CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Kameleon dostał na drugie Tadeusz. Jak nie chciał jeść to był Tadkiem niejadkiem 😜
Ja też się nie zrywam od razu, ale on często płacze przez sen. Np. krzyknie i po chwili słychać że oddycha równomiernie. A mój drugi patent to jak zacznie serio płakać to łapię go, obkrecam i odkładam na drugi bok. Zastyga i zasypia. Nie wiem o co chodzi ale tak w 60% działa 🤣
Spaliśmy dziś do 7:30 z młodym. Córka była taka kochana, że zeszła na dół sama, bo ma kaszel i nie chciała nas budzić. Bawiła się tu cichutko 🥹 to jest taki słodziak ze nie mogę.
Blondi pamiętam o Twojej wiadomości ale wczoraj za długo oglądaliśmy serial i zapomniałam potem, wyśle Ci dziś ten kosztorys
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:11
Elza1234 lubi tę wiadomość
-
Ja nie moge udawać martwej bo mi się dziecko spierdzieli z łóżka albo uderzy w szafę. Nie biore jej na ręce tylko odkładam na bok do spania,ona zasypia i za 10 minut znowu czworaki i idzie. Przytulenie nie pomaga bo wtedy i tak sie podnosi i wali mi z główki 🥲
Cel,kocham Shreka ❤️😆 Tyle razy to go oglądałam że znam dialogi na pamięć 😅 Nie moge się doczekać aż będe mogła z córką obejrzeć 😄 -
Mojemu pomagały spacery przed snem. Tak właśnie gdzieś na tym etapie. Oni obydwoje z czerwca to mam porównanie co do miesiąca.
W ogole w tym okresie 10 miesiąca, żeby był w stanie przespać 40 min ciągiem, ubierałam mu obcisłą czapkę na noc.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:34
-
Karola to masz jakąś radę jak nauczyć Malucha spać chociaż kilka godzin w łóżeczku na nowo?
23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Anabbit wrote:Margaretka który fotelik wybraliście?
Ja wciąż się zastanawiam czy iść w ten do 4 lat na bazie naszej (maxi cosi) czy jednak kupować od razu coś w stylu emeralda na dłużej.
My poszliśmy w Avionaut stardust (wiem że jest przed testami ale nie mogliśmy już czekać). Teraz mamy tego avionauta pixel pro na obrotowej bazie i mega jestem z niego zadowolona, więc chciałam iść dalej w te samą markę.
No i to jest ten fotelik co rośnie z dzieckiem do końca.
Elza1234 lubi tę wiadomość
-
Ja kupilam emeralda i już w nim latamy.Anabbit wrote:Margaretka który fotelik wybraliście?
Ja wciąż się zastanawiam czy iść w ten do 4 lat na bazie naszej (maxi cosi) czy jednak kupować od razu coś w stylu emeralda na dłużej. -
Anabbit wrote:Powiem wam, że z moją udawanie martwej by się skończyło wizyta policji po 3h xd
Ona się tak drze jeśli nie jest na moich rękach, że masakra. Sama czasem mam ochotę wezwać pomoc 😂
A próbowałaś może tak jak Elza mówiła kłaść ją na siebie w nocy, albo mieć ją bardzo blisko? Mój od kilku nocy tak potrzebuje jakiegoś docisku żeby zasnąć i korzystam z tego patentu 🫣albo kładzie na mnie głowę i śpi, co prawda rzuca się całą noc i tak i ciagle przekręca ale przynajmniej nie płacze -
U nas w nocy działa tylko cycek... Rzuca się na niego, drapie mnie, kopie jak nie chce dać, więc no daje.. Ostatnio miałam już taka noc, że miał open bufet i nawet nie wiedziałam ile z tym cycem spał, tylko się budziłam jak łapał a potem mnie odcinało.
Cel nasz synek też płacze (a nawet wrzeszczy) jak wstaje siku w nocy no ale czasem się nie da jak mnie kopnie w pęcherz 😅 -
Lauraa wrote:A próbowałaś może tak jak Elza mówiła kłaść ją na siebie w nocy, albo mieć ją bardzo blisko? Mój od kilku nocy tak potrzebuje jakiegoś docisku żeby zasnąć i korzystam z tego patentu 🫣albo kładzie na mnie głowę i śpi, co prawda rzuca się całą noc i tak i ciagle przekręca ale przynajmniej nie płacze
Taaak, ale ona akceptuje spanie tylko na fasolkę. Jak próbuje ją położyć na sobie to w 90% się budzi, wchodzi w czworaki i siada 🙃🙃🙃🙃 aczkolwiek raz na jakiś czas się udaje przespać tak godzinę
Lauraa lubi tę wiadomość
-
Blondi29 wrote:My z mężem dla syna wybraliśmy Aleksander i dopóki córka była synem nie było problemu. Potem okazała się córka, potem znowu synem, a przy porodzie znowu córką więc była bezimienna 😆 Ja chciałam Franię, ale ostatecznie przekonało mnie to, że dzieci bywają okropne. Stanęło na Janinie, ale jak się urodziła to nie wyglądała ani na Franię, ani na Janinę, ani na Łucję, ani na Lilę więc przypadkowo została Apolonią. Teraz jesteśmy zdecydowani na Leonię, bo uznaliśmy, że Apolonia i Leonia do siebie pasują
Ewentualnie jak znowu stchórzę to będzie Łucja. A potencjalny syn zostanie jednak Tadeuszem, bo zaczęliśmy tak nazywać małą w jej okresie łysienia i jakoś nam przypasowało. Chyba, że czyiś Tadek, Łucja albo Leonia są ultra high need to się zastanowię 😅 Aktualnie jestem skłonna przychylić się w stronę Józefa, ale dziewczynki to widzę, że wszystkie tu mamy konkretne.
To już odpuście tego Aleksandra 🤪 nas już ludzie z boku pytają czy to high need 🤪 Na basenie, kiedy wszystkie dzieci robią przerwę i odpoczynek… on jako jedyny dalej pływa i goni resztę jakby miał turbo tryb. A spania to nawet nie będę komentować 🙈
Ogólnie u nas zasada jest prosta: albo GRUBO, albo wcale -
Anabbit wrote:Jezu ja też kocham Stefania i Tadeusz. Mąż nie akceptuje żadnego z nich xd
A Felicję mu proponowałam w sobotę bo zobaczyłam na spacerze w parku drzewo na cześć Antoniny Felicji xDDD
Oo pamiętam w szpitalu bliźniaki: Tadzik i Felicja 🥰
Anabbit lubi tę wiadomość
-
Też o nim myślimyMargareetka wrote:My poszliśmy w Avionaut stardust (wiem że jest przed testami ale nie mogliśmy już czekać). Teraz mamy tego avionauta pixel pro na obrotowej bazie i mega jestem z niego zadowolona, więc chciałam iść dalej w te samą markę.
No i to jest ten fotelik co rośnie z dzieckiem do końca.
żeby właśnie móc go na bazę wpiąć