Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde mi się dziś rozjechały dwie drzemki i dzień jest totalnie do dupy. Tym bardziej podziwiam te z Was które walczą z drzemkami na co dzień 😅 Od rana próbuję przebrać pościele i zdążyłam rozebrać dwie powłoczki xd Ale teraz młody zasnął w końcu a mąż już wraca, modlę się żeby córka wysiedziała w pokoju do jego powrotu i nie obudziła mi tego płaczka 🙉

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadnijcie kto właśnie zrobił test ciążowy 😅 nie będzie grudniowego bobasa, teraz można zacząć starania 😜

Anabbit, Margareetka, Elza1234, Blondi29, KarolaKinga lubią tę wiadomość

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Zgadnijcie kto właśnie zrobił test ciążowy 😅 nie będzie grudniowego bobasa, teraz można zacząć starania 😜

Powodzenia! Masz preferencje co do miesiąca? Czy już teraz oby jak najszybciej?

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:

Ja w przyszłym tygodniu będę robić test 🫣

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem taka podekscytowana czekając na kolejne dzidziusie na tym wątku 😍 Trzymam kciuki za testy! Mnie w sumie w potencjalnej ciąży przeraża najbardziej kwestia usypiania. Dopóki mała nie zasypia sama bez bujania i noszenia na rękach to tego nie widzę. To w sumie jedyne co nas aktualnie powstrzymuje. Gdyby nie jej sen, też pewnie jakoś niedługo byśmy się starali, ale no to jest nie do ogarnięcia w obecnej sytuacji.

• Kkk77 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś mamy totalną wojnę o sen, do południa w desperacji wsadziłam go do wózka, był już tak zmęczony, że się przewracał, ale zasnął dopiero jak 3 razy machnęłam wózkiem i włączyłam jak nigdy szum z telefonu 🙈 o 13 mieliśmy fizjo, to jak na złość spał w tym wózku tak, że o 12.15 go obudziłam, bo byśmy się spóźnili. Teraz po powrocie taka sama wojna, znowu włączyłam szum, ale zasnął leżąc mi pod pachą, zaraz krew przestanie dopływać mi do dłoni XD
    U fizjo to zupełnie inne dziecko, 90% czasu obciążał całe stopy, do kompletu nauczył się mówić NIENIENIE 🤣

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Powodzenia! Masz preferencje co do miesiąca? Czy już teraz oby jak najszybciej?

Chciałabym marzec, ale boję się że to może się nie udać, więc przyjmę nawet styczeń 😅👀

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Chciałabym marzec, ale boję się że to może się nie udać, więc przyjmę nawet styczeń 😅👀

Żyjemy tym samym marzeniem hahaha ja wymyśliłam sobie 27.03.2027 xDDDDD

age.png
  • lusix Znajoma

Wysłany: 15 kwietnia, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo super, że będą kolejne bobasy. Ja na początku maja wizyta u lekarza i jak będzie zielone światło to ruszamy od czerwca :) może się spotkamy na innym wątku

Anabbit, xSmerfetkax lubią tę wiadomość

👶🏻 29.07.2025, 53 cm, 3240g
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Żyjemy tym samym marzeniem hahaha ja wymyśliłam sobie 27.03.2027 xDDDDD

Piękna data 😅🫢

Anabbit lubi tę wiadomość

age.png
  • KarolaKinga Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde przez to czytanie o Waszych juz staraniach i konkretnych planach tez mam ochotę na drugie dziecko asap 😂 ale zważywszy na to jakie mieliśmy starania o tego jednego gagatka to zobaczymy czy w ogóle sie uda z kolejnym, poki co to jeszcze "zdolnosc" mi nie powróciła wiec sobie mogę planować 😅

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej a po co wam inne wątki xD
    Chętnie poprzezywamy z Wami wasze ciąże

Margareetka, Anabbit, Truuskaawka, KarolaKinga, Blondi29, xSmerfetkax, Kkk77, Cel95, Tanashi, Lauraa lubią tę wiadomość

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy dziś na dniach otwartych w żłobku, do którego składałam papiery
    Bardzo mam dobre odczucia po wyjściu. Ale za serce mnie i tak ścisnęło mocno.
    Próbowałam sobie przypomnieć wszystko o czym pisała Truskawka ale pewnie pól pominęłam 🙈

KarolaKinga, Blondi29 lubią tę wiadomość

age.png
  • KarolaKinga Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza, myśmy byli w poniedziałek i miałam podobne odczucia. Zastrzeżeń na pierwszy rzut oka nie mam żadnych ale jak stałam w tej szatni i pomyślałam sobie ze tu będę niedługo malucha zostawiać to lekkie ukłucie bylo 😅

Elza1234 lubi tę wiadomość

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podbijam! Nie uciekajcie na inne wątki 😭 My też chcemy mdłości, obrzęki i historie porodowe.
    Swoją drogą mimo, że mój poród był obiektywnie rzecz ujmując traumatyczny to mam wrażenie, że wykształciłam jakąś niezdrową obsesję na temat ciąży i porodu. Mój mąż jest straumatyzowany moim porodem, a ja mimo wszystko uważam to za najbardziej magiczne co w życiu przeżyłam. Gdyby młoda była nieco prostsza w obsłudze to obstawiam, że mielibyśmy około piątki dzieci, bo czuję się jakoś dziwnie uzależniona od tego uczucia xd

• Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ledwo co walizki pakowałyśmy a tu już żłobek....

Ja sie muszę pochwalić,ze zemdlałam w Kauflandzie. Z małą w wózku. Z mojej winy. Od rana labor,dentysta,ortodonta z synem,reha małej,piłka syna. Zjadłam tylko rogalika między laborem a dentystą. Skończyło się glukozą dożylnie. Ludzie mnie ocucili i dobrze ,że był tam kumaty strażak, który powiedział ze mam kiwać tak albo nie. Pierwszy pytanie to czy boli mnie w klatce,a drugie czy mam cukrzycę. Także na lajcie kiwnęłm głową i dałam kciuki w dół i żeśmy sie dogadali w 5 sekund. Kocham taki wywiad.

Blondi29, kasssia lubią tę wiadomość

event.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Jak oceniasz? Bobas tam z wkładkami siedzi tak samo jak w tych do 4 lat? U nas chyba już pora na zmiane niestety. Myślałam, że dłużej w łupinie pojeździ.
    Tak już siedzi niż poleguje mimo ze jeszcze ma dodakowo male odchylenie. Super jest obrotowa baza bez tego byśmy kręgosłupy połamali taki to klops. Mocniej trzeba zaciągać pasy bo widać że są dla większego dziecka te osłonki przy szyi.

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Ledwo co walizki pakowałyśmy a tu już żłobek....

Ja sie muszę pochwalić,ze zemdlałam w Kauflandzie. Z małą w wózku. Z mojej winy. Od rana labor,dentysta,ortodonta z synem,reha małej,piłka syna. Zjadłam tylko rogalika między laborem a dentystą. Skończyło się glukozą dożylnie. Ludzie mnie ocucili i dobrze ,że był tam kumaty strażak, który powiedział ze mam kiwać tak albo nie. Pierwszy pytanie to czy boli mnie w klatce,a drugie czy mam cukrzycę. Także na lajcie kiwnęłm głową i dałam kciuki w dół i żeśmy sie dogadali w 5 sekund. Kocham taki wywiad.
    O matko czemu aż tyle sama 😞

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noooo, nie uciekajcie na inne wątki, ja jestem super cheerleaderką, uwielbiam ciążę moich znajomych, a nie mam ich zbyt wiele, więc Wasze też będą super xD sama rodzić już nie będę, to chociaż tam poprzeżywam 🤣

Brawo Karola, chociaż szybko Cię obudzili? Dobrze, że miałaś małą w wózku, a nie na rękach 😬

Jutro mamy dzień otwarty w drugim interesującym nasz żłobku i podejmiemy decyzję czy ten czy tamten w którym byliśmy w piątek. Dzisiaj fizjo mi mówiła, że żłobki u nas to prawie się biją o dzieci, ponoć na 1000 miejsc w przedszkolach, zapełnione zostało w tym roku 300 🫠

Elza1234 lubi tę wiadomość

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola polubiłam za szybki wywiad. Współczuję za to przeżycia. Też mi się zdarzyło parę razy, a odkąd mała jest na świecie to już całkiem hardcore. Mam nadzieję, że sobie odpoczniesz któregoś dnia albo chociaż zadbasz o to żeby zjeść nieco więcej w ciągu dnia. Ja to już sobie specjalnie podkładam jakieś drobne rzeczy żeby coś chwycić, bo przez pierwsze pół roku życia młodej to się łapałam na tym, że ciągnęłam półtorej doby bez żarcia.

‹‹ 2742 2743 2744 2745 2746 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ