X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle Blackapple muszę podziękować za polecenie tej patelni żeliwnej - kocham ją, serio ♥️

Blackapple lubi tę wiadomość

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idziemy z młodą na siłkę. Trzymajcie kciuki żeby się nie rozwyła po wejściu

Margareetka, Elza1234, Blondi29 lubią tę wiadomość

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w domu paczkę l&m miętowych z ceną 6.45zł. 😅

Margareetka, Blondi29 lubią tę wiadomość

event.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza a ta znajoma mała Helenka to jest ta sama co nie chce spać?
    Jak tak to ja przemyśle ten wybór imienia dla dziewczynki, bo mnie trochę przeraża, że jestem trochę z tym rozpuszczona przez pierworodnego (mam nadzieję, że mu się nie posypie spanie jak napisałam to zdanie tutaj 🙈).

Gorzej, że ta Helena to już jest wybrana od 5 lat chyba xD

Cel z patentów z odkładaniem do łóżeczka, jak mamy jakieś kryzysy z tym (ostatnio nam się zdarzyło, nie wiem czy to było od zęba czy od skoku rozwojowego, ale przez 3 dni się nie dawał odłożyć na noc) to u nas trochę pomaga pieluszka tetrowa pachnąca mamą przy głowie (nosze ją ze sobą z pół dnia i potem mu wkładam na noc). No i też go trzymałam czasem za rękę, ale teraz jak tak robię to mam wrażenie, że już go bardziej wybudza niż pomaga, bo on się mocno wierci.

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Ja mam w domu paczkę l&m miętowych z ceną 6.45zł. 😅

Taka cena to już za eksponat muzealny mogą robić 😅
    Jak mój tata rzucał jak zaszłam w ciążę to na pewno kosztowały ponad 20zl.

Założyłam dziś mojemu dziecku buciki pierwszy raz i no cóż... Reakcja jak kot, któremu założy się szelki 😅 nieruchomo i ani kroku nie zrobi. Siłuje się tylko jak je zdjąć

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple rozumiem z tym pisaniem o spaniu naszych dzieci 😅 ja nadal chyba słowa o tym nie napisałam bo boję się że jak to wybrzmi to czar pryśnie 😅🫣

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, to nie Helena
    Ale Helena też lubi noce OA albo pół dnia bez drzemek xd 🤣
    Tamta ma na imię jak jedna z córek Lewandowskich

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple ten tip zadziałał mi tylko raz czy dwa xd ale dzięki

No to ja nie mam jaj by w nocy płakała, kompletnie

Ja to jakbym paliła faje to bym tu raczej z Wami nie pisała więc jak dla mnie mogą być i po 1000zl,nienawidzę papierosow

Ja w ogóle nie myślę właśnie o tym rodzeństwie. Jakby mój cel to było mieć Rodzinę. Czy poprzestaniemy na jedynaczce czy kiedyś za parę lat się zdecydujemy, to się mało liczy bo już się udało i fajnie

Na pewno jak już pisałam, mi by się finansowo i organizacyjnie baaardzo opłacało mieć dzieci rok po roku, ale fizycznie myślę, że byłoby to arcy trudne

Plus dla jednego tyle wygibasów i starań by organizm był idealny,to wypadało by też dla drugiego podobne warunki

Także życie pokaże

Ale ja już jestem w tym temacie w sumie spełniona. Wygrałam 🥳

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja przyjaciółka teraz rzucała palenie i mówiła, że paczka kosztuje teraz koło 23 złotych, ale nie wiem, bo ja ostatni raz papierosa to widziałam na początku studiów, a zatrzymałam się na tym, że były po 14 złotych 😆
    Cel fajnie, że czujesz się spełniona. A jaja też nie każdy musi mieć. Jak mała jest bezpieczna to możecie się tulić całe noce. Ja nie mam wyboru, bo jak już raz odjechałam ze zmęczenia, a mała spadła z łóżka to mam stracha.
    Coraz bliżej do naszego wyjazdu i teraz już konkretnie robię w gacie ze stresu, że ja zostawiam. Obawiam się, że będę wracać na sygnale 🥲

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel jeśli chodzi o nas to po prostu konsekwentnie odkładam małą do jej łóżeczka po uśpieniu.
    U nas w dzień zasypianie jest bez jedzenia, jeszcze z 1.5 tyg i na noc też to zrobimy, że odwrócimy kolejność i będzie jedzenie mycie spanie
    Ale noce bywają różne. Raz będzie mi spała sama do samej 4tej, a raz już się tulimy od 23ciej
    Ale no u mnie też ta kwestia ze mała je nad ranem już tylko raz, w nocy ma smoczka do regulacji jeśli już jest mus. U was smoczka zastępuje cyc, więc jeden pieron w sumie. Także chyba nic mądrego nie powiem.

Blondi29 lubi tę wiadomość

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi też ją kocham i super, że Co się sprawdza.

Elza pół dnia bez drzemek to akurat jeszcze do udźwignięcia, bo mój młody to raczej taki turbodrzemkowiec. Ostatnio mi się go udało dolulac jak się obudził po swoich standardowych 35 minutach to aż mi było dziwnie xD
    Z OA w nocy gorzej, raczej rzadko się nam zdarzało a jeśli już to stosuje patent Karoli i udaje martwą.

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka też mu ubrałam dzisiaj buty, no ale deszczowo trochę a on próbuje wstawać na placu zabaw itp i też ta sama reakcja, sparaliżowało chłopa a potem się pokladał na podłodze, w samochodzie oczywiście sobie zaczął rzepy rozpinać, więc dałam mu spokój z tymi butami.

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co moja fizjo polecała mi na start te skarpetki z gumową podeszwą
    Koleżanka jest bardzo zadowolona z Komuello firmy
    Jej syn w butach też się potykał itd, trochę jak pies któremu założysz buty i mu nogi odcina
    A w tym śmiga i to na spokojnie można po dworze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:50

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam fizjo kazała już kupić normalne sandałki z elastyczna podeszwa i sztywnym zapiętkiem, bo przy chodzeniu koślawi jedną stópkę do środka. Ale chyba muszę najpierw z czymś pomiędzy wjechać, bo ciężko jest w tych zwykłych butach 😓
    Szukałam w pepco tych co polecałaś Elza na fb ale byłam w dwóch i nie dorwałam :(

Szkoda, że "chwalenie się" nieprzespanymi nocami tak nie działa jak z tymi przespanymi 😅

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza u nas to działało ale do tego 5 miesiąca xD

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Elza u nas to działało ale do tego 5 miesiąca xD
    No my też mieliśmy w okolicach pół roku mocny rozbrat ale już jest lepiej po prostu

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z drugiej strony jeśli tylko Ci wygodnie to spijta se jak chceta :D
    Ja mam strasznie słaby sen, najlepiej śpię sama od czasów LO kiedy to moja lunatykująca siostra zrobiła mi dobrą szkołę przerywanego snu. Także po prostu potrzebowałam tego dla siebie, bo mam jednak z tyłu głowy że za 5 miesięcy wracam do pracy i muszę być jako tako skupiona

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza mój Mąż długo pracował i trochę za dnia i w nocy więc też byłam przyzwyczajona do spania samej w dużym łóżku i nie jest mi teraz wygodnie zdecydowanie xd

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
‹‹ 2739 2740 2741 2742 2743
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowy rok - Nowy plan na świadomą ciążę. Kluczowe 90 dni przed poczęciem czyli jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ