ja chciałam Franię, ale ostatecznie przekonało mnie to, że dzieci bywają okropne. Stanęło na Janinie, ale jak się urodziła to nie wyglądała ani na Franię, ani na Janinę, ani na Łucję, ani na Lilę więc przypadkowo została Apolonią. Teraz jesteśmy zdecydowani na Leonię, bo uznaliśmy, że Apolonia i Leonia do siebie pasują XD Ewentualnie jak znowu stchórzę to będzie Łucja. A potencjalny syn zostanie jednak Tadeuszem, bo zaczęliśmy tak nazywać małą w jej okresie łysienia i jakoś nam przypasowało. Chyba, że czyiś Tadek, Łucja albo Leonia są ultra high need to się zastanowię 😅 Aktualnie jestem skłonna przychylić się w stronę Józefa, ale dziewczynki to widzę, że wszystkie tu mamy konkretne.

To już odpuście tego Aleksandra 🤪 nas już ludzie z boku pytają czy to high need 🤪 Na basenie, kiedy wszystkie dzieci robią przerwę i odpoczynek… on jako jedyny dalej pływa i goni resztę jakby miał turbo tryb. A spania to nawet nie będę komentować 🙈

Ogólnie u nas zasada jest prosta: albo GRUBO, albo wcale

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katikat wrote:
    Ja kupilam emeralda i już w nim latamy.

Jak oceniasz? Bobas tam z wkładkami siedzi tak samo jak w tych do 4 lat? U nas chyba już pora na zmiane niestety. Myślałam, że dłużej w łupinie pojeździ.

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Jezu ja też kocham Stefania i Tadeusz. Mąż nie akceptuje żadnego z nich xd
    A Felicję mu proponowałam w sobotę bo zobaczyłam na spacerze w parku drzewo na cześć Antoniny Felicji xDDD

Oo pamiętam w szpitalu bliźniaki: Tadzik i Felicja 🥰

Anabbit lubi tę wiadomość

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    My poszliśmy w Avionaut stardust (wiem że jest przed testami ale nie mogliśmy już czekać). Teraz mamy tego avionauta pixel pro na obrotowej bazie i mega jestem z niego zadowolona, więc chciałam iść dalej w te samą markę.
    No i to jest ten fotelik co rośnie z dzieckiem do końca.
    Też o nim myślimy :) żeby właśnie móc go na bazę wpiąć

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annabit twoja córa brzmi jak córka mojej przyjaciółki z tym spaniem
    Dojechalo ja to kontretnie 🙈

age.png
‹‹ 2739 2740 2741 2742 2743
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowy rok - Nowy plan na świadomą ciążę. Kluczowe 90 dni przed poczęciem czyli jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ